RANCANGAN PENGAJARAN TAHUNAN LITERASI TAHUN 1

MINGGU UNIT KONSTRUK MINGGU 1 UNIT 1 KONSTRUK 1, 2, 3 Kemahiran Pemulihan 1. Huruf abjad kecil dan besar a/A hingga z/Z 2. Huruf vokal a, i, u. OBJEKTIF STANDARD KANDUNGAN 1.0 Mengenal dan membunyikan huruf vokal ‘a’, ‘i’, ‘u’. 1.0 Mengenal dan menulis huruf. STANDARD PEMBELAJARAN CATATAN

Pada akhir unit 1, murid berupaya: i. Menamakan dan membunyikan huruf vokal ‘a’, ‘i’, ‘u’. ii. Menamakan dan menulis huruf kecil ‘a’, ‘i’, ‘u’, ‘b’, ’d’, ’l’, ’t’, ’h’, ’k’ dengan betul. iii. Menamakan dan menulis huruf besar ‘A’, ‘I’, ‘U’, ‘B’, ’D’, ’L’, ’T’, ’H’, ’K’ dengan betul. Pada akhir unit 1, murid berupaya: Membunyikan suku kata KV gabungan huruf vokal dengan huruf konsonan. ii. Menulis suku kata terbuka KV gabungan daripada huruf konsonan dengan vokal. i.

1.1 Menamakan dan membunyikan huruf vokal ‘a’, ‘i’, ‘u’. 1.1 Mengenal bentuk huruf kecil a-z. 1.2 Menulis huruf kecil a-z. 1.3 Mengenal bentuk huruf besar A-Z. 1.4 Menulis huruf besar A-Z.

Guru memperkenalkan huruf vokal ’a’,’i’,’u’ a ayam api i ibu ikan u ular ubi

MINGGU 2 UNIT 1 KONSTRUK 1, 2, 3

1. Sukukata terbuka (kv)

2.0 Membaca suku kata.

2.1 Membaca dan membunyikan suku kata terbuka KV. 3.1 Membina dan menulis suku kata terbuka KV.

3.0 Membina dan menulis suku kata.

Contoh suku kata ba bi bu da di du ha hi hu ka ki ku la li lu ta ti tu

MINGGU 3 UNIT 1 KONSTRUK 1, 2, 3

1. Sukukata terbuka (kv) 2. Perkataan (KV + KV)

Pada akhir unit 1, murid berupaya: i. Membina dan membaca perkataan mengandungi suku kata terbuka 4.0 Membaca perkataan. 4.1 Membaca perkataan yang mengandungi suku kata KV+KV.

Contoh suku kata terbuka KV+KV dahi mata buku batu lidi kuda kuku bahu dada

1

s E. Membunyikan suku kata terbuka KV gabungan huruf konsonan dan huruf vokal yang telah dipelajari. m. 2.1 Membina dan menulis perkataan mengandungi suku kata KV+KV. Huruf abjad kecil dan besar a/A hingga z/Z 2.2 Menulis huruf kecil a-z 1. O.0 Membina dan menulis suku kata. STANDARD PEMBELAJARAN lada tali labu OBJEKTIF Pada akhir unit 1. 2 1. n. e. ii. Perkataaan dua sukukata vokal dan terbuka (vkv) 4. STANDARD KANDUNGAN CATATAN 5. Contoh suku kata terbuka KV+KV raga lori sudu dadu roti topi dagu nasi tebu kera rusa susu MINGGU 5 UNIT 2 KONSTRUK 1. se. 1. C. S 2. N. 3.1 Membina dan ke. r. 1. 1.0 Membaca perkataan.0 Mengenal dan menulis huruf. o. O. MINGGU UNIT KONSTRUK MINGGU 4 UNIT 1 KONSTRUK 1. dan S dengan betul. 5.3 Mengenal huruf besar A-Z. C. Membina dan menulis perkataan mengandungi suku kata terbuka KV+KV. dan s dengan betul. ii. c. Membina dan menulis perkataan mengandungi suku kata terbuka KV+KV. M. Menama dan menulis huruf besar E. m. M. o. tu.4 Menulis huruf besar A-Z. R. N. Perkataan KV + KV 5. Perkataan KV + KV + KV 1. murid berupaya: Membina dan membaca perkataan mengandungi suku kata terbuka KV+KV. i. r. ra.0 Membaca suku kata. iii. n. R. c.0 Membina dan menulis perkataan.1 Membaca perkataan yang mengandungi suku kata KV+KV. 3 1. 5. murid berupaya: i. Sukukata terbuka (kv) 2.0 Membina dan menulis perkataan. Menama dan menulis huruf kecil e. 2.1 Membaca dan membunyikan suku kata terbuka KV.KV+KV.1 Membina dan menulis perkataan mengandungi suku kata KV+KV. di 2 .1 Mengenal bentuk huruf kecil a-z. Pada akhir unit 2. 5. Sukukata terbuka (kv) 3. 3. i. ii.

0 Membaca suku kata. murid berupaya: i. alu. Membina dan menulis suku kata terbuka KV gabungan daripada huruf konsonan dan huruf vokal yang telah dipelajari. 3. Membaca perkataan mengandungi suku kata V+KV dan KV+KV+KV dengan ejaan yang betul.1 Membina dan menulis suku kata terbuka KV. ibu.0 Membina dan menulis suku kata. 4.0 Membaca perkataan. 3.0 Membaca perkataan. 4.2 Membaca perkataan yang mengandungi suku kata terbuka V+KV. v. menulis suku kata terbuka KV. uli. 4. 5.iv. Membunyikan suku kata terbuka KV gabungan huruf konsonan dan huruf vokal yang telah dipelajari. Membina dan menulis STANDARD KANDUNGAN STANDARD PEMBELAJARAN CATATAN Sukukata kv Perkataaan v kv Perkataan kv kv Perkataan kv kv kv 2. 3 OBJEKTIF Pada akhir Unit 2. Membaca perkataan mengandungi suku kata V+KV dan KV+KV+KV dengan ejaan yang betul. 3 . ubi. 5. isi. Membina dan menulis suku kata terbuka KV gabungan daripada huruf konsonan dan huruf vokal yang telah dipelajari.1 Membaca dan membunyikan suku kata terbuka KV. 2.0 Membina