RANCANGAN PENGAJARAN TAHUNAN LITERASI TAHUN 1

MINGGU UNIT KONSTRUK MINGGU 1 UNIT 1 KONSTRUK 1, 2, 3 Kemahiran Pemulihan 1. Huruf abjad kecil dan besar a/A hingga z/Z 2. Huruf vokal a, i, u. OBJEKTIF STANDARD KANDUNGAN 1.0 Mengenal dan membunyikan huruf vokal ‘a’, ‘i’, ‘u’. 1.0 Mengenal dan menulis huruf. STANDARD PEMBELAJARAN CATATAN

Pada akhir unit 1, murid berupaya: i. Menamakan dan membunyikan huruf vokal ‘a’, ‘i’, ‘u’. ii. Menamakan dan menulis huruf kecil ‘a’, ‘i’, ‘u’, ‘b’, ’d’, ’l’, ’t’, ’h’, ’k’ dengan betul. iii. Menamakan dan menulis huruf besar ‘A’, ‘I’, ‘U’, ‘B’, ’D’, ’L’, ’T’, ’H’, ’K’ dengan betul. Pada akhir unit 1, murid berupaya: Membunyikan suku kata KV gabungan huruf vokal dengan huruf konsonan. ii. Menulis suku kata terbuka KV gabungan daripada huruf konsonan dengan vokal. i.

1.1 Menamakan dan membunyikan huruf vokal ‘a’, ‘i’, ‘u’. 1.1 Mengenal bentuk huruf kecil a-z. 1.2 Menulis huruf kecil a-z. 1.3 Mengenal bentuk huruf besar A-Z. 1.4 Menulis huruf besar A-Z.

Guru memperkenalkan huruf vokal ’a’,’i’,’u’ a ayam api i ibu ikan u ular ubi

MINGGU 2 UNIT 1 KONSTRUK 1, 2, 3

1. Sukukata terbuka (kv)

2.0 Membaca suku kata.

2.1 Membaca dan membunyikan suku kata terbuka KV. 3.1 Membina dan menulis suku kata terbuka KV.

3.0 Membina dan menulis suku kata.

Contoh suku kata ba bi bu da di du ha hi hu ka ki ku la li lu ta ti tu

MINGGU 3 UNIT 1 KONSTRUK 1, 2, 3

1. Sukukata terbuka (kv) 2. Perkataan (KV + KV)

Pada akhir unit 1, murid berupaya: i. Membina dan membaca perkataan mengandungi suku kata terbuka 4.0 Membaca perkataan. 4.1 Membaca perkataan yang mengandungi suku kata KV+KV.

Contoh suku kata terbuka KV+KV dahi mata buku batu lidi kuda kuku bahu dada

1

1.0 Membaca suku kata.1 Membina dan ke. Perkataaan dua sukukata vokal dan terbuka (vkv) 4. i. 2. Menama dan menulis huruf besar E. Membunyikan suku kata terbuka KV gabungan huruf konsonan dan huruf vokal yang telah dipelajari. m. Perkataan KV + KV + KV 1.0 Mengenal dan menulis huruf. di 2 . iii. N. r. Perkataan KV + KV 5. c.1 Mengenal bentuk huruf kecil a-z. i. STANDARD KANDUNGAN CATATAN 5. Menama dan menulis huruf kecil e. 5. M. Sukukata terbuka (kv) 2. R.1 Membina dan menulis perkataan mengandungi suku kata KV+KV. 2 1.KV+KV. Membina dan menulis perkataan mengandungi suku kata terbuka KV+KV. S 2. murid berupaya: Membina dan membaca perkataan mengandungi suku kata terbuka KV+KV. Membina dan menulis perkataan mengandungi suku kata terbuka KV+KV. O. dan s dengan betul. 1.1 Membaca perkataan yang mengandungi suku kata KV+KV. M. s E. MINGGU UNIT KONSTRUK MINGGU 4 UNIT 1 KONSTRUK 1. o. 3. r. 5. 3.2 Menulis huruf kecil a-z 1. murid berupaya: i. STANDARD PEMBELAJARAN lada tali labu OBJEKTIF Pada akhir unit 1. Contoh suku kata terbuka KV+KV raga lori sudu dadu roti topi dagu nasi tebu kera rusa susu MINGGU 5 UNIT 2 KONSTRUK 1. e. 1. 3 1. se.1 Membaca dan membunyikan suku kata terbuka KV.0 Membaca perkataan. c. Huruf abjad kecil dan besar a/A hingga z/Z 2.4 Menulis huruf besar A-Z. N.1 Membina dan menulis perkataan mengandungi suku kata KV+KV. R. ra. n.0 Membina dan menulis perkataan. O. ii. dan S dengan betul.0 Membina dan menulis suku kata.3 Mengenal huruf besar A-Z. C. C. Sukukata terbuka (kv) 3. Pada akhir unit 2. o. ii.0 Membina dan menulis perkataan. ii. 2. n. tu. 5. m.

3. ibu. 4. 4. uli.2 Membaca perkataan yang mengandungi suku kata terbuka V+KV. 5. Membaca perkataan mengandungi suku kata V+KV dan KV+KV+KV dengan ejaan yang betul.iv. 3 OBJEKTIF Pada akhir Unit 2. murid berupaya: i. ii.0 Membina dan menulis perkataan.2 Membina dan menulis perkataan mengandungi suku kata terbuka V+KV.0 Membaca perkataan. 3. Membina dan menulis suku kata terbuka KV gabungan daripada huruf konsonan dan huruf vokal yang telah dipelajari.1 Membina dan menulis suku kata terbuka KV. Membunyikan suku kata terbuka KV gabungan huruf konsonan dan huruf vokal yang telah dipelajari. 4. 5. ulu MINGGU UNIT KONSTRUK MINGGU 6 UNIT 2 KONSTRUK 2.0 Membaca suku kata.0 Membina dan menulis suku kata. iv.0 Membaca perkataan. 4. menulis suku kata terbuka KV. Membina dan menulis STANDARD KANDUNGAN STANDARD PEMBELAJARAN CATATAN Sukukata kv Perkataaan v kv Perkataan kv kv Perkataan kv kv kv 2. v.1 Membaca dan membunyikan suku kata terbuka KV. alu. iii. Membina dan menulis suku kata terbuka KV gabungan daripada huruf konsonan dan huruf vokal yang telah dipelajari.2 Membaca perkataan yang mengandungi suku kata terbuka V+KV. Membaca perkataan mengandungi suku kata V+KV dan KV+KV+KV dengan ejaan yang betul. 3 . ubi. isi. 2.

Membina dan menulis suku kata terbuka KV gabungan daripada huruf konsonan dan huruf vokal yang telah dipelajari.2 Membaca perkataan yang mengandungi suku kata terbuka V+KV. MINGGU 7 UNIT 2 KONSTRUK 2. STANDARD KANDUNGAN 4. 2.0 Membina dan menulis suku kata. murid berupaya: v.1 Membaca dan membunyikan suku kata terbuka KV.0 Membaca suku kata. 4. 4 .Membaca perkataan mengandungi suku kata V+KV dan KV+KV+KV dengan ejaan yang betul.0 Membaca perkataan. MINGGU UNIT KONSTRUK OBJEKTIF 2. viii.0 Membina dan menulis perkataan. 5. Perkataan kv kv kv 5. STANDARD PEMBELAJARAN CATATAN Perkataaan v kv vii. 3.perkataan mengandungi suku kata V+KV dan KV+KV+KV dengan ejaan yang betul.1 Membina dan menulis suku kata terbuka KV. Membunyikan suku kata terbuka KV gabungan huruf konsonan dan huruf vokal yang telah dipelajari. vi.2 Membina dan menulis perkataan mengandungi suku kata terbuka V+KV. Membina dan menulis perkataan mengandungi suku kata V+KV dan KV+KV+KV dengan ejaan yang betul. Sukukata kv 3. 3 Pada akhir Unit 2.

ii.V.0 Membina dan menulis perkataan.0 Membaca perkataan.3 Mengenal bentuk huruf besar A-Z (F. Membaca perkataan mengandungi suku kata V+KV dan KV+KV+KV dengan ejaan yang betul.3 Membaca perkataan mengandungi suku kata terbuka KV+KV+KV.3 Membina dan menulis perkataan mengandungi suku kata terbuka KV+KV+KV. murid berupaya: i.v.v. ii. kereta. 4.V. bateri Perkataan kv kv kv 5.1 Mengenal huruf kecil a-z (f. tomato.w. menama dan menulis huruf kecil f. kamera. lelaki.x dan z) 1.x dan z) 1.W. keladi.4 Menulis huruf besar A-Z (F. 1. Huruf abjad kecil dan besar a/A hingga z/Z Pada akhir Unit 3. menara. Membina dan menulis perkataan mengadungi suku kata V+KV dan KV+KV+KV dengan ejaan yang betul.X dan Z) 1. MINGGU 9 UNIT 3 KONSTRUK 1.2 Menulis huruf kecil a-z (f.w. murid berupaya: Perkataaan v kv i. 3 Pada akhir Unit 2. rebana.MINGGU 8 UNIT 2 KONSTRUK 2.5 1. kerusi.W.w. 4. 5.0 Mengenal dan menulis huruf. 1.W.X dan Z dengan betul.4. menama dan menulis huruf besar F.x dan z dengan betul.X dan Z) 5 .V.v.

5 Sukukata KVK Perkataan KVK Pada akhir Unit 3.0 Membaca perkataan vii.6 Membaca perkataan yang mengandungi suku kata KVK 5.0 Membina dan menulis perkataan vii. membaca perkataan yang mengandungi suku kata tertutup V+KVK.5 Sukukata KVK Perkataan KVK Perkataan V KVK Pada akhir Unit 3.11 Membaca perkataan yang mengandungi suku kata tertutup V+KVK 6 .0 Membina dan menulis perkataan. 5.0 Membina dan menulis suku kata STANDARD PEMBELAJARAN 2. membina dan menulis perkataan KVK. vi.6 Membaca perkataan yang mengandungi suku kata KVK 4. membina dan menulis suku kata tertutup KVK dengan betul. membaca suku kata tertutup KVK dengan betul. murid berupaya: 4.MINGGU UNIT KONSTRUK KEMAHIRAN PEMULIHAN OBJEKTIF iii.2 Membaca dan membunyikan suku kata tertutup KVK 3.6 Membina dan menulis perkataan yang mengandungi suku kata tertutup KVK MINGGU 11 UNIT 3 KONSTRUK 1.2 Membina dan menulis suku kata tertutup KVK CATATAN Sukukata KVK -van -bas -kad -jam -ayam -ekor -adik -ular -ubat MINGGU 10 UNIT 3 KONSTRUK 1.0 Membaca dan membunyikan suku kata 3. 4. membina dan menulis perkataan 4. STANDARD KANDUNGAN 2. murid berupaya: 4. iv.4. v.4.0 Membaca perkataan. 5. membaca perkataan KVK.

J.0 Membaca perkataan 1.5 OBJEKTIF Huruf abjad kecil dan besar a/A hingga z/Z Sukukata kvk Perkataan kv kvk Pada akhir Unit 4.8 Membaca perkataan yang mengandungi suku kata terbuka dan tertutup KV+KVK. y G. 5. Membaca perkataan yang mengandungi suku kata KV+KVK dengan betul. ii. 1.7 Membina dan menulis perkataan yang mengandungi g. Menama dan menulis huruf besar G. q dan y yang betul. 5. Menama dan menulis huruf kecil g. 1.Y gajah cawan cicak 5. p.11 Membina dan menulis perkataan yang mengandungi suku kata V+KVK.4.3 Mengenal bentuk huruf kecil A-Z.0 Mengenal dan menulis huruf. 1.J. 5. iv. Membina dan menulis STANDARD KANDUNGAN STANDARD PEMBELAJARAN CATATAN 1. 7 . murid berupaya: i.6 Membina dan menulis perkataan yang mengandungi suku kata tertutup KVK. P.1 Mengenal bentuk huruf kecil a-z.2 Menulis huruf kecil a-z. j.4 Menulis huruf besar A-Z.Q. p.P. 4. Q dan Y dengan betul.yang mengandungi suku kata tertutup V+KVK. j. 7.q.3. iii.0 Membina dan menulis perkataan. MINGGU UNIT KONSTRUK MINGGU 12 UNIT 4 KONSTRUK 1.

MINGGU 14 UNIT 4 KONSTRUK 4. Membaca perkataan yang mengandungi suku kata KVK+KVK dengan betul. Membaca perkataan yang mengandungi suku kata KVK+KV dengan betul. lampu bomba lembu 5. murid berupaya: 4. Membina dan menulis perkataan yang mengandungi suku kata KVK+KVK dengan betul. murid berupaya: 4.perkataan yang mengandungi suku kata KV+KVK dengan betul.0 Membina dan menulis perkataan.4. Pada akhir Unit 4. Membina dan menulis perkataan yang mengandungi suku kata KVK+KVK.0 Membina dan menulis perkataan.3.4 Membaca perkataan yang mengandungi suku kata KVK+KV. MINGGU 13 UNIT 4 KONSTRUK 1. 8. 4.8 Membaca perkataan yang mengandungi suku kata KVK+KVK.5 Sukukata kvk Perkataan kv kvk i.0 Membaca perkataan Pada akhir Unit 4. ii. 5.4 Membina dan menulis perkataan yang mengandungi suku kata KVK+KV.0 Membaca perkataan suku kata KV+KVK. ii. Membina dan menulis perkataan yang mengandungi suku kata KVK+KV dengan betul.5 Sukukata kvk Perkataan kvk kvk i. 5. pensel bantal biskut 8 .

0 Membaca perkataan 5. 3. iv. 4. bank.0 Membaca suku kata i. keng. zink. lang. kong. 9 . MINGGU 16 UNIT 5 KONSTRUK 4 2. murid berupaya: 4. 2.10 Membaca perkataan yang mengandungi suku kata KVKK.gong. 5. Membina dan menulis perkataan yang mengandungi suku kata KVK+KVK.3 Membina dan menulis suku kata tertutup KVKK. Sukukata kvkk Pada akhir Unit 5.0 Membina dan menulis suku kata.8 Membina dan wang. bang MINGGU 17 UNIT 5 KONSTRUK 5 Sukukata kvkk Perkataan kvkk Pada akhir Unit 5. 5. Mengeja dan membunyikan suku kata KVKK dengan betul. ii. tong. Mengeja dan menyembunyika n perkataan daripada suku kata KVKK dengan betul. 3. murid berupaya: STANDARD KANDUNGAN STANDARD PEMBELAJARAN CATATAN 4.0 Membaca perkataan i. Membina dan menulis perkataan yang mengandungi suku kata KVK+KVK dengan betul.8 Membaca perkataan yang mengandungi suku kata KVK+KVK.3 Membaca dan membunyikan suku kata tertutup KVKK. ling. Membina dan menulis suku kata KVKK dengan betul. tang.MINGGU UNIT KONSTRUK MINGGU 15 UNIT 4 KONSTRUK 3.0 Membina dan menulis perkataan. 9.0 Membina dan menulis perkataan. murid berupaya: Pada akhir Unit 4.5 OBJEKTIF Sukukata kvk Perkataan kvk kvk iii. Membaca perkataan yang mengandungi suku kata KVK+KVK dengan betul.

0 Membina dan menulis perkataan 10 . nangka bangsa. bangku.5 Membaca perkataan yang mengandungi suku kata KVKK+KV. STANDARD PEMBELAJARAN OBJEKTIF Sukukata kvkk Sukukata kv Pada akhir unit 6 murid berupaya : STANDARD KANDUNGAN CATATAN 4. Membina dan menulis perkataan daripada suku kata KV +KVKK dengan betul. MINGGU 18 UNIT 5 KONSTRUK 6 Pada akhir Unit 5. Membina dan menulis perkataan KVKK dengan betul. 4.5 Membina dan menulis perkataan yang mengandungi suku kata KVKK+KV. Mengeja dan membaca perkataan yang mengandungi suku kata tertutup dengan betul. pi + sang =pisang ca + cing = cacing pa + rang =parang tu + lang = tulang bu + rung= burung so + tong= sotong le + sung =lesung te + rung= terung ba + wang = bawang 5. Mengeja dan membaca perkataan KV+KVKK dengan sebutan yang betul. tangga 5.18 Membina dan menulis perkataan yang mengandungi suku kata KV+KVKK.17 Membaca perkataan yang mengandungi suku kata KV+KVKK . 5.0 Membina dan menulis perkataan. ii.0 Membaca perkataan menulis perkataan yang mengandungi suku kata KVKK. Membina perkataan yang mengandungi suku kata 4. 5.0 Membaca perkataan Perkataan kvkk kv i. murid berupaya: Perkataan kv kvkk i. MINGGU UNIT KONSTRUK MINGGU 19 UNIT 6 KONSTRUK 6 4. ii.ii.

Pada akhir unit 6 murid berupaya : 4.tertutup . tendang. iii.mangkuk. lombong.0 Membina dan menulis perkataan 11 .0 Membina dan menulis perkataan MINGGU 21 UNIT 6 KONSTRUK 6 Sukukata kvkk Sukukata kvk Perkataan kvkk kvk 5. 5.0 Membaca perkataan i. ii. kambing.tongkat 4. manggis. Membina perkataan yang 4. Mengeja dan membaca perkataan yang mengandungi suku kata tertutup dengan betul. Membina perkataan yang mengandungi suku kata tertutup . lembing Pada akhir unit 6 murid berupaya : 5. ii.0 Membaca perkataan 4. Mengeja dan membaca perkataan yang mengandungi suku kata tertutup dengan betul. Menulis perkataan yang mengandungi suku kata tertutup dengan betul. MINGGU 20 UNIT 6 KONSTRUK 6 Sukukata kvk Sukukata kvkk Perkataan kvk kvkk i.9 Membaca perkataan yang mengandungi suku kata KVK+KVKK.16 Membina dan menulis perkataan yang mengandungi cangkul. iii. Menulis perkataan yang mengandungi suku kata tertutup dengan betul.9 Membina dan menulis perkataan yang mengandungi suku kata KVK+KVKK.16 Membaca perkataan yang mengandungi KVKK+KVK. 5.

DAFTAR KATA: ulang abang asing usang alang 12 . iii. ii. STANDARD PEMBELAJARAN CATATAN 4. pinggang.0 Membaca perkataan. 5 . kangkung 5. 4. Menulis perkataan yang mengandungi suku kata tertutup dengan betul. Mengeja dan membaca perkataan yang mengandungi suku kata tertutup dengan betul. MINGGU UNIT KONSTRUK MINGGU 22 UNIT 6 KONSTRUK 6 OBJEKTIF Sukukata kvkk Perkataan kvkk kvkk i. Membaca perkataan yang mengandungi suku kata Pada akhir unit 7 murid berupaya : 4. tongkang.13 Membaca perkataan yang mengandungi suku kata KVKK+KVKK.6.0 Membaca perkataan. Pada akhir unit 6 murid berupaya : 4.panggung. STANDARD KANDUNGAN suku kata KVKK+KVK. Menulis perkataan yang mengandungi suku kata tertutup dengan betul.16 Membina dan menulis perkataan yang mengandungi suku kata KVKK+KVKK.7 Huruf vokal a i u Sukukata kvkk Perkataan v kvkk i. iii.0 Membina dan menulis perkataan. 5.longkang. MINGGU 23 UNIT 7 KONSTRUK 4.mengandungi suku kata tertutup . Membina perkataan yang mengandungi suku kata tertutup .12 Membaca perkataan yang mengandungi suku kata V+KVKK.

4. OBJEKTIF Pada akhir unit 7 murid berupaya : 4.0 Membina dan menulis perkataan.12 Membina dan menulis perkataan yang mengandungi suku kata V+KVKK.0 Membaca perkataan. 4. Membaca perkataan yang mengandungi suku kata tertutup VK+KVK dengan betul.0 Menulis perkataan. 5. 5.0 Membaca perkataan. 5. i. Pada akhir unit 7 murid berupaya : 5. 6 Sukukata kvk Perkataan vk kvk 4.15 Mengeja dan membaca perkataan yang mengandungi suku kata VK+KVK.0 Menulis perkataan.14 Membaca perkataan yang mengandungi suku kata VK+KVKK. Perkataan vk kvkk i. 5. ii. Membaca perkataan yang mengandungi suku kata tertutup VK+KVKK 5.14 Membina dan DAFTAR KATA: uncang imbang insang untung undang emping 13 . DAFTAR KATA: arnab Isnin askar Islam ambil indah abjad intan ombak ustaz organ untuk orkid umpan objek encik empat embun MINGGU UNIT KONSTRUK MINGGU 25 UNIT 7 KONSTRUK 4.tertutup V+KVKK dengan betul. Membina dan menulis perkataan yang mengandungi suku kata tertutup VK+KVK dengan betul. Membina dan menulis perkataan yang mengandungi suku kata tertutup V+KVKK dengan betul. ii. ulung orang udang MINGGU 24 UNIT 7 KONSTRUK 4. 5. 6 STANDARD KANDUNGAN STANDARD PEMBELAJARAN CATATAN Sukukata kvkk 5.15 Membina dan menulis perkataan yang mengandungi suku kata VK+KVK.

0 Membaca perkataan. 4. Pada akhir unit 7 murid berupaya : i. kuih buih duit cuit buah piala suap tuala main kain lain daun 14 . menulis perkataan yang mengandungi suku kata VK+KVKK. 5. Membina dan menulis perkataan yang mengandungi suku kata tertutup VK+KVKK dengan betul. Membina dan menulis perkataan mengandung diftong dengan betul. MINGGU 26 UNIT 7 KONSTRUK 8 Pada akhir unit 7 murid berupaya : Diftong i.20 Membina dan menulis perkataan yang mengandungi vokal berganding. Membaca perkataan yang mengandungi vokal berganding dengan betul. ii.20 Membaca perkataan yang mengandungi vokal berganding. kedai ramai pakai misai hijau sepoi limau pulau helai gerai balai petai pisau dawai serai tupai MINGGU 27 UNIT 7 KONSTRUK 8 Perkataan yang melibatkan diftong dan vokal berganding.0 Membaca perkataan.dengan betul. ambang 5.0 Membina dan menulis perkataan. 4. 5. 4. Membina dan menulis perkataan mengandungi vokal bergandin dengan betul.18 Membina dan menulis perkataan yang mengandungi diftong. Membaca perkataan mengandungi diftong dengan betul. ii.0 Membina dan menulis perkataan. 5.18 Mengeja dan membaca perkataan yang mengandungi diftong. ii. 4.

5 Membaca dan membunyikan suku kata tertutup yang mengandungi digraf. 5. -ungu -angsa -tangan -langit -bangun 5. Pada akhir unit 8 murid berupaya : 4. membaca perkataan yang mengandungi ii. OBJEKTIF STANDARD KANDUNGAN 3.0 Membina dan menulis suku kata 2.0 Membaca suku kata i. membina dan menulis suku kata yang mengandungi digraf. membaca suku kata tertutup yang mengandungi digraf. Perkataan yang melibatkan huruf konsonan bergabung (digraf). STANDARD PEMBELAJARAN 3.MINGGU 28 UNIT 8 KONSTRUK 9 Perkataan yang melibatkan huruf konsonan bergabung (digraf). MINGGU 29 UNIT 8 KONSTRUK 9 ii. 4.19 Membaca perkataan yang mengandungi digraf.5 Membina dan menulis suku kata tertutup yang mengandungi digraf.21 Membaca perkataan yang mengandungi -stesen -klip -stoking -span 15 .0 Membaca perkataan i. -bunga -nganga -singa -wangi -nyanyi MINGGU UNIT KONSTRUK CATATAN Sukukata yang melibatkan huruf konsonan bergabung (digraf). Pada akhir unit 8 murid berupaya : 4.19 Membina dan menulis perkataan yang mengandungi digraf. Pada akhir unit 8 murid berupaya : 2.0 Membina dan menulis perkataan MINGGU 30 UNIT 8 KONSTRUK 9 Perkataan yang melibatkan konsonan bergabung. 4. membina dan menulis perkataan yang mengandungi digraf dengan betul dan kemas. membaca perkataan yang mengandungi digraf dengan betul.0 Membaca perkataan i..

22 Membina dan menulis perkataan yang mengandungi kata imbuhan. 5. ii.0 Membaca perkataan i. membina dan menulis 5.21 Membina dan menulis perkataan yang mengandungi konsonan bergabung. 5. -ber + lari = berlari -me + lukis = melukis -ter + jatuh = terjatuh 5. membina dan menulis perkataan yang berimbuhan awalan dengan betul dan kemas.22 Membaca perkataan yang mengandungi kata imbuhan.0 Membina dan menulis perkataan 4. i.23 Membina dan menulis perkataan yang -tiup + an = tiupan -lari + an = larian -main + an = mainan -tulis + an = tulisan -lukis + an = lukisan ii. ii. membina dan menulis perkataan yang mengandungi konsonan bergabung dengan betul.0 Membina dan menulis perkataan konsonan bergabung. 16 . 5.MINGGU 31 UNIT 8 KONSTRUK 10 konsonan bergabung dengan betul.0 Membina dan menulis perkataan MINGGU UNIT KONSTRUK MINGGU 32 UNIT 8 KONSTRUK 10 OBJEKTIF Pada akhir unit 8 murid berupaya : STANDARD KANDUNGAN STANDARD PEMBELAJARAN CATATAN 4.23 Membaca perkataan yang mengandungi kata imbuhan akhiran. membaca perkataan yang berimbuhan akhiran dengan betul. Pada akhir unit 8 murid berupaya : membaca perkataan yang berimbuhan awalan dengan betul.0 Membaca perkataan 4. 5. -krayon -dram 4.

0 Membaca rangkai kata i. ii. Membaca rangkai kata dengan sebutan yang betul.0 Membaca rangkai kata i.0 Membina dan menulis rangkai kata 8. Memahami ayat tunggal yang dibaca.1 Membaca rangkai kata 7. iii.MINGGU 33 UNIT 9 KONSTRUK 11 Membaca ayat mudah perkataan yang berimbuhan akhiran dengan betul dan kemas. Membaca rangkai kata dengan sebutan yang betul. Membaca ayat tunggal dengan sebutan dan intonasi yang betul iv. Pada akhir unit 9 murid berupaya : 6. Membaca ayat 7.1 Membaca rangkai kata 7. iii.0 Membaca ayat 7. Membina dan menulis rangkai kata dengan betul. Pada akhir unit 9 murid berupaya : 6.1 Membina dan menulis rangkai kata 8.1 Membaca ayat tunggal -tatabahasa kata nama am ayat tanya ayat tunggal tanda baca -duit syiling bakul sampah baju hujan jambu air 17 .0 Membaca ayat mengandungi kata imbuhan akhiran.1 Membina dan menulis rangkai kata 8.0 Membina dan menulis rangkai kata 8. ii. Membina dan menulis rangkai kata dengan betul.2 Memahami ayat tunggal yang dibaca -Tatabahasa Kata nama am -duit syiling bakul sampah -Tatabahasa Kata Nama Am Ayat Tanya Ayat Tunggal Tanda Baca baju hujan jambu air MINGGU 34 UNIT 9 KONSTRUK 11 Membaca dan menulis ayat mudah 6. 6.1 Membaca ayat tunggal 8.

1 Membaca ayat tunggal 8. MINGGU UNIT KONSTRUK MINGGU 35 UNIT 9 KONSTRUK 11 OBJEKTIF Pada akhir unit 9 murid berupaya : 8. iv.2 Memahami ayat tunggal yang dibaca STANDARD PEMBELAJARAN CATATAN Membaca dan menulis ayat mudah Bacaan dan pemahaman.tunggal dengan sebutan dan intonasi yang betul iv. Memahami ayat tunggal yang dibaca.0 Membaca ayat i. Memahami ayat tunggal yang dibaca. Menulis ayat tunggal dengan betul 9.2-Menulis ayat tunggal 18 .1-Membina ayat tunggal berdasarkan pola ayat dasar 9.2 Memahami ayat tunggal yang dibaca -tatabahasa kata nama am ayat tanya ayat tunggal tanda baca tukul besi badak sumbu 9.0-Membina dan menulis ayat tunggal STANDARD KANDUNGAN 8. Membaca ayat tunggal dengan sebutan dan intonasi yang betul ii. 8. iii. Membina ayat tunggal dengan betul.

19 .

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful