P. 1
Cahaya Kenabian

Cahaya Kenabian

|Views: 3|Likes:
Published by Napsiah Mohamad

More info:

Published by: Napsiah Mohamad on Feb 13, 2013
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOCX, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

02/16/2014

pdf

text

original

“Juallah dunia engkau dengan Akhirat engkau, nanti engkau akan memperolehi keuntungan bagi keduanya serentak; dan

janganlah engkau menjual Akhirat engkau dengan dunia engkau, nanti dia merugikan engkau bagi keduanya serentak.” Syubhat Doa Nurun Nubuwwah “cahaya kenabian” Doa Nurun Nubuwwah di katakan memiliki khasiat yang banyak sekali dan sangat menakjubkan terhadap siapa yang suka membaca dan mengamalkannya dengan ikhlas hati benar-benar kerana Allah. Dan di antara khasiat –khasiatnya adalah seperti berikut; (1) Pelindung dari Sihir. Di riwayatkan , bahawa Rasulullah SAW bersabda setelah solat Subuh ketika duduk-duduk bersama para sahabat di Masjidil Haram, tiba-tiba datanglah Malaikat Jibril a.s. membawa doa Nurun Nubuwwah, seraya berkata : ”Wahai Rasulullah, aku telah di utus oleh Allah Subhanahu Wa Taala untuk menyampaikan doa ini kepadamu / Rasulullah”. Selanjutnya beliau bersabda :”Doa Nurun Nubuwwah ini banyak sekali faedahnya bila di baca dan diamalkan. Dan apabila tidak dapat membaca atau tidak hafal, maka cukuplah ditulis, kemudian tulisan tersebut disimpan dalam rumah, maka Allah akan senantiasa memberikan perlindungan kepada penghuni rumah itu dari sihir / tenung atau penyakit. (2) Hajat Tercapai.

Bilamana doa Nurun Nubuwwah ini ditulis pada kertas lalu tulisan tersebut di letakkan pada tanaman. ”Jika kamu ingin dimuliakan oleh orang lain. apabila di letakkan pada tempat-tempat yang menakutkan atau pada tempattempat yang ditempati syaitan atau iblis. maka bacalah Doa Nurun Nubuwwah. (4) Dimuliakan orang Rasulullah SAW bersabda . (3) Penyelamat dari gangguan makhluk halus. maka dalam waktu singkat mereka akan bubar dan minggat tanpa kembali lagi. Insya’Allah air laut yang .” (5) Pengasih Bilamana anda ingin mendekati raja / menteri atau orang yang berpangkat atau berkumpul dengan orang banyak maka bacalah doa ini pada tiap hari sekurang-kurangnya sekali. Insya Allah tanaman tersebut akan selamat dari hama.Barangsiapa yang membaca dan mengamalkan doa ini secara istiqamah pada setiap selesai solat sekurang-kurangnya sekali. (6) Air masin menjadi tawar Bilamana anda pergi belayar naik perahu. Insya’Allah semua orang yang anda dekati itu akan menaruh kasih sayang. maka bacalah doa ini pada air laut. kemudian disitu anda kehabisan air minum. jin atau hantu dan segala macam jenis makhluk halus. maka Insya Allah apa pun hajatnya akan segera terlaksana.

bacalah doa tersebut pada daun sirih yang bertemu ruasnya. maka bacalah doa Nurun Nubuwwah sebanyak seratus kali. kemudian sapukanlah mulai dari kepala hingga kaki. Insya’Allah anda akan kuat berjalan walau sejauh perjalanan yang anda tempuh itu. dan hendaknya tidak terhenti dalam mewiridkan doa Nurun Nubuwwah ini hingga sampai anak cucu. . Bilamana ada orang sakit. (7) Bertemu para nabi. atau gila. maka bacalah doa ini pada minyak (minyak kelapa / sawit wijen). kemudian tidur. Insya’Allah akan mimpi bertemu dengan para Nabi. kemudian sapukan pada tempat yang sakit.semulajadi masin itu berubah menjadi tawar dan boleh anda minum. (10) Kuat berjalan Bilamana anda ingin kuat berjalan. Insya’ Allah akan lekas sembuh. Bilamana ada orang di rasuk hantu. Rasulullah SAW bersabda: ”Barangsiapa yang ingin bertemu dengan para Nabi. maka cara mengubatinya adalah sebagaimana di atas. syaitan dan jin. (9) Mengubat dari kerasukan. di samping itu siapa pun pun yang melihatnya akan menaruh kasih sayang. (8) Penyembuh Kesakitan.

Bilamana ada wanita bersalin yang sulit. agar anda tidak kehujanan. Insya’Allah orang yang bertengkar itu akan berhenti dan akhirnya saling memaafkan. (14) Sulit bersalin. Bilamana akan turun hujan dalam suatu perjalanan. atau kena racun dan . Insya’allah akan lekas sembuh. Insya’ allah tidak di kejar musuh. atau kena sengatan binatang berbisa. maka bacalah doa ini lalu tiupkan pada mata yang sakit itu.(11) Turun hujan. bahkan musuh akan lari tunggang langgang ketika bertemu dengan anda. (13) Musuh menjadi takut Bilamana anda pergi berperang (fisabilillah). (12) Pengaman bagi orang bertengkar Bilamana ada orang yang bertengkar. Insya’ Allah bayinya akan segera keluar tanpa kesulitan yang di derita oleh sang ibu. maka bacalah doa tersebut. (16) Penawar gigitan ular Bilamana ada orang digigit ular. kemudian airnya diminumkan. bacalah doa ini. Insya’Allah tidak jadi turun hujan. sedang anda ingin melerainya maka bacalah doa ini. (15) Sakit mata Bilamana ada orang sakit mata. maka bacalah doa ini pada pinggang atau mangkuk putih yang berisi air.

