Siri Kursus Autogenesis

Program berikut direka khas oleh Hilter Yew, Pakar Autogenesis atas pengalaman beliau lebih dari 18 tahun dalam arena kejurulatihan. Program-program ini menggunakan prinsip penerokaan jiwa dan bakat diri dengan penerokaan minda bersifat pemantauan masa depan.

Program Permata Pelajar (Untuk Pelajar Tahun Peperiksaan)
Program ini direka khas untuk pelajar PMR, SPM, STPM. Pelajar akan mendapat suntikan inspirasi tentang sikap pembelajaran yang positif. Pelajar juga akan menjalankan analisis keperibadian dan mengenal dir dengan Inventori DISC. Pelajar juga mendapat suntikan impian universiti dengan Aplikasi Autogenesis dan mengukuhkan persiapan dengan teknik pembelajaran sistematik yang diamalkan oleh pelajar cemerlang. Program ini mengambil masa lima jam (Setengah hari)

Program Kepimpinan Cemerlang (Untuk Pengawas)
Program ini direka khas untuk pengawas sekolah, pemimpin persatuan. Pelajar akan didedahkan dengan sifat pemimpin yang cemerlang; bagaimana membawa persatuan ke mercu kejayaan. Pelajar juga di dedahkan lima strategi pengukuhan semangat berpasukan demi melahirkan pemimpin yang berstatus EQ cemerlang. Program ini mengambil masa sehari.

Program Kesedaran Lasak (Untuk Pelajar Berisiko):
Program ini khas untuk membuka minda pelajar yang dikategori sebagai lemah dan tidak berminat dengan pembelajaran. Pelajar akan disuntik nilai-nilai kesedaran dan perubahan sikap. Program ini dikendalikan dengan pendekatan komando (keras) disebati dengan nilainilai penghayatan yang menyentuh emosi pelajar. Program ini mengambil masa dua hari.

Program Permata Keluarga (Untuk PIBG):
Program ini meneroka naluri keibubapaan dan membina semangat untuk membantu anak mencapai kecemerlangan dalam hidup. Peserta akan menjalankan Autogenesis memantau kejayaan anak diikuti dengan strategi mendidik anak secara positif. Program ini akan mencetuskan rasa tanggung-jawab terhadap kejayaan anak. Program mengambil masa tiga jam.

Program Permata Pendidik (Untuk Guru):
Program ini menghidupkan semula semangat perguruan yang sejati dan membantu guru mengenal erti profesionlism. Para guru akan menghayati kemuliaan kerjaya dengan episod Autogenesis yang bersifat kreatif dan realistik. Ini termasuk kejayaan sebagai Tokoh Guru Negara dan Imaginasi Semburan Emas dari gunung. Sentuhan emosi sedemikian akan menguatkan azam untuk terus berbakti kepada pelajar-pelajar. Program mengambil masa tiga jam. Catatan: • Sukatan lengkap akan dihantar kepada sekolah atas permintaan • Kursus boleh dikendalikan dalam Bahasa Malaysia, Inggeris , Mandarin atau Tamil • Kesemua kursus diatas juga akan disertakan CD Permata Pelajar, Permata Pemimpin, Permata Kesedaran, Permata Keluarga, Permata Pendidik (Atas Permintaan) Hubungi 016-8120302 , email : training@hilteryew.com untuk maklumat lanjut

Master your semester with Scribd & The New York Times

Special offer for students: Only $4.99/month.

Master your semester with Scribd & The New York Times

Cancel anytime.