P. 1
Kem Akil Baligh

Kem Akil Baligh

|Views: 234|Likes:
Published by umai2013
Bahan Untuk Kem Akil Baligh Tahun 6 Selepas UPSR
Bahan Untuk Kem Akil Baligh Tahun 6 Selepas UPSR

More info:

Published by: umai2013 on Dec 29, 2012
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PPTX, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

11/01/2015

pdf

text

original

Hadas

.

.

.

.

Mandi wajib dalam pengertian syara’ adalah meratakan air ke seluruh tubuh untuk menghilangkan hadas besar dengan disertai niat menghilangkan hadas besar tersebut. .

TRAGEDI 10 APRIL 2000 (3 REMAJA MATI MENGHIDU GAM) .

ANDA ADALAH GENERASI MASA DEPAN .

SELAMAT BERJAYA .

SESUNGGUHNYA KEHEBATAN SEORANG MANUSIA ITU TERLETAK PADA APA YANG IA FIKIRKAN ! 012 – 5234536 FB.MUHAMMAD ZAHIR .

Keluar air mazi Haram ketika hadas Kecil 1.Contoh Hadas Kecil 1. Solat 2.Kentut 2. Tawaf 3. Kencing Buang air besar 3. Sentuh Al-Quran .

id .

.

.

.

.

.

Sebagaimana syekh Mustofa al-Ghalayaini seorang pujangga Mesir berkata : ‫أن فى يد الشبان أمر األمة وفى أقدامها حيتها‬ “Sesungguihnya pada tangan-tangan pemudalah urusan umat dan pada kaki-kaki merekalah terdapat kehidupan umat” .

W. suruhlah berbuat kebaikan dan larang daripada melakukan perbuatan yang mungkar dan bersabarlah atas segala bala bencana yang menimpamu.T. dirikan sembahyang. yang bermaksud: “Wahai anak kesayanganku. Sesungguhnya yang demikian itu adalah dari perkara-perkara yang dikehendaki diambil berat melakukannya”.Firman Allah S. Antara golongan yang mendapat lindungan tersebut ialah pemuda yang sepanjang umurnya sentiasa tertumpu kepada masjid”.w) bersabda yang bermaksud: “Tujuh golongan manusia yang mendapat perlindungan Arasy daripada Allah di akhirat kelak. (Riwayat As-Syeikhan) .a. (Luqman:17) Dalam sebuah hadith Rasulullah (s. yang mana pada hari itu tidak ada sebarang lindungan selain daripada lindungan tersebut.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->