(19) Menjumpai Jin. Insya’ Allah akan lekas sembuh. baik suci badan dan tempat. Insya’Allah akan terhindar dari kekufuran. Suatu keajaiban yang luar biasa bilamana ada jin yang ingin menyerupai manusia. (17) Raja Jin. Bilamana anda membaca doa ini pada malam Jumaat sebanyak lima puluh kali. maka bacakanlah doa tersebut pada tempat yang terkena gigitan atau sengatan itu. (21) Ingin mimpi yang indah. begitupun manusia jika ingin menjumpai jin. (18) Terhindar dari Kekufuran. (20) Penyelamat siksa neraka. Bilamana doa ini di baca setiap hari. selamat dunia akhirat dan terhindar dari godaan syaitan. maka ia mengamalkan doa tersebut. Bilamana anda ingin mendatangkan raja jin. maka jadi lah ia manusia lantaran berkah-Nya doa Nurun Nubuwwah ini. maka akan selamat dari siksa neraka. Insya’ Allah anda akan dijumpai oleh si raja jin itu. maka bacalah doa ini sebanyak seratus kali dalam keadaan tidak berhadas (suci). kemudian masuk ditempat yang sepi pada malam Jumaat.penyakit lain. . bid’ah dan dijauhkan dari perbuatan buruk.

maka anda akan menjadi kuat. (27) Binatang menjadi patuh.Bilamana anda ingin mimpi yang indah. Bilamana anda baca pada malam Jumaat. maka anda akan menjadi kuat. serta terjauh dari penyakit. (22) Awet Muda Bilamana anda baca pada malam Minggu. maka Allah akan memberikan keselamatan kepada anda. maka semua binatang yang buas akan menjadi patuh terhadap anda. gigi dari . sebanyak seratus kali. Bilamana anda baca pada malam Khamis. (26) Penyeri wajah. serta terjauh penyakit. Insya Allah akan tercapai. (23) Memberi keselamatan. maka wajah anda bertambah elok sehingga banyak wanita yang terpikat. (24) Menjadi kuat Bilamana anda baca pada malam Selasa. dijauhkan dari malapetaka. maka bacalah doa ini pada malam Sabtu. (25) Gigitan yang kuat Bilamana anda baca pada malam Rabu. Bilamana anda baca pada malam Isnin. maka anda boleh awet muda walau usia sudah lanjut.

Insya’Allah akan jadi emas. tapi jangan berbicara atau beritahu orang lain. Bilamana anda ingin melamar seorang wanita. kemudian bacalah doa ini terus menerus di tempat yang sunyi. Bilamana anda ingin harta dunia. .(28) Melamar wanita. Insya’Allah lamaran anda di terima. maka bacalah doa ini pada kunir (kunyit putih / temu) kemudian tanamlah di tanah. (29) Harta dunia. maka berpuasalah sehari dan malamnya jangan tidur.

.

memiliki wajah yang mulia. Dan yang mengijabahi Luqmanul Hakim. panjangkanlah umurku. kabulkan hajatku. perbanyakkanlah harta bendaku dan anakku. dan doa-doa yang mustajab. sihatlah jasad tubuhku . menguasai kalimat-kalimat yang sempurna. ketika mereka mendengar Al-Quran dan mereka berkata: “Sesungguhnya (Muhammad) benar-benar orang yang gila. Dan sesungguhnya orang-orang kafir benar-benar akan menggelincirkan kamu dengan pandangan mereka. Zat Yang memiliki kekuasaan yang agung. penanggung Hasan dan Husain dari jiwa-jiwa yang haq. orang-orang yang masih hidup dan semoga tetap ancaman siksa bagi orang-orang kafir. cintakanlah semua manusia dan jauhkanlah permusuhan dari anak cucu Nabi Adam a. yang memiliki anugerah yang terdahulu. Allah adalah Zat Yang Maha Pengasih lagi memiliki singgasana yang Mulia. Dan katakanlah : “Yang .s.Ertinya: “Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Pengasihani” “Ya Allah. dari pandangan mata yang memandang. dari pandangan mata manusia dan jin.. dan Sulaiman telah mewarisi Daud a. dan al-Quran itu tidak lain hanyalah peringatan bagi seluruh umat.s.

sesungguhnya perkara yang batil itu pasti musnah”. Dan Kami turunkan dari AlQuran suatu yang menjadi penawar dan rahmat bagi orang-orang yang beriman. Dan segala puji bagi Allah Tuhan Semesta Alam. Maha Suci Allah Tuhanmu Tuhan Yang Maha Mulia dari sifat-sifat yang di berikan oleh orang-orang kafir. dan Al-Quran tidak akan menambah kepada orang-orang yang berbuat aniaya melainkan hanya kerugian. Dan semoga keselamatan bagi para Rasul.haq telah datang dan yang batil telah musnah.” “Dan segala pujian bagi Allah Tuhan Sekalian Alam” .

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->