KERTAS KERJA Pertandingan Melukis Corak Batik Dan Sajak Peringkat Maktab

TEMPAT TEMA TARIKH HARI MASA : : : : : D12 Memartabatkan Seni Batik Dan Pendeklamasian Sajak 9 Julai 2012 Isnin 2 petang – 4 petang

ANJURAN : Persatuan Seni Dan Budaya

Penaung Persatuan Seni dan Budaya 3. . PENGENALAN Program ini adalah dijalankan untuk memartabatkan seni batik supaya tak lekang dek panas. TAJUK Pertandingan Melukis Corak Batik Dan Pendeklamasian Sajak Peringkat Maktab 2. PENGANJUR Ahli Persatuan Seni Dan Budaya 4. tak lapuk dek hujan.1. Generasi muda akan datang menghayati dan berbangga akan budaya tempatan yang dikekalkan untuk sekian lamanya. ia memahami bidang yang berunsurkankesusasteraan dan di samping memahami makna yang tersurat dan tersirat didalam sajak yang dideklamasikan. Selain itu. Sarver B. En. Diharapkan tradisi khazanah bangsa terpelihara agar keindahan yang terpancar melaluinya tidak terus dilupakan oleh generasi yang akan datang Program deklamasi sajak yang diadakan pada kali ini bertujuan bagimeningkatkan membolehkan minat pelajar pelajar terhadap bidang kebahasaan bahasa di sampingmeningkatkan semangat jati diri pelajar . Mubarak Ali. DIKEMUKAKAN KEPADA Pengarah Institut Perguruan Kampus Razali Ismail. KUMPULAN SASARAN Semua Pelajar PISMP Sains Semester 6 5.

OBJEKTIF Objektif majlis ini diadakan adalah untuk membolehkan guru pelatih mendekati dan menjiwai sendiri seni lukisan batik agar dapat memahami kepentingan untuk mempertahankan warisan ini untuk diterapkan kepada generasi mendatang. Abd Manaf 3.Mubarak Ali (Pengarah IPG KDRI) PENASIHAT : Puan Rosnah Binti Mustaffa (Pensyarah penasihat Persatuan Seni Dan Budaya) JAWATANKUASA : 1. ia bertujuan mencungkil bakat murid dalam kemahiran berbahasa dan menanam rasa cinta pelajar terhadap kebudayaan negara ini 7.6. STRUKTUR ORGANISASI PENAUNG : Tuan Haji Ghulam Sarver B. Muhamad Naim B. Abd Rahman 8. Mohamad Hafizi B. Thaniah 2. Bagi aktiviti pendeklamasian sajak. Muhamad Amiruddin B. ATURCARA Tempat : Tarikh Hari Masa : : : Kelas D12 9 Julai Isnin 2 petang – 5 petang .

BELANJAWAN a) Hamper : RM 40.00 JUMLAH BESAR : RM 40.00 10.Jemputan : Puan Rosnah Binti Mustaffa 9. SUMBER KEWANGAN • Sumber kewangan adalah disumbangkan ahli persatuan Jumlah wang : RM 40. . Segala aktiviti yang dijalankan diharapkan dapat memberi manfaat dan dorongan kepada perserta untuk memartabatkan seni membuat batik.PENUTUP Diharapkan program yang dirancang ini akan dapat mendatangkan faedah kepada semua peserta dan menerapkan pengalaman baru didalam diri mereka.00 11. Pengalaman yang diperolehi kami pula dapat digunakan dan dipraktikkan kepada masyarakat kelak.

. Disokong oleh : Pensyarah penasihat Persatuan Seni Dan Budaya .................... ................................... Permohonan diluluskan oleh : Pengarah Institut Perguruan Kampus Razali Haji Ismail ............ Disemak oleh : Pengerusi Persatuan Persatuan Seni Dan Budaya ............................................................................................Disediakan oleh : Penyelaras program Pertandingan Melukis Batik Dan Pendeklamasian Sajak ....................

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful