30 Fakta Menarik Tentang Wanita

Fakta-Fakta Tentang wanita 1.Bila seorang wanita mengatakan dia sedang bersedih, tetapi dia tidak menitiskan airmata, itu bermakna dia sedang menangis di dalam hatinya. 2.Bila dia tidak menghiraukan kamu setelah kamu menyakiti hatinya, lebih baik kamu beri dia waktu untuk menenangkan hatinya sebelum kamu menegur dengan ucapan maaf. 3.Wanita susah untuk mencari sesuatu yang dia benci tentang orang yang paling dia sayangi (karena itu banyak wanita yang patah hati bila hubungannya putus di tengah jalan). 4.Jika seorang wanita jatuh cinta dengan seorang lelaki,lelaki itu akan sentiasa ada di pikirannya walaupun ketika itu dia sedang bersama dengan lelaki lain. 5.Bila lelaki yang dia cintai merenung tajam ke dalam matanya, dia akan cair seperti coklat!! 6.Wanita memang menyukai pujian tetapi selalu tidak tahu cara menerima pujian. 7.Jika kamu tidak suka dengan gadis yang menyukai kamu setengah mati, tolak cintanya dengan lembut, jangan berkasar dengannya karena ada satu semangat dalam diri wanita yang kamu tidak akan tahu bila dia telah membuat keputusan, dia akan melakukan apa saja.

16. kemudian barulah dirinya sendiri.Jika seorang wanita memberi seribu satu alasan setiap kali kamu ajak keluar. 21. Kemudian biarkan dia mengenalimu lebih dalam.Bekas kekasihnya akan selalu ada di pikirannya tetapi lelaki yang dicintainya sekarang akan berada di tempat yang teristimewa di hatinya!! 22.8. tinggalkan dia karena dia memang tak berminat denganmu. biarkan dia untuk seketika.teruskan usahamu untuk memikatnya.Jangan sesekali meneka apa yang dirasakannya.Jika seorang gadis sedang menjauhkan diri darimu setelah kamu tolak cintanya. 12. 19. Jika kamu masih ingin menganggap dia seorang kawan. lukisan dan tulisan adalah cara termudah mereka meluapkan isi hati mereka. 14.Sebuah senyuman memberi seribu arti bagi wanita.Bersikap terlalu serius boleh mematikan mood wanita. 17. misalnya menghubunginya melalui telepon.Tetapi jika dalam waktu yang sama dia menghubungimu atau menunggu panggilan darimu.Jangan sesekali beritahu kepada perempuan tentang apa yang membuat mereka langsung merasa tidak berguna. 11. Muzik.Setelah seorang gadis jatuh cinta.Satu ucapan 'Hai' saja sudah cukup menceriakan harinya. 9. semua kawan-kawannya akan mengetahui berita tersebut. yang pertama dicari oleh wanita ialah siapa yang berdiri di sebelah buah hatinya. cubalah tegur dia secara perlahan-lahan. Jadi jangan senyum sembarangan kepada wanita.Kalau kamu masih mencari-cari cara yang paling romantis untuk memikat hati seorang gadis. 20. 15.Jika kamu menyukai seorang wanita.Bila pertama kali lelaki yang dicintainya sedang memberikan respon positif. bacalah buku-buku cinta.dia akan sering tertanya-tanya mengapa aku tidak bertemu lelaki ini lebih awal.Bila setiap kali melihat foto bersama. mulailah dengan persahabatan.Wanita suka meluapkan apa yang mereka rasa. 23. 10. 13.Teman baiknya saja yang tahu apa yang sedang dia rasa dan lalui. . Tanya dia sendiri!! 18. si gadis akan bersikap acuh tak acuh seolah-olah tidak berminat. tetapi sebenarnya dia akan berteriak kerana gembira dan tak sampai sepuluh minit. puisi.

24. kalau ingin memikat wanita pandai-pandailah. Mereka akan terharu dan merasakan bahwa dirinya dicintai setulus hati.Semua wanita menginginkan seorang lelaki yang dicintainya dengan sepenuh hati. 29. So.Sebenarnya mudah mengambil hati wanita karena apa yang mereka inginkan hanyalah perasaan dicintai dan disayangi sepenuh jiwa . Dengan ini dia tidak akan ragu-ragu terhadapmu. jujur dan kebahagiaan tanpa syarat.Wanita paling benci lelaki yang berbaik-baik dengan mereka semata-mata untuk memikat kawan mereka yang lebih cantik.Wanita mudah jatuh hati pada lelaki yang memberi perhatian padanya dan baik terhadapnya.Senjata wanita adalah airmata!! 28.Wanita suka jika sesekali orang yang disayanginya memberi surprise buatnya (hadiah. bunga atau sekadar kata-kata romantik). 25. 30. 27.Cinta berarti kesetiaan. 26.