P. 1
Rancangan Tahunan Literasi Th 1 (Pemulihan)

Rancangan Tahunan Literasi Th 1 (Pemulihan)

|Views: 9|Likes:
Published by Rawaida Osman
pemulihan
pemulihan

More info:

Published by: Rawaida Osman on Apr 09, 2013
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

04/04/2014

pdf

text

original

RANCANGAN PENGAJARAN TAHUNAN LITERASI TAHUN 1

MINGGU UNIT KONSTRUK MINGGU 1 UNIT 1 KONSTRUK 1, 2, 3 Kemahiran Pemulihan 1. Huruf abjad kecil dan besar a/A hingga z/Z 2. Huruf vokal a, i, u. OBJEKTIF STANDARD KANDUNGAN 1.0 Mengenal dan membunyikan huruf vokal ‘a’, ‘i’, ‘u’. 1.0 Mengenal dan menulis huruf. STANDARD PEMBELAJARAN CATATAN

Pada akhir unit 1, murid berupaya: i. Menamakan dan membunyikan huruf vokal ‘a’, ‘i’, ‘u’. ii. Menamakan dan menulis huruf kecil ‘a’, ‘i’, ‘u’, ‘b’, ’d’, ’l’, ’t’, ’h’, ’k’ dengan betul. iii. Menamakan dan menulis huruf besar ‘A’, ‘I’, ‘U’, ‘B’, ’D’, ’L’, ’T’, ’H’, ’K’ dengan betul. Pada akhir unit 1, murid berupaya: Membunyikan suku kata KV gabungan huruf vokal dengan huruf konsonan. ii. Menulis suku kata terbuka KV gabungan daripada huruf konsonan dengan vokal. i.

1.1 Menamakan dan membunyikan huruf vokal ‘a’, ‘i’, ‘u’. 1.1 Mengenal bentuk huruf kecil a-z. 1.2 Menulis huruf kecil a-z. 1.3 Mengenal bentuk huruf besar A-Z. 1.4 Menulis huruf besar A-Z.

Guru memperkenalkan huruf vokal ’a’,’i’,’u’ a ayam api i ibu ikan u ular ubi

MINGGU 2 UNIT 1 KONSTRUK 1, 2, 3

1. Sukukata terbuka (kv)

2.0 Membaca suku kata.

2.1 Membaca dan membunyikan suku kata terbuka KV. 3.1 Membina dan menulis suku kata terbuka KV.

3.0 Membina dan menulis suku kata.

Contoh suku kata ba bi bu da di du ha hi hu ka ki ku la li lu ta ti tu

MINGGU 3 UNIT 1 KONSTRUK 1, 2, 3

1. Sukukata terbuka (kv) 2. Perkataan (KV + KV)

Pada akhir unit 1, murid berupaya: i. Membina dan membaca perkataan mengandungi suku kata terbuka 4.0 Membaca perkataan. 4.1 Membaca perkataan yang mengandungi suku kata KV+KV.

Contoh suku kata terbuka KV+KV dahi mata buku batu lidi kuda kuku bahu dada

1

M. 3 1. se. 2 1. N. 1.1 Membina dan ke.3 Mengenal huruf besar A-Z. Perkataan KV + KV + KV 1. m. Sukukata terbuka (kv) 3. 3. R. Membina dan menulis perkataan mengandungi suku kata terbuka KV+KV. Sukukata terbuka (kv) 2. o. R.1 Membaca dan membunyikan suku kata terbuka KV. Membina dan menulis perkataan mengandungi suku kata terbuka KV+KV.4 Menulis huruf besar A-Z. STANDARD KANDUNGAN CATATAN 5. o. di 2 . n. e. Perkataan KV + KV 5.KV+KV. C. i. C. 1. n. 2. dan s dengan betul. 3. murid berupaya: i. Huruf abjad kecil dan besar a/A hingga z/Z 2. O.2 Menulis huruf kecil a-z 1. Perkataaan dua sukukata vokal dan terbuka (vkv) 4. M. Membunyikan suku kata terbuka KV gabungan huruf konsonan dan huruf vokal yang telah dipelajari.0 Membaca perkataan. r.0 Membina dan menulis perkataan. 1. murid berupaya: Membina dan membaca perkataan mengandungi suku kata terbuka KV+KV. 2. ii. Menama dan menulis huruf besar E. STANDARD PEMBELAJARAN lada tali labu OBJEKTIF Pada akhir unit 1. c. c.1 Membina dan menulis perkataan mengandungi suku kata KV+KV. tu. Menama dan menulis huruf kecil e. ii. s E. ii. 5. Pada akhir unit 2.0 Membina dan menulis suku kata. r. 5. Contoh suku kata terbuka KV+KV raga lori sudu dadu roti topi dagu nasi tebu kera rusa susu MINGGU 5 UNIT 2 KONSTRUK 1. ra.1 Mengenal bentuk huruf kecil a-z.1 Membina dan menulis perkataan mengandungi suku kata KV+KV. MINGGU UNIT KONSTRUK MINGGU 4 UNIT 1 KONSTRUK 1. 5. dan S dengan betul.1 Membaca perkataan yang mengandungi suku kata KV+KV. O.0 Mengenal dan menulis huruf. m.0 Membaca suku kata.0 Membina dan menulis perkataan. i. iii. N. S 2.

ii. 4. ubi.1 Membina dan menulis suku kata terbuka KV. uli. 4. alu.2 Membaca perkataan yang mengandungi suku kata terbuka V+KV. Membina dan menulis suku kata terbuka KV gabungan daripada huruf konsonan dan huruf vokal yang telah dipelajari. 4. 3. Membaca perkataan mengandungi suku kata V+KV dan KV+KV+KV dengan ejaan yang betul. Membaca perkataan mengandungi suku kata V+KV dan KV+KV+KV dengan ejaan yang betul. 2. 3 OBJEKTIF Pada akhir Unit 2. iv. Membina dan menulis STANDARD KANDUNGAN STANDARD PEMBELAJARAN CATATAN Sukukata kv Perkataaan v kv Perkataan kv kv Perkataan kv kv kv 2. isi.2 Membina dan menulis perkataan mengandungi suku kata terbuka V+KV. menulis suku kata terbuka KV. Membina dan menulis suku kata terbuka KV gabungan daripada huruf konsonan dan huruf vokal yang telah dipelajari.0 Membina dan menulis perkataan. iii.1 Membaca dan membunyikan suku kata terbuka KV. 5. Membunyikan suku kata terbuka KV gabungan huruf konsonan dan huruf vokal yang telah dipelajari. v.0 Membaca perkataan. 3. ulu MINGGU UNIT KONSTRUK MINGGU 6 UNIT 2 KONSTRUK 2.2 Membaca perkataan yang mengandungi suku kata terbuka V+KV. 3 .0 Membaca perkataan.0 Membaca suku kata. 5.0 Membina dan menulis suku kata. ibu. 4. murid berupaya: i.iv.

1 Membina dan menulis suku kata terbuka KV. 2. 5.0 Membina dan menulis suku kata.1 Membaca dan membunyikan suku kata terbuka KV. 4. MINGGU 7 UNIT 2 KONSTRUK 2. murid berupaya: v. MINGGU UNIT KONSTRUK OBJEKTIF 2.0 Membina dan menulis perkataan. vi. Membina dan menulis perkataan mengandungi suku kata V+KV dan KV+KV+KV dengan ejaan yang betul. Membina dan menulis suku kata terbuka KV gabungan daripada huruf konsonan dan huruf vokal yang telah dipelajari. 4 .0 Membaca suku kata. 3. Membunyikan suku kata terbuka KV gabungan huruf konsonan dan huruf vokal yang telah dipelajari. viii. STANDARD PEMBELAJARAN CATATAN Perkataaan v kv vii. Sukukata kv 3. Perkataan kv kv kv 5. STANDARD KANDUNGAN 4.2 Membaca perkataan yang mengandungi suku kata terbuka V+KV.perkataan mengandungi suku kata V+KV dan KV+KV+KV dengan ejaan yang betul.2 Membina dan menulis perkataan mengandungi suku kata terbuka V+KV.0 Membaca perkataan. 3 Pada akhir Unit 2.Membaca perkataan mengandungi suku kata V+KV dan KV+KV+KV dengan ejaan yang betul.

Huruf abjad kecil dan besar a/A hingga z/Z Pada akhir Unit 3.1 Mengenal huruf kecil a-z (f. Membaca perkataan mengandungi suku kata V+KV dan KV+KV+KV dengan ejaan yang betul. kereta. tomato.w. murid berupaya: i. Membina dan menulis perkataan mengadungi suku kata V+KV dan KV+KV+KV dengan ejaan yang betul. murid berupaya: Perkataaan v kv i.0 Membina dan menulis perkataan. menama dan menulis huruf besar F.x dan z) 1. 1.0 Membaca perkataan.V. keladi.X dan Z dengan betul.W.x dan z) 1. 4. 4.w.v. 3 Pada akhir Unit 2. menara.0 Mengenal dan menulis huruf. MINGGU 9 UNIT 3 KONSTRUK 1. 1.W. 5.x dan z dengan betul.w.X dan Z) 1. ii.v.3 Membaca perkataan mengandungi suku kata terbuka KV+KV+KV.X dan Z) 5 .W. lelaki.v.4 Menulis huruf besar A-Z (F.V.2 Menulis huruf kecil a-z (f.5 1.V. rebana.MINGGU 8 UNIT 2 KONSTRUK 2. ii.3 Mengenal bentuk huruf besar A-Z (F. kamera. bateri Perkataan kv kv kv 5. kerusi.3 Membina dan menulis perkataan mengandungi suku kata terbuka KV+KV+KV.4. menama dan menulis huruf kecil f.

vi. 5.2 Membina dan menulis suku kata tertutup KVK CATATAN Sukukata KVK -van -bas -kad -jam -ayam -ekor -adik -ular -ubat MINGGU 10 UNIT 3 KONSTRUK 1. membaca suku kata tertutup KVK dengan betul.6 Membaca perkataan yang mengandungi suku kata KVK 4. STANDARD KANDUNGAN 2.11 Membaca perkataan yang mengandungi suku kata tertutup V+KVK 6 .5 Sukukata KVK Perkataan KVK Perkataan V KVK Pada akhir Unit 3. v. 4.MINGGU UNIT KONSTRUK KEMAHIRAN PEMULIHAN OBJEKTIF iii.0 Membina dan menulis suku kata STANDARD PEMBELAJARAN 2.5 Sukukata KVK Perkataan KVK Pada akhir Unit 3. membaca perkataan KVK. membaca perkataan yang mengandungi suku kata tertutup V+KVK. murid berupaya: 4.4. iv.0 Membina dan menulis perkataan vii. 5. membina dan menulis perkataan KVK.0 Membina dan menulis perkataan.4.6 Membina dan menulis perkataan yang mengandungi suku kata tertutup KVK MINGGU 11 UNIT 3 KONSTRUK 1. membina dan menulis perkataan 4. murid berupaya: 4. membina dan menulis suku kata tertutup KVK dengan betul.2 Membaca dan membunyikan suku kata tertutup KVK 3.0 Membaca perkataan.0 Membaca perkataan vii.6 Membaca perkataan yang mengandungi suku kata KVK 5.0 Membaca dan membunyikan suku kata 3.

6 Membina dan menulis perkataan yang mengandungi suku kata tertutup KVK.3. Menama dan menulis huruf besar G.P.Q. j.4. Q dan Y dengan betul. j. MINGGU UNIT KONSTRUK MINGGU 12 UNIT 4 KONSTRUK 1. iv.3 Mengenal bentuk huruf kecil A-Z.0 Membina dan menulis perkataan.J. Menama dan menulis huruf kecil g. Membaca perkataan yang mengandungi suku kata KV+KVK dengan betul. 4. q dan y yang betul. 5.7 Membina dan menulis perkataan yang mengandungi g. iii. 1. P. y G.0 Mengenal dan menulis huruf.Y gajah cawan cicak 5. p.4 Menulis huruf besar A-Z.2 Menulis huruf kecil a-z. 7. p. 1. 1. murid berupaya: i. Membina dan menulis STANDARD KANDUNGAN STANDARD PEMBELAJARAN CATATAN 1.0 Membaca perkataan 1.1 Mengenal bentuk huruf kecil a-z. ii.q. 5.5 OBJEKTIF Huruf abjad kecil dan besar a/A hingga z/Z Sukukata kvk Perkataan kv kvk Pada akhir Unit 4. 7 . J.8 Membaca perkataan yang mengandungi suku kata terbuka dan tertutup KV+KVK.yang mengandungi suku kata tertutup V+KVK.11 Membina dan menulis perkataan yang mengandungi suku kata V+KVK. 5.

Pada akhir Unit 4.0 Membina dan menulis perkataan.3. Membina dan menulis perkataan yang mengandungi suku kata KVK+KVK dengan betul.perkataan yang mengandungi suku kata KV+KVK dengan betul.0 Membaca perkataan Pada akhir Unit 4. 5. Membina dan menulis perkataan yang mengandungi suku kata KVK+KVK. 5. MINGGU 13 UNIT 4 KONSTRUK 1.4.4 Membaca perkataan yang mengandungi suku kata KVK+KV. Membaca perkataan yang mengandungi suku kata KVK+KV dengan betul.5 Sukukata kvk Perkataan kvk kvk i.5 Sukukata kvk Perkataan kv kvk i. ii.4 Membina dan menulis perkataan yang mengandungi suku kata KVK+KV. murid berupaya: 4. Membaca perkataan yang mengandungi suku kata KVK+KVK dengan betul. 4. murid berupaya: 4. Membina dan menulis perkataan yang mengandungi suku kata KVK+KV dengan betul. lampu bomba lembu 5.8 Membaca perkataan yang mengandungi suku kata KVK+KVK. MINGGU 14 UNIT 4 KONSTRUK 4. pensel bantal biskut 8 . 8. ii.0 Membaca perkataan suku kata KV+KVK.0 Membina dan menulis perkataan.

3 Membaca dan membunyikan suku kata tertutup KVKK. keng.0 Membina dan menulis suku kata. Membina dan menulis suku kata KVKK dengan betul. 9. ling.8 Membaca perkataan yang mengandungi suku kata KVK+KVK. tong.0 Membaca suku kata i. murid berupaya: Pada akhir Unit 4.0 Membina dan menulis perkataan. 9 . iv. Mengeja dan membunyikan suku kata KVKK dengan betul. zink.10 Membaca perkataan yang mengandungi suku kata KVKK. ii. bang MINGGU 17 UNIT 5 KONSTRUK 5 Sukukata kvkk Perkataan kvkk Pada akhir Unit 5.3 Membina dan menulis suku kata tertutup KVKK. lang.0 Membaca perkataan i. Membina dan menulis perkataan yang mengandungi suku kata KVK+KVK. 5.gong. 3. 2.8 Membina dan wang. Mengeja dan menyembunyika n perkataan daripada suku kata KVKK dengan betul. murid berupaya: 4. bank.0 Membaca perkataan 5.0 Membina dan menulis perkataan.MINGGU UNIT KONSTRUK MINGGU 15 UNIT 4 KONSTRUK 3. 5. tang. Membina dan menulis perkataan yang mengandungi suku kata KVK+KVK dengan betul. MINGGU 16 UNIT 5 KONSTRUK 4 2. Membaca perkataan yang mengandungi suku kata KVK+KVK dengan betul. 3. Sukukata kvkk Pada akhir Unit 5. murid berupaya: STANDARD KANDUNGAN STANDARD PEMBELAJARAN CATATAN 4.5 OBJEKTIF Sukukata kvk Perkataan kvk kvk iii. kong. 4.

ii. MINGGU 18 UNIT 5 KONSTRUK 6 Pada akhir Unit 5. Membina perkataan yang mengandungi suku kata 4.17 Membaca perkataan yang mengandungi suku kata KV+KVKK . Mengeja dan membaca perkataan yang mengandungi suku kata tertutup dengan betul. 4. 5.18 Membina dan menulis perkataan yang mengandungi suku kata KV+KVKK.0 Membaca perkataan menulis perkataan yang mengandungi suku kata KVKK. 5. STANDARD PEMBELAJARAN OBJEKTIF Sukukata kvkk Sukukata kv Pada akhir unit 6 murid berupaya : STANDARD KANDUNGAN CATATAN 4.5 Membina dan menulis perkataan yang mengandungi suku kata KVKK+KV.ii.0 Membaca perkataan Perkataan kvkk kv i. Mengeja dan membaca perkataan KV+KVKK dengan sebutan yang betul.0 Membina dan menulis perkataan 10 . tangga 5. bangku. Membina dan menulis perkataan KVKK dengan betul. murid berupaya: Perkataan kv kvkk i. ii. pi + sang =pisang ca + cing = cacing pa + rang =parang tu + lang = tulang bu + rung= burung so + tong= sotong le + sung =lesung te + rung= terung ba + wang = bawang 5.0 Membina dan menulis perkataan. Membina dan menulis perkataan daripada suku kata KV +KVKK dengan betul. MINGGU UNIT KONSTRUK MINGGU 19 UNIT 6 KONSTRUK 6 4. nangka bangsa.5 Membaca perkataan yang mengandungi suku kata KVKK+KV.

Pada akhir unit 6 murid berupaya : 4. iii.9 Membaca perkataan yang mengandungi suku kata KVK+KVKK.mangkuk. Membina perkataan yang 4.16 Membaca perkataan yang mengandungi KVKK+KVK.0 Membaca perkataan 4. 5. Mengeja dan membaca perkataan yang mengandungi suku kata tertutup dengan betul. MINGGU 20 UNIT 6 KONSTRUK 6 Sukukata kvk Sukukata kvkk Perkataan kvk kvkk i. ii. Menulis perkataan yang mengandungi suku kata tertutup dengan betul.9 Membina dan menulis perkataan yang mengandungi suku kata KVK+KVKK. lombong. ii. manggis.16 Membina dan menulis perkataan yang mengandungi cangkul. Membina perkataan yang mengandungi suku kata tertutup .0 Membina dan menulis perkataan MINGGU 21 UNIT 6 KONSTRUK 6 Sukukata kvkk Sukukata kvk Perkataan kvkk kvk 5.0 Membina dan menulis perkataan 11 . 5. kambing. lembing Pada akhir unit 6 murid berupaya : 5. Menulis perkataan yang mengandungi suku kata tertutup dengan betul. Mengeja dan membaca perkataan yang mengandungi suku kata tertutup dengan betul. tendang. iii.tertutup .tongkat 4.0 Membaca perkataan i.

ii.panggung.mengandungi suku kata tertutup . kangkung 5. Pada akhir unit 6 murid berupaya : 4. Menulis perkataan yang mengandungi suku kata tertutup dengan betul. iii.0 Membaca perkataan.0 Membaca perkataan. 5. STANDARD PEMBELAJARAN CATATAN 4.16 Membina dan menulis perkataan yang mengandungi suku kata KVKK+KVKK. MINGGU UNIT KONSTRUK MINGGU 22 UNIT 6 KONSTRUK 6 OBJEKTIF Sukukata kvkk Perkataan kvkk kvkk i.12 Membaca perkataan yang mengandungi suku kata V+KVKK. MINGGU 23 UNIT 7 KONSTRUK 4. DAFTAR KATA: ulang abang asing usang alang 12 .6. 5 . Menulis perkataan yang mengandungi suku kata tertutup dengan betul. tongkang.13 Membaca perkataan yang mengandungi suku kata KVKK+KVKK. pinggang. Membaca perkataan yang mengandungi suku kata Pada akhir unit 7 murid berupaya : 4.0 Membina dan menulis perkataan. STANDARD KANDUNGAN suku kata KVKK+KVK. Membina perkataan yang mengandungi suku kata tertutup .7 Huruf vokal a i u Sukukata kvkk Perkataan v kvkk i. iii. Mengeja dan membaca perkataan yang mengandungi suku kata tertutup dengan betul.longkang. 4.

i. Perkataan vk kvkk i. Membaca perkataan yang mengandungi suku kata tertutup VK+KVKK 5. 5.14 Membaca perkataan yang mengandungi suku kata VK+KVKK. 4. Pada akhir unit 7 murid berupaya : 5. DAFTAR KATA: arnab Isnin askar Islam ambil indah abjad intan ombak ustaz organ untuk orkid umpan objek encik empat embun MINGGU UNIT KONSTRUK MINGGU 25 UNIT 7 KONSTRUK 4. 5. ulung orang udang MINGGU 24 UNIT 7 KONSTRUK 4. ii.tertutup V+KVKK dengan betul.0 Menulis perkataan. Membaca perkataan yang mengandungi suku kata tertutup VK+KVK dengan betul. 4.12 Membina dan menulis perkataan yang mengandungi suku kata V+KVKK. Membina dan menulis perkataan yang mengandungi suku kata tertutup V+KVKK dengan betul.0 Membaca perkataan. 5.15 Membina dan menulis perkataan yang mengandungi suku kata VK+KVK.14 Membina dan DAFTAR KATA: uncang imbang insang untung undang emping 13 .0 Membaca perkataan. Membina dan menulis perkataan yang mengandungi suku kata tertutup VK+KVK dengan betul.0 Membina dan menulis perkataan. 6 Sukukata kvk Perkataan vk kvk 4. OBJEKTIF Pada akhir unit 7 murid berupaya : 4. ii. 5. 5.0 Menulis perkataan. 6 STANDARD KANDUNGAN STANDARD PEMBELAJARAN CATATAN Sukukata kvkk 5.15 Mengeja dan membaca perkataan yang mengandungi suku kata VK+KVK.

Membaca perkataan mengandungi diftong dengan betul. Pada akhir unit 7 murid berupaya : i.20 Membaca perkataan yang mengandungi vokal berganding. Membina dan menulis perkataan yang mengandungi suku kata tertutup VK+KVKK dengan betul. ii.0 Membina dan menulis perkataan. ii. 4.0 Membaca perkataan. 5. MINGGU 26 UNIT 7 KONSTRUK 8 Pada akhir unit 7 murid berupaya : Diftong i.18 Mengeja dan membaca perkataan yang mengandungi diftong. Membina dan menulis perkataan mengandungi vokal bergandin dengan betul.0 Membaca perkataan.18 Membina dan menulis perkataan yang mengandungi diftong.20 Membina dan menulis perkataan yang mengandungi vokal berganding. ii. 4. 4.dengan betul. kedai ramai pakai misai hijau sepoi limau pulau helai gerai balai petai pisau dawai serai tupai MINGGU 27 UNIT 7 KONSTRUK 8 Perkataan yang melibatkan diftong dan vokal berganding. ambang 5. menulis perkataan yang mengandungi suku kata VK+KVKK. 4. kuih buih duit cuit buah piala suap tuala main kain lain daun 14 . 5. 5. Membaca perkataan yang mengandungi vokal berganding dengan betul. Membina dan menulis perkataan mengandung diftong dengan betul.0 Membina dan menulis perkataan.

0 Membaca perkataan i.0 Membina dan menulis perkataan MINGGU 30 UNIT 8 KONSTRUK 9 Perkataan yang melibatkan konsonan bergabung. Pada akhir unit 8 murid berupaya : 4.0 Membina dan menulis suku kata 2. Pada akhir unit 8 murid berupaya : 2.0 Membaca perkataan i.5 Membaca dan membunyikan suku kata tertutup yang mengandungi digraf. membina dan menulis suku kata yang mengandungi digraf.19 Membina dan menulis perkataan yang mengandungi digraf. membaca perkataan yang mengandungi ii. -bunga -nganga -singa -wangi -nyanyi MINGGU UNIT KONSTRUK CATATAN Sukukata yang melibatkan huruf konsonan bergabung (digraf). membaca suku kata tertutup yang mengandungi digraf. membina dan menulis perkataan yang mengandungi digraf dengan betul dan kemas. 4.5 Membina dan menulis suku kata tertutup yang mengandungi digraf.. -ungu -angsa -tangan -langit -bangun 5.19 Membaca perkataan yang mengandungi digraf. OBJEKTIF STANDARD KANDUNGAN 3. Perkataan yang melibatkan huruf konsonan bergabung (digraf).0 Membaca suku kata i. MINGGU 29 UNIT 8 KONSTRUK 9 ii. STANDARD PEMBELAJARAN 3. 5. 4.21 Membaca perkataan yang mengandungi -stesen -klip -stoking -span 15 .MINGGU 28 UNIT 8 KONSTRUK 9 Perkataan yang melibatkan huruf konsonan bergabung (digraf). membaca perkataan yang mengandungi digraf dengan betul. Pada akhir unit 8 murid berupaya : 4.

-krayon -dram 4.0 Membina dan menulis perkataan 4. 5. 5.0 Membaca perkataan 4. membina dan menulis 5. 5.22 Membaca perkataan yang mengandungi kata imbuhan. membaca perkataan yang berimbuhan akhiran dengan betul.0 Membaca perkataan i.23 Membaca perkataan yang mengandungi kata imbuhan akhiran. 5. membina dan menulis perkataan yang berimbuhan awalan dengan betul dan kemas. -ber + lari = berlari -me + lukis = melukis -ter + jatuh = terjatuh 5. 16 .0 Membina dan menulis perkataan MINGGU UNIT KONSTRUK MINGGU 32 UNIT 8 KONSTRUK 10 OBJEKTIF Pada akhir unit 8 murid berupaya : STANDARD KANDUNGAN STANDARD PEMBELAJARAN CATATAN 4.23 Membina dan menulis perkataan yang -tiup + an = tiupan -lari + an = larian -main + an = mainan -tulis + an = tulisan -lukis + an = lukisan ii. i.22 Membina dan menulis perkataan yang mengandungi kata imbuhan. Pada akhir unit 8 murid berupaya : membaca perkataan yang berimbuhan awalan dengan betul.0 Membina dan menulis perkataan konsonan bergabung. membina dan menulis perkataan yang mengandungi konsonan bergabung dengan betul. ii.21 Membina dan menulis perkataan yang mengandungi konsonan bergabung. ii.MINGGU 31 UNIT 8 KONSTRUK 10 konsonan bergabung dengan betul.

Membaca ayat tunggal dengan sebutan dan intonasi yang betul iv.1 Membina dan menulis rangkai kata 8. Membaca rangkai kata dengan sebutan yang betul.1 Membaca ayat tunggal -tatabahasa kata nama am ayat tanya ayat tunggal tanda baca -duit syiling bakul sampah baju hujan jambu air 17 . Membina dan menulis rangkai kata dengan betul.1 Membina dan menulis rangkai kata 8.MINGGU 33 UNIT 9 KONSTRUK 11 Membaca ayat mudah perkataan yang berimbuhan akhiran dengan betul dan kemas.0 Membina dan menulis rangkai kata 8. Membaca rangkai kata dengan sebutan yang betul.1 Membaca rangkai kata 7. Memahami ayat tunggal yang dibaca. iii.0 Membaca ayat 7.0 Membaca ayat mengandungi kata imbuhan akhiran.1 Membaca rangkai kata 7. Pada akhir unit 9 murid berupaya : 6. Membaca ayat 7. 6. Pada akhir unit 9 murid berupaya : 6.0 Membina dan menulis rangkai kata 8. Membina dan menulis rangkai kata dengan betul. ii.2 Memahami ayat tunggal yang dibaca -Tatabahasa Kata nama am -duit syiling bakul sampah -Tatabahasa Kata Nama Am Ayat Tanya Ayat Tunggal Tanda Baca baju hujan jambu air MINGGU 34 UNIT 9 KONSTRUK 11 Membaca dan menulis ayat mudah 6. iii.1 Membaca ayat tunggal 8.0 Membaca rangkai kata i.0 Membaca rangkai kata i. ii.

8.1-Membina ayat tunggal berdasarkan pola ayat dasar 9.tunggal dengan sebutan dan intonasi yang betul iv.2 Memahami ayat tunggal yang dibaca -tatabahasa kata nama am ayat tanya ayat tunggal tanda baca tukul besi badak sumbu 9. iv.0 Membaca ayat i.1 Membaca ayat tunggal 8. Menulis ayat tunggal dengan betul 9.2-Menulis ayat tunggal 18 . Memahami ayat tunggal yang dibaca.2 Memahami ayat tunggal yang dibaca STANDARD PEMBELAJARAN CATATAN Membaca dan menulis ayat mudah Bacaan dan pemahaman. Memahami ayat tunggal yang dibaca. Membina ayat tunggal dengan betul. Membaca ayat tunggal dengan sebutan dan intonasi yang betul ii. iii.0-Membina dan menulis ayat tunggal STANDARD KANDUNGAN 8. MINGGU UNIT KONSTRUK MINGGU 35 UNIT 9 KONSTRUK 11 OBJEKTIF Pada akhir unit 9 murid berupaya : 8.

19 .

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->