P. 1
Laporan Orienteering

Laporan Orienteering

|Views: 84|Likes:
Published by Alin Azleen
Orienteering
Orienteering

More info:

Published by: Alin Azleen on Mar 31, 2013
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOCX, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

10/19/2013

pdf

text

original

Muhammad Azleen B.

Ismail (P3H) Laporan Aktiviti : Orientering

Saya telah menggunakan beberapa rujukkan buku terhadap aktiviti orienteering ini bagi memahirkan kemahiran yang sedia ada . Saya juga berjumpa dengan beberapa orang pensyarah pendidikan jasmani untuk diberi sedikit tunjuk ajar supaya saya memahamkan lagi kefahaman saya mengenai aktiviti ini . Bukan itu sahaja, saya juga menggunakan kemudahan internet untuk mencari maklumat yang lebih terperinci mengenai sejarah,tokoh,jenis-jenis dan cara-cara mengedalikan orienteering . Selain itu juga, saya telah mengadakan kelas teori dan amali orienteering kepada rakan-rakan sekelas saya dengan menyediakan slide show maklumat terperinci mengenai sukan orienteering ini . Di samping itu juga, kami telah mengadakan amali orienteering di Bukit Pelako , IPG KSAH . Sebelum amali bermula, saya membahagikan kepada dua kumpulan iaitu kumpulan hijau dan biru .Saya telah menyediakan kad berwarna untuk blazer dan pengagihan tugas dalam setiap kumpulan. Semasa amali berlanggsung , saya mendapati ada sedikit kelemahan saya iaitu saya tidak menekankan aspek keselamatan semasa menjalankan aktiviti sukan orienteering . Oleh itu , saya telah memberi penekanan aspek keselamatan pada sesi refleksi .

7. 4. 5.Senarai Alatan Orienteering Bil 1. 6. 3. Nama Alatan Kompas Orienteering Kertas A4 Kuning Kertas A4 Putih Tali Rafia Kad Manila Gunting Plastik cover Kuantiti 20 unit 2 rim 2 rim 2 gulung 3 keping 3 unit 1 bungkus . 2.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->