P. 1
TUGASAN INDIVIDU KRM 3043

TUGASAN INDIVIDU KRM 3043

|Views: 2,637|Likes:
Published by Mohd Najib Towy
sdf
sdf

More info:

Categories:Topics, Art & Design
Published by: Mohd Najib Towy on Mar 10, 2013
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

08/04/2013

pdf

text

original

TUGASAN INDIVIDU ( KRM 3043 ) ASAS PENGURUSAN DATA TUGASAN ( 1 A ) :a.

Bagi setiap tajuk di bawah , rancangkan satu aktiviti pengajaran yang melibatkan penggunaan satu daripada bahan berikut : bahan konkrit , media atau teknologi . Aktiviti ini mestilah ditulis dengan arahan yang lengkap dan mudah difahami . Anda juga mestilah menyediakan apa-apa bahan bantu mengajar yang digunakan dalam aktiviti tersebut (sekiranya bahan adalah objek 3D , hantar gambar sahaja mencukupi ) serta lembaran kerja yang bersesuaian . Di samping itu , kenal pasti miskonsepsi – miskonsepsi yang biasa dihadapi dan bincangkan cara untuk mengatasinya . Tajuk-tajuknya ialah :i. Membina jadual kekerapan relatif bagi data terkumpul . ii. Melukis carta pai iii. Mencari mod bagi data terkumpul menggunakan histogram . TUGASAN ( 1 B ) :b. Pilih salah satu tajuk di atas (a) dan buat satu rakaman video mengenai pengajaran dan pembelajaran yang telah dirancang . Sila layari pautan di bawah sebagai contoh .
www.khanacademy.org/math/statistics

TUGASAN ( 2 ) :Tajuk-tajuk adalah seperti berikut :a) i. ii. iii. iv. Bincangkan kegunaan konsep-konsep statistik berikut :pengumpulan dan pengurusan data perwakilan data sukatan kecenderungan memusat sukatan serakan

b) Bincangkan beberapa contoh penyalahgunaan statistik dalam kehidupan seharian . c) Bincangkan kepentingan nilai-nilai etika dalam mengintepretasi data . d) Bincangkan mengapa kita tidak boleh hanya bergantung kepada sukatan kecenderungan memusat sahaja dalam memperihalkan taburan data .
 Setiap soalan mesti mempunyai 6 isi penting ( lebih kurang 300 patah perkataan . )

 Jawapan dalam bentuk hujah yang ilmiah .

Serahan pos tidak dianggap sebagai bukti penghantaran . Sentiasa rujuk kepada pengumuman dari masa ke semasa . TUGASAN INI PERLU DIHANTAR SEBELUM 10 HB MAC 2013 ! . Kegagalan anda melengkapkan & menghantar tugasan adalah tanggungjawab anda sendiri dan menjejaskan markah & gred anda . Semua peraturan adalah tertakluk kepada arahan Tutor E-Learning bagi kumpulan masing-masing .Karya anda mestilah asli dari idea anda sendiri . Sentiasa AWAS dan PEKA dengan tarikh-tarikh yang berkaitan dengan penghantaran tugasan secara on-line . Pastikan tugasan dihantar mengikut tarikh yang ditetapkan secara online . Pastikan anda menjadi pelajar yang aktif . Plagiat adalah jenayah intelek yang boleh dikenakan tindakan tatatertib .

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->