DISEDIAKAN OLEH: ZARINI BINTI AHMAD SOHAIMI DPLI-SR MUZIK SEMESTER 2

meja 2. bola ping pong 3. bet ping pong . jaring 4.PERALATAN PING PONG 4 alat diperlukan untuk bermain ping pong: 1.

Permukaan meja dibahagi kepada dua bahagian yang sama oleh satu jaring yang selari dengan kedua-dua garisan permukaan meja  .56 m lebar dan tingginya dari lantai ialah 76 cm diperbuat dari pelbagai bahan tetapi mestilah memberi lantunan (bounce) bola lebih kurang 23 cm tinggi Permukaan meja mestilah berwarna gelap dan pudar dengan satu garisan putih yang tebalnya 2 cm di setiap empat sisi meja itu.MEJA PING PONG    Berbentuk segi empat tepat dan berukuran 2.1.74 m panjang .

.

 Bola pingpong digred kepada satu bintang sehingga tiga bintang .  diperbuat daripada seluloid atau bahan plastik yang sama dan berwarna putih atau kuning yang pudar.BOLA PING PONG Bola pingpong berdiameter 38 mm dan berat 2.5 gram.

25 cm di atas permukaan.25 panjang di luar setiap garisan tepi.  Tinggi jaring adalah 15.525 di atas meja dan 15.83 m dengan 1.JARING  Jaring terdiri dari jaring dan peralatan untuk memasangnya ke meja pingpong disebut gabungan jaring (net assembly).  Panjang jaring ialah 1. .

) tebal keseluruhan getah dan span tidak boleh . semua getah yang digunakan mestilah mempunyai logo ITTF (International Table Tennis Federation. Untuk pertandingan.  BET PING PONG diperbuat daripada kayu lembut yang tidak melebihi lima lapisan getah. Jenis-jenis getah getah terbalik ‘reverse’ yang licin dan rata dengan lapisan berbintik-bintik terbalik (inverted pimples) di bawah dan diikuti oleh satu lapisan span getah berbintik keluar (pimples out) dengan atau tanpa satu lapisan span. 2.  1.

seluar sukan panjang/pendek stoking dan kasut. seluar pendek.stoking dan kasut  Pakaian wanita ialah baju lengan pendek/panjang. Warna baju dan seluar mestilah berlawanan dengan warna bola .PAKAIAN PEMAIN Pakaian lelaki-baju lengan pendek.