AOPEN

22 Februari 2013

WMALAYSIA

UNIVERSITY

PEKELILING

PEJABAT PENDAFTAR

(2/2013)

Semua Bakal Graduan Open University Malaysia (OUM)

MAJLlS KONVOKESYEN

KE-14 (8 -11

Jun 2013)

Dengan hormatnya perkara di atas adalah dirujuk. Terlebih dahulu, dengan sukacitanya saya mengucapkan SYABAS dan TAHNIAH kepada semua bakal Graduan OUM Majlis Konvokesyen ke-14 (MK14). Adalah dimaklumkan bahawa MK14 OUM akan diadakan pada 8 - 11 Jun 2013 di Dewan Merdeka, Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC), Kuala Lumpur. 2. Berikut adalah perkara-perkara 2.1 penting untuk perhatian bakal-bakal Graduan:

Pelajar Pra-siswazah (Sarjana Muda dan Diploma) yang akan bergraduat ialah mereka yang telah menyempurnakan pengajian pad a semester September 2012; Pelajar Pasca-siswazah (Sarjana dan Ijazah Kedoktoran) yang akan bergraduat ialah mereka yang telah menyempurnakan dan menghantar projekldisertasi/tesis sebelum 15 Mac 2013; Pengesahan berkaitan status pengijazahan dan sidang boleh disemak di portal MK14 di lam an web OUM pada tarikh seperti berikut: Kategori Pelajar Kelayakan Bergraduat Tarikh Semakan Mulai 15 April 2013 secara berperingkat-peringkat

2.2

2.3

Sidang dan lain-lain maklumat

Pad a 15 April 2013

2.4

Ejaan nama pelajar yang tertera dalam portal MK14 akan dicatatkan dalam sijil ijazah/diploma dan transkrip akademik rasmi. Oleh itu pelajar perlu menyemak dan memastikan ejaan nama adalah betul. Sebarang pindaan perlu dibuat melalui myVLE (klik myProfi/e) untuk kemaskini sebelum tarikh akhir kemaskini yang dinyatakan dalam pemakluman MK14. Kadar yuran konvokesyen adalah RM300.00 untuk semua graduan.

2.5

Progress di portal myVLE untuk 4.k. Ini bermakna penangguhan tidak dibenarkan. pihak Universiti ingin mengucapkan kerjasama yang diberikan. Graduan hanya diberi peluang sekali sahaja untuk menyertai yang mana nama graduan telah tersenarai bagi Majlis berkenaan. termasuk yuran konvokesyen akan dibenarkan menyertai Majlis Konvokesyen. Majlis Konvokesyen Konvokesyen yang 5. Para pelajar juga dinasihatkan merujuk myAcademic menentukan status pengajian masing-masing. Akhir kata. Yang benar.3. Graduan dinasihati supaya sentiasa merujuk portal MK14 dan memuat turun maklumat berkenaan serta mengambil tindakan yang perlu bagi mengelakkan sebarang masalah dan kesulitan. Hanya bakal graduan yang telah melunaskan yuran pengajian serta lain-lain yuran. KUAM}!lrKAMARIAII Pendaftar MOHO NOOR s. Presiden/ Naib Canselor Jawatankuasa Pengurusan Kumpulan Dekan-dekan Fakulti Pengarah/ Ketua Pusat Timbalan Pengurus Besar (Penilaian dan Peperiksaan) Pengarah/ Pengurus/ Pentadbir PP Pengurus-pengurus Kanan Ketua Pusat Pengurusan Pelajar . syabas serta ribuan terima kasih atas segala Sekian. 6. terima kasih.