P. 1
Contoh Teks Pembawa Acara Dalam Bahasa Jawa

Contoh Teks Pembawa Acara Dalam Bahasa Jawa

|Views: 3,519|Likes:
Published by julio_pallante
contoh teks naskah pembawa acara untuk sebuah acara hajatan dalam bahasa jawa
contoh teks naskah pembawa acara untuk sebuah acara hajatan dalam bahasa jawa

More info:

Published by: julio_pallante on Feb 20, 2013
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

09/10/2013

pdf

text

original

TEKS PEMBAWA ACARA DALAM BAHASA JAWA

‫السلم عليكم ورحمة ال وبركاته‬ ‫َ ْ َ ْ ُ ِ َ ّ ْ َ َ ِ ْ َ َّ ِ ِ َ ْ ِ ْق ِ َ ِ َ َ ِه َ ّ َ َ ِ َ ْ ُ َعّم ْن َ ْم َّم ْن َّ ِ ِ َ ْ ِ ْ ِ ِ و ِ َ َ ِه‬ ِ ‫الحمد ل رب العالمين, الذى بتوفي ِه وهدايت ِ جعلنا من المت َل ِي َ وال ُعل ِي َ , ال هذى بت هوفيقه َه هدايت‬ ّ َ ْ ِ ّ ‫َ ّ َ َ م َ ْ ُ ِ ْ ِ ْ َ َ ّ ِ ِ ْ َ َ ُ َ ِر ُ ْ ِ ِ ْ َ ِ ْ ِ َ ّ َ ُ َ ّل ُ َ َ س ّد َ ُح ّ ٍ س ّ ِ ل‬ ‫جعلنا ِن المطيعين والتابعين له ول َسوله الكريم والصلة والس َم على َي ِنا م َمد َيد ا َْولين‬ . ‫والخ ِين ,أما بعد‬ ّ َ ْ ‫َ َْ ِر‬
Nuwun sagunging kinurmatan katur dumateng poro alim ulama’ ingkang rinten dalu tansah sumanding kitab suci wahyuning Ilahi, minongko panuntun kiblating panembah ingkang satuhu luhuring budi. Khususipun dumateng Romo yai Hadi Muhammad Mahfudz ingkang tansah kito tenggo-tenggo menggah punopo ingkang dados atur fatwa utawi mauidzoh ipun. Dumateng poro pepunden, poro sesepuh pinisepuh ingkang hanggung mastuti , dumateng peroyaning kautaman ingkang pantes pumundi. Dumateng poro pangambaning projo, satrianing nagari minongko dados pandam pandoming poro kawulo dasih ingkang kinasih. Dumateng poro rawuh ingkang sinubo ing suko basuki Minangkani purwakaning atur, Sumonggo tansah kulo Derek aken ngaturaken pujo-puji syukur wonten ngerso dalem Alloh SWT ingkang moho kuoso ,kerono sih wiloso mewah barokah ingkang rumentah dating panjenengan sedoyo dalasan kulo, katitik ing kalodangan meniko kito sedoyo saged makempal, manunggal, saperlu nderek-nderek mangestreni wontenipun acoro walimatul urs’ wonten ing titi kalodangan meniko kanti widodo rahayu kalis nir sambikolo mboten mange alangan punopo. Rahayuning widodo soho tambahing rubo keselametan mugiyo tansah katur kunjuk wonten junjungan kito , Nabi Muhammad SAW . Panjenenganipun salah setunggaling prio agung, mustikaning bawono ingkang dados cundakaning Gusti ingkang akaryo luko kangge amilujengaken poro jalmo ,awit saking marco podo atumuju syurgo luko,soho salah setunggaling Nabi ingkang mbeto agami ingkang hak, ingkang leres soho ingkang paring syafaat dumateng umat ipun mbenjang ing dinten Qiyamat.Ing pangestu soho pandongo ,mugi-mugi kito sedoyo tansah katetapan dados umat ipun soho pikantuk syafa’at saking beliau. Amiin. Poro rawuh, Keparingo kulo matur soho ngempil kamardikan panjenengan rikalonipun saweg sakeco kimawon pangandikan, bilih ing mriki kulo kumowaton ngadek nganyer jumantoko wonten ngerso panjenengan sedoyo,mboten ateges ngilangi toto trapsilo,ananging kulo ing ngriki ingkang nampi ayahan sunaroyo dening rekan-rekan kinen dereaken menggah runtuting adicoro ingkang lumampah wonten saat puniko.Mboten namung pambagyo sugeng rawuh atas rawuh panjenengan sedoyo,soho hanyekecaaken lenggahipun kalayan nenggo titi adicoro kawiwitan. Sak dereng ipun adicoro kalampah, langkung prayuginipun kulo waos aken rantaman adicoro ingkang bade lumampah wonten kalodangan meniko. 1. 2. 3. 4. 5. Pembukaan Penyampaian materi ngajatne islami Praktek ngajatne islami ( sesuai dengan tugas ) Pengumuman pengurus madrasah Al Hikmah melathen DOA

Mekaten kolowahu menggah reraciing adicoro ingkang bade lumampah wonten ing dalu meniko. Pramilo sumonggo acoro ingkang ongko setunggal kito bikak sesarengan kanti washilah surat Al Fatihah mugi-mugi acoro-acoro ingkang badhe kito lampahi mangke mboten wonten setunggalipun alangan punopo-punopo. Amin 3x Yarobbal ‘alamin. ‫... لرضاء ال ولشفاعة رسول ال . الفاتحة‬

kulo nyuwun agunging pangaksomo wusono kulo pungkasi… ‫اوصيكم ونفسى بتقوى ال‬ ‫و السلم عليكم ورحمة ال وبركات‬ . waluyo ingkang pinanggiho ..Dumateng panjenenganipun kasumanggaaken Lumebet adicoro ingkang ongko enem inggih meniko adicoro ingkang kito tenggo-tenggo inggih puniko muidhoh hasanah ingkang badhe dipun aturaken dening panjenenganipun almukarrom bapak . Poro rawuh sedoyo .. ingkang sampun kerso maringi mauidhoh hasanah wonten ing dalu puniko.. Lumebet adicoro ingkang ongko tigo inggih meniko . wekdal soho panggenan kawulo aturaken.bilih pawiyahan wonten ing wekdal meniko angsal berkah rahmatipun Alloh SWT.. mugi-mugi ingkang sampun dipun aturaken kolowahu mbeto pinten-pinten hikmah manfa’at barokah dunyo soho akhirot.... Al Hikmah Melathen.... mugi-mugiporo rawuh tansah suko rahayu . Tuwin pijo-puji astuti saking poro rawuh sedoyo sampun kalampah wilujeng nirboyo nir sambikolo.... Nur Hadi. Nur Hadi. Ndungkap lumampahing titi laksono menggah runtuting acoro ingkang ongko sekawan inggih meniko Ndungkap lumampahing titi laksono menggah runtuting acoro ingkang ongko gangsal inggih meniko pengumuman saking pengurus madrasah pp.yuwono.Wondene wonten saat meniko kulo suwun aken barokah doa nipun deneng panjenenganipun Almukarrom Bopo KH....kanti meniko kito tutup sesarengan kanti waosan tahmid biqouli : ‫الحمد ل رب العالمين‬ Nuwun poro rawuh sami saperlu nguntapaken kunduripun poro rawuh sedoyo soho ngaturaken gunging panuwun ingkang mawantu-wantu kanti hasesanti pujo-piji. Dumateng panjenenganipun bapak . (petugas mauidhoh maju ) Kawulo soho sedanten panitia / shohibul bait ngaturaken matur sembah nuwun dumateng almukarrom bapak . Anas Syafi’i Dumateng panjenenganipunwekdal soho panggenan kanti sahandaping raos dipun sumanggaaken . Dumateng panjenenganipun kawulo aturaken matur sembah nuwun..Ndungkap lumampahing titi laksono menggah runtuting acoro ingkang ongko kalih inggih meniko.Nur Hadi . Ndungkap lumampahing titi laksono menggah runtuting adicoro ingkang ongko enem inggih do’a pamungkas .Amiiin Saking kawulo sampun anggadahi katah kasar saruning rembak soho kirang trap silahing atur .

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->