P. 1
Rancangan Tahunan Literasi Th 1 (Pemulihan)

Rancangan Tahunan Literasi Th 1 (Pemulihan)

|Views: 9|Likes:
Published by Rawaida Osman
pemulihan
pemulihan

More info:

Published by: Rawaida Osman on Apr 09, 2013
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

04/04/2014

pdf

text

original

RANCANGAN PENGAJARAN TAHUNAN LITERASI TAHUN 1

MINGGU UNIT KONSTRUK MINGGU 1 UNIT 1 KONSTRUK 1, 2, 3 Kemahiran Pemulihan 1. Huruf abjad kecil dan besar a/A hingga z/Z 2. Huruf vokal a, i, u. OBJEKTIF STANDARD KANDUNGAN 1.0 Mengenal dan membunyikan huruf vokal ‘a’, ‘i’, ‘u’. 1.0 Mengenal dan menulis huruf. STANDARD PEMBELAJARAN CATATAN

Pada akhir unit 1, murid berupaya: i. Menamakan dan membunyikan huruf vokal ‘a’, ‘i’, ‘u’. ii. Menamakan dan menulis huruf kecil ‘a’, ‘i’, ‘u’, ‘b’, ’d’, ’l’, ’t’, ’h’, ’k’ dengan betul. iii. Menamakan dan menulis huruf besar ‘A’, ‘I’, ‘U’, ‘B’, ’D’, ’L’, ’T’, ’H’, ’K’ dengan betul. Pada akhir unit 1, murid berupaya: Membunyikan suku kata KV gabungan huruf vokal dengan huruf konsonan. ii. Menulis suku kata terbuka KV gabungan daripada huruf konsonan dengan vokal. i.

1.1 Menamakan dan membunyikan huruf vokal ‘a’, ‘i’, ‘u’. 1.1 Mengenal bentuk huruf kecil a-z. 1.2 Menulis huruf kecil a-z. 1.3 Mengenal bentuk huruf besar A-Z. 1.4 Menulis huruf besar A-Z.

Guru memperkenalkan huruf vokal ’a’,’i’,’u’ a ayam api i ibu ikan u ular ubi

MINGGU 2 UNIT 1 KONSTRUK 1, 2, 3

1. Sukukata terbuka (kv)

2.0 Membaca suku kata.

2.1 Membaca dan membunyikan suku kata terbuka KV. 3.1 Membina dan menulis suku kata terbuka KV.

3.0 Membina dan menulis suku kata.

Contoh suku kata ba bi bu da di du ha hi hu ka ki ku la li lu ta ti tu

MINGGU 3 UNIT 1 KONSTRUK 1, 2, 3

1. Sukukata terbuka (kv) 2. Perkataan (KV + KV)

Pada akhir unit 1, murid berupaya: i. Membina dan membaca perkataan mengandungi suku kata terbuka 4.0 Membaca perkataan. 4.1 Membaca perkataan yang mengandungi suku kata KV+KV.

Contoh suku kata terbuka KV+KV dahi mata buku batu lidi kuda kuku bahu dada

1

3. C. 5. N. 1. 5. 3. S 2. Sukukata terbuka (kv) 2.2 Menulis huruf kecil a-z 1. murid berupaya: Membina dan membaca perkataan mengandungi suku kata terbuka KV+KV. ii. o. Sukukata terbuka (kv) 3. iii.0 Membina dan menulis perkataan. Perkataan KV + KV + KV 1.KV+KV.1 Mengenal bentuk huruf kecil a-z. 1. 2.0 Membaca suku kata. Menama dan menulis huruf besar E. O.0 Mengenal dan menulis huruf.1 Membaca perkataan yang mengandungi suku kata KV+KV.1 Membina dan menulis perkataan mengandungi suku kata KV+KV. se.0 Membina dan menulis suku kata. s E. murid berupaya: i. STANDARD KANDUNGAN CATATAN 5. 5. c. r.0 Membaca perkataan. n. Perkataan KV + KV 5. m. MINGGU UNIT KONSTRUK MINGGU 4 UNIT 1 KONSTRUK 1. R. 1.1 Membina dan ke. M. Huruf abjad kecil dan besar a/A hingga z/Z 2. dan S dengan betul. 3 1. R. Perkataaan dua sukukata vokal dan terbuka (vkv) 4. Menama dan menulis huruf kecil e. i. 2. N. C. r.3 Mengenal huruf besar A-Z. di 2 . Pada akhir unit 2. O. ra. Membina dan menulis perkataan mengandungi suku kata terbuka KV+KV. Membunyikan suku kata terbuka KV gabungan huruf konsonan dan huruf vokal yang telah dipelajari. c. ii. Membina dan menulis perkataan mengandungi suku kata terbuka KV+KV. e. STANDARD PEMBELAJARAN lada tali labu OBJEKTIF Pada akhir unit 1. n.1 Membaca dan membunyikan suku kata terbuka KV. ii. Contoh suku kata terbuka KV+KV raga lori sudu dadu roti topi dagu nasi tebu kera rusa susu MINGGU 5 UNIT 2 KONSTRUK 1.0 Membina dan menulis perkataan.1 Membina dan menulis perkataan mengandungi suku kata KV+KV. m. dan s dengan betul. o. tu. i. 2 1. M.4 Menulis huruf besar A-Z.

3 . uli. alu. ulu MINGGU UNIT KONSTRUK MINGGU 6 UNIT 2 KONSTRUK 2.2 Membina dan menulis perkataan mengandungi suku kata terbuka V+KV. ibu. ubi. 3. iv.0 Membaca perkataan.0 Membina dan menulis suku kata. 3. Membina dan menulis suku kata terbuka KV gabungan daripada huruf konsonan dan huruf vokal yang telah dipelajari. Membaca perkataan mengandungi suku kata V+KV dan KV+KV+KV dengan ejaan yang betul. Membaca perkataan mengandungi suku kata V+KV dan KV+KV+KV dengan ejaan yang betul. murid berupaya: i.0 Membaca suku kata. 2. menulis suku kata terbuka KV. 3 OBJEKTIF Pada akhir Unit 2. v. 4.0 Membaca perkataan. 5.1 Membina dan menulis suku kata terbuka KV.1 Membaca dan membunyikan suku kata terbuka KV. ii. 4. iii. Membina dan menulis STANDARD KANDUNGAN STANDARD PEMBELAJARAN CATATAN Sukukata kv Perkataaan v kv Perkataan kv kv Perkataan kv kv kv 2.2 Membaca perkataan yang mengandungi suku kata terbuka V+KV. 4.iv. isi.0 Membina dan menulis perkataan. Membina dan menulis suku kata terbuka KV gabungan daripada huruf konsonan dan huruf vokal yang telah dipelajari.2 Membaca perkataan yang mengandungi suku kata terbuka V+KV. 5. 4. Membunyikan suku kata terbuka KV gabungan huruf konsonan dan huruf vokal yang telah dipelajari.

Perkataan kv kv kv 5. 2.0 Membina dan menulis suku kata. Membina dan menulis suku kata terbuka KV gabungan daripada huruf konsonan dan huruf vokal yang telah dipelajari. Membina dan menulis perkataan mengandungi suku kata V+KV dan KV+KV+KV dengan ejaan yang betul.0 Membaca perkataan.0 Membina dan menulis perkataan. STANDARD KANDUNGAN 4.2 Membina dan menulis perkataan mengandungi suku kata terbuka V+KV.2 Membaca perkataan yang mengandungi suku kata terbuka V+KV. Sukukata kv 3.Membaca perkataan mengandungi suku kata V+KV dan KV+KV+KV dengan ejaan yang betul.0 Membaca suku kata. Membunyikan suku kata terbuka KV gabungan huruf konsonan dan huruf vokal yang telah dipelajari. vi. 3. 5. murid berupaya: v. 4 . 4. STANDARD PEMBELAJARAN CATATAN Perkataaan v kv vii.perkataan mengandungi suku kata V+KV dan KV+KV+KV dengan ejaan yang betul. 3 Pada akhir Unit 2.1 Membaca dan membunyikan suku kata terbuka KV.1 Membina dan menulis suku kata terbuka KV. viii. MINGGU UNIT KONSTRUK OBJEKTIF 2. MINGGU 7 UNIT 2 KONSTRUK 2.

x dan z dengan betul.3 Mengenal bentuk huruf besar A-Z (F. 1. MINGGU 9 UNIT 3 KONSTRUK 1.4 Menulis huruf besar A-Z (F.MINGGU 8 UNIT 2 KONSTRUK 2. 5.V. 1.0 Membaca perkataan. Membina dan menulis perkataan mengadungi suku kata V+KV dan KV+KV+KV dengan ejaan yang betul. kerusi.X dan Z) 1.W.V.W. menama dan menulis huruf kecil f.W. murid berupaya: Perkataaan v kv i.w.X dan Z dengan betul.V. Huruf abjad kecil dan besar a/A hingga z/Z Pada akhir Unit 3.w. kereta.x dan z) 1. ii. tomato.0 Membina dan menulis perkataan. kamera.w.0 Mengenal dan menulis huruf.x dan z) 1.3 Membaca perkataan mengandungi suku kata terbuka KV+KV+KV. 4.v. Membaca perkataan mengandungi suku kata V+KV dan KV+KV+KV dengan ejaan yang betul. bateri Perkataan kv kv kv 5. murid berupaya: i. 3 Pada akhir Unit 2. lelaki.4. rebana. keladi. ii.3 Membina dan menulis perkataan mengandungi suku kata terbuka KV+KV+KV.1 Mengenal huruf kecil a-z (f.X dan Z) 5 .2 Menulis huruf kecil a-z (f.5 1. menama dan menulis huruf besar F.v. 4. menara.v.

membaca perkataan KVK. STANDARD KANDUNGAN 2.6 Membina dan menulis perkataan yang mengandungi suku kata tertutup KVK MINGGU 11 UNIT 3 KONSTRUK 1. murid berupaya: 4. murid berupaya: 4. membaca perkataan yang mengandungi suku kata tertutup V+KVK. 4.0 Membaca perkataan.0 Membina dan menulis perkataan vii.5 Sukukata KVK Perkataan KVK Perkataan V KVK Pada akhir Unit 3. v. iv.4.5 Sukukata KVK Perkataan KVK Pada akhir Unit 3.0 Membina dan menulis suku kata STANDARD PEMBELAJARAN 2. 5.0 Membaca dan membunyikan suku kata 3.MINGGU UNIT KONSTRUK KEMAHIRAN PEMULIHAN OBJEKTIF iii. membina dan menulis perkataan KVK.0 Membina dan menulis perkataan.0 Membaca perkataan vii.4. 5. membaca suku kata tertutup KVK dengan betul.6 Membaca perkataan yang mengandungi suku kata KVK 4.11 Membaca perkataan yang mengandungi suku kata tertutup V+KVK 6 .2 Membina dan menulis suku kata tertutup KVK CATATAN Sukukata KVK -van -bas -kad -jam -ayam -ekor -adik -ular -ubat MINGGU 10 UNIT 3 KONSTRUK 1. membina dan menulis suku kata tertutup KVK dengan betul. membina dan menulis perkataan 4.2 Membaca dan membunyikan suku kata tertutup KVK 3.6 Membaca perkataan yang mengandungi suku kata KVK 5. vi.

8 Membaca perkataan yang mengandungi suku kata terbuka dan tertutup KV+KVK. 1.3 Mengenal bentuk huruf kecil A-Z.3.6 Membina dan menulis perkataan yang mengandungi suku kata tertutup KVK. ii. j. P. Membaca perkataan yang mengandungi suku kata KV+KVK dengan betul.0 Mengenal dan menulis huruf.0 Membaca perkataan 1. iii. Menama dan menulis huruf besar G.7 Membina dan menulis perkataan yang mengandungi g.4. Q dan Y dengan betul. J. 5.q. q dan y yang betul. 5.2 Menulis huruf kecil a-z.5 OBJEKTIF Huruf abjad kecil dan besar a/A hingga z/Z Sukukata kvk Perkataan kv kvk Pada akhir Unit 4.Y gajah cawan cicak 5.P. 7 .yang mengandungi suku kata tertutup V+KVK.0 Membina dan menulis perkataan.J. 4. 1. y G.4 Menulis huruf besar A-Z. murid berupaya: i. iv.Q.1 Mengenal bentuk huruf kecil a-z. p. 5. p. 1. Menama dan menulis huruf kecil g. 7. MINGGU UNIT KONSTRUK MINGGU 12 UNIT 4 KONSTRUK 1. j. Membina dan menulis STANDARD KANDUNGAN STANDARD PEMBELAJARAN CATATAN 1.11 Membina dan menulis perkataan yang mengandungi suku kata V+KVK.

5.4 Membina dan menulis perkataan yang mengandungi suku kata KVK+KV.perkataan yang mengandungi suku kata KV+KVK dengan betul.5 Sukukata kvk Perkataan kv kvk i. murid berupaya: 4. lampu bomba lembu 5.4. Membaca perkataan yang mengandungi suku kata KVK+KVK dengan betul. Membaca perkataan yang mengandungi suku kata KVK+KV dengan betul. MINGGU 13 UNIT 4 KONSTRUK 1.5 Sukukata kvk Perkataan kvk kvk i.0 Membaca perkataan suku kata KV+KVK. 4.8 Membaca perkataan yang mengandungi suku kata KVK+KVK. MINGGU 14 UNIT 4 KONSTRUK 4. murid berupaya: 4. ii. 5.3. Membina dan menulis perkataan yang mengandungi suku kata KVK+KVK dengan betul.4 Membaca perkataan yang mengandungi suku kata KVK+KV.0 Membina dan menulis perkataan.0 Membaca perkataan Pada akhir Unit 4. Membina dan menulis perkataan yang mengandungi suku kata KVK+KV dengan betul. Pada akhir Unit 4.0 Membina dan menulis perkataan. Membina dan menulis perkataan yang mengandungi suku kata KVK+KVK. 8. ii. pensel bantal biskut 8 .

3. 5. 9. MINGGU 16 UNIT 5 KONSTRUK 4 2. 3. lang. 2.gong.0 Membaca perkataan 5.0 Membina dan menulis perkataan. murid berupaya: Pada akhir Unit 4.3 Membina dan menulis suku kata tertutup KVKK. Mengeja dan membunyikan suku kata KVKK dengan betul.8 Membina dan wang.0 Membaca suku kata i. tong. Membina dan menulis perkataan yang mengandungi suku kata KVK+KVK. Sukukata kvkk Pada akhir Unit 5. Membina dan menulis perkataan yang mengandungi suku kata KVK+KVK dengan betul. murid berupaya: STANDARD KANDUNGAN STANDARD PEMBELAJARAN CATATAN 4. ii. bang MINGGU 17 UNIT 5 KONSTRUK 5 Sukukata kvkk Perkataan kvkk Pada akhir Unit 5.3 Membaca dan membunyikan suku kata tertutup KVKK. iv. Membina dan menulis suku kata KVKK dengan betul. murid berupaya: 4. Mengeja dan menyembunyika n perkataan daripada suku kata KVKK dengan betul.MINGGU UNIT KONSTRUK MINGGU 15 UNIT 4 KONSTRUK 3.0 Membina dan menulis perkataan. tang. bank.5 OBJEKTIF Sukukata kvk Perkataan kvk kvk iii.0 Membina dan menulis suku kata.10 Membaca perkataan yang mengandungi suku kata KVKK. 9 . kong. 5. keng. 4. Membaca perkataan yang mengandungi suku kata KVK+KVK dengan betul.0 Membaca perkataan i. ling.8 Membaca perkataan yang mengandungi suku kata KVK+KVK. zink.

Mengeja dan membaca perkataan KV+KVKK dengan sebutan yang betul.0 Membaca perkataan Perkataan kvkk kv i. murid berupaya: Perkataan kv kvkk i. STANDARD PEMBELAJARAN OBJEKTIF Sukukata kvkk Sukukata kv Pada akhir unit 6 murid berupaya : STANDARD KANDUNGAN CATATAN 4.0 Membina dan menulis perkataan. Membina perkataan yang mengandungi suku kata 4. 5. 5.0 Membina dan menulis perkataan 10 .0 Membaca perkataan menulis perkataan yang mengandungi suku kata KVKK. tangga 5. bangku. 4. Membina dan menulis perkataan daripada suku kata KV +KVKK dengan betul. ii.18 Membina dan menulis perkataan yang mengandungi suku kata KV+KVKK.5 Membaca perkataan yang mengandungi suku kata KVKK+KV.17 Membaca perkataan yang mengandungi suku kata KV+KVKK . MINGGU UNIT KONSTRUK MINGGU 19 UNIT 6 KONSTRUK 6 4.ii. ii. Mengeja dan membaca perkataan yang mengandungi suku kata tertutup dengan betul. Membina dan menulis perkataan KVKK dengan betul. pi + sang =pisang ca + cing = cacing pa + rang =parang tu + lang = tulang bu + rung= burung so + tong= sotong le + sung =lesung te + rung= terung ba + wang = bawang 5.5 Membina dan menulis perkataan yang mengandungi suku kata KVKK+KV. MINGGU 18 UNIT 5 KONSTRUK 6 Pada akhir Unit 5. nangka bangsa.

0 Membaca perkataan 4. ii. kambing. Menulis perkataan yang mengandungi suku kata tertutup dengan betul.0 Membina dan menulis perkataan 11 .tertutup . Mengeja dan membaca perkataan yang mengandungi suku kata tertutup dengan betul.tongkat 4. manggis. lembing Pada akhir unit 6 murid berupaya : 5. Membina perkataan yang mengandungi suku kata tertutup . Pada akhir unit 6 murid berupaya : 4.9 Membina dan menulis perkataan yang mengandungi suku kata KVK+KVKK.0 Membina dan menulis perkataan MINGGU 21 UNIT 6 KONSTRUK 6 Sukukata kvkk Sukukata kvk Perkataan kvkk kvk 5. 5. 5. Membina perkataan yang 4.mangkuk. iii.9 Membaca perkataan yang mengandungi suku kata KVK+KVKK. MINGGU 20 UNIT 6 KONSTRUK 6 Sukukata kvk Sukukata kvkk Perkataan kvk kvkk i. tendang.0 Membaca perkataan i.16 Membaca perkataan yang mengandungi KVKK+KVK. ii. Menulis perkataan yang mengandungi suku kata tertutup dengan betul. lombong.16 Membina dan menulis perkataan yang mengandungi cangkul. Mengeja dan membaca perkataan yang mengandungi suku kata tertutup dengan betul. iii.

Menulis perkataan yang mengandungi suku kata tertutup dengan betul.mengandungi suku kata tertutup .16 Membina dan menulis perkataan yang mengandungi suku kata KVKK+KVKK.panggung. Membaca perkataan yang mengandungi suku kata Pada akhir unit 7 murid berupaya : 4.7 Huruf vokal a i u Sukukata kvkk Perkataan v kvkk i. Mengeja dan membaca perkataan yang mengandungi suku kata tertutup dengan betul. DAFTAR KATA: ulang abang asing usang alang 12 . 5.0 Membaca perkataan. iii.longkang.13 Membaca perkataan yang mengandungi suku kata KVKK+KVKK. Pada akhir unit 6 murid berupaya : 4. Menulis perkataan yang mengandungi suku kata tertutup dengan betul. 4. ii. 5 . tongkang.12 Membaca perkataan yang mengandungi suku kata V+KVKK. iii.6. Membina perkataan yang mengandungi suku kata tertutup . pinggang. STANDARD KANDUNGAN suku kata KVKK+KVK. STANDARD PEMBELAJARAN CATATAN 4.0 Membina dan menulis perkataan. MINGGU UNIT KONSTRUK MINGGU 22 UNIT 6 KONSTRUK 6 OBJEKTIF Sukukata kvkk Perkataan kvkk kvkk i. MINGGU 23 UNIT 7 KONSTRUK 4.0 Membaca perkataan. kangkung 5.

12 Membina dan menulis perkataan yang mengandungi suku kata V+KVKK.0 Membaca perkataan. 6 STANDARD KANDUNGAN STANDARD PEMBELAJARAN CATATAN Sukukata kvkk 5. 5. 5.0 Membaca perkataan.0 Menulis perkataan.15 Mengeja dan membaca perkataan yang mengandungi suku kata VK+KVK. Membaca perkataan yang mengandungi suku kata tertutup VK+KVKK 5.15 Membina dan menulis perkataan yang mengandungi suku kata VK+KVK. Membaca perkataan yang mengandungi suku kata tertutup VK+KVK dengan betul. 6 Sukukata kvk Perkataan vk kvk 4. Membina dan menulis perkataan yang mengandungi suku kata tertutup VK+KVK dengan betul. ii. 5. OBJEKTIF Pada akhir unit 7 murid berupaya : 4. Pada akhir unit 7 murid berupaya : 5. Perkataan vk kvkk i.14 Membina dan DAFTAR KATA: uncang imbang insang untung undang emping 13 . i.0 Membina dan menulis perkataan. Membina dan menulis perkataan yang mengandungi suku kata tertutup V+KVKK dengan betul.0 Menulis perkataan. 4. 5. 5.tertutup V+KVKK dengan betul.14 Membaca perkataan yang mengandungi suku kata VK+KVKK. ulung orang udang MINGGU 24 UNIT 7 KONSTRUK 4. ii. 4. DAFTAR KATA: arnab Isnin askar Islam ambil indah abjad intan ombak ustaz organ untuk orkid umpan objek encik empat embun MINGGU UNIT KONSTRUK MINGGU 25 UNIT 7 KONSTRUK 4.

dengan betul. 4. 4. Membina dan menulis perkataan mengandungi vokal bergandin dengan betul. 4. 4.18 Membina dan menulis perkataan yang mengandungi diftong.20 Membina dan menulis perkataan yang mengandungi vokal berganding. Membaca perkataan yang mengandungi vokal berganding dengan betul. menulis perkataan yang mengandungi suku kata VK+KVKK.0 Membina dan menulis perkataan. Membaca perkataan mengandungi diftong dengan betul. 5. ii.0 Membaca perkataan. kuih buih duit cuit buah piala suap tuala main kain lain daun 14 .0 Membaca perkataan. 5. Pada akhir unit 7 murid berupaya : i.0 Membina dan menulis perkataan. 5. ambang 5. MINGGU 26 UNIT 7 KONSTRUK 8 Pada akhir unit 7 murid berupaya : Diftong i. Membina dan menulis perkataan mengandung diftong dengan betul.20 Membaca perkataan yang mengandungi vokal berganding. kedai ramai pakai misai hijau sepoi limau pulau helai gerai balai petai pisau dawai serai tupai MINGGU 27 UNIT 7 KONSTRUK 8 Perkataan yang melibatkan diftong dan vokal berganding. ii. Membina dan menulis perkataan yang mengandungi suku kata tertutup VK+KVKK dengan betul.18 Mengeja dan membaca perkataan yang mengandungi diftong. ii.

MINGGU 28 UNIT 8 KONSTRUK 9 Perkataan yang melibatkan huruf konsonan bergabung (digraf).0 Membina dan menulis perkataan MINGGU 30 UNIT 8 KONSTRUK 9 Perkataan yang melibatkan konsonan bergabung. MINGGU 29 UNIT 8 KONSTRUK 9 ii.0 Membaca perkataan i. Pada akhir unit 8 murid berupaya : 4.0 Membaca suku kata i.5 Membina dan menulis suku kata tertutup yang mengandungi digraf. membaca suku kata tertutup yang mengandungi digraf.19 Membaca perkataan yang mengandungi digraf. Pada akhir unit 8 murid berupaya : 4.21 Membaca perkataan yang mengandungi -stesen -klip -stoking -span 15 . -bunga -nganga -singa -wangi -nyanyi MINGGU UNIT KONSTRUK CATATAN Sukukata yang melibatkan huruf konsonan bergabung (digraf). 4. membina dan menulis perkataan yang mengandungi digraf dengan betul dan kemas. OBJEKTIF STANDARD KANDUNGAN 3. membaca perkataan yang mengandungi digraf dengan betul.. -ungu -angsa -tangan -langit -bangun 5. membaca perkataan yang mengandungi ii. STANDARD PEMBELAJARAN 3. 4. membina dan menulis suku kata yang mengandungi digraf. 5.19 Membina dan menulis perkataan yang mengandungi digraf.5 Membaca dan membunyikan suku kata tertutup yang mengandungi digraf. Pada akhir unit 8 murid berupaya : 2.0 Membina dan menulis suku kata 2. Perkataan yang melibatkan huruf konsonan bergabung (digraf).0 Membaca perkataan i.

16 .0 Membina dan menulis perkataan MINGGU UNIT KONSTRUK MINGGU 32 UNIT 8 KONSTRUK 10 OBJEKTIF Pada akhir unit 8 murid berupaya : STANDARD KANDUNGAN STANDARD PEMBELAJARAN CATATAN 4.23 Membaca perkataan yang mengandungi kata imbuhan akhiran.0 Membina dan menulis perkataan konsonan bergabung. ii. 5. 5.21 Membina dan menulis perkataan yang mengandungi konsonan bergabung. ii. -krayon -dram 4. membina dan menulis perkataan yang berimbuhan awalan dengan betul dan kemas.0 Membaca perkataan 4. Pada akhir unit 8 murid berupaya : membaca perkataan yang berimbuhan awalan dengan betul.0 Membina dan menulis perkataan 4.22 Membaca perkataan yang mengandungi kata imbuhan. -ber + lari = berlari -me + lukis = melukis -ter + jatuh = terjatuh 5. membina dan menulis 5.22 Membina dan menulis perkataan yang mengandungi kata imbuhan. membina dan menulis perkataan yang mengandungi konsonan bergabung dengan betul.MINGGU 31 UNIT 8 KONSTRUK 10 konsonan bergabung dengan betul.0 Membaca perkataan i. membaca perkataan yang berimbuhan akhiran dengan betul. i. 5.23 Membina dan menulis perkataan yang -tiup + an = tiupan -lari + an = larian -main + an = mainan -tulis + an = tulisan -lukis + an = lukisan ii. 5.

1 Membaca ayat tunggal -tatabahasa kata nama am ayat tanya ayat tunggal tanda baca -duit syiling bakul sampah baju hujan jambu air 17 . 6.1 Membaca rangkai kata 7.1 Membina dan menulis rangkai kata 8.0 Membaca rangkai kata i. ii.0 Membina dan menulis rangkai kata 8. Membaca rangkai kata dengan sebutan yang betul. Membina dan menulis rangkai kata dengan betul.MINGGU 33 UNIT 9 KONSTRUK 11 Membaca ayat mudah perkataan yang berimbuhan akhiran dengan betul dan kemas. Pada akhir unit 9 murid berupaya : 6. iii.1 Membaca rangkai kata 7. iii.0 Membaca ayat 7. Membina dan menulis rangkai kata dengan betul. ii. Memahami ayat tunggal yang dibaca.2 Memahami ayat tunggal yang dibaca -Tatabahasa Kata nama am -duit syiling bakul sampah -Tatabahasa Kata Nama Am Ayat Tanya Ayat Tunggal Tanda Baca baju hujan jambu air MINGGU 34 UNIT 9 KONSTRUK 11 Membaca dan menulis ayat mudah 6. Pada akhir unit 9 murid berupaya : 6.0 Membaca rangkai kata i. Membaca rangkai kata dengan sebutan yang betul.0 Membina dan menulis rangkai kata 8.0 Membaca ayat mengandungi kata imbuhan akhiran. Membaca ayat tunggal dengan sebutan dan intonasi yang betul iv. Membaca ayat 7.1 Membina dan menulis rangkai kata 8.1 Membaca ayat tunggal 8.

2 Memahami ayat tunggal yang dibaca STANDARD PEMBELAJARAN CATATAN Membaca dan menulis ayat mudah Bacaan dan pemahaman. 8.0-Membina dan menulis ayat tunggal STANDARD KANDUNGAN 8.0 Membaca ayat i. MINGGU UNIT KONSTRUK MINGGU 35 UNIT 9 KONSTRUK 11 OBJEKTIF Pada akhir unit 9 murid berupaya : 8.tunggal dengan sebutan dan intonasi yang betul iv.1 Membaca ayat tunggal 8.1-Membina ayat tunggal berdasarkan pola ayat dasar 9. Memahami ayat tunggal yang dibaca. Membina ayat tunggal dengan betul. iv. iii. Memahami ayat tunggal yang dibaca. Menulis ayat tunggal dengan betul 9.2-Menulis ayat tunggal 18 .2 Memahami ayat tunggal yang dibaca -tatabahasa kata nama am ayat tanya ayat tunggal tanda baca tukul besi badak sumbu 9. Membaca ayat tunggal dengan sebutan dan intonasi yang betul ii.

19 .

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->