“Juallah dunia engkau dengan Akhirat engkau, nanti engkau akan memperolehi keuntungan bagi keduanya serentak; dan

janganlah engkau menjual Akhirat engkau dengan dunia engkau, nanti dia merugikan engkau bagi keduanya serentak.” Syubhat Doa Nurun Nubuwwah “cahaya kenabian” Doa Nurun Nubuwwah di katakan memiliki khasiat yang banyak sekali dan sangat menakjubkan terhadap siapa yang suka membaca dan mengamalkannya dengan ikhlas hati benar-benar kerana Allah. Dan di antara khasiat –khasiatnya adalah seperti berikut; (1) Pelindung dari Sihir. Di riwayatkan , bahawa Rasulullah SAW bersabda setelah solat Subuh ketika duduk-duduk bersama para sahabat di Masjidil Haram, tiba-tiba datanglah Malaikat Jibril a.s. membawa doa Nurun Nubuwwah, seraya berkata : ”Wahai Rasulullah, aku telah di utus oleh Allah Subhanahu Wa Taala untuk menyampaikan doa ini kepadamu / Rasulullah”. Selanjutnya beliau bersabda :”Doa Nurun Nubuwwah ini banyak sekali faedahnya bila di baca dan diamalkan. Dan apabila tidak dapat membaca atau tidak hafal, maka cukuplah ditulis, kemudian tulisan tersebut disimpan dalam rumah, maka Allah akan senantiasa memberikan perlindungan kepada penghuni rumah itu dari sihir / tenung atau penyakit. (2) Hajat Tercapai.

apabila di letakkan pada tempat-tempat yang menakutkan atau pada tempattempat yang ditempati syaitan atau iblis. (4) Dimuliakan orang Rasulullah SAW bersabda . Insya’Allah semua orang yang anda dekati itu akan menaruh kasih sayang. maka bacalah doa ini pada air laut. ”Jika kamu ingin dimuliakan oleh orang lain. maka Insya Allah apa pun hajatnya akan segera terlaksana. kemudian disitu anda kehabisan air minum. Insya’Allah air laut yang . jin atau hantu dan segala macam jenis makhluk halus. maka bacalah Doa Nurun Nubuwwah.” (5) Pengasih Bilamana anda ingin mendekati raja / menteri atau orang yang berpangkat atau berkumpul dengan orang banyak maka bacalah doa ini pada tiap hari sekurang-kurangnya sekali. (6) Air masin menjadi tawar Bilamana anda pergi belayar naik perahu. Insya Allah tanaman tersebut akan selamat dari hama. maka dalam waktu singkat mereka akan bubar dan minggat tanpa kembali lagi.Barangsiapa yang membaca dan mengamalkan doa ini secara istiqamah pada setiap selesai solat sekurang-kurangnya sekali. (3) Penyelamat dari gangguan makhluk halus. Bilamana doa Nurun Nubuwwah ini ditulis pada kertas lalu tulisan tersebut di letakkan pada tanaman.

(10) Kuat berjalan Bilamana anda ingin kuat berjalan. kemudian tidur. dan hendaknya tidak terhenti dalam mewiridkan doa Nurun Nubuwwah ini hingga sampai anak cucu. maka cara mengubatinya adalah sebagaimana di atas. kemudian sapukan pada tempat yang sakit. Rasulullah SAW bersabda: ”Barangsiapa yang ingin bertemu dengan para Nabi. Insya’ Allah akan lekas sembuh. maka bacalah doa Nurun Nubuwwah sebanyak seratus kali. (9) Mengubat dari kerasukan. atau gila. (8) Penyembuh Kesakitan. . (7) Bertemu para nabi. Insya’Allah anda akan kuat berjalan walau sejauh perjalanan yang anda tempuh itu. maka bacalah doa ini pada minyak (minyak kelapa / sawit wijen). Insya’Allah akan mimpi bertemu dengan para Nabi. Bilamana ada orang sakit.semulajadi masin itu berubah menjadi tawar dan boleh anda minum. syaitan dan jin. kemudian sapukanlah mulai dari kepala hingga kaki. Bilamana ada orang di rasuk hantu. bacalah doa tersebut pada daun sirih yang bertemu ruasnya. di samping itu siapa pun pun yang melihatnya akan menaruh kasih sayang.

(11) Turun hujan. sedang anda ingin melerainya maka bacalah doa ini. Bilamana ada wanita bersalin yang sulit. agar anda tidak kehujanan. maka bacalah doa tersebut. (14) Sulit bersalin. bahkan musuh akan lari tunggang langgang ketika bertemu dengan anda. Insya’ Allah bayinya akan segera keluar tanpa kesulitan yang di derita oleh sang ibu. bacalah doa ini. maka bacalah doa ini lalu tiupkan pada mata yang sakit itu. atau kena racun dan . (12) Pengaman bagi orang bertengkar Bilamana ada orang yang bertengkar. (16) Penawar gigitan ular Bilamana ada orang digigit ular. Insya’Allah orang yang bertengkar itu akan berhenti dan akhirnya saling memaafkan. Insya’allah akan lekas sembuh. kemudian airnya diminumkan. (15) Sakit mata Bilamana ada orang sakit mata. Insya’Allah tidak jadi turun hujan. maka bacalah doa ini pada pinggang atau mangkuk putih yang berisi air. atau kena sengatan binatang berbisa. (13) Musuh menjadi takut Bilamana anda pergi berperang (fisabilillah). Bilamana akan turun hujan dalam suatu perjalanan. Insya’ allah tidak di kejar musuh.

. maka akan selamat dari siksa neraka. maka bacakanlah doa tersebut pada tempat yang terkena gigitan atau sengatan itu. Bilamana doa ini di baca setiap hari. Bilamana anda membaca doa ini pada malam Jumaat sebanyak lima puluh kali. (18) Terhindar dari Kekufuran. kemudian masuk ditempat yang sepi pada malam Jumaat. maka jadi lah ia manusia lantaran berkah-Nya doa Nurun Nubuwwah ini. (20) Penyelamat siksa neraka. (19) Menjumpai Jin. begitupun manusia jika ingin menjumpai jin. maka bacalah doa ini sebanyak seratus kali dalam keadaan tidak berhadas (suci). (21) Ingin mimpi yang indah. Suatu keajaiban yang luar biasa bilamana ada jin yang ingin menyerupai manusia. baik suci badan dan tempat. selamat dunia akhirat dan terhindar dari godaan syaitan.penyakit lain. Bilamana anda ingin mendatangkan raja jin. Insya’Allah akan terhindar dari kekufuran. (17) Raja Jin. bid’ah dan dijauhkan dari perbuatan buruk. Insya’ Allah anda akan dijumpai oleh si raja jin itu. Insya’ Allah akan lekas sembuh. maka ia mengamalkan doa tersebut.

serta terjauh penyakit. Bilamana anda baca pada malam Khamis. maka anda akan menjadi kuat. sebanyak seratus kali. maka anda boleh awet muda walau usia sudah lanjut. maka semua binatang yang buas akan menjadi patuh terhadap anda. Insya Allah akan tercapai. (22) Awet Muda Bilamana anda baca pada malam Minggu. (27) Binatang menjadi patuh. maka anda akan menjadi kuat. (24) Menjadi kuat Bilamana anda baca pada malam Selasa. Bilamana anda baca pada malam Isnin. dijauhkan dari malapetaka.Bilamana anda ingin mimpi yang indah. (25) Gigitan yang kuat Bilamana anda baca pada malam Rabu. (23) Memberi keselamatan. (26) Penyeri wajah. gigi dari . maka Allah akan memberikan keselamatan kepada anda. Bilamana anda baca pada malam Jumaat. maka wajah anda bertambah elok sehingga banyak wanita yang terpikat. serta terjauh dari penyakit. maka bacalah doa ini pada malam Sabtu.

maka berpuasalah sehari dan malamnya jangan tidur. . Bilamana anda ingin harta dunia.(28) Melamar wanita. Bilamana anda ingin melamar seorang wanita. (29) Harta dunia. maka bacalah doa ini pada kunir (kunyit putih / temu) kemudian tanamlah di tanah. kemudian bacalah doa ini terus menerus di tempat yang sunyi. Insya’Allah lamaran anda di terima. Insya’Allah akan jadi emas. tapi jangan berbicara atau beritahu orang lain.

.

. menguasai kalimat-kalimat yang sempurna. dan doa-doa yang mustajab. penanggung Hasan dan Husain dari jiwa-jiwa yang haq.s. Dan yang mengijabahi Luqmanul Hakim. ketika mereka mendengar Al-Quran dan mereka berkata: “Sesungguhnya (Muhammad) benar-benar orang yang gila. Allah adalah Zat Yang Maha Pengasih lagi memiliki singgasana yang Mulia. kabulkan hajatku.Ertinya: “Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Pengasihani” “Ya Allah. Dan sesungguhnya orang-orang kafir benar-benar akan menggelincirkan kamu dengan pandangan mereka. Dan katakanlah : “Yang . memiliki wajah yang mulia. cintakanlah semua manusia dan jauhkanlah permusuhan dari anak cucu Nabi Adam a. dari pandangan mata yang memandang. dan Sulaiman telah mewarisi Daud a.s. Zat Yang memiliki kekuasaan yang agung. dan al-Quran itu tidak lain hanyalah peringatan bagi seluruh umat. yang memiliki anugerah yang terdahulu. perbanyakkanlah harta bendaku dan anakku. orang-orang yang masih hidup dan semoga tetap ancaman siksa bagi orang-orang kafir. panjangkanlah umurku. sihatlah jasad tubuhku . dari pandangan mata manusia dan jin.

Dan segala puji bagi Allah Tuhan Semesta Alam. Dan Kami turunkan dari AlQuran suatu yang menjadi penawar dan rahmat bagi orang-orang yang beriman. Dan semoga keselamatan bagi para Rasul.” “Dan segala pujian bagi Allah Tuhan Sekalian Alam” . sesungguhnya perkara yang batil itu pasti musnah”. dan Al-Quran tidak akan menambah kepada orang-orang yang berbuat aniaya melainkan hanya kerugian. Maha Suci Allah Tuhanmu Tuhan Yang Maha Mulia dari sifat-sifat yang di berikan oleh orang-orang kafir.haq telah datang dan yang batil telah musnah.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful