“Juallah dunia engkau dengan Akhirat engkau, nanti engkau akan memperolehi keuntungan bagi keduanya serentak; dan

janganlah engkau menjual Akhirat engkau dengan dunia engkau, nanti dia merugikan engkau bagi keduanya serentak.” Syubhat Doa Nurun Nubuwwah “cahaya kenabian” Doa Nurun Nubuwwah di katakan memiliki khasiat yang banyak sekali dan sangat menakjubkan terhadap siapa yang suka membaca dan mengamalkannya dengan ikhlas hati benar-benar kerana Allah. Dan di antara khasiat –khasiatnya adalah seperti berikut; (1) Pelindung dari Sihir. Di riwayatkan , bahawa Rasulullah SAW bersabda setelah solat Subuh ketika duduk-duduk bersama para sahabat di Masjidil Haram, tiba-tiba datanglah Malaikat Jibril a.s. membawa doa Nurun Nubuwwah, seraya berkata : ”Wahai Rasulullah, aku telah di utus oleh Allah Subhanahu Wa Taala untuk menyampaikan doa ini kepadamu / Rasulullah”. Selanjutnya beliau bersabda :”Doa Nurun Nubuwwah ini banyak sekali faedahnya bila di baca dan diamalkan. Dan apabila tidak dapat membaca atau tidak hafal, maka cukuplah ditulis, kemudian tulisan tersebut disimpan dalam rumah, maka Allah akan senantiasa memberikan perlindungan kepada penghuni rumah itu dari sihir / tenung atau penyakit. (2) Hajat Tercapai.

jin atau hantu dan segala macam jenis makhluk halus. ”Jika kamu ingin dimuliakan oleh orang lain.” (5) Pengasih Bilamana anda ingin mendekati raja / menteri atau orang yang berpangkat atau berkumpul dengan orang banyak maka bacalah doa ini pada tiap hari sekurang-kurangnya sekali. Insya Allah tanaman tersebut akan selamat dari hama. kemudian disitu anda kehabisan air minum. maka bacalah Doa Nurun Nubuwwah. (3) Penyelamat dari gangguan makhluk halus. Insya’Allah semua orang yang anda dekati itu akan menaruh kasih sayang. Bilamana doa Nurun Nubuwwah ini ditulis pada kertas lalu tulisan tersebut di letakkan pada tanaman. (6) Air masin menjadi tawar Bilamana anda pergi belayar naik perahu. maka dalam waktu singkat mereka akan bubar dan minggat tanpa kembali lagi. apabila di letakkan pada tempat-tempat yang menakutkan atau pada tempattempat yang ditempati syaitan atau iblis. maka Insya Allah apa pun hajatnya akan segera terlaksana. (4) Dimuliakan orang Rasulullah SAW bersabda .Barangsiapa yang membaca dan mengamalkan doa ini secara istiqamah pada setiap selesai solat sekurang-kurangnya sekali. Insya’Allah air laut yang . maka bacalah doa ini pada air laut.

atau gila. (8) Penyembuh Kesakitan. maka bacalah doa ini pada minyak (minyak kelapa / sawit wijen).semulajadi masin itu berubah menjadi tawar dan boleh anda minum. maka cara mengubatinya adalah sebagaimana di atas. Insya’Allah akan mimpi bertemu dengan para Nabi. bacalah doa tersebut pada daun sirih yang bertemu ruasnya. kemudian sapukanlah mulai dari kepala hingga kaki. (7) Bertemu para nabi. (10) Kuat berjalan Bilamana anda ingin kuat berjalan. Bilamana ada orang sakit. . kemudian sapukan pada tempat yang sakit. di samping itu siapa pun pun yang melihatnya akan menaruh kasih sayang. dan hendaknya tidak terhenti dalam mewiridkan doa Nurun Nubuwwah ini hingga sampai anak cucu. Insya’ Allah akan lekas sembuh. Insya’Allah anda akan kuat berjalan walau sejauh perjalanan yang anda tempuh itu. Bilamana ada orang di rasuk hantu. kemudian tidur. (9) Mengubat dari kerasukan. maka bacalah doa Nurun Nubuwwah sebanyak seratus kali. Rasulullah SAW bersabda: ”Barangsiapa yang ingin bertemu dengan para Nabi. syaitan dan jin.

bahkan musuh akan lari tunggang langgang ketika bertemu dengan anda. Bilamana ada wanita bersalin yang sulit. maka bacalah doa ini pada pinggang atau mangkuk putih yang berisi air. Insya’ Allah bayinya akan segera keluar tanpa kesulitan yang di derita oleh sang ibu. Insya’allah akan lekas sembuh. (12) Pengaman bagi orang bertengkar Bilamana ada orang yang bertengkar. bacalah doa ini. (14) Sulit bersalin. agar anda tidak kehujanan. (16) Penawar gigitan ular Bilamana ada orang digigit ular. kemudian airnya diminumkan. Insya’Allah tidak jadi turun hujan. atau kena sengatan binatang berbisa. Insya’ allah tidak di kejar musuh.(11) Turun hujan. maka bacalah doa tersebut. sedang anda ingin melerainya maka bacalah doa ini. (13) Musuh menjadi takut Bilamana anda pergi berperang (fisabilillah). atau kena racun dan . (15) Sakit mata Bilamana ada orang sakit mata. maka bacalah doa ini lalu tiupkan pada mata yang sakit itu. Bilamana akan turun hujan dalam suatu perjalanan. Insya’Allah orang yang bertengkar itu akan berhenti dan akhirnya saling memaafkan.

(21) Ingin mimpi yang indah. Bilamana anda membaca doa ini pada malam Jumaat sebanyak lima puluh kali. . kemudian masuk ditempat yang sepi pada malam Jumaat. Insya’ Allah anda akan dijumpai oleh si raja jin itu. (17) Raja Jin.penyakit lain. Insya’Allah akan terhindar dari kekufuran. (18) Terhindar dari Kekufuran. selamat dunia akhirat dan terhindar dari godaan syaitan. maka akan selamat dari siksa neraka. Insya’ Allah akan lekas sembuh. Bilamana doa ini di baca setiap hari. begitupun manusia jika ingin menjumpai jin. Suatu keajaiban yang luar biasa bilamana ada jin yang ingin menyerupai manusia. Bilamana anda ingin mendatangkan raja jin. maka jadi lah ia manusia lantaran berkah-Nya doa Nurun Nubuwwah ini. (19) Menjumpai Jin. maka ia mengamalkan doa tersebut. baik suci badan dan tempat. maka bacakanlah doa tersebut pada tempat yang terkena gigitan atau sengatan itu. (20) Penyelamat siksa neraka. maka bacalah doa ini sebanyak seratus kali dalam keadaan tidak berhadas (suci). bid’ah dan dijauhkan dari perbuatan buruk.

Insya Allah akan tercapai.Bilamana anda ingin mimpi yang indah. maka anda boleh awet muda walau usia sudah lanjut. gigi dari . (24) Menjadi kuat Bilamana anda baca pada malam Selasa. Bilamana anda baca pada malam Khamis. (23) Memberi keselamatan. (25) Gigitan yang kuat Bilamana anda baca pada malam Rabu. serta terjauh penyakit. dijauhkan dari malapetaka. (27) Binatang menjadi patuh. maka anda akan menjadi kuat. maka Allah akan memberikan keselamatan kepada anda. maka bacalah doa ini pada malam Sabtu. sebanyak seratus kali. maka semua binatang yang buas akan menjadi patuh terhadap anda. maka anda akan menjadi kuat. (22) Awet Muda Bilamana anda baca pada malam Minggu. serta terjauh dari penyakit. maka wajah anda bertambah elok sehingga banyak wanita yang terpikat. (26) Penyeri wajah. Bilamana anda baca pada malam Isnin. Bilamana anda baca pada malam Jumaat.

tapi jangan berbicara atau beritahu orang lain. kemudian bacalah doa ini terus menerus di tempat yang sunyi. . Insya’Allah akan jadi emas. maka berpuasalah sehari dan malamnya jangan tidur. Bilamana anda ingin melamar seorang wanita.(28) Melamar wanita. (29) Harta dunia. maka bacalah doa ini pada kunir (kunyit putih / temu) kemudian tanamlah di tanah. Insya’Allah lamaran anda di terima. Bilamana anda ingin harta dunia.

.

memiliki wajah yang mulia. dan doa-doa yang mustajab.. Allah adalah Zat Yang Maha Pengasih lagi memiliki singgasana yang Mulia. sihatlah jasad tubuhku . Dan sesungguhnya orang-orang kafir benar-benar akan menggelincirkan kamu dengan pandangan mereka. dari pandangan mata yang memandang. orang-orang yang masih hidup dan semoga tetap ancaman siksa bagi orang-orang kafir.s. Zat Yang memiliki kekuasaan yang agung. yang memiliki anugerah yang terdahulu.s. dan Sulaiman telah mewarisi Daud a. ketika mereka mendengar Al-Quran dan mereka berkata: “Sesungguhnya (Muhammad) benar-benar orang yang gila. perbanyakkanlah harta bendaku dan anakku. cintakanlah semua manusia dan jauhkanlah permusuhan dari anak cucu Nabi Adam a. Dan yang mengijabahi Luqmanul Hakim. Dan katakanlah : “Yang . dari pandangan mata manusia dan jin. penanggung Hasan dan Husain dari jiwa-jiwa yang haq. kabulkan hajatku. dan al-Quran itu tidak lain hanyalah peringatan bagi seluruh umat.Ertinya: “Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Pengasihani” “Ya Allah. menguasai kalimat-kalimat yang sempurna. panjangkanlah umurku.

Maha Suci Allah Tuhanmu Tuhan Yang Maha Mulia dari sifat-sifat yang di berikan oleh orang-orang kafir.haq telah datang dan yang batil telah musnah. Dan semoga keselamatan bagi para Rasul.” “Dan segala pujian bagi Allah Tuhan Sekalian Alam” . Dan Kami turunkan dari AlQuran suatu yang menjadi penawar dan rahmat bagi orang-orang yang beriman. Dan segala puji bagi Allah Tuhan Semesta Alam. dan Al-Quran tidak akan menambah kepada orang-orang yang berbuat aniaya melainkan hanya kerugian. sesungguhnya perkara yang batil itu pasti musnah”.