“Juallah dunia engkau dengan Akhirat engkau, nanti engkau akan memperolehi keuntungan bagi keduanya serentak; dan

janganlah engkau menjual Akhirat engkau dengan dunia engkau, nanti dia merugikan engkau bagi keduanya serentak.” Syubhat Doa Nurun Nubuwwah “cahaya kenabian” Doa Nurun Nubuwwah di katakan memiliki khasiat yang banyak sekali dan sangat menakjubkan terhadap siapa yang suka membaca dan mengamalkannya dengan ikhlas hati benar-benar kerana Allah. Dan di antara khasiat –khasiatnya adalah seperti berikut; (1) Pelindung dari Sihir. Di riwayatkan , bahawa Rasulullah SAW bersabda setelah solat Subuh ketika duduk-duduk bersama para sahabat di Masjidil Haram, tiba-tiba datanglah Malaikat Jibril a.s. membawa doa Nurun Nubuwwah, seraya berkata : ”Wahai Rasulullah, aku telah di utus oleh Allah Subhanahu Wa Taala untuk menyampaikan doa ini kepadamu / Rasulullah”. Selanjutnya beliau bersabda :”Doa Nurun Nubuwwah ini banyak sekali faedahnya bila di baca dan diamalkan. Dan apabila tidak dapat membaca atau tidak hafal, maka cukuplah ditulis, kemudian tulisan tersebut disimpan dalam rumah, maka Allah akan senantiasa memberikan perlindungan kepada penghuni rumah itu dari sihir / tenung atau penyakit. (2) Hajat Tercapai.

maka dalam waktu singkat mereka akan bubar dan minggat tanpa kembali lagi. (4) Dimuliakan orang Rasulullah SAW bersabda . maka bacalah Doa Nurun Nubuwwah. Insya’Allah semua orang yang anda dekati itu akan menaruh kasih sayang.” (5) Pengasih Bilamana anda ingin mendekati raja / menteri atau orang yang berpangkat atau berkumpul dengan orang banyak maka bacalah doa ini pada tiap hari sekurang-kurangnya sekali. maka bacalah doa ini pada air laut. apabila di letakkan pada tempat-tempat yang menakutkan atau pada tempattempat yang ditempati syaitan atau iblis. (6) Air masin menjadi tawar Bilamana anda pergi belayar naik perahu. kemudian disitu anda kehabisan air minum. Insya’Allah air laut yang . (3) Penyelamat dari gangguan makhluk halus. Insya Allah tanaman tersebut akan selamat dari hama. Bilamana doa Nurun Nubuwwah ini ditulis pada kertas lalu tulisan tersebut di letakkan pada tanaman. maka Insya Allah apa pun hajatnya akan segera terlaksana.Barangsiapa yang membaca dan mengamalkan doa ini secara istiqamah pada setiap selesai solat sekurang-kurangnya sekali. ”Jika kamu ingin dimuliakan oleh orang lain. jin atau hantu dan segala macam jenis makhluk halus.

Insya’Allah anda akan kuat berjalan walau sejauh perjalanan yang anda tempuh itu. Bilamana ada orang di rasuk hantu. kemudian tidur. syaitan dan jin. (9) Mengubat dari kerasukan. di samping itu siapa pun pun yang melihatnya akan menaruh kasih sayang. kemudian sapukan pada tempat yang sakit. bacalah doa tersebut pada daun sirih yang bertemu ruasnya. (10) Kuat berjalan Bilamana anda ingin kuat berjalan. maka bacalah doa ini pada minyak (minyak kelapa / sawit wijen). Rasulullah SAW bersabda: ”Barangsiapa yang ingin bertemu dengan para Nabi. Insya’ Allah akan lekas sembuh. (8) Penyembuh Kesakitan. maka cara mengubatinya adalah sebagaimana di atas.semulajadi masin itu berubah menjadi tawar dan boleh anda minum. dan hendaknya tidak terhenti dalam mewiridkan doa Nurun Nubuwwah ini hingga sampai anak cucu. . kemudian sapukanlah mulai dari kepala hingga kaki. Insya’Allah akan mimpi bertemu dengan para Nabi. (7) Bertemu para nabi. atau gila. maka bacalah doa Nurun Nubuwwah sebanyak seratus kali. Bilamana ada orang sakit.

maka bacalah doa ini pada pinggang atau mangkuk putih yang berisi air. (13) Musuh menjadi takut Bilamana anda pergi berperang (fisabilillah). Insya’allah akan lekas sembuh. kemudian airnya diminumkan. bahkan musuh akan lari tunggang langgang ketika bertemu dengan anda. maka bacalah doa ini lalu tiupkan pada mata yang sakit itu. sedang anda ingin melerainya maka bacalah doa ini. Insya’ Allah bayinya akan segera keluar tanpa kesulitan yang di derita oleh sang ibu. Insya’ allah tidak di kejar musuh. Insya’Allah orang yang bertengkar itu akan berhenti dan akhirnya saling memaafkan. (12) Pengaman bagi orang bertengkar Bilamana ada orang yang bertengkar. atau kena sengatan binatang berbisa. (14) Sulit bersalin. (15) Sakit mata Bilamana ada orang sakit mata. maka bacalah doa tersebut. Bilamana ada wanita bersalin yang sulit.(11) Turun hujan. agar anda tidak kehujanan. atau kena racun dan . (16) Penawar gigitan ular Bilamana ada orang digigit ular. Bilamana akan turun hujan dalam suatu perjalanan. bacalah doa ini. Insya’Allah tidak jadi turun hujan.

(20) Penyelamat siksa neraka. Insya’Allah akan terhindar dari kekufuran.penyakit lain. selamat dunia akhirat dan terhindar dari godaan syaitan. (19) Menjumpai Jin. maka jadi lah ia manusia lantaran berkah-Nya doa Nurun Nubuwwah ini. (17) Raja Jin. Suatu keajaiban yang luar biasa bilamana ada jin yang ingin menyerupai manusia. Bilamana anda ingin mendatangkan raja jin. maka ia mengamalkan doa tersebut. Insya’ Allah anda akan dijumpai oleh si raja jin itu. (18) Terhindar dari Kekufuran. begitupun manusia jika ingin menjumpai jin. maka bacalah doa ini sebanyak seratus kali dalam keadaan tidak berhadas (suci). Insya’ Allah akan lekas sembuh. (21) Ingin mimpi yang indah. Bilamana anda membaca doa ini pada malam Jumaat sebanyak lima puluh kali. maka akan selamat dari siksa neraka. baik suci badan dan tempat. maka bacakanlah doa tersebut pada tempat yang terkena gigitan atau sengatan itu. kemudian masuk ditempat yang sepi pada malam Jumaat. . Bilamana doa ini di baca setiap hari. bid’ah dan dijauhkan dari perbuatan buruk.

(22) Awet Muda Bilamana anda baca pada malam Minggu. Bilamana anda baca pada malam Jumaat. maka anda akan menjadi kuat. Bilamana anda baca pada malam Khamis. maka wajah anda bertambah elok sehingga banyak wanita yang terpikat. (25) Gigitan yang kuat Bilamana anda baca pada malam Rabu. (26) Penyeri wajah. maka semua binatang yang buas akan menjadi patuh terhadap anda. serta terjauh dari penyakit. maka anda boleh awet muda walau usia sudah lanjut. Bilamana anda baca pada malam Isnin.Bilamana anda ingin mimpi yang indah. serta terjauh penyakit. Insya Allah akan tercapai. sebanyak seratus kali. (24) Menjadi kuat Bilamana anda baca pada malam Selasa. maka Allah akan memberikan keselamatan kepada anda. (23) Memberi keselamatan. (27) Binatang menjadi patuh. dijauhkan dari malapetaka. maka bacalah doa ini pada malam Sabtu. gigi dari . maka anda akan menjadi kuat.

tapi jangan berbicara atau beritahu orang lain. .(28) Melamar wanita. (29) Harta dunia. Bilamana anda ingin melamar seorang wanita. maka berpuasalah sehari dan malamnya jangan tidur. Bilamana anda ingin harta dunia. Insya’Allah lamaran anda di terima. Insya’Allah akan jadi emas. kemudian bacalah doa ini terus menerus di tempat yang sunyi. maka bacalah doa ini pada kunir (kunyit putih / temu) kemudian tanamlah di tanah.

.

dan al-Quran itu tidak lain hanyalah peringatan bagi seluruh umat. dari pandangan mata manusia dan jin. Zat Yang memiliki kekuasaan yang agung.s. cintakanlah semua manusia dan jauhkanlah permusuhan dari anak cucu Nabi Adam a. dari pandangan mata yang memandang. yang memiliki anugerah yang terdahulu. penanggung Hasan dan Husain dari jiwa-jiwa yang haq. panjangkanlah umurku. Dan katakanlah : “Yang . kabulkan hajatku.s. sihatlah jasad tubuhku . Dan yang mengijabahi Luqmanul Hakim. orang-orang yang masih hidup dan semoga tetap ancaman siksa bagi orang-orang kafir.Ertinya: “Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Pengasihani” “Ya Allah.. memiliki wajah yang mulia. ketika mereka mendengar Al-Quran dan mereka berkata: “Sesungguhnya (Muhammad) benar-benar orang yang gila. Dan sesungguhnya orang-orang kafir benar-benar akan menggelincirkan kamu dengan pandangan mereka. Allah adalah Zat Yang Maha Pengasih lagi memiliki singgasana yang Mulia. perbanyakkanlah harta bendaku dan anakku. dan Sulaiman telah mewarisi Daud a. dan doa-doa yang mustajab. menguasai kalimat-kalimat yang sempurna.

Maha Suci Allah Tuhanmu Tuhan Yang Maha Mulia dari sifat-sifat yang di berikan oleh orang-orang kafir. Dan Kami turunkan dari AlQuran suatu yang menjadi penawar dan rahmat bagi orang-orang yang beriman. dan Al-Quran tidak akan menambah kepada orang-orang yang berbuat aniaya melainkan hanya kerugian.haq telah datang dan yang batil telah musnah. sesungguhnya perkara yang batil itu pasti musnah”. Dan segala puji bagi Allah Tuhan Semesta Alam. Dan semoga keselamatan bagi para Rasul.” “Dan segala pujian bagi Allah Tuhan Sekalian Alam” .

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful