P. 1
PERGERAKAN KREATIF PEMBURU DAN SEMUT

PERGERAKAN KREATIF PEMBURU DAN SEMUT

|Views: 176|Likes:
Published by Kenneth Benson
PJ GIMNASTIK
PJ GIMNASTIK

More info:

Published by: Kenneth Benson on Jan 01, 2013
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOCX, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

07/14/2013

pdf

text

original

LATIHAN AMALI ( SEPT 2012 ) HBPE2103 PERGERAKAN ARTISTIK DAN KREATIF

KUMPULAN SEKAWAN

NAMA AHLI 1. WAN NOOR AMAN BIN WAN YUSOFF ( 780903-02-5787 ) 2. ABDUL HARIF BIN IBRAHIM ( 770402-02-5755) 3. TAN KOK WEI ( 840510-03-5783 ) 4. MUGILAN A/L KRISHNAN ( 820626-02-5721 ) 5.

NAMA TUTOR : EN. ZULKIFLI BIN AHMAD

POKOK – berdiri sambil depa tangan. Pemburu gaya sakit kaki kena digigit semut . 3. serta goyangkan tangan dan badan seolah-olah seperti ditiup angin. tumbang berguling akibat ditebang oleh pemburu. Burung melihat peristiwa itu dan mencapai daun yang dihulurkan pokok.GERAKAN KREATIF PEMBURU DAN SEMUT 1. BURUNG .Berjalan. aksi seperti menggigit kaki pemburu. Pokok pula pegang daun lindungi burung. baling pada semut. 2. PEMBURU. tembakan tersasar burung terbang dan pemburu tolak semut. merangkak sambil gaya mengintai sana .gaya terbang dan berlari .lari sambil berpusing-pusing . aksi berenang. 4. Semut bergolek jatuh dalam sungai dan pergerakan seperti berenang. SEMUT .sini melihat burung dan bersedia dengan gaya hendak tembak burung. . Kemudian duduk bawah pokok. meniti bangku.merangkak ke arah pemburu. Semut panjat daun dan baring mengiring dan releks…… Burung terbang duduk bawah pokok.

Setelah kenyang burung berteduh pada dahan pokok. Burung tidak menyedari bahawa dirinya akan menjadi mangsa tembakan. pada masa yang sama burung juga terbang mencari makanan pada sebatang pokok dalam hutan. Slot 2 Pemburu telah bersedia untuk menembak burung. Pemburu itu terus meniti sebuah jambatan untuk menyeberangi sungai tersebut. Bagi membalas jasa semut. Kemudian pemburu itu merangkak perlahan-lahan menghampiri sebatang pokok.Pemburu aksi marah gaya tebang pokok. burung terbang lari. Perbuatan pemburu juga diperhatikan oleh semut. tembakan pemburu tersasar. pemburu menjerit kesakitan lalu menepis semut jatuh ke dalam sungai. Slot 3 Semut bersusah payah berenang tenggelam timbul untuk menyelamatkan diri. Pommmmm…. pokok jatuh berguling. Tanpa disedari pergerakan burung telah diperhatikan oleh seorang pemburu yang berada di seberang sungai.. Semut memanjat daun dan terselamat daripada mati lemas. Adoii…. Semut dengan pantasnya meluru ke arah pemburu dan menggigit kakinya. terkejut dengan bunyi itu burung terbang lari. burung telah mengambil sehelai daun dan membaling pada semut. SINOPSIS KISAH PEMBURU DAN SEMUT Slot 1 Seekor semut berjalan-jalan mencari makanan dengan senang hati dan riang. Dia tahu nyawanya dalam bahaya. Slot 4 .

Geram kerana tidak dapat menembak burung dan sakit kerana gigitan semut. Semut mengucapkan terima kasih kepada burung kerana menyelamatkannya. semut dan burung berjumpa semula. Mereka menjadi kawan baik. Pokok pun jatuh berguling. semut dan burung bertempiaran menyelamatkan diri… Slot 5 Setelah keadaan reda. Sekian. pemburu melepaskan marahnya dengan menebang pokok. . Begitu juga dengan burung. Selain itu kita janganlah merosakkan alam sekitar dengan menebang pokok-pokok sesuka hati ibarat pepatah ‘marahkan nyamuk kelambu dibakar’. Pengajaran daripada cerita ini ialah setiap perbuatan baik akan dibalas baik.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->