P. 1
61795206 Rancangan Aktiviti Tahunan Panitia Pendidikan Moral 2011

61795206 Rancangan Aktiviti Tahunan Panitia Pendidikan Moral 2011

|Views: 13|Likes:
Published by Tan Ricky

More info:

Published by: Tan Ricky on Mar 18, 2013
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOCX, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

10/12/2014

pdf

text

original

RANCANGAN AKTIVITI TAHUNAN PANITIA PENDIDIKAN MORAL 2013

1. MESYUARAT PANITIA Tarikh : Awal Januari dan awal Jun Objektif : Merancang akitiviti tahunan untuk panitia; berbincang tentang masalah P&P dan cara mengatasinya. Sasaran : Guru Pendidikan Moral. 2. PROGRAM KECERIAAN Tarikh : Bulan Mei Objektif : Menceriakan persekitaran sekolah. Sasaran : Murid tahun 5 3. SAMBUTAN KEMERDEKAAN Tarikh : Bulan Ogos Objektif : Menyemarakkan semangat patriotik. Sasaran : Semua warga sekolah. 4. MINGGU SOPAN-SANTUN Tarikh : Bulan September Objektif : Menyemai dan membiasakan sikap saling hormatmenghormati dalam kalangan murid terhadap guru. Sasaran : Semua murid.

Disediakan oleh: ____________________ (SUMIYYAH MD JAMIL)

Ketua Panitia Pendidikan Moral Tarikh: 30 Mac 2011 TAKWIM PANITIA PENDIDIKAN MORAL TAHUN 2011 SEPTEMBER NOVEMBER √ FEBRUARI DISEMBER √ √ √  √ √ √ √ √ OKTOBER JANUARI BULAN BIL AKTIVITI 01 02 Mesyuarat Panitia Penubuhan AJK Menyediakan Sukatan Pelajaran. Huraian Sukatan Pelajaran dan Rancangan Tahunan Pelupusan Fail Ujian Bulanan Ujian Semester √ √ √ √ APRIL JULAI 03 √ 04 05 06 07 Projek keceriaan 08 09 10 Sambutan Kemerdekaan Minggu sopansantun Menyediakan laporan aktiviti tahunan OGOS MAC JUN MEI .

3. 4.Aktiviti-aktiviti tahunan yang dirancang dalam takwim sekolah dapat dilaksanakan mengikut jadual: 2.Zon Nusajaya telah diadakan pada 07-03-2012 di bilik mesyuarat sekolah ini.Semua murid melibatkan diri dalam aktiviti yang dirancang untuk memeriahkan majlis itu. 6. Program bebas denggi di sekolah diadakan: 4.Tahun ini sekolah SJKC Foon Yew 1 telah dipilih menjadi pengerusi panitia Pendidikan Moral Daerah Johor Bahru. 3. 2.1 .Aktiviti Hari Wesak: Murid tahun 6 digalakkan mengambil bahagian dalam aktiviti memandikan statue Buddha pada 24-04-2012 di dewan sekolah dan ceramah menasihatkan murid untuk sentiasa berbuat baik dan hendaklah baik hati kepada sesiapa pun.yang dianjurkan oleh panitia P M peringkat zon majidi dan daerah Johor Bahru. 7. Disediakan oleh.1 .Laporan Pertengahan Tahun Panitia Pendidikan Moral SJK ( C ) FOON YEW 1 Tahun 2012 1. They Poh Lay Setiusaha Panitia Pendidikan Moral.3 Ceramah kesihatan diadakan kepada murid-murid tahun 4 hingga tahun 6. 2.1 Penggunaan kad imbas dan dibaca dalam waktu Pendidikan Moral dalam kelas .Zon Skudai.Semua murid mengambil bahagian dalam pertandingan melukis poster yang bertajuk SOPAN SANTUN .Jika didapati melanggar peraturan sekolah akan dilaporkan kepada pihak disiplin untuk tindakan selanjutnya. Aktiviti mengumpul bahan terbuang dan yang boleh dikitar semula dilakukan dalam sekolah dan pertandingan antara kelas diadakan untuk menggalakkan murid giat mengambil bahagiandalam aktiviti ini. Zon Majidi. . 2.Pungutan yang dikumpul melalui aktiviti ini digunakan untuk kebajikan murid. 10 hadiah disediakan untuk setiap darjah.2 Program mengosok gigi diadakan dan ditunjukkan cara menjaga dan menggosok gigi yang betul .2 Ceramah sempena Karnival Anti Dadah diadakan untuk memperingatkan murid mengenai bahayanya dadah kepada kita. 2.Suatu majlis perayaan sempena Tahun Baru Cina diadakan untuk semua murid di sekolah. 6. 5.Kebersihan diri murid: 6. Mesyuarat untuk ketua-ketua Zon Bandar.1 Guru-guru panitia memeriksa kekemasan diri murid.Penglibatan dalam perinkat zon dan daerah : 3. Kutipan bahan terbuang dan kitar semula: Ceramah mengenai kitar semula diadakan.4 Ceramah mengenai Pencegahan Jenayah oleh pegawai polis diadakan kepada muridmurid tahun 6.2 Pelajar-pelajar yang berada dalam tahap 2 diberikan peluang untuk mengambil bahagian dalam pertandingan melukis poster yang bertajuk Barangan Malaysia Keunngulan Kita .

Semua murid melibatkan diri dalam aktiviti yang dirancang untuk memeriahkan majlis itu. 5. 6. 7.Penglibatan dalam perinkat zon dan daerah : 3. 4. They Poh Lay Setiusaha Panitia Pendidikan Moral. 10 hadiah disediakan untuk setiap darjah.1 .pihak sekolah telah mengadakan aktiviti menghiasi kawasan sekolah untuk merayakan hari kebesaran itu.1 . Laporan Tahunan Panitia Pendidikan Moral SJK ( C ) FOON YEW 1 Tahun 2012 1.Aktiviti Hari Wesak: Murid tahun 6 digalakkan mengambil bahagian dalam aktiviti memandikan statue Buddha pada 24-04-2012 di dewan sekolah dan ceramah menasihatkan murid untuk sentiasa berbuat baik dan hendaklah baik hati kepada sesiapa pun. 2.U K Farm. Program bebas denggi di sekolah diadakan: 4. Lawatan sambil belajar diadakan kepada murid-murid. Kutipan bahan terbuang dan kitar semula: Ceramah mengenai kitar semula diadakan.Aktiviti-aktiviti tahunan yang dirancang dalam takwim sekolah dapat dilaksanakan mengikut jadual: 2.1 Penggunaan kad imbas dan dibaca dalam waktu Pendidikan Moral dalam kelas .Jika didapati melanggar peraturan sekolah akan dilaporkan kepada pihak disiplin untuk tindakan selanjutnya. Aktiviti mengumpul bahan terbuang dan yang boleh dikitar semula dilakukan dalam sekolah dan pertandingan antara kelas diadakan untuk menggalakkan murid giat mengambil bahagiandalam aktiviti ini.Tahun ini sekolah SJKC Foon Yew 1 telah dipilih menjadi pengerusi panitia Pendidikan Moral Daerah Johor Bahru.4 Ceramah mengenai Pencegahan Jenayah oleh pegawai polis diadakan kepada muridmurid tahun 6. 8. Zon Majidi. 3.Murid-murid melawat ke J B Village.2 Ceramah sempena Karnival Anti Dadah diadakan untuk memperingatkan murid mengenai bahayanya dadah kepada kita.Kebersihan diri murid: 6.yang dianjurkan oleh panitia P M peringkat zon majidi dan daerah Johor Bahru.2 Program mengosok gigi diadakan dan ditunjukkan cara menjaga dan menggosok gigi yang betul .1 Guru-guru panitia memeriksa kekemasan diri murid. 2. 6.Sempena menyambut Hari Kebangsaan dan Hari Malaysia.3 Ceramah kesihatan diadakan kepada murid-murid tahun 4 hingga tahun 6. Kuala Lumpur dan Melaka.2 Pelajar-pelajar yang berada dalam tahap 2 diberikan peluang untuk mengambil bahagian dalam pertandingan melukis poster yang bertajuk Barangan Malaysia Keunngulan Kita .Zon Skudai. 9. 3. Disediakan oleh. 2.Pungutan yang dikumpul melalui aktiviti ini digunakan untuk kebajikan murid.Zon Nusajaya telah diadakan pada 07-03-2012 di bilik mesyuarat sekolah ini.Semua murid mengambil bahagian dalam pertandingan melukis poster yang bertajuk SOPAN SANTUN . SJK ( C ) Foon Yew 1. 2.SJK ( C ) Foon Yew 1.Suatu majlis perayaan sempena Tahun Baru Cina diadakan untuk semua murid di sekolah. . Mesyuarat untuk ketua-ketua Zon Bandar.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->