Hadas

.

.

.

.

Mandi wajib dalam pengertian syara’ adalah meratakan air ke seluruh tubuh untuk menghilangkan hadas besar dengan disertai niat menghilangkan hadas besar tersebut. .

TRAGEDI 10 APRIL 2000 (3 REMAJA MATI MENGHIDU GAM) .

ANDA ADALAH GENERASI MASA DEPAN .

SELAMAT BERJAYA .

SESUNGGUHNYA KEHEBATAN SEORANG MANUSIA ITU TERLETAK PADA APA YANG IA FIKIRKAN ! 012 – 5234536 FB.MUHAMMAD ZAHIR .

Solat 2. Kencing Buang air besar 3. Sentuh Al-Quran . Keluar air mazi Haram ketika hadas Kecil 1.Contoh Hadas Kecil 1.Kentut 2. Tawaf 3.

id .

.

.

.

.

.

Sebagaimana syekh Mustofa al-Ghalayaini seorang pujangga Mesir berkata : ‫أن فى يد الشبان أمر األمة وفى أقدامها حيتها‬ “Sesungguihnya pada tangan-tangan pemudalah urusan umat dan pada kaki-kaki merekalah terdapat kehidupan umat” .

dirikan sembahyang.T. (Luqman:17) Dalam sebuah hadith Rasulullah (s. yang bermaksud: “Wahai anak kesayanganku. Sesungguhnya yang demikian itu adalah dari perkara-perkara yang dikehendaki diambil berat melakukannya”.w) bersabda yang bermaksud: “Tujuh golongan manusia yang mendapat perlindungan Arasy daripada Allah di akhirat kelak. Antara golongan yang mendapat lindungan tersebut ialah pemuda yang sepanjang umurnya sentiasa tertumpu kepada masjid”. suruhlah berbuat kebaikan dan larang daripada melakukan perbuatan yang mungkar dan bersabarlah atas segala bala bencana yang menimpamu.a. (Riwayat As-Syeikhan) . yang mana pada hari itu tidak ada sebarang lindungan selain daripada lindungan tersebut.Firman Allah S.W.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful