P. 1
Cahaya Kenabian

Cahaya Kenabian

|Views: 3|Likes:
Published by Napsiah Mohamad

More info:

Published by: Napsiah Mohamad on Feb 13, 2013
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOCX, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

02/16/2014

pdf

text

original

“Juallah dunia engkau dengan Akhirat engkau, nanti engkau akan memperolehi keuntungan bagi keduanya serentak; dan

janganlah engkau menjual Akhirat engkau dengan dunia engkau, nanti dia merugikan engkau bagi keduanya serentak.” Syubhat Doa Nurun Nubuwwah “cahaya kenabian” Doa Nurun Nubuwwah di katakan memiliki khasiat yang banyak sekali dan sangat menakjubkan terhadap siapa yang suka membaca dan mengamalkannya dengan ikhlas hati benar-benar kerana Allah. Dan di antara khasiat –khasiatnya adalah seperti berikut; (1) Pelindung dari Sihir. Di riwayatkan , bahawa Rasulullah SAW bersabda setelah solat Subuh ketika duduk-duduk bersama para sahabat di Masjidil Haram, tiba-tiba datanglah Malaikat Jibril a.s. membawa doa Nurun Nubuwwah, seraya berkata : ”Wahai Rasulullah, aku telah di utus oleh Allah Subhanahu Wa Taala untuk menyampaikan doa ini kepadamu / Rasulullah”. Selanjutnya beliau bersabda :”Doa Nurun Nubuwwah ini banyak sekali faedahnya bila di baca dan diamalkan. Dan apabila tidak dapat membaca atau tidak hafal, maka cukuplah ditulis, kemudian tulisan tersebut disimpan dalam rumah, maka Allah akan senantiasa memberikan perlindungan kepada penghuni rumah itu dari sihir / tenung atau penyakit. (2) Hajat Tercapai.

maka bacalah doa ini pada air laut. ”Jika kamu ingin dimuliakan oleh orang lain. maka bacalah Doa Nurun Nubuwwah. Bilamana doa Nurun Nubuwwah ini ditulis pada kertas lalu tulisan tersebut di letakkan pada tanaman. (6) Air masin menjadi tawar Bilamana anda pergi belayar naik perahu. Insya Allah tanaman tersebut akan selamat dari hama. kemudian disitu anda kehabisan air minum. (4) Dimuliakan orang Rasulullah SAW bersabda .” (5) Pengasih Bilamana anda ingin mendekati raja / menteri atau orang yang berpangkat atau berkumpul dengan orang banyak maka bacalah doa ini pada tiap hari sekurang-kurangnya sekali. Insya’Allah semua orang yang anda dekati itu akan menaruh kasih sayang. Insya’Allah air laut yang . apabila di letakkan pada tempat-tempat yang menakutkan atau pada tempattempat yang ditempati syaitan atau iblis. jin atau hantu dan segala macam jenis makhluk halus. (3) Penyelamat dari gangguan makhluk halus. maka Insya Allah apa pun hajatnya akan segera terlaksana.Barangsiapa yang membaca dan mengamalkan doa ini secara istiqamah pada setiap selesai solat sekurang-kurangnya sekali. maka dalam waktu singkat mereka akan bubar dan minggat tanpa kembali lagi.

Insya’ Allah akan lekas sembuh. Rasulullah SAW bersabda: ”Barangsiapa yang ingin bertemu dengan para Nabi. di samping itu siapa pun pun yang melihatnya akan menaruh kasih sayang. .semulajadi masin itu berubah menjadi tawar dan boleh anda minum. maka cara mengubatinya adalah sebagaimana di atas. kemudian sapukan pada tempat yang sakit. dan hendaknya tidak terhenti dalam mewiridkan doa Nurun Nubuwwah ini hingga sampai anak cucu. (9) Mengubat dari kerasukan. Bilamana ada orang di rasuk hantu. Insya’Allah akan mimpi bertemu dengan para Nabi. syaitan dan jin. kemudian tidur. Insya’Allah anda akan kuat berjalan walau sejauh perjalanan yang anda tempuh itu. atau gila. (7) Bertemu para nabi. bacalah doa tersebut pada daun sirih yang bertemu ruasnya. kemudian sapukanlah mulai dari kepala hingga kaki. Bilamana ada orang sakit. maka bacalah doa ini pada minyak (minyak kelapa / sawit wijen). (8) Penyembuh Kesakitan. (10) Kuat berjalan Bilamana anda ingin kuat berjalan. maka bacalah doa Nurun Nubuwwah sebanyak seratus kali.

Insya’Allah tidak jadi turun hujan. bahkan musuh akan lari tunggang langgang ketika bertemu dengan anda. sedang anda ingin melerainya maka bacalah doa ini. atau kena sengatan binatang berbisa. (12) Pengaman bagi orang bertengkar Bilamana ada orang yang bertengkar. (14) Sulit bersalin.(11) Turun hujan. Insya’Allah orang yang bertengkar itu akan berhenti dan akhirnya saling memaafkan. maka bacalah doa tersebut. (13) Musuh menjadi takut Bilamana anda pergi berperang (fisabilillah). (15) Sakit mata Bilamana ada orang sakit mata. agar anda tidak kehujanan. bacalah doa ini. Bilamana ada wanita bersalin yang sulit. maka bacalah doa ini lalu tiupkan pada mata yang sakit itu. (16) Penawar gigitan ular Bilamana ada orang digigit ular. atau kena racun dan . Bilamana akan turun hujan dalam suatu perjalanan. Insya’allah akan lekas sembuh. Insya’ Allah bayinya akan segera keluar tanpa kesulitan yang di derita oleh sang ibu. maka bacalah doa ini pada pinggang atau mangkuk putih yang berisi air. kemudian airnya diminumkan. Insya’ allah tidak di kejar musuh.

Insya’ Allah akan lekas sembuh. (20) Penyelamat siksa neraka.penyakit lain. Bilamana anda ingin mendatangkan raja jin. (17) Raja Jin. baik suci badan dan tempat. (19) Menjumpai Jin. maka akan selamat dari siksa neraka. maka jadi lah ia manusia lantaran berkah-Nya doa Nurun Nubuwwah ini. maka ia mengamalkan doa tersebut. Bilamana anda membaca doa ini pada malam Jumaat sebanyak lima puluh kali. bid’ah dan dijauhkan dari perbuatan buruk. kemudian masuk ditempat yang sepi pada malam Jumaat. Suatu keajaiban yang luar biasa bilamana ada jin yang ingin menyerupai manusia. (18) Terhindar dari Kekufuran. selamat dunia akhirat dan terhindar dari godaan syaitan. begitupun manusia jika ingin menjumpai jin. maka bacalah doa ini sebanyak seratus kali dalam keadaan tidak berhadas (suci). maka bacakanlah doa tersebut pada tempat yang terkena gigitan atau sengatan itu. Insya’ Allah anda akan dijumpai oleh si raja jin itu. Bilamana doa ini di baca setiap hari. (21) Ingin mimpi yang indah. . Insya’Allah akan terhindar dari kekufuran.

(27) Binatang menjadi patuh. dijauhkan dari malapetaka. maka wajah anda bertambah elok sehingga banyak wanita yang terpikat. serta terjauh dari penyakit. Bilamana anda baca pada malam Isnin. (23) Memberi keselamatan. maka anda akan menjadi kuat. gigi dari . (26) Penyeri wajah. Bilamana anda baca pada malam Jumaat. (25) Gigitan yang kuat Bilamana anda baca pada malam Rabu. (22) Awet Muda Bilamana anda baca pada malam Minggu. maka anda akan menjadi kuat. maka semua binatang yang buas akan menjadi patuh terhadap anda.Bilamana anda ingin mimpi yang indah. serta terjauh penyakit. (24) Menjadi kuat Bilamana anda baca pada malam Selasa. Bilamana anda baca pada malam Khamis. sebanyak seratus kali. maka anda boleh awet muda walau usia sudah lanjut. Insya Allah akan tercapai. maka bacalah doa ini pada malam Sabtu. maka Allah akan memberikan keselamatan kepada anda.

Insya’Allah akan jadi emas. (29) Harta dunia. tapi jangan berbicara atau beritahu orang lain. maka bacalah doa ini pada kunir (kunyit putih / temu) kemudian tanamlah di tanah. Insya’Allah lamaran anda di terima. kemudian bacalah doa ini terus menerus di tempat yang sunyi. maka berpuasalah sehari dan malamnya jangan tidur. . Bilamana anda ingin harta dunia. Bilamana anda ingin melamar seorang wanita.(28) Melamar wanita.

.

dan Sulaiman telah mewarisi Daud a. memiliki wajah yang mulia. ketika mereka mendengar Al-Quran dan mereka berkata: “Sesungguhnya (Muhammad) benar-benar orang yang gila.s. sihatlah jasad tubuhku . perbanyakkanlah harta bendaku dan anakku.. Allah adalah Zat Yang Maha Pengasih lagi memiliki singgasana yang Mulia. dari pandangan mata yang memandang. Dan katakanlah : “Yang . dan doa-doa yang mustajab. Dan yang mengijabahi Luqmanul Hakim. dan al-Quran itu tidak lain hanyalah peringatan bagi seluruh umat. yang memiliki anugerah yang terdahulu. kabulkan hajatku. orang-orang yang masih hidup dan semoga tetap ancaman siksa bagi orang-orang kafir. cintakanlah semua manusia dan jauhkanlah permusuhan dari anak cucu Nabi Adam a. penanggung Hasan dan Husain dari jiwa-jiwa yang haq. dari pandangan mata manusia dan jin. menguasai kalimat-kalimat yang sempurna. Zat Yang memiliki kekuasaan yang agung. Dan sesungguhnya orang-orang kafir benar-benar akan menggelincirkan kamu dengan pandangan mereka.Ertinya: “Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Pengasihani” “Ya Allah. panjangkanlah umurku.s.

Dan semoga keselamatan bagi para Rasul. Dan Kami turunkan dari AlQuran suatu yang menjadi penawar dan rahmat bagi orang-orang yang beriman.haq telah datang dan yang batil telah musnah. dan Al-Quran tidak akan menambah kepada orang-orang yang berbuat aniaya melainkan hanya kerugian. sesungguhnya perkara yang batil itu pasti musnah”.” “Dan segala pujian bagi Allah Tuhan Sekalian Alam” . Maha Suci Allah Tuhanmu Tuhan Yang Maha Mulia dari sifat-sifat yang di berikan oleh orang-orang kafir. Dan segala puji bagi Allah Tuhan Semesta Alam.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->