“Juallah dunia engkau dengan Akhirat engkau, nanti engkau akan memperolehi keuntungan bagi keduanya serentak; dan

janganlah engkau menjual Akhirat engkau dengan dunia engkau, nanti dia merugikan engkau bagi keduanya serentak.” Syubhat Doa Nurun Nubuwwah “cahaya kenabian” Doa Nurun Nubuwwah di katakan memiliki khasiat yang banyak sekali dan sangat menakjubkan terhadap siapa yang suka membaca dan mengamalkannya dengan ikhlas hati benar-benar kerana Allah. Dan di antara khasiat –khasiatnya adalah seperti berikut; (1) Pelindung dari Sihir. Di riwayatkan , bahawa Rasulullah SAW bersabda setelah solat Subuh ketika duduk-duduk bersama para sahabat di Masjidil Haram, tiba-tiba datanglah Malaikat Jibril a.s. membawa doa Nurun Nubuwwah, seraya berkata : ”Wahai Rasulullah, aku telah di utus oleh Allah Subhanahu Wa Taala untuk menyampaikan doa ini kepadamu / Rasulullah”. Selanjutnya beliau bersabda :”Doa Nurun Nubuwwah ini banyak sekali faedahnya bila di baca dan diamalkan. Dan apabila tidak dapat membaca atau tidak hafal, maka cukuplah ditulis, kemudian tulisan tersebut disimpan dalam rumah, maka Allah akan senantiasa memberikan perlindungan kepada penghuni rumah itu dari sihir / tenung atau penyakit. (2) Hajat Tercapai.

Bilamana doa Nurun Nubuwwah ini ditulis pada kertas lalu tulisan tersebut di letakkan pada tanaman. Insya’Allah air laut yang .Barangsiapa yang membaca dan mengamalkan doa ini secara istiqamah pada setiap selesai solat sekurang-kurangnya sekali. Insya’Allah semua orang yang anda dekati itu akan menaruh kasih sayang. maka dalam waktu singkat mereka akan bubar dan minggat tanpa kembali lagi. (4) Dimuliakan orang Rasulullah SAW bersabda . apabila di letakkan pada tempat-tempat yang menakutkan atau pada tempattempat yang ditempati syaitan atau iblis. Insya Allah tanaman tersebut akan selamat dari hama. kemudian disitu anda kehabisan air minum.” (5) Pengasih Bilamana anda ingin mendekati raja / menteri atau orang yang berpangkat atau berkumpul dengan orang banyak maka bacalah doa ini pada tiap hari sekurang-kurangnya sekali. (3) Penyelamat dari gangguan makhluk halus. maka bacalah Doa Nurun Nubuwwah. ”Jika kamu ingin dimuliakan oleh orang lain. maka bacalah doa ini pada air laut. jin atau hantu dan segala macam jenis makhluk halus. (6) Air masin menjadi tawar Bilamana anda pergi belayar naik perahu. maka Insya Allah apa pun hajatnya akan segera terlaksana.

(8) Penyembuh Kesakitan. maka cara mengubatinya adalah sebagaimana di atas. Bilamana ada orang sakit. syaitan dan jin. maka bacalah doa Nurun Nubuwwah sebanyak seratus kali. kemudian tidur. atau gila. Bilamana ada orang di rasuk hantu.semulajadi masin itu berubah menjadi tawar dan boleh anda minum. Rasulullah SAW bersabda: ”Barangsiapa yang ingin bertemu dengan para Nabi. Insya’ Allah akan lekas sembuh. . dan hendaknya tidak terhenti dalam mewiridkan doa Nurun Nubuwwah ini hingga sampai anak cucu. (10) Kuat berjalan Bilamana anda ingin kuat berjalan. (9) Mengubat dari kerasukan. kemudian sapukanlah mulai dari kepala hingga kaki. bacalah doa tersebut pada daun sirih yang bertemu ruasnya. Insya’Allah anda akan kuat berjalan walau sejauh perjalanan yang anda tempuh itu. di samping itu siapa pun pun yang melihatnya akan menaruh kasih sayang. (7) Bertemu para nabi. kemudian sapukan pada tempat yang sakit. Insya’Allah akan mimpi bertemu dengan para Nabi. maka bacalah doa ini pada minyak (minyak kelapa / sawit wijen).

maka bacalah doa ini lalu tiupkan pada mata yang sakit itu. Insya’Allah tidak jadi turun hujan. Bilamana ada wanita bersalin yang sulit.(11) Turun hujan. Insya’allah akan lekas sembuh. bahkan musuh akan lari tunggang langgang ketika bertemu dengan anda. Insya’ allah tidak di kejar musuh. (13) Musuh menjadi takut Bilamana anda pergi berperang (fisabilillah). Bilamana akan turun hujan dalam suatu perjalanan. (12) Pengaman bagi orang bertengkar Bilamana ada orang yang bertengkar. (16) Penawar gigitan ular Bilamana ada orang digigit ular. Insya’Allah orang yang bertengkar itu akan berhenti dan akhirnya saling memaafkan. bacalah doa ini. agar anda tidak kehujanan. kemudian airnya diminumkan. atau kena sengatan binatang berbisa. maka bacalah doa ini pada pinggang atau mangkuk putih yang berisi air. atau kena racun dan . sedang anda ingin melerainya maka bacalah doa ini. (14) Sulit bersalin. maka bacalah doa tersebut. Insya’ Allah bayinya akan segera keluar tanpa kesulitan yang di derita oleh sang ibu. (15) Sakit mata Bilamana ada orang sakit mata.

maka bacalah doa ini sebanyak seratus kali dalam keadaan tidak berhadas (suci). (18) Terhindar dari Kekufuran. Insya’ Allah anda akan dijumpai oleh si raja jin itu. Insya’ Allah akan lekas sembuh. (17) Raja Jin. (20) Penyelamat siksa neraka. baik suci badan dan tempat. (19) Menjumpai Jin. kemudian masuk ditempat yang sepi pada malam Jumaat. maka bacakanlah doa tersebut pada tempat yang terkena gigitan atau sengatan itu. (21) Ingin mimpi yang indah. maka ia mengamalkan doa tersebut. Bilamana anda ingin mendatangkan raja jin. selamat dunia akhirat dan terhindar dari godaan syaitan. Bilamana anda membaca doa ini pada malam Jumaat sebanyak lima puluh kali.penyakit lain. maka akan selamat dari siksa neraka. bid’ah dan dijauhkan dari perbuatan buruk. Suatu keajaiban yang luar biasa bilamana ada jin yang ingin menyerupai manusia. maka jadi lah ia manusia lantaran berkah-Nya doa Nurun Nubuwwah ini. begitupun manusia jika ingin menjumpai jin. Bilamana doa ini di baca setiap hari. Insya’Allah akan terhindar dari kekufuran. .

gigi dari . (25) Gigitan yang kuat Bilamana anda baca pada malam Rabu. serta terjauh penyakit. (24) Menjadi kuat Bilamana anda baca pada malam Selasa.Bilamana anda ingin mimpi yang indah. (23) Memberi keselamatan. (26) Penyeri wajah. Bilamana anda baca pada malam Isnin. dijauhkan dari malapetaka. maka semua binatang yang buas akan menjadi patuh terhadap anda. maka bacalah doa ini pada malam Sabtu. maka anda boleh awet muda walau usia sudah lanjut. (27) Binatang menjadi patuh. maka anda akan menjadi kuat. Insya Allah akan tercapai. (22) Awet Muda Bilamana anda baca pada malam Minggu. maka Allah akan memberikan keselamatan kepada anda. maka wajah anda bertambah elok sehingga banyak wanita yang terpikat. Bilamana anda baca pada malam Khamis. sebanyak seratus kali. serta terjauh dari penyakit. maka anda akan menjadi kuat. Bilamana anda baca pada malam Jumaat.

. Insya’Allah akan jadi emas. maka berpuasalah sehari dan malamnya jangan tidur. tapi jangan berbicara atau beritahu orang lain.(28) Melamar wanita. Bilamana anda ingin harta dunia. Bilamana anda ingin melamar seorang wanita. Insya’Allah lamaran anda di terima. maka bacalah doa ini pada kunir (kunyit putih / temu) kemudian tanamlah di tanah. (29) Harta dunia. kemudian bacalah doa ini terus menerus di tempat yang sunyi.

.

dan doa-doa yang mustajab. yang memiliki anugerah yang terdahulu. sihatlah jasad tubuhku . Dan sesungguhnya orang-orang kafir benar-benar akan menggelincirkan kamu dengan pandangan mereka. Dan katakanlah : “Yang . dan Sulaiman telah mewarisi Daud a. dari pandangan mata manusia dan jin. perbanyakkanlah harta bendaku dan anakku. dari pandangan mata yang memandang. cintakanlah semua manusia dan jauhkanlah permusuhan dari anak cucu Nabi Adam a. menguasai kalimat-kalimat yang sempurna.s. kabulkan hajatku.. penanggung Hasan dan Husain dari jiwa-jiwa yang haq.s. dan al-Quran itu tidak lain hanyalah peringatan bagi seluruh umat. Zat Yang memiliki kekuasaan yang agung.Ertinya: “Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Pengasihani” “Ya Allah. Allah adalah Zat Yang Maha Pengasih lagi memiliki singgasana yang Mulia. memiliki wajah yang mulia. panjangkanlah umurku. Dan yang mengijabahi Luqmanul Hakim. ketika mereka mendengar Al-Quran dan mereka berkata: “Sesungguhnya (Muhammad) benar-benar orang yang gila. orang-orang yang masih hidup dan semoga tetap ancaman siksa bagi orang-orang kafir.

Maha Suci Allah Tuhanmu Tuhan Yang Maha Mulia dari sifat-sifat yang di berikan oleh orang-orang kafir. Dan semoga keselamatan bagi para Rasul. Dan segala puji bagi Allah Tuhan Semesta Alam. sesungguhnya perkara yang batil itu pasti musnah”. dan Al-Quran tidak akan menambah kepada orang-orang yang berbuat aniaya melainkan hanya kerugian. Dan Kami turunkan dari AlQuran suatu yang menjadi penawar dan rahmat bagi orang-orang yang beriman.haq telah datang dan yang batil telah musnah.” “Dan segala pujian bagi Allah Tuhan Sekalian Alam” .

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful