P. 1
Ujian Bulanan Tahun 4 Penulisan

Ujian Bulanan Tahun 4 Penulisan

|Views: 40|Likes:
Published by Norlina Rawina

More info:

Published by: Norlina Rawina on Feb 10, 2013
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOCX, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

11/17/2013

pdf

text

original

SULIT

Ujian Bulanan Tahun 4, 2012

NAMA :_________________________________________ KELAS : ________________________________________ UJIAN BULANAN TAHUN 4 KERTAS 2 MASA : 1 jam 15 Minit (60 markah)

Kertas soalan ini mengandungi 3 bahagian iaitu Bahagian A, Bahagian B dan Bahagian C. Anda dikehendaki menjawab ketiga-tiga bahagian. Bagi Bahagian B, anda boleh memilih sama ada menjawab Soalan 1, Soalan 2 atau Soalan 3 BAHAGIAN A (10 markah) ( Masa dicadangkan : 15 minit ) Bina 5 ayat lengkap berdasarkan gambar yang di bawah.

1.__________________________________________________________________ 2.__________________________________________________________________ 3.__________________________________________________________________ 4.__________________________________________________________________ 5.__________________________________________________________________

1

NG

kawan baiknya. dia disenangi oleh guru dan kawan-kawannya. Kamu diminta untuk menyampaikan ucapan dalam majlis meraikan guru besarnsekolah yang baharu. Aini menerima keadaan itu walaupun dia tahu bahwa perkara itu tidak baik untuk kawan-kawannya juga. Tulis perbulan kamu itu. Mereka sering meminta Aini menyiapkan kerja sekolah mereka dan sering meniru jawapan latihan Aini. BAHAGIAN C (20 markah) (Masa dicadangkan : 20 minit) Tulis lima pengajaran yang dapat anda peroleh daripada petikan di bawah. dia mengulang kaji pelajaran di perpustakaan sekolah. Pada suatu hari. Kadang-kadang. 1. dia akan membuat latihan sekolahnya. Dia seorang pelajar yang pintar. Tulis ucapan kamu selengkapnya. Tulis jawapan anda dalam atu perenggan. Oleh sebab sikapnya yang baik hati. Tanpa banyak soal dia terus memberikan sebahagian daripada duit belanjanya kepada Syikin. Kemalangan di jalan raya sering berlaku Tulis karangan tentang punca-punca kemalangan di jalan raya. Kamu menelefon kawan kamu untuk menjemputnya menghadiri majlis kesyukuran sempena kejayaan kamu. Panjang jawapan anda hendaklah tidak lebih daripada 50 patah perkataan.SULIT Ujian Bulanan Tahun 4. 2012 BAHAGIAN B (30 markah) (Masa dicadangkan: 40 minit) Pilih satu daripada tajuk-tajuk yang terdapat di bawah dan tulis sebuah karangan yang panjangnya tidak kurang daripada 80 patah perkataan. Syikin terlupa membawa duit ke sekolah. NG 2 . Setiap hari. ATAU 3. ATAU 2. Aini juga suka menolong orang yang susah. Aini adalah seorang pelajar Tahun 4 Delima. Namun kebaikannya telah diambil kesempatan oleh kawan-kawannya. Oleh sebab tidak mahu bergaduh.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->