P. 1
61795206 Rancangan Aktiviti Tahunan Panitia Pendidikan Moral 2011

61795206 Rancangan Aktiviti Tahunan Panitia Pendidikan Moral 2011

|Views: 13|Likes:
Published by Tan Ricky

More info:

Published by: Tan Ricky on Mar 18, 2013
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOCX, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

10/12/2014

pdf

text

original

RANCANGAN AKTIVITI TAHUNAN PANITIA PENDIDIKAN MORAL 2013

1. MESYUARAT PANITIA Tarikh : Awal Januari dan awal Jun Objektif : Merancang akitiviti tahunan untuk panitia; berbincang tentang masalah P&P dan cara mengatasinya. Sasaran : Guru Pendidikan Moral. 2. PROGRAM KECERIAAN Tarikh : Bulan Mei Objektif : Menceriakan persekitaran sekolah. Sasaran : Murid tahun 5 3. SAMBUTAN KEMERDEKAAN Tarikh : Bulan Ogos Objektif : Menyemarakkan semangat patriotik. Sasaran : Semua warga sekolah. 4. MINGGU SOPAN-SANTUN Tarikh : Bulan September Objektif : Menyemai dan membiasakan sikap saling hormatmenghormati dalam kalangan murid terhadap guru. Sasaran : Semua murid.

Disediakan oleh: ____________________ (SUMIYYAH MD JAMIL)

Huraian Sukatan Pelajaran dan Rancangan Tahunan Pelupusan Fail Ujian Bulanan Ujian Semester √ √ √ √ APRIL JULAI 03 √ 04 05 06 07 Projek keceriaan 08 09 10 Sambutan Kemerdekaan Minggu sopansantun Menyediakan laporan aktiviti tahunan OGOS MAC JUN MEI .Ketua Panitia Pendidikan Moral Tarikh: 30 Mac 2011 TAKWIM PANITIA PENDIDIKAN MORAL TAHUN 2011 SEPTEMBER NOVEMBER √ FEBRUARI DISEMBER √ √ √  √ √ √ √ √ OKTOBER JANUARI BULAN BIL AKTIVITI 01 02 Mesyuarat Panitia Penubuhan AJK Menyediakan Sukatan Pelajaran.

2.Aktiviti-aktiviti tahunan yang dirancang dalam takwim sekolah dapat dilaksanakan mengikut jadual: 2. 3. Mesyuarat untuk ketua-ketua Zon Bandar.Laporan Pertengahan Tahun Panitia Pendidikan Moral SJK ( C ) FOON YEW 1 Tahun 2012 1. They Poh Lay Setiusaha Panitia Pendidikan Moral. 10 hadiah disediakan untuk setiap darjah.Suatu majlis perayaan sempena Tahun Baru Cina diadakan untuk semua murid di sekolah. Zon Majidi. Disediakan oleh.Semua murid melibatkan diri dalam aktiviti yang dirancang untuk memeriahkan majlis itu.2 Pelajar-pelajar yang berada dalam tahap 2 diberikan peluang untuk mengambil bahagian dalam pertandingan melukis poster yang bertajuk Barangan Malaysia Keunngulan Kita .3 Ceramah kesihatan diadakan kepada murid-murid tahun 4 hingga tahun 6. 5. 7.1 . 6. 6. 2.yang dianjurkan oleh panitia P M peringkat zon majidi dan daerah Johor Bahru.Zon Skudai.Tahun ini sekolah SJKC Foon Yew 1 telah dipilih menjadi pengerusi panitia Pendidikan Moral Daerah Johor Bahru. 3.2 Program mengosok gigi diadakan dan ditunjukkan cara menjaga dan menggosok gigi yang betul .Jika didapati melanggar peraturan sekolah akan dilaporkan kepada pihak disiplin untuk tindakan selanjutnya.Penglibatan dalam perinkat zon dan daerah : 3.Pungutan yang dikumpul melalui aktiviti ini digunakan untuk kebajikan murid.Kebersihan diri murid: 6.1 .1 Guru-guru panitia memeriksa kekemasan diri murid.Aktiviti Hari Wesak: Murid tahun 6 digalakkan mengambil bahagian dalam aktiviti memandikan statue Buddha pada 24-04-2012 di dewan sekolah dan ceramah menasihatkan murid untuk sentiasa berbuat baik dan hendaklah baik hati kepada sesiapa pun.Zon Nusajaya telah diadakan pada 07-03-2012 di bilik mesyuarat sekolah ini. 4.1 Penggunaan kad imbas dan dibaca dalam waktu Pendidikan Moral dalam kelas . .4 Ceramah mengenai Pencegahan Jenayah oleh pegawai polis diadakan kepada muridmurid tahun 6. 2.Semua murid mengambil bahagian dalam pertandingan melukis poster yang bertajuk SOPAN SANTUN . Kutipan bahan terbuang dan kitar semula: Ceramah mengenai kitar semula diadakan. 2. Aktiviti mengumpul bahan terbuang dan yang boleh dikitar semula dilakukan dalam sekolah dan pertandingan antara kelas diadakan untuk menggalakkan murid giat mengambil bahagiandalam aktiviti ini.2 Ceramah sempena Karnival Anti Dadah diadakan untuk memperingatkan murid mengenai bahayanya dadah kepada kita. Program bebas denggi di sekolah diadakan: 4.

3.Zon Nusajaya telah diadakan pada 07-03-2012 di bilik mesyuarat sekolah ini. 7. Mesyuarat untuk ketua-ketua Zon Bandar.1 Guru-guru panitia memeriksa kekemasan diri murid.3 Ceramah kesihatan diadakan kepada murid-murid tahun 4 hingga tahun 6.Kebersihan diri murid: 6. They Poh Lay Setiusaha Panitia Pendidikan Moral. 2.2 Ceramah sempena Karnival Anti Dadah diadakan untuk memperingatkan murid mengenai bahayanya dadah kepada kita. 6. SJK ( C ) Foon Yew 1. 2.Aktiviti Hari Wesak: Murid tahun 6 digalakkan mengambil bahagian dalam aktiviti memandikan statue Buddha pada 24-04-2012 di dewan sekolah dan ceramah menasihatkan murid untuk sentiasa berbuat baik dan hendaklah baik hati kepada sesiapa pun.Penglibatan dalam perinkat zon dan daerah : 3.1 Penggunaan kad imbas dan dibaca dalam waktu Pendidikan Moral dalam kelas . 2.2 Pelajar-pelajar yang berada dalam tahap 2 diberikan peluang untuk mengambil bahagian dalam pertandingan melukis poster yang bertajuk Barangan Malaysia Keunngulan Kita .pihak sekolah telah mengadakan aktiviti menghiasi kawasan sekolah untuk merayakan hari kebesaran itu. Program bebas denggi di sekolah diadakan: 4.U K Farm.Aktiviti-aktiviti tahunan yang dirancang dalam takwim sekolah dapat dilaksanakan mengikut jadual: 2.Tahun ini sekolah SJKC Foon Yew 1 telah dipilih menjadi pengerusi panitia Pendidikan Moral Daerah Johor Bahru. 4.4 Ceramah mengenai Pencegahan Jenayah oleh pegawai polis diadakan kepada muridmurid tahun 6. Kutipan bahan terbuang dan kitar semula: Ceramah mengenai kitar semula diadakan. Laporan Tahunan Panitia Pendidikan Moral SJK ( C ) FOON YEW 1 Tahun 2012 1.Pungutan yang dikumpul melalui aktiviti ini digunakan untuk kebajikan murid.Jika didapati melanggar peraturan sekolah akan dilaporkan kepada pihak disiplin untuk tindakan selanjutnya.Zon Skudai.Semua murid melibatkan diri dalam aktiviti yang dirancang untuk memeriahkan majlis itu.Semua murid mengambil bahagian dalam pertandingan melukis poster yang bertajuk SOPAN SANTUN . Kuala Lumpur dan Melaka. Disediakan oleh. 3. .Suatu majlis perayaan sempena Tahun Baru Cina diadakan untuk semua murid di sekolah.1 . 10 hadiah disediakan untuk setiap darjah. 5. Aktiviti mengumpul bahan terbuang dan yang boleh dikitar semula dilakukan dalam sekolah dan pertandingan antara kelas diadakan untuk menggalakkan murid giat mengambil bahagiandalam aktiviti ini.Murid-murid melawat ke J B Village.SJK ( C ) Foon Yew 1. 6. 9. Zon Majidi. 2. 8. Lawatan sambil belajar diadakan kepada murid-murid.2 Program mengosok gigi diadakan dan ditunjukkan cara menjaga dan menggosok gigi yang betul .1 .Sempena menyambut Hari Kebangsaan dan Hari Malaysia.yang dianjurkan oleh panitia P M peringkat zon majidi dan daerah Johor Bahru.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->