P. 1
PERGERAKAN KREATIF PEMBURU DAN SEMUT

PERGERAKAN KREATIF PEMBURU DAN SEMUT

|Views: 176|Likes:
Published by Kenneth Benson
PJ GIMNASTIK
PJ GIMNASTIK

More info:

Published by: Kenneth Benson on Jan 01, 2013
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOCX, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

07/14/2013

pdf

text

original

LATIHAN AMALI ( SEPT 2012 ) HBPE2103 PERGERAKAN ARTISTIK DAN KREATIF

KUMPULAN SEKAWAN

NAMA AHLI 1. WAN NOOR AMAN BIN WAN YUSOFF ( 780903-02-5787 ) 2. ABDUL HARIF BIN IBRAHIM ( 770402-02-5755) 3. TAN KOK WEI ( 840510-03-5783 ) 4. MUGILAN A/L KRISHNAN ( 820626-02-5721 ) 5.

NAMA TUTOR : EN. ZULKIFLI BIN AHMAD

Kemudian duduk bawah pokok. 2. POKOK – berdiri sambil depa tangan.Berjalan.gaya terbang dan berlari .GERAKAN KREATIF PEMBURU DAN SEMUT 1. tembakan tersasar burung terbang dan pemburu tolak semut. Semut panjat daun dan baring mengiring dan releks…… Burung terbang duduk bawah pokok. Pemburu gaya sakit kaki kena digigit semut . 4. 3. meniti bangku. PEMBURU. Semut bergolek jatuh dalam sungai dan pergerakan seperti berenang. . SEMUT .merangkak ke arah pemburu. merangkak sambil gaya mengintai sana . aksi seperti menggigit kaki pemburu. Burung melihat peristiwa itu dan mencapai daun yang dihulurkan pokok.lari sambil berpusing-pusing .sini melihat burung dan bersedia dengan gaya hendak tembak burung. Pokok pula pegang daun lindungi burung. aksi berenang. BURUNG . baling pada semut. serta goyangkan tangan dan badan seolah-olah seperti ditiup angin. tumbang berguling akibat ditebang oleh pemburu.

Adoii…. burung terbang lari. Pemburu itu terus meniti sebuah jambatan untuk menyeberangi sungai tersebut.Pemburu aksi marah gaya tebang pokok. pada masa yang sama burung juga terbang mencari makanan pada sebatang pokok dalam hutan.. burung telah mengambil sehelai daun dan membaling pada semut. Perbuatan pemburu juga diperhatikan oleh semut. Semut memanjat daun dan terselamat daripada mati lemas. Setelah kenyang burung berteduh pada dahan pokok. Semut dengan pantasnya meluru ke arah pemburu dan menggigit kakinya. Slot 2 Pemburu telah bersedia untuk menembak burung. pokok jatuh berguling. Burung tidak menyedari bahawa dirinya akan menjadi mangsa tembakan. terkejut dengan bunyi itu burung terbang lari. Tanpa disedari pergerakan burung telah diperhatikan oleh seorang pemburu yang berada di seberang sungai. Slot 3 Semut bersusah payah berenang tenggelam timbul untuk menyelamatkan diri. SINOPSIS KISAH PEMBURU DAN SEMUT Slot 1 Seekor semut berjalan-jalan mencari makanan dengan senang hati dan riang. Slot 4 . Kemudian pemburu itu merangkak perlahan-lahan menghampiri sebatang pokok. pemburu menjerit kesakitan lalu menepis semut jatuh ke dalam sungai. Dia tahu nyawanya dalam bahaya. Bagi membalas jasa semut. Pommmmm…. tembakan pemburu tersasar.

Begitu juga dengan burung. semut dan burung berjumpa semula. Mereka menjadi kawan baik. pemburu melepaskan marahnya dengan menebang pokok. Sekian. semut dan burung bertempiaran menyelamatkan diri… Slot 5 Setelah keadaan reda.Geram kerana tidak dapat menembak burung dan sakit kerana gigitan semut. Semut mengucapkan terima kasih kepada burung kerana menyelamatkannya. Selain itu kita janganlah merosakkan alam sekitar dengan menebang pokok-pokok sesuka hati ibarat pepatah ‘marahkan nyamuk kelambu dibakar’. . Pokok pun jatuh berguling. Pengajaran daripada cerita ini ialah setiap perbuatan baik akan dibalas baik.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->