“Juallah dunia engkau dengan Akhirat engkau, nanti engkau akan memperolehi keuntungan bagi keduanya serentak; dan

janganlah engkau menjual Akhirat engkau dengan dunia engkau, nanti dia merugikan engkau bagi keduanya serentak.” Syubhat Doa Nurun Nubuwwah “cahaya kenabian” Doa Nurun Nubuwwah di katakan memiliki khasiat yang banyak sekali dan sangat menakjubkan terhadap siapa yang suka membaca dan mengamalkannya dengan ikhlas hati benar-benar kerana Allah. Dan di antara khasiat –khasiatnya adalah seperti berikut; (1) Pelindung dari Sihir. Di riwayatkan , bahawa Rasulullah SAW bersabda setelah solat Subuh ketika duduk-duduk bersama para sahabat di Masjidil Haram, tiba-tiba datanglah Malaikat Jibril a.s. membawa doa Nurun Nubuwwah, seraya berkata : ”Wahai Rasulullah, aku telah di utus oleh Allah Subhanahu Wa Taala untuk menyampaikan doa ini kepadamu / Rasulullah”. Selanjutnya beliau bersabda :”Doa Nurun Nubuwwah ini banyak sekali faedahnya bila di baca dan diamalkan. Dan apabila tidak dapat membaca atau tidak hafal, maka cukuplah ditulis, kemudian tulisan tersebut disimpan dalam rumah, maka Allah akan senantiasa memberikan perlindungan kepada penghuni rumah itu dari sihir / tenung atau penyakit. (2) Hajat Tercapai.

” (5) Pengasih Bilamana anda ingin mendekati raja / menteri atau orang yang berpangkat atau berkumpul dengan orang banyak maka bacalah doa ini pada tiap hari sekurang-kurangnya sekali. Insya’Allah semua orang yang anda dekati itu akan menaruh kasih sayang. Insya’Allah air laut yang . maka dalam waktu singkat mereka akan bubar dan minggat tanpa kembali lagi. jin atau hantu dan segala macam jenis makhluk halus.Barangsiapa yang membaca dan mengamalkan doa ini secara istiqamah pada setiap selesai solat sekurang-kurangnya sekali. Bilamana doa Nurun Nubuwwah ini ditulis pada kertas lalu tulisan tersebut di letakkan pada tanaman. maka Insya Allah apa pun hajatnya akan segera terlaksana. kemudian disitu anda kehabisan air minum. maka bacalah Doa Nurun Nubuwwah. apabila di letakkan pada tempat-tempat yang menakutkan atau pada tempattempat yang ditempati syaitan atau iblis. (4) Dimuliakan orang Rasulullah SAW bersabda . ”Jika kamu ingin dimuliakan oleh orang lain. Insya Allah tanaman tersebut akan selamat dari hama. (3) Penyelamat dari gangguan makhluk halus. (6) Air masin menjadi tawar Bilamana anda pergi belayar naik perahu. maka bacalah doa ini pada air laut.

atau gila.semulajadi masin itu berubah menjadi tawar dan boleh anda minum. maka bacalah doa ini pada minyak (minyak kelapa / sawit wijen). Bilamana ada orang di rasuk hantu. maka bacalah doa Nurun Nubuwwah sebanyak seratus kali. maka cara mengubatinya adalah sebagaimana di atas. Insya’Allah akan mimpi bertemu dengan para Nabi. kemudian sapukanlah mulai dari kepala hingga kaki. di samping itu siapa pun pun yang melihatnya akan menaruh kasih sayang. (10) Kuat berjalan Bilamana anda ingin kuat berjalan. bacalah doa tersebut pada daun sirih yang bertemu ruasnya. Insya’ Allah akan lekas sembuh. (8) Penyembuh Kesakitan. dan hendaknya tidak terhenti dalam mewiridkan doa Nurun Nubuwwah ini hingga sampai anak cucu. syaitan dan jin. (7) Bertemu para nabi. . kemudian tidur. Bilamana ada orang sakit. Rasulullah SAW bersabda: ”Barangsiapa yang ingin bertemu dengan para Nabi. (9) Mengubat dari kerasukan. Insya’Allah anda akan kuat berjalan walau sejauh perjalanan yang anda tempuh itu. kemudian sapukan pada tempat yang sakit.

Bilamana akan turun hujan dalam suatu perjalanan. Insya’ Allah bayinya akan segera keluar tanpa kesulitan yang di derita oleh sang ibu. bahkan musuh akan lari tunggang langgang ketika bertemu dengan anda. (16) Penawar gigitan ular Bilamana ada orang digigit ular. bacalah doa ini. Insya’allah akan lekas sembuh. atau kena sengatan binatang berbisa. (12) Pengaman bagi orang bertengkar Bilamana ada orang yang bertengkar. Bilamana ada wanita bersalin yang sulit. Insya’Allah orang yang bertengkar itu akan berhenti dan akhirnya saling memaafkan.(11) Turun hujan. maka bacalah doa tersebut. maka bacalah doa ini lalu tiupkan pada mata yang sakit itu. agar anda tidak kehujanan. (14) Sulit bersalin. Insya’Allah tidak jadi turun hujan. sedang anda ingin melerainya maka bacalah doa ini. (13) Musuh menjadi takut Bilamana anda pergi berperang (fisabilillah). Insya’ allah tidak di kejar musuh. atau kena racun dan . (15) Sakit mata Bilamana ada orang sakit mata. maka bacalah doa ini pada pinggang atau mangkuk putih yang berisi air. kemudian airnya diminumkan.

kemudian masuk ditempat yang sepi pada malam Jumaat. Insya’Allah akan terhindar dari kekufuran. Suatu keajaiban yang luar biasa bilamana ada jin yang ingin menyerupai manusia. (19) Menjumpai Jin. maka ia mengamalkan doa tersebut. . maka jadi lah ia manusia lantaran berkah-Nya doa Nurun Nubuwwah ini. (21) Ingin mimpi yang indah. bid’ah dan dijauhkan dari perbuatan buruk. selamat dunia akhirat dan terhindar dari godaan syaitan. Insya’ Allah anda akan dijumpai oleh si raja jin itu. maka bacalah doa ini sebanyak seratus kali dalam keadaan tidak berhadas (suci). Bilamana doa ini di baca setiap hari. begitupun manusia jika ingin menjumpai jin. (17) Raja Jin. (20) Penyelamat siksa neraka.penyakit lain. maka akan selamat dari siksa neraka. Insya’ Allah akan lekas sembuh. baik suci badan dan tempat. Bilamana anda membaca doa ini pada malam Jumaat sebanyak lima puluh kali. (18) Terhindar dari Kekufuran. maka bacakanlah doa tersebut pada tempat yang terkena gigitan atau sengatan itu. Bilamana anda ingin mendatangkan raja jin.

(27) Binatang menjadi patuh. maka anda boleh awet muda walau usia sudah lanjut. serta terjauh penyakit. maka bacalah doa ini pada malam Sabtu. Insya Allah akan tercapai. maka semua binatang yang buas akan menjadi patuh terhadap anda. Bilamana anda baca pada malam Khamis. (22) Awet Muda Bilamana anda baca pada malam Minggu. dijauhkan dari malapetaka.Bilamana anda ingin mimpi yang indah. Bilamana anda baca pada malam Jumaat. (23) Memberi keselamatan. (26) Penyeri wajah. maka Allah akan memberikan keselamatan kepada anda. maka wajah anda bertambah elok sehingga banyak wanita yang terpikat. (24) Menjadi kuat Bilamana anda baca pada malam Selasa. sebanyak seratus kali. maka anda akan menjadi kuat. gigi dari . maka anda akan menjadi kuat. (25) Gigitan yang kuat Bilamana anda baca pada malam Rabu. Bilamana anda baca pada malam Isnin. serta terjauh dari penyakit.

(28) Melamar wanita. maka berpuasalah sehari dan malamnya jangan tidur. Insya’Allah akan jadi emas. maka bacalah doa ini pada kunir (kunyit putih / temu) kemudian tanamlah di tanah. Insya’Allah lamaran anda di terima. Bilamana anda ingin harta dunia. . tapi jangan berbicara atau beritahu orang lain. Bilamana anda ingin melamar seorang wanita. (29) Harta dunia. kemudian bacalah doa ini terus menerus di tempat yang sunyi.

.

ketika mereka mendengar Al-Quran dan mereka berkata: “Sesungguhnya (Muhammad) benar-benar orang yang gila. panjangkanlah umurku. kabulkan hajatku. memiliki wajah yang mulia. dari pandangan mata yang memandang. orang-orang yang masih hidup dan semoga tetap ancaman siksa bagi orang-orang kafir. Allah adalah Zat Yang Maha Pengasih lagi memiliki singgasana yang Mulia.s. sihatlah jasad tubuhku . Dan yang mengijabahi Luqmanul Hakim.. cintakanlah semua manusia dan jauhkanlah permusuhan dari anak cucu Nabi Adam a. penanggung Hasan dan Husain dari jiwa-jiwa yang haq. Dan sesungguhnya orang-orang kafir benar-benar akan menggelincirkan kamu dengan pandangan mereka. perbanyakkanlah harta bendaku dan anakku. menguasai kalimat-kalimat yang sempurna.Ertinya: “Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Pengasihani” “Ya Allah.s. yang memiliki anugerah yang terdahulu. dari pandangan mata manusia dan jin. dan Sulaiman telah mewarisi Daud a. Zat Yang memiliki kekuasaan yang agung. dan al-Quran itu tidak lain hanyalah peringatan bagi seluruh umat. dan doa-doa yang mustajab. Dan katakanlah : “Yang .

sesungguhnya perkara yang batil itu pasti musnah”.” “Dan segala pujian bagi Allah Tuhan Sekalian Alam” . Dan Kami turunkan dari AlQuran suatu yang menjadi penawar dan rahmat bagi orang-orang yang beriman. Maha Suci Allah Tuhanmu Tuhan Yang Maha Mulia dari sifat-sifat yang di berikan oleh orang-orang kafir. Dan semoga keselamatan bagi para Rasul. dan Al-Quran tidak akan menambah kepada orang-orang yang berbuat aniaya melainkan hanya kerugian. Dan segala puji bagi Allah Tuhan Semesta Alam.haq telah datang dan yang batil telah musnah.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful