P. 1
Kem Akil Baligh

Kem Akil Baligh

|Views: 230|Likes:
Published by umai2013
Bahan Untuk Kem Akil Baligh Tahun 6 Selepas UPSR
Bahan Untuk Kem Akil Baligh Tahun 6 Selepas UPSR

More info:

Published by: umai2013 on Dec 29, 2012
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PPTX, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

11/01/2015

pdf

text

original

Hadas

.

.

.

.

Mandi wajib dalam pengertian syara’ adalah meratakan air ke seluruh tubuh untuk menghilangkan hadas besar dengan disertai niat menghilangkan hadas besar tersebut. .

TRAGEDI 10 APRIL 2000 (3 REMAJA MATI MENGHIDU GAM) .

ANDA ADALAH GENERASI MASA DEPAN .

SELAMAT BERJAYA .

SESUNGGUHNYA KEHEBATAN SEORANG MANUSIA ITU TERLETAK PADA APA YANG IA FIKIRKAN ! 012 – 5234536 FB.MUHAMMAD ZAHIR .

Solat 2. Kencing Buang air besar 3.Contoh Hadas Kecil 1. Sentuh Al-Quran . Keluar air mazi Haram ketika hadas Kecil 1. Tawaf 3.Kentut 2.

id .

.

.

.

.

.

Sebagaimana syekh Mustofa al-Ghalayaini seorang pujangga Mesir berkata : ‫أن فى يد الشبان أمر األمة وفى أقدامها حيتها‬ “Sesungguihnya pada tangan-tangan pemudalah urusan umat dan pada kaki-kaki merekalah terdapat kehidupan umat” .

Firman Allah S. suruhlah berbuat kebaikan dan larang daripada melakukan perbuatan yang mungkar dan bersabarlah atas segala bala bencana yang menimpamu.T. yang bermaksud: “Wahai anak kesayanganku.w) bersabda yang bermaksud: “Tujuh golongan manusia yang mendapat perlindungan Arasy daripada Allah di akhirat kelak. (Luqman:17) Dalam sebuah hadith Rasulullah (s.a. dirikan sembahyang. Antara golongan yang mendapat lindungan tersebut ialah pemuda yang sepanjang umurnya sentiasa tertumpu kepada masjid”.W. yang mana pada hari itu tidak ada sebarang lindungan selain daripada lindungan tersebut. Sesungguhnya yang demikian itu adalah dari perkara-perkara yang dikehendaki diambil berat melakukannya”. (Riwayat As-Syeikhan) .

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->