“Juallah dunia engkau dengan Akhirat engkau, nanti engkau akan memperolehi keuntungan bagi keduanya serentak; dan

janganlah engkau menjual Akhirat engkau dengan dunia engkau, nanti dia merugikan engkau bagi keduanya serentak.” Syubhat Doa Nurun Nubuwwah “cahaya kenabian” Doa Nurun Nubuwwah di katakan memiliki khasiat yang banyak sekali dan sangat menakjubkan terhadap siapa yang suka membaca dan mengamalkannya dengan ikhlas hati benar-benar kerana Allah. Dan di antara khasiat –khasiatnya adalah seperti berikut; (1) Pelindung dari Sihir. Di riwayatkan , bahawa Rasulullah SAW bersabda setelah solat Subuh ketika duduk-duduk bersama para sahabat di Masjidil Haram, tiba-tiba datanglah Malaikat Jibril a.s. membawa doa Nurun Nubuwwah, seraya berkata : ”Wahai Rasulullah, aku telah di utus oleh Allah Subhanahu Wa Taala untuk menyampaikan doa ini kepadamu / Rasulullah”. Selanjutnya beliau bersabda :”Doa Nurun Nubuwwah ini banyak sekali faedahnya bila di baca dan diamalkan. Dan apabila tidak dapat membaca atau tidak hafal, maka cukuplah ditulis, kemudian tulisan tersebut disimpan dalam rumah, maka Allah akan senantiasa memberikan perlindungan kepada penghuni rumah itu dari sihir / tenung atau penyakit. (2) Hajat Tercapai.

apabila di letakkan pada tempat-tempat yang menakutkan atau pada tempattempat yang ditempati syaitan atau iblis. (4) Dimuliakan orang Rasulullah SAW bersabda . (3) Penyelamat dari gangguan makhluk halus. maka bacalah doa ini pada air laut. Insya’Allah semua orang yang anda dekati itu akan menaruh kasih sayang. maka bacalah Doa Nurun Nubuwwah. Bilamana doa Nurun Nubuwwah ini ditulis pada kertas lalu tulisan tersebut di letakkan pada tanaman. ”Jika kamu ingin dimuliakan oleh orang lain.Barangsiapa yang membaca dan mengamalkan doa ini secara istiqamah pada setiap selesai solat sekurang-kurangnya sekali. maka dalam waktu singkat mereka akan bubar dan minggat tanpa kembali lagi. (6) Air masin menjadi tawar Bilamana anda pergi belayar naik perahu. Insya’Allah air laut yang . maka Insya Allah apa pun hajatnya akan segera terlaksana. Insya Allah tanaman tersebut akan selamat dari hama. kemudian disitu anda kehabisan air minum. jin atau hantu dan segala macam jenis makhluk halus.” (5) Pengasih Bilamana anda ingin mendekati raja / menteri atau orang yang berpangkat atau berkumpul dengan orang banyak maka bacalah doa ini pada tiap hari sekurang-kurangnya sekali.

Insya’Allah anda akan kuat berjalan walau sejauh perjalanan yang anda tempuh itu. (10) Kuat berjalan Bilamana anda ingin kuat berjalan. atau gila. (9) Mengubat dari kerasukan. kemudian tidur. Rasulullah SAW bersabda: ”Barangsiapa yang ingin bertemu dengan para Nabi. kemudian sapukan pada tempat yang sakit. Insya’ Allah akan lekas sembuh. Bilamana ada orang sakit. (8) Penyembuh Kesakitan. maka cara mengubatinya adalah sebagaimana di atas. syaitan dan jin. (7) Bertemu para nabi. maka bacalah doa ini pada minyak (minyak kelapa / sawit wijen). maka bacalah doa Nurun Nubuwwah sebanyak seratus kali. . Bilamana ada orang di rasuk hantu. Insya’Allah akan mimpi bertemu dengan para Nabi. bacalah doa tersebut pada daun sirih yang bertemu ruasnya. di samping itu siapa pun pun yang melihatnya akan menaruh kasih sayang.semulajadi masin itu berubah menjadi tawar dan boleh anda minum. kemudian sapukanlah mulai dari kepala hingga kaki. dan hendaknya tidak terhenti dalam mewiridkan doa Nurun Nubuwwah ini hingga sampai anak cucu.

Insya’ Allah bayinya akan segera keluar tanpa kesulitan yang di derita oleh sang ibu. (16) Penawar gigitan ular Bilamana ada orang digigit ular. (14) Sulit bersalin. Insya’ allah tidak di kejar musuh. bacalah doa ini. maka bacalah doa ini lalu tiupkan pada mata yang sakit itu. Bilamana akan turun hujan dalam suatu perjalanan. kemudian airnya diminumkan. sedang anda ingin melerainya maka bacalah doa ini. atau kena racun dan . atau kena sengatan binatang berbisa. agar anda tidak kehujanan.(11) Turun hujan. Bilamana ada wanita bersalin yang sulit. maka bacalah doa ini pada pinggang atau mangkuk putih yang berisi air. maka bacalah doa tersebut. bahkan musuh akan lari tunggang langgang ketika bertemu dengan anda. (12) Pengaman bagi orang bertengkar Bilamana ada orang yang bertengkar. Insya’Allah orang yang bertengkar itu akan berhenti dan akhirnya saling memaafkan. (13) Musuh menjadi takut Bilamana anda pergi berperang (fisabilillah). (15) Sakit mata Bilamana ada orang sakit mata. Insya’Allah tidak jadi turun hujan. Insya’allah akan lekas sembuh.

Bilamana anda membaca doa ini pada malam Jumaat sebanyak lima puluh kali. Suatu keajaiban yang luar biasa bilamana ada jin yang ingin menyerupai manusia. maka bacalah doa ini sebanyak seratus kali dalam keadaan tidak berhadas (suci). kemudian masuk ditempat yang sepi pada malam Jumaat. begitupun manusia jika ingin menjumpai jin. maka akan selamat dari siksa neraka. (17) Raja Jin. maka jadi lah ia manusia lantaran berkah-Nya doa Nurun Nubuwwah ini. (21) Ingin mimpi yang indah. Insya’ Allah anda akan dijumpai oleh si raja jin itu. (19) Menjumpai Jin. selamat dunia akhirat dan terhindar dari godaan syaitan. Insya’ Allah akan lekas sembuh. Bilamana anda ingin mendatangkan raja jin. baik suci badan dan tempat. (20) Penyelamat siksa neraka. Bilamana doa ini di baca setiap hari. Insya’Allah akan terhindar dari kekufuran. maka ia mengamalkan doa tersebut. (18) Terhindar dari Kekufuran. .penyakit lain. bid’ah dan dijauhkan dari perbuatan buruk. maka bacakanlah doa tersebut pada tempat yang terkena gigitan atau sengatan itu.

(23) Memberi keselamatan. serta terjauh dari penyakit. maka anda boleh awet muda walau usia sudah lanjut. maka wajah anda bertambah elok sehingga banyak wanita yang terpikat. maka Allah akan memberikan keselamatan kepada anda. gigi dari . serta terjauh penyakit. Bilamana anda baca pada malam Isnin. (26) Penyeri wajah. maka bacalah doa ini pada malam Sabtu. maka anda akan menjadi kuat. (22) Awet Muda Bilamana anda baca pada malam Minggu. maka anda akan menjadi kuat. Bilamana anda baca pada malam Jumaat. maka semua binatang yang buas akan menjadi patuh terhadap anda. dijauhkan dari malapetaka. (24) Menjadi kuat Bilamana anda baca pada malam Selasa. Insya Allah akan tercapai. (27) Binatang menjadi patuh. sebanyak seratus kali. Bilamana anda baca pada malam Khamis.Bilamana anda ingin mimpi yang indah. (25) Gigitan yang kuat Bilamana anda baca pada malam Rabu.

Bilamana anda ingin harta dunia. maka berpuasalah sehari dan malamnya jangan tidur. Insya’Allah akan jadi emas.(28) Melamar wanita. maka bacalah doa ini pada kunir (kunyit putih / temu) kemudian tanamlah di tanah. tapi jangan berbicara atau beritahu orang lain. Bilamana anda ingin melamar seorang wanita. kemudian bacalah doa ini terus menerus di tempat yang sunyi. . (29) Harta dunia. Insya’Allah lamaran anda di terima.

.

cintakanlah semua manusia dan jauhkanlah permusuhan dari anak cucu Nabi Adam a. Zat Yang memiliki kekuasaan yang agung. penanggung Hasan dan Husain dari jiwa-jiwa yang haq. Dan sesungguhnya orang-orang kafir benar-benar akan menggelincirkan kamu dengan pandangan mereka. sihatlah jasad tubuhku . dan al-Quran itu tidak lain hanyalah peringatan bagi seluruh umat.s. perbanyakkanlah harta bendaku dan anakku. menguasai kalimat-kalimat yang sempurna.s. orang-orang yang masih hidup dan semoga tetap ancaman siksa bagi orang-orang kafir. Allah adalah Zat Yang Maha Pengasih lagi memiliki singgasana yang Mulia. memiliki wajah yang mulia.. dan Sulaiman telah mewarisi Daud a. kabulkan hajatku. dari pandangan mata yang memandang. Dan yang mengijabahi Luqmanul Hakim. yang memiliki anugerah yang terdahulu. panjangkanlah umurku.Ertinya: “Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Pengasihani” “Ya Allah. ketika mereka mendengar Al-Quran dan mereka berkata: “Sesungguhnya (Muhammad) benar-benar orang yang gila. dan doa-doa yang mustajab. dari pandangan mata manusia dan jin. Dan katakanlah : “Yang .

Dan segala puji bagi Allah Tuhan Semesta Alam. Maha Suci Allah Tuhanmu Tuhan Yang Maha Mulia dari sifat-sifat yang di berikan oleh orang-orang kafir.” “Dan segala pujian bagi Allah Tuhan Sekalian Alam” . dan Al-Quran tidak akan menambah kepada orang-orang yang berbuat aniaya melainkan hanya kerugian. Dan Kami turunkan dari AlQuran suatu yang menjadi penawar dan rahmat bagi orang-orang yang beriman. sesungguhnya perkara yang batil itu pasti musnah”. Dan semoga keselamatan bagi para Rasul.haq telah datang dan yang batil telah musnah.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful