Membantu membengkokan pinggul dan sendi lutut

Berfungsi menstabilkan lutut semasa proses ekstensi dan membolehkan Gluteus Maximus ekstensi lutut.

Meregang dan menyeimbangkan lutut

Fleksi hip dan ekstensi lutut

Berfungsi untuk mengangkat tumit dan menekuk lutut

Berfungsi untuk mengangkat kaki

Fleksi jari terutamanya pada proximal interphalangeal joints

Ekstensi jari dan dorsi buku lali

Berfungsi untuk melengkungkan kaki

Meregang kaki / extends leg

Mengekalkan postur berdiri, tegak dan bertanggungjawab mengepam darah vena kembali ke jantung daripada periferi. Menyokong badan di atas satu kaki

-

Menyokong tulang paha

.Melaksanakan fleksi sendi lutut .Membantu medial mengelilingi tibia kepada tulang paha apabila pinggang meregang Membantu ektensi (lurus) sendi pinggul dan fleksi (bengkok) sendi lutut Meregang dan Menyeimbangkan lutut . Berfungsi untuk mengangkat tumit dan menekuk lutut Mengekalkan postur berdiri. .Memanjangkan hip joint . Berfungsi untuk Menggerakan telapak kaki Berfungsi menstabilkan lutut semasa proses ekstensi dan membolehkan Gluteus Maximus ekstensi lutut .Fungsinya untuk menekuk kaki.Membantu untuk berdiri dan berjalan tegak .- Berfungsi untuk meluruskan pinggul. tegak dan bertanggungjawab mengepam darah vena kembali ke jantung daripada periferi. Digunakan untuk bergerak dan menbengkokan kaki.Membantu untuk fleksi sendi pinggul dan flexi sendi lutut.

Fungsinya untuk menekuk kaki.Memanjangkan hip joint . Ekstensi jari dan dorsi buku lali Berfungsi untuk melengkungkan kaki Berfungsi untuk menggerakan telapak kaki . Digunakan untuk bergerak dan membengkokan kaki. tegak dan bertanggungjawab mengepam darah vena kembali ke jantung daripada periferi. Berfungsi untuk mengangkat tumit dan menekuk lutut Berfungsi untuk mengangkat kaki Mengekalkan postur berdiri.Melaksanakan fleksi sendi lutut .Fleksi hip dan ekstensi lutut Meregang dan menyeimbangkan lutut .

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful