P. 1
Ujian Bulanan Tahun 4 Penulisan

Ujian Bulanan Tahun 4 Penulisan

|Views: 40|Likes:
Published by Norlina Rawina

More info:

Published by: Norlina Rawina on Feb 10, 2013
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOCX, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

11/17/2013

pdf

text

original

SULIT

Ujian Bulanan Tahun 4, 2012

NAMA :_________________________________________ KELAS : ________________________________________ UJIAN BULANAN TAHUN 4 KERTAS 2 MASA : 1 jam 15 Minit (60 markah)

Kertas soalan ini mengandungi 3 bahagian iaitu Bahagian A, Bahagian B dan Bahagian C. Anda dikehendaki menjawab ketiga-tiga bahagian. Bagi Bahagian B, anda boleh memilih sama ada menjawab Soalan 1, Soalan 2 atau Soalan 3 BAHAGIAN A (10 markah) ( Masa dicadangkan : 15 minit ) Bina 5 ayat lengkap berdasarkan gambar yang di bawah.

1.__________________________________________________________________ 2.__________________________________________________________________ 3.__________________________________________________________________ 4.__________________________________________________________________ 5.__________________________________________________________________

1

NG

Aini menerima keadaan itu walaupun dia tahu bahwa perkara itu tidak baik untuk kawan-kawannya juga. BAHAGIAN C (20 markah) (Masa dicadangkan : 20 minit) Tulis lima pengajaran yang dapat anda peroleh daripada petikan di bawah. Pada suatu hari. Kamu menelefon kawan kamu untuk menjemputnya menghadiri majlis kesyukuran sempena kejayaan kamu. ATAU 3. Kadang-kadang. Oleh sebab tidak mahu bergaduh. Tanpa banyak soal dia terus memberikan sebahagian daripada duit belanjanya kepada Syikin. Kemalangan di jalan raya sering berlaku Tulis karangan tentang punca-punca kemalangan di jalan raya. Aini adalah seorang pelajar Tahun 4 Delima. Tulis ucapan kamu selengkapnya. Syikin terlupa membawa duit ke sekolah. NG 2 . kawan baiknya. Mereka sering meminta Aini menyiapkan kerja sekolah mereka dan sering meniru jawapan latihan Aini. dia mengulang kaji pelajaran di perpustakaan sekolah. Tulis jawapan anda dalam atu perenggan. ATAU 2. 2012 BAHAGIAN B (30 markah) (Masa dicadangkan: 40 minit) Pilih satu daripada tajuk-tajuk yang terdapat di bawah dan tulis sebuah karangan yang panjangnya tidak kurang daripada 80 patah perkataan. Aini juga suka menolong orang yang susah. Oleh sebab sikapnya yang baik hati. Dia seorang pelajar yang pintar. 1.SULIT Ujian Bulanan Tahun 4. Tulis perbulan kamu itu. dia disenangi oleh guru dan kawan-kawannya. dia akan membuat latihan sekolahnya. Namun kebaikannya telah diambil kesempatan oleh kawan-kawannya. Kamu diminta untuk menyampaikan ucapan dalam majlis meraikan guru besarnsekolah yang baharu. Setiap hari. Panjang jawapan anda hendaklah tidak lebih daripada 50 patah perkataan.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->