Hadas

.

.

.

.

.Mandi wajib dalam pengertian syara’ adalah meratakan air ke seluruh tubuh untuk menghilangkan hadas besar dengan disertai niat menghilangkan hadas besar tersebut.

TRAGEDI 10 APRIL 2000 (3 REMAJA MATI MENGHIDU GAM) .

ANDA ADALAH GENERASI MASA DEPAN .

SELAMAT BERJAYA .

SESUNGGUHNYA KEHEBATAN SEORANG MANUSIA ITU TERLETAK PADA APA YANG IA FIKIRKAN ! 012 – 5234536 FB.MUHAMMAD ZAHIR .

Tawaf 3.Contoh Hadas Kecil 1. Sentuh Al-Quran . Kencing Buang air besar 3.Kentut 2. Keluar air mazi Haram ketika hadas Kecil 1. Solat 2.

id .

.

.

.

.

.

Sebagaimana syekh Mustofa al-Ghalayaini seorang pujangga Mesir berkata : ‫أن فى يد الشبان أمر األمة وفى أقدامها حيتها‬ “Sesungguihnya pada tangan-tangan pemudalah urusan umat dan pada kaki-kaki merekalah terdapat kehidupan umat” .

Sesungguhnya yang demikian itu adalah dari perkara-perkara yang dikehendaki diambil berat melakukannya”.Firman Allah S. (Luqman:17) Dalam sebuah hadith Rasulullah (s.W. (Riwayat As-Syeikhan) . dirikan sembahyang. yang bermaksud: “Wahai anak kesayanganku. yang mana pada hari itu tidak ada sebarang lindungan selain daripada lindungan tersebut.T. Antara golongan yang mendapat lindungan tersebut ialah pemuda yang sepanjang umurnya sentiasa tertumpu kepada masjid”.a.w) bersabda yang bermaksud: “Tujuh golongan manusia yang mendapat perlindungan Arasy daripada Allah di akhirat kelak. suruhlah berbuat kebaikan dan larang daripada melakukan perbuatan yang mungkar dan bersabarlah atas segala bala bencana yang menimpamu.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful