Belajar bahasa isyarat tuna rungu

gerakan ucapan assalamualaikum

Tangan kanan 'A' sambil ibu jari dikenakan pada tepi dahi kanan lalu digerakkan ke depan.

gerakan ucapan walaikumsallam

Tangan kanan 'W' sambil jari telunjuk dikenakan pada tepi dahi kanan lalu digerakkan ke depan.

gerakan ucapan selamat Tangan kanan 'B'.gerakan ucapan halo Tangan kanan 'B'. gerakan ucapan selamat datang . hujung jari dikenakan pada tepi dahi kanan lalu digerakkan ke depan. hujung jari dikenakan pada tepi dahi kanan lalu digerakkan ke depan.

kemudian buat isyarat "Tengahari" gerakan ucapan selamat malam . kemudian buat isyarat "datang" gerakan ucapan selamat pagi Buat isyarat "selamat".Buat isyarat "selamat". kemudian buat isyarat "pagi" gerakan ucapan selamat siang Buat isyarat "selamat".

kedua belah tangan 'A" pada paras telinga. kemudian buat isyarat "malam" gerakan ucapan selamat jalan Tangan Kanan '5' tapak ke depan sambil digerakkan ke kiri dan kanan. . buat satu pusingan arah lawan jam.Buat isyarat "selamat". gerakan ucapan selamat ulang tahun Buat isyarat "selamat".

gerakan ucapan terimakasih Tangan kanan terbuka dengan tapak ke dalam lalu dikenakan pada bibir dan digerakkan ke depan.gerakan ucapan maaf Tangan Kanan 'A' pada paras dada. gerakan ucapan saya / memperkenalkan nama . buat satu pusingan arah jam.

Tangan kanan terbuka dengan tapak ke dalam lalu dikenakan pada bibir dan digerakkan ke depan. .

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful