P. 1
Mari Kita Belajar Tiga Bahasa-BM,BI &BC_ RPH Pendidikan Jasmani Dan Kesihatan

Mari Kita Belajar Tiga Bahasa-BM,BI &BC_ RPH Pendidikan Jasmani Dan Kesihatan

|Views: 12|Likes:
Published by Kakak Omei
rph pj
rph pj

More info:

Published by: Kakak Omei on Feb 15, 2013
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

09/09/2013

pdf

text

original

2/15/13

Mari Kita Belajar Tiga Bahasa-BM,BI &BC: RPH Pendidikan Jasmani dan Kesihatan

Mari Kita Belajar Tiga Bahasa-BM,BI &BC
Selamat sejahtera dan salam 1 Malaysia. Blog ini sebagai perkongsian ilmu berkenaan bahasa Cina, bahasa Melayu dan bahasa Inggeris. Maklumat dan bahan bantu mengajar (BBM) yang baik dan menarik dapat dicari dalam blog saya. Ribuan terima kasih kepada Encik Norhisham bin Mohamad Nordin atas bimbingan dan nasihat untuk memperbaiki kekurangan blog saya. Sekian, terima kasih.

ONG SHEAU CHING D20102045168 EL-J12
Mari Belajar Tiga Bahasa BM, BI &BC Mikropengajaran Bahasa Malaysia Tahun 1 Makropengajaran Bahasa Malaysia Tahun 1 Merentas Desa Tahun 2011 RPH Pendidikan Jasmani dan Kesihatan RPH Matematik Tahun 1 Pertandingan Membina Model Pengangkutan RPH Sains Tahun 4

RPH Matematik Tahun 2

RPH Pendidikan Jasmani dan Kesihatan

Calender

RANCANGAN PELAJARAN HARIAN
Tarikh : 18-03-2011 Masa : 8:00am-9:30am Tahun :4 Bil. Murid : 5 orang Mata Pelajaran : Pendidikan Jasmani dan Kesihatan Tajuk : Kecergasan fizikal Isi Pembelajaran : Ketangkasan Hasil Pembelajaran : Di akhir P&P ini,murid dapat Psikomotor : Melakukan larian ulang alik sejauh 5m dalam masa 15 saat. Kognitif : Mengenalpasti anggota tubuh badan yang terlibat dengan pengerakan tangkas. Afektif :Bekerjasama dalam 1 kumpulan semasa melakukan aktiviti. Pengalaman sedia ada: Murid telah mempelajari asas pengerakan ketangkasan Penerapan nilai Kemahiran berfikir Alat Bantu Mengajar Masa pada pengajaran dan pembelajaran yang lepas. : Keyakinan dan saling tolong- menolong : Membuat ramalan : Bakul, bola getah dan gelung rotan Aktiviti Butiran Mengajar

Cuteki cute

Welcome

Set Induksi ( 5 minit )

Memanaskan badan - berlari setempat Regangan - tangan, badan dan pinggan

1. Lari setempat secara berperingkat. 2. Bermula dengan perlahan kemudian

laju dan perlahan semula.
3. Murid berdiri secara berpasangan

About Me

dan saling mengbelakangi.
4. Murid menghantar bola secara

bersilang-silang bawah kangkangan atas kepala. Langkah 1 ( 6 minit ) Aktiviti kumpulan: - larian ulang-alik
1. Murid dibahagi kumpulan. 2. Murid pertama berdiri di garis

O NG S H EA U C H ING D20102045168 ELJ 12

Saya berkhidmat di SJKC Chong Hwa, Sungai Ayam, Batu Pahat, Johor. Saya merupakan guru lantikan dalaman GPK Kokurikulum di sekolah tersebut.

permulaan.
ongsheauching045168.blogspot.com/p/rph-pendidikan-jasmani-dan-kesihatan.html

1/4

5. Jika pencuri berjaya mencuri semua bola. Come to play ^-^ 1. 5.ws/code/preview/212823. 3.BI &BC: RPH Pendidikan Jasmani dan Kesihatan 3. Merenjis tangan ke atas. Murid kedua berlari menuju ke arah bakul dan mengambil bola getah di dalam bakul lalu balik ke kumpulan dan serahkan bola itu kepada murid yang seterusnya. Pencuri berada di jauh dari bakul dianggap “rumah”. Apabila wisel dilepas.com/p/rph-pendidikan-jasmani-dan-kesihatan. sisi dan hadapan dalam kiraan 4. 5 orang menjadi polis dan 5 orang menjadi pencuri.blogspot. Murid dibahagi dalam kumpulan. Aktiviti ini dijalankan sehingga semua murid telah habis bergilir.lari ulang-alik dengan melontar bola getah ke bakul 1. Langkah 2 ( 6 minit ) Aktiviti . Penutup ( 5 minit ) Pengendaraan Anggota Badan -Tangan Widget by Widgia. 2. Berdiri dan kaki dibuka seluas bahu. 2. Tiba di kumpulan. Polis berdiri di sebelah bakul yang berisi 5 biji bola getah. 3.2/15/13 Mari Kita Belajar Tiga Bahasa-BM. 2. Pencuri yang lain bergilir-gilir mencuri bola getah.bigoo. murid kedua bermula seperti murid pertama. Aktiviti larian ulang-alik diterangkan Members (127) More » sehingga semua murid telah berlari. Apabila terdengar wisel. Setiap murid yang pertama berdiri di garis permulaan bersama sebiji bola getah. Murid seterusnya melakukan aktiviti seperti murid yang pertama. Pencuri yang tertangkap akan Cute Clock dimasuk ke penjara. Permainan bermula dengan pencuru berlari ke bakul dan mencuri bola getah. 4. 6. Apabila ditepuk tangan oleh murid Followers Join this site w ith Google Friend Connect pertama.Polis menangkap pencuri 1. murid V I E W M Y C O M PL E TE PRO F I L E tersebut berlari ke garis yang diletakkan skital lalu berulang-alik ke garis permulaan. 7.com www. 6. 5. Murid dibahagi kepada 10 orang kepada 1 kumpulan. murid perlu menggunakan tangan tepuk murid yang kedua. murid berlari Already a member? Sign in Blog Archive ► 2011 (15) ke arah bakul dan melontarkan bola getah ke dalam lalu berlari ulang balik ke kumpulan. Powered by Blogger. kedua-dua kumpulan akan bertukar peranan menerokakan permainan. 4. Polis itu bersedia menangkap pencuri itu. 4. polis juga bersedia menangkap pencuri yang mencuri bola. Laman Web KSSR Laman Web Rasmi UPSI Laman Web KPM Langkah 3 ( 8 minit ) Permainan . ongsheauching045168.html 2/4 .ht m.

Saya akan berhati-hati untuk merancang aktiviti yang dapat menjaga keselamatan murid supaya tidak cedera. Selain itu. Hembus. Ini telah menyebabkan murid tersebut cedera.Tarik nafas 1. 4. Selain itu. Menolak sebelah kaki hadapan dalam keadaan lurus dan membuat pusingan mengikut dan melawan jam dalam kiraan 4.BI &BC: RPH Pendidikan Jasmani dan Kesihatan -Kaki 1. ini telah mengganggu kelancaran aktiviti. Tarik nafas & tahan dalam kiraan 5. saya perlu menerangkan peraturan permainan tersebut dan menegaskan bahawa keselamatan diutamakan ketika bermain. . Jadinya. 2.html 3/4 . Akhir sekali sebut “hurray”. Berdiri dan kaki dibuka semasa bahu.com/p/rph-pendidikan-jasmani-dan-kesihatan. KELEMAHAN Semasa aktiviti yang memerlukan murid-murid berlari ke suatu tempat lalu melontarkan bola getah ke dalam bakul. Murid saya sentiasa gembira dan seronok semasa proses pengajaran dan pembelajaran dijalankan. Popular Posts English Within 20 Minutes ( EW20 ) Level 1 Mari Kita Cari Kata Days Of The Week Song Come to dance Science Year 3 Datanglah Belajar Bahasa Malaysia 看看小故事( Come to see story ) 学一学基本华语 ( Mari kita belajar Bahasa Cina ) Mari kita belajar Bahasa Malaysia Home Muzik Box ongsheauching045168. 2.blogspot. saya akan menukarkan bakul kecil ke bakul besar supaya murid dapat melontarkan bola ke dalam bakul tersebut ataupun saya akan menukarkan peraturan permainan iaitu melontar bola bertukar kepada meletak bola di dalam bakul.2/15/13 Mari Kita Belajar Tiga Bahasa-BM. Muridmurid melakukan ketangkasan yang baik ketika aktiviti dijalankan dan mereka suka menjalankan aktiviti larian dengan pergerakan yang pelbagai. saya mendapati semasa permainan kecil iatiu Polis Menangkap Pencuri dijalankan murid-murid terjatuh kerana dikejar oleh polis yang kuat lari. saya mendapati banyak murid tidak dapat melontarkan bola getah ke dalam bakul. 3. 3 kali tarik nafas. Featured Posts REFLEKSI KEKUATAN Aktiviti yang dijalankan dapat menarik minat murid untuk lebih suka mata pelajaran Pendidikan Jasmani. LANGKAH MENGATASI Sebelum memulakan sesuatu aktiviti permainan. semua aktiviti akan dijalankan dengan lancar dan objektif pada hari tersebut akan tercapai.

BI &BC: RPH Pendidikan Jasmani dan Kesihatan Create a playlist at MixPod.html 4/4 .2/15/13 Mari Kita Belajar Tiga Bahasa-BM. Wordpress by wpthemesfree.com/p/rph-pendidikan-jasmani-dan-kesihatan. Blogger Templates created by Deluxe Templates.blogspot.com There was an error in this gadget Have a nice day Funniest Gifs Copyright 2010 Mari Kita Belajar Tiga Bahasa-BM. Powered by Blogger ongsheauching045168.BI &BC .

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->