P. 1
36772305 Kertas Kerja Latihan Kebakaran

36772305 Kertas Kerja Latihan Kebakaran

|Views: 23|Likes:
Published by kalababy
good
good

More info:

Published by: kalababy on Apr 01, 2013
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

01/23/2014

pdf

text

original

IPG KAMPUS TUN HUSSEIN ONN

KERTAS KERJA LATIHAN KEBAKARAN dan LATIHAN MENGOSONGKAN BANGUNAN 2010
TARIKH : 13 dan 14 OGOS 2010 (JUMAAT-SABTU)

ANJURAN BIRO KOLEJ KEDIAMAN JAWATANKUASA PERWAKILAN PELAJAR dan JABATAN HAL EHWAL PELAJAR

Objektif a) Menambahkan pengetahuan dan pengalaman kepada bakal guru kaedah menyelamatkan diri ketika kebakaran/kecemasan b) Meluaskan minda dan pemikiran terhadap kaedah yang sistematik dalam menyelamatkan diri dan mencegah risiko kebakaran c) Mendedahkan kepentingan usaha menyelamat oleh pihak bomba dan agensi keselamatan yang lain. 3. Pendahuluan Matlamat program ini iaitu. Pengelolaan. . Tarikh Tempat Latihan Tempat Demonstrasi Tempat Seminar : 13 dan 14 OGOS 2010. BIRO KEDIAMAN JAWATANKUASA PERWAKILAN PELAJAR dan JABATAN HAL EHWAL PELAJAR Bayaran Penyertaan Tiada 5. a) Mendedahkan kepada pelajar pengalaman langsung menghadapi bahaya kebakaran. d) Pelatih berupaya menjalani latihan menyelamat dengan penuh disiplin. b) Melatih pelajar kaedah terbaik untuk menyelamatkan diri ketika kecemasan/kebakaran berlaku di asrama c) Menjalin hubungan yang erat bersama agensi kerajaan yang bertanggungjawab dalam menjaga keselamatan dan pencegahan kebakaran.1. 4. Tentatif Pelaksanaan. Batu Pahat Johor : Dataran Meletak Kereta Pelawat/Pelajar : Dewan Seri Budiman 2. (jumaat dan sabtu) : Kompleks Asrama IPG Kampus Tun Hussein Onn.

Rousliluddin Bin Ambia Ketua Jabatan Hal Ehwal Pelajar En. Sapuan Bin Nawar @ Munawar Ketua Warden Unit Kediaman En Rauf Bin Ibrahim Penasihat J/Kuasa JPP Mohd Faiz Bin Mohd Baharan Yang di-Pertua JPP Mohamad Sufiyan Bin Samsudin Ketua Program Siti Fairuz Falijah Binti Mohd Noor Penolong Ketua Program Wan Aqmal Amir bin Wan Abdul Rahim Setiausaha Muhamad Syafiq bin Mokhtar Yazid Bendahari .6. Jawatankuasa Pengelolaan Latihan Kebakaran En.

Muhammad Zawahir Bin Mohd Rusli (Ketua) Mohamad Amier Izuwan bin Kholil Syaiful Adlie bin Abd Rahman Mohd Shahrol Aizat bin Abd Latif (Ketua) Ketua-ketua aras Persatuan Bulan Sabit Merah Riyan Promprasit a/l Seet (ketua) Semua ketua dan penolong ketua blok Juruacara .Membantu pasukan Bomba dan Penyelamat dalam melaksanakan program . Menguruskan surat edaran untuk para pelajar iii.Menyediakan plan kecemasan JK Persiapan Tempat .Menyediakan peralatan untuk acara seminar kesan kebakaran.Ceramah/Pameran iv.Memastikan keselamatan peserta .Mengedarkan air minuman kepada setiap pelajar yang mendaftar.Menyediakan dan menguruskan keperluan alatan untuk latihan kebakaran .Mendaftarkan pelajar . Memastikan program berjalan lancar.Menyediakan tempat yang sesuai untuk acara seminar kesan kebakaran.Menyediakan tempat untuk latihan kebakaran .Membantu pasukan Bomba dan Penyelamat menyediakan peralatan . Menguruskan jemputan untuk pihak Bomba dan Penyelamat Malaysia dengan tujuan: .Pengarah dan Timbalan Pengarah .Demonstrasi . Abdul Munir Nurul Najwa . Jawatankuasa Kerja Mohamad Sufiyan Bin Samsudin (Ketua) Siti Fairuz Falijah Binti Mohd Noor Mohd Shafiq bin Zulkiflee Urusetia i.Menyediakan senarai pelajar yang lengkap . Kawalan Keselamatan dan Plan Kecemasan .Ketua-ketua Jabatan dan pensyarah ii. Menguruskan surat jemputan untuk: .Menetapkan tarikh dan program Latihan Kebakaran .7. Pendaftaran dan Minuman Pelajar .menjadi juruacara sepanjang program berlansung. JK Peralatan .

00) Peralatan . 10. Pengangkutan Tiada Penutup Jawatankuasa Latihan Kebakaran kolej Kediaman IPGM Kampus Tun Hussein Onn memerlukan kerjasama semua pihak bagi menjayakannya dan berharap dengan adanya program ini akan dapat memberikan sumber inspirasi kepada peserta untuk menjadi guru yang kreatif dan proaktif. Bil 1 Kewangan Perkara Jamuan makan untuk tetamu jemputan dan VIP (30 orang x RM 5. .00 Cenderamata kepada pasukan bomba 1.00 RM RM 150. Banner 2.8.00 2 3 (diambil daripada stor IPG KTHO) JUMLAH RM 186. Kos Peruntukan IPGM Kampus IPTHO Peruntukan IPGM Kampus IPTHO RM 36.Minyak petrol 10 liter = RM 18.00 9.Minyak diesel 10 liter = RM 18.00 .

Jawankuasa Perwakilan Pelajar Disemak oleh: Disokong oleh: ……………………………….Disediakan oleh: …………………………….. A. Sapuan Bin Nawar @ Munawar) ………………………………… ( ) Dilluluskan / Tidak Diluluskan ……………………………………… ( Tuan Hj. Johor . (Mohamad Sufiyan Bin Samsudin) Biro Kolej Kediaman.. Jawankuasa Perwakilan Pelajar. Aziz bin Abu Bakar ) Pengarah IPGM Kampus Tun Hussein Onn Batu Pahat. (En. Disahkan oleh: ………………………………… (Mohd Faiz Bin Mohd Baharan) Yang Dipertua.

00 – 1.00 pagi 1. 11. Para pelajar bersurai.35 malam Butir-Butir Aktiviti Loceng amaran kebakaran akan dibunyikan. Pelajar diminta bergerak ke tapak latihan kebakaran Demonstrasi memadamkan kebakaran oleh pihak Bomba dan Penyelamat Malaysia Refleksi dan sesi soal jawab bersama pihak bomba.30 – 11.00 – 1.00 malam 12. Semua penghuni Kolej Kediaman wajib meninggalkan bilik dan menuju ke tempat berkumpul seperti yang terdapat dalam plan kecemasan Pendaftaran pelajar.Tentatif Program 19 ogos 2010 (KHAMIS) LATIHAN KEBAKARAN MASA 11. para pensyarah serta tetamu dijemput ke majlis jamuan.35 – 12.30 pagi .20 pagi 1. Pengarah.

Sekian. Johor Tuan Pengarah IPG Kampus Tun Hussein Onn Km 7. 2. 3. Jalan Kluang 83009 Batu Pahat. Pertimbangan dan kelulusan daripada pihak tuan amat dihargai dan didahului dengan ucapan ribuan terima kasih.75 . terima kasih. . Kebenaran Mengadakan Program Mengosongkan Bangunan 30 JULAI 2010 Latihan Kebakaran dan Latihan Dengan segala hormatnya perkara di atas dirujuk. Jalan Kluang 83009 Batu Pahat. Tentatif program turut dilampir untuk rujukan tuan. Johor Melalui dan Salinan: Ketua Jabatan Hal Ehwal Pelajar IPG Kampus Tun Hussein Onn Tuan.Jawatankuasa Program Latihan Kebakaran Kolej Kediaman IPG Kampus Tun Hussein Onn Km 7. Saya yang menurut perintah.75. Program tersebut akan diadakan pada 13 dan 14 Ogos 2010. program tersebut telah dirancang bagi memenuhi keperluan keselamatan dan latihan menyelamat dalam kalangan penghuni Kolej Kediaman IPG Kampus Tun Hussein Onn dengan kerjasama pihak Bomba dan Penyelamat Malaysia. Adalah dimaklumkan.

……………………………………………… (MOHAMAD SUFIYAN BIN SAMSUDIN) Ketua Program .

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->