Nama: Kelas

:

Tarikh: 2.1/ B1D1E1

No . 1.

Evidence Standard Prestasi B1D1E1 Menunjukkan bahagian – bahagian komputer: monitor, tetikus, papan kekunci dan unit sistem.

Instrumen Demonstrasi 1. Menunjukkan monitor

Tanda () jika berjaya

Arahan

Murid tunjuk monitor

2. Menunjukkan tetikus

Murid tunjuk tetikus

3. Menunjukkan papan kekunci Murid tunjuk papan kekunci

4. Menunjukkan unit sistem

Murid tunjuk unit sistem.

1

Nama: Kelas:

Tarikh: 2.1/ B1D1E1

B1D1E2 Menyebut bahagian – bahagian komputer : monitor, tetikus, papan kekunci dan unit sistem.

Arahan : Tandakan ( / ) sekiranya murid berjaya menyebut bahagian-bahagian komputer seperti di bawah.

1.

Monitor

2.

Tetikus

3.

Papan Kekunci

4.

Unit sistem

2

Nama: Kelas:

Tarikh: 2.3/ B1D2E2

Arahan: Tandakan ( / ) sekiranya murid berjaya menunjukkan kedudukan kekunci abjad dan nombor.

No . 4.

Evidence Standard Prestasi B1D2E1 Menunjukkan kedudukan kekunci abjad dan nombor

Instrumen Demonstrasi 1. Menunjukkan kedudukan ABJAD

Tanda () jika berjaya

Arahan Murid tunjuk kekunci abjad.

2. Menunjukkan kedudukan NOMBOR

Murid tunjuk kekunci nombor.

3

Dimanakah letaknya papan kekunci ESCAPE? Contoh Jawapan : Baris atas di hujung sebelah kiri 2. Arahan: Soalan Kuiz 1.3/ B1D2E1 & B1D2E2 B1D2E2 Menamakan kedudukan kekunci abjad dan nombor. Dimanakah letaknya PAPAN KEKUNCI ABJAD? Contoh Jawapan : Baris ke 3 hingga 5 3. Dimanakah letaknya PAPAN KEKUNCI NOMBOR? Contoh jawapan : Baris ke 2 dari atas dan sebelah kanan papan kekunci 4.Nama: Kelas: Tarikh: 2. Dimanakah letaknya papan kekunci SPACE BAR? Contoh Jawapan : Baris bawah sekali selepas kekunci abjad 4 .

1/ B1D3E1 B1D3E1 Menyebut beberapa lokasi untuk menyimpan maklumat. My Pictures e. Tandakan ( / ) sekiranya murid berjaya menyebut lokasi-lokasi untuk menyimpan maklumat.Nama: Kelas: Tarikh: 3. My Document d. Arahan: 1. Desktop b. My Music f. 2. a. Sila nyatakan lokasi-lokasi untuk menyimpan fail. My Album 5 . My Computer c.

Klik 2 kali pada fail untuk mencapai maklumat. Instrumen Tanda () jika berjaya Arahan Murid tunjuk lokasi maklumat yang disimpan Contoh: . B1D3E2 Menunjukkan lokasi dan mencapai maklumat yang disimpan Demonstrasi: a. Contoh: a.di Desktop . Menunjukkan lokasi maklumat yang di simpan sama ada di Desktop atau My Document.di My Document 6 . Langkah 1 – Klik start (program windows) b. Langkah 2 – Klik My Document c. Membuka dan mencapai maklumat yang disimpan sama ada di Desktop atau My Document.Nama: Kelas: Tarikh: 3. Langkah 3 . Standard Prestasi 1.5/ B1D3E2 Evidence No. b.

backspace.4/ B2D1E1 B2D1E1 Menyatakan fungsi papan kekunci: kekunci enter. delete.Nama: Kelas: Tarikh: 2. Turun Undur Padam Jarak 7 . spacebar.

1. Evidence Standard Prestasi B3D1E1 memegang tetikus dengan cara betul. Cara memegang tetikus dengan betul. Murid gerak penunjuk ke ikon My Computer pada desktop dan klik butang kiri tetikus sekali. Tanda () jika berjaya Arahan Murid menunjukkan cara memegang tetikus dengan betul. B3D1E2 mengenal pasti penggunaan tetikus untuk klik sekali dan klik dua kali.Nama: Kelas: Tarikh: 2. Instrumen Demonstrasi 1. 8 . Murid menunjukkan cara klik sekali butang kiri tetikus dan dua kali butang kiri tetikus dengan betul. 2. 2. Demonstrasi 1.5/ B3D1E1& B3D1E2 No . Murid gerak penunjuk ke Ikon My Computer pada desktop dan klik butang kiri tetikus dua kali untuk buka program.

1.6 / B3D2E1 (WORD/ PPT/PAINT) 2. dokumen pemprosesan perkataan dan perisian persembahan : Paint. Microsoft PowerPoint Contoh: Murid klik Start. Murid membuka fail grafik. Microsoft Word Contoh: Murid klik Start. Klik All Program. Paint Contoh: Murid klik File. taipkan nama fail dan klik Save.7/ B3D2E2 (WORD/ PPT/PAINT) No . Microsoft Word atau Microsoft PowerPoint. 3. Klik Microsoft Office dan klik Microsoft Word. klik Accessories dan klik Paint. 2.Nama: Kelas: Tarikh: 2. B3D2E2 Demonstrasi menyimpan fail grafik. Evidence Standard Prestasi Instrumen 1. Tanda () jika berjaya Arahan B3D2E1 Demonstrasi membuka fail grafik. dokumen pemprosesan perkataan dan perisian persembahan: Paint. Microsoft Word atau Microsoft PowerPoint. 2. klik Save As. 9 Murid menyimpan fail grafik. Paint Contoh: Murid klik Start. dokumen pemprosesan perkataan dan perisian . Klik Microsoft Office dan klik Microsoft PowerPoint. dokumen pemprosesan perkataan 1. Klik All Program.

Microsoft Word atau Microsoft PowerPoint. klik Save As. Microsoft Word Contoh: Murid klik File. taipkan nama fail dan klik Save. persembahan: Paint. 10 . 2.dan perisian persembahan : Paint. Microsoft PowerPoint Contoh: Murid klik File. taipkan nama fail dan klik Save. klik Save As. 3. Microsoft Word atau Microsoft PowerPoint.

Klik File. Fon Contoh: Arial 3. B3D3E2 menggunakan arahan mencetak dengan betul. Instrumen Tugasan Menaip 1. pilih Print dan klik OK. Murid menggunakan Microsoft Word untuk mencetak hasil kerja murid. 2. Saiz Contoh: Saiz 24 4. Arahan Murid menaip teks menggunakan pelbagai fon dan saiz yang sesuai dalam satu halaman dengan menggunakan pemprosesan perkataan (Microsoft Word). 1.8 / B3D3E1 & B3D3E2 Tanda () jika berjaya No . 11 .Nama Kelas : : Evidence Standard Prestasi Tarikh : 2. Hasil kerja cetakan murid perlu dilampirkan bersama. B3D3E1 Menaip teks menggunakan pelbagai fon dan saiz yang sesuai dalam satu halaman dengan menggunakan pemprosesan perkataan (Microsoft Word). Teks Contoh: Nama saya Ali bin Ahmad. 2.

Murid menunjuk cara untuk memaparkan antara muka Internet Explorer. B3D4E2 melancarkan pelayar web: Internet Explorer / Firefox/ Google Chrome. Evidence Standard Prestasi B3D4E1 mengenal pasti & melancarkan ikon pelayar untuk melayari Internet dengan Internet Explorer. 2. Melancarkan pada desktop. 2. Firefox atau Google Chrome. Tanda () jika berjaya Arahan Murid mengenal pasti ikon pelayar untuk melayari Internet dengan Internet Explorer dan lain-lain.Dapat melancarkan antara muka Internet Explorer. Menggerakkan penunjuk ke Ikon Internet Explorer pada desktop dan klik butang kiri tetikus dua kali untuk buka program.Nama Kelas : : Tarikh : 3. Demonstrasi 1. Instrumen Demonstrasi 1. 12 .2 / B3D4E1 & B3D4E2 No 1.

c.2 / B4D1E1.Nama Kelas : : Tarikh : 2. 2. Contoh: Ikut arahan dalam ruang Instrumen. Klik butang melakukan : Start dengan operasi (turn menggunak off) komputer an tetikus. Tekan : butang BUKA pada CPU. Evidence Standard Prestasi B4D1E1 menghidupkan suis bekalan dan suis komputer mengikut dengan mengutamakan keselamatan. Tekan butang BUKA pada monitor. B4D2E2 Demonstrasi a. Klik butang Turn Off pada menu Turn Off komputer Murid menunjukkan langkah-langkah untuk mematikan komputer. Guru perlu memastikan murid mengutamakan 13 . Pilih butang yang betul. Guru perlu memastikan murid mengutamakan keselamatan. dengan tatacara b. B4D1E2 & B4D1E3 No 1. Turn Off komputer. Instrumen Demonstrasi a. Tanda () jika berjaya Arahan Murid menunjukkan langkah-langkah untuk menghidupkan komputer. b. Contoh: Ikut arahan dalam ruang Instrumen.

B4D2E3 Demonstrasi a. Murid menunjukkan langkah-langkah untuk mematikan suis bekalan. Tunggu sehingga paparan di skrin monitor kosong. peraturan yang betul. Contoh: Ikut arahan dalam ruang Instrumen. suis bekalan b. Tekan Off memastikan : pada AVR. 14 . Guru perlu memastikan murid mengikut peraturan. 3. d.keselamatan. Tekan Off dengan tatacara pada suis dan mengikut bekalan.

Teks Contoh: Arnab saya. Microsoft Word yang sesuai dalam satu halaman dengan beradab. Sisip Imej Contoh: Gambar Arnab 3. Tanda () jika berjaya Arahan Murid menaip teks dan imej dalam satu halaman dengan menggunakan pemprosesan perkataan (Microsoft Word). Tugasan Menaip Instrumen 1.9/ B4D2E1 No 1. Murid menggunakan Microsoft Word untuk mencetak hasil kerja murid. Pilih Print dan klik OK. Hasil Kerja cetakan murid perlu dilampirkan bersama. 15 . Evidence Standard Prestasi B4D2E1 Menaip teks dan menyisip imej dalam perisian pemprosesan perkataan.Nama Kelas : : Tarikh : 2. Cari Imej Contoh: Klik pada Clip Art 2.

1.10/ B4D3E1 & B4D3E2 B4D3E1 Mereka bentuk objek dengan menggunakan bentuk asas dengan sistematik B4D3E2 Mewarnakan objek dengan menggunakan warna pilihan yang sesuai daripada kotak warna. Lukiskan imej di bawah dengan menggunakan Paint. 16 .Nama Kelas : : Tarikh : 2.

Lukis imej tersebut mengikut langkah di bawah dengan menggunakan Paint.2. Langkah 1 Langkah 2 Langkah 3 Langkah 4 Langkah 5 Langkah 6 17 .

4.3. Warnakan imej. Simpan / Cetak tugasan anda. 18 .

Contohnya ‟Bunga Mawar‟. Membuka Internet Explorer. Memilih butang imej dan klik sekali c. Menaip enjin carian contoh: http://www. 3.google. Tanda () jika berjaya Arahan Murid memaparkan antara muka Internet Explorer. Menaip perkataan imej yang dicari dalam kotak carian. Guru memastikan murid menggunakan kata kunci mengikut tajuk yang diberi. Evidence Standard Prestasi B4D4E1 meneroka internet melalui enjin carian untuk mendapatkan imej secara sistematik. B4D4E3 & B4D4E4 No .3/ B4D4E1 3. b.Gerak penunjuk tetikus ke atas imej dan klik butang 19 Murid menyimpan muat turun imej . 1. Demonstrasi: a. B4D4E2 Mempamerkan imej melalui enjin carian. B4D4E3 Menyimpan Demonstrasi: a.4/ B4D4E2. 2. Contoh: Instrumen Demonstrasi: a.Nama Kelas : : Tarikh : 3.c om di dalam kotak alamat.

Klik butang ‟Save‟. a. 4. Masukkan nama fail seperti ‟Bunga Mawar‟. Demonstrasi: a. dengan arahan 'save picture as'. c. Pilih dan klik 'save picture as'. Contoh: Ikut arahan dalam ruang Instrumen. Contoh: Ikut arahan dalam ruang Instrumen. Guru perlu semak sama ada fail imej disimpan dalam folder yang betul. b. Murid menyimpan muat turun imej dalam folder 'my pictures'. „Save in‟ imej dalam folder „My Pictures‟. B4D4E4 menyimpan imej yang dimuat turun dalam folder 'My Picture' secara sistematik.imej yang dimuat turun dengan arahan „save picture as‟ secara sistematik. kanan tetikus sekali. 20 .

Pilih dan klik dua kali folder ‟My Pictures‟. b. Klik dua kali ikon ‟My Document‟ pada desktop. B4D5E2 menceritakan bagaimana mencapai imej pada lokasi yang disimpan secara sistematik. Klik dua kali ikon ‟My Document‟ pada desktop.5/ B4D5E1 & B4D5E2 No . 21 Murid menceritakan bagaimana mencapai imej pada lokasi yang disimpan.Nama Kelas : : Tarikh : 3. Instrumen Aspek Tanda () jika berjaya Arahan Murid menunjukkan langkahlangkah untuk mencapai imej yang disimpan. c. 1. Guru perlu semak sama ada fail imej disimpan dalam folder yang betul. Imej yang disimpan dipaparkan. Evidence Standard Prestasi B4D5E1 menunjukkan langkahlangkah untuk mencapai imej yang disimpan secara sistematik. b. Contoh: Ikut arahan dalam ruang Instrumen. Demonstrasi: a. Ujian secara lisan a. 2. . Menggerakan penunjuk ke ikon „My Document‟ pada desktop.

Guru boleh rujuk lembaran kerja yang disediakan. Imej yang disimpan dipaparkan. d. Pilih dan klik dua kali folder ‟My Pictures‟. Ikut arahan dalam ruang Instrumen.Contoh: c. 22 .

1. Taip teks berdasar kad gambar. Simpan. . Tanda () jika berjaya Arahan Murid menaip teks berdasarkan kad gambar (yang diberi oleh guru) dalam satu halaman dengan menggunakan pemprosesan perkataan (Microsoft Word). Murid menggunakan Microsoft Word untuk menaip cerita mengenai gambar yang diberi oleh guru. 2. Contoh: Kereta. Hasil kerja murid perlu disimpan dalam folder murid (softcopy). Kereta ayah saya berwarna hitam. 23 . Tugasan Menaip Instrumen 1. B4D6E2 Mereka cerita menggunakan perisian pemprosesan perkataan Microsoft Word dengan beradab.Nama Kelas : : Tarikh : 4.1/ B4D6E1 & B4D6E2 No . Taip teks untuk bercerita mengenai gambar tersebut. 2. Contoh: Kereta. 3. Evidence Standard Prestasi B4D6E1 Membina ayat dengan menggunakan perisian pemprosesan perkataan Microsoft Word dengan beradab. Nama kereta ayah saya Proton Wira. Ini kereta ayah saya.

Simpan fail. Contoh: Nama saya Ahmad . Contoh: Nama saya Ahmad bin Ali. Taip teks atas slaid yang dipilih. 3. 1. B4D6E3 Membina ayat menggunakan perisian persembahan Microsoft PowerPoint dengan beradab. 2. Instrumen Tugasan Menaip 1. 2.1/ B4D6E3 & B4D6E4 Tanda () jika berjaya No .Nama Kelas : : Evidence Standard Prestasi Tarikh : 4. Umur saya 6 tahun. Hasil kerja murid perlu disimpan dalam folder murid (softcopy). 24 . Sambung menaip teks untuk bercerita. B4D6E4 Mereka cerita menggunakan perisian persembahan Microsoft PowerPoint dengan beradab. Arahan Murid menaip teks dalam slaid yang dipilih dengan menggunakan persembahan Microsoft PowerPoint. Murid menggunakan Microsoft PowerPoint untuk menaip cerita mengenai diri saya. Saya berada di dalam kelas 1 Mawar.

Nama saya ialah .uji suara pada dan berkesan mikrofon mengikut tatacara yang 2.klik start windows ..... berasingan) Sila buka program untuk merekodkan suara..klik Accessories ...Nama: Kelas: Tarikh: 2.. 25 . dengan cermat .. 2. di atas meja.13/ B5D1E1 & B5D1E2 No. Murid membuka betul dan perisian Sound beradab terpuji...klik All program .klik Sound Recorder Sila rekodkan: 3.. menggunakan Contoh: peralatan Langkah-langkah sokongan yang betul: komputer 1.. Evidence Standard Prestasi B5D1E1 Instrumen Demonstrasi Tanda () jika berjaya Arahan Murid menunjukkan bagaimana bercakap di hadapan mikrofon dengan cara betul dan beradab terpuji.. . Murid menunjukkan cara merekodkan suara menggunakan perisian Sound Recorder. Ada mikrofon. 1. Recorder. B5D1E2 mengetahui bagaimana menggunakan perisian merekod suara dengan betul dan secara sistematik. (mengikut jenis mikrofon yang disediakan – di telinga.klik Entertainment .

Microsoft Power Point. Instrumen Demonstrasi Contoh: a. Tanda () jika berjaya Arahan Murid perlu menggunakan perkakasan kamera digital. c. Memastikan kamera dalam keadaan selamat dan cermat. 1. (Seperti Microsoft Word.CD ROM atau pengimbas dengan cermat dan selamat. b.2/ B5D2E1 & B5D2E2 No . pengimbas secara sistematik dan beradab terpuji. 2. d. ke dalam perisian CD-ROM atau yang mereka pilih. Membuka file image dari kamera. Murid perkongsian menunjukkan idea sisipan imej dari menggunakan perkakasan lain perkakasan (CD-ROM. Paint) . Evidence Standard Prestasi B5D2E1 Menggunakan perkakasan kamera digital.CD ROM atau pengimbas dengan cermat serta menjaga keselamatan semasa mengendalikan peralatan itu secara beradab terpuji. kamera lain seperti atau pengimbas) kamera digital. Demonstrasi B5D2E2 Memahami a. Murid menyambung USB cable kamera digital ke PC.Nama: Kelas: Tarikh: 4. 26 Sila gunakan imej dari perkakasan tersebut untuk di sisipkan dalam apa-apa perisian yang telah murid belajar. Pastikan kamera ”Turn On”.

nama murid . Pilih dua slaid Slaid 1: b. Instrumen Projek Kumpulan Contoh: a. 3. Murid boleh sisip lebih dari satu imej (sistematik dan berinisiatif) Nota Guru: Ciri –ciri persembahan yang baik (fon. Teks lain: Butiran Projek . Guru bentuk sekurangkurangnya 2 orang murid dalam satu kumpulan. Taip teks: Penerangan imej f. Simpan (file/ CD/ Disket/ Thumb drive 27 . 1.nama sekolah Tanda () jika berjaya Arahan 1. Sisip Imej: Berkaitan Tajuk Projek e. Microsoft PowerPoint secara sistematik dan beradab terpuji. 4 Penerangan mengenai projek. Tajuk projek.11/ B5D3E1 & B5D3E2 No.Nama: Kelas: Tarikh: 2. suara. 5. Taip teks: Tajuk Projek c. B5D3E2 Membina dua slaid dengan memasukkan imej yang dibina dengan perisian persembahan Microsoft PowerPoint secara sistematik dan berinisiatif. Murid boleh sisip imej pada slaid 1(berinisiatif) Slaid 2: 6.nama kelas . Tempoh masa projek.nama kumpulan . Slaid 2: d. muzik dll) 2. Evidence Standard Prestasi B5D3E1 Membina dua slaid dengan memasukkan teks yang dibina menggunakan perisian persembahan. 2. warna dan imej yang sesuai.

Sediakan halaman dalam Microsoft Word *4. Bilangan perkataan 3. Guru memberi tajuk karangan 2. Tempoh masa projek (1 minggu) 6.buka halaman baru . Boleh sisipkan gambar/ warna/ suara (kreatif. c. Tanda () jika berjaya Arahan 1. inovatif dan menjadi contoh) 5.Nama: Kelas: Tarikh: 5.tentukan jenis fon dan size b. menulis karangan dalam pemprosesan perkataan (Microsoft Word) . 1. 28 . Menaip karangan bertajuk “Komputer Saya” tidak lebih dari 20 patah perkataan. Instrumen Projek Individu Contoh: a.1/ B6D1E1 No.namakan halaman . Namakan file yang disimpan.. Simpan fail. Evidence Standard Prestasi B6D1E1 Menggunakan perisian pemprosesan perkataan Microsoft Word untuk menghasilkan tugasan yang diberi secara kreatif. inovatif dan menjadi contoh.

Memilih slaid (2-4 persembahan slaid) dalam perisian Microsoft persembahan PowerPoint (Microsoft untuk PowerPoint) menghasilkan tugasan yang b. Namakan file yang disimpan.Guru memberi tajuk persembahan 2. Mencari gambar berkaitan dalam internet/ clip art/foto dll. 29 . 1.Nama: Kelas: Tarikh: 5. 1. c. c. Bilangan slaid (2 – 4) 3. Simpan fail/ CD/ thumb drive. Tempoh masa projek (1 minggu) 6.inovatif dan menjadi contoh) d. muzik dll) 4 Bilangan ayat pada persembahan 5. (Persembahan dinilai dari segi kreatif. inovatif Saya” dan menjadi contoh. Mengumpul bahan-bahan (gambar. suara. Menceritakan perihal tajuk persembahan.1/ B6D1E2 No. Evidence Standard Prestasi Instrumen Tanda () jika berjaya Arahan Projek Individu B6D1E2 Menggunakan Contoh: perisian a. Tajuk persembahan diberi secara ”Haiwan Peliharaan kreatif.

c. Tempoh masa projek (JAM) 5.1/ B6D1E3 No. 30 . b. inovatif dan menjadi contoh) d. Guru memberi tajuk lukisan. Tanda () jika berjaya Arahan 1.Nama: Kelas: Tarikh: 5. Menaip 5-10 patah perkataan mengenai lukisan itu. Namakan file yang disimpan. Mewarnakan lukisan. 4. Instrumen Projek Individu Contoh: a. Bilangan perkataan untuk menceritakan lukisan. Mewarnakan lukisan yang dibina. Melukis berdasarkan tajuk yang diberi seperti ”Rumah Saya” dalam Paint. inovatif dan menjadi contoh. 2. Simpan fail. (Persembahan dinilai dari segi kreatif. 1. Evidence Standard Prestasi B6D1E3 Menggunakan perisian Paint untuk menghasilkan tugasan yang diberi secara kreatif . 3.

Guru memerhatikan sikap bekerjasama. Tambah text yang bersesuaian. 31 .Nama: Kelas: Tarikh: 6. Sikap bekerjasama di dalam kumpulan 2. Mencapai 2. Instrumen Projek berkumpulan Tanda () jika berjaya Arahan Guru boleh bentuk kumpulan 2 orang. Masukkan fail audio. Microsoft PowerPoint yang sedia ada secara kreatif dan inovatif. B6D2E2 menghasilkan persembahan multimedia yang menarik secara bekerjasama untuk dijadikan contoh. 1. Evidence Standard Prestasi B6D2E1 menguasai kemahiran memasukkan fail audio ke dalam persembahan multimedia. Hasil projek 2-4 slaid dan disimpan dalam folder ’My Documents’ (Softcopy) Guru boleh beri 1 minggu untuk menyiapkan projek. Tambah imej.1/ B6D2E1 & B6D2E2 No.4 slaid yang telah dibina.

Hasil projek disimpan dalam folder ’My Documents’ atau cetakan (Softcopy atau hardcopy) Tempoh projek2 minggu. 1. Sekurangkurang dua muka surat dalam Microsoft Word 5. 32 . Microsoft Word secara kreatif dengan memanipulasi teks dan imej untuk menyampaikan idea atau konsep sedia ada secara kreatif dan inovatif.Nama: Kelas: Tarikh: 7. Tanda () jika berjaya Arahan Guru boleh bentuk kumpulan 2 hingga 4 orang. Evidence Standard Prestasi B6D3E1 menggunakan perisian grafik. Masukkan teks. Mencetak hasil projek/simpan fail. Masukkan imej daripada Paint. Paint dan perisian pemprosesan perkataan. 6. 4. Instrumen Projek Contoh: berkumpulan 1.1/ B6D3E1 No.

Masukkan imej daripada Paint dan imej dari internet/CD/foto. Mencetak hasil projek atau simpan fail.Nama: Kelas: Tarikh: 7. Masukkan teks tambahan. Microsoft PowerPoint secara kreatif dengan memanipulasi teks. Tanda () jika berjaya Arahan Guru boleh bentuk kumpulan 2 hingga 4 orang. imej dan bunyi untuk menyampaikan idea atau konsep sedia ada. 3. 33 . 2.1/ B6D3E2 & B6D3E3 No. Masukkan fail audio. 4. (suara. 1. Sekurang-kurang 2 . . Evidence Standard Prestasi Instrumen Contoh: 1. muzik dll) 5.4 slaid dalam Microsoft PowerPoint atau 2 halaman Microsoft Word yang mempunyai kandungan. B6D3E2 Projek menggunakan berkumpulan perisian grafik. Hasil projek disimpan dalam folder ’My Documents’ atau cetakan (Softcopy atau hardcopy) Tempoh projek2 minggu. Paint dan perisian persembahan.

Guru memerhatikan sikap bekerjasama dalam kumpulan. 34 . Persembahan multimedia yang boleh dijadikan contoh. B6D3E3 menghasilkan tugasan atau idea yang kreatif dan inovatif secara bekerjasama dalam perisian pemprosesan perkataan (Microsoft Word) atau perisian persembahan (Microsoft PowerPoint) untuk dijadikan contoh.2. 6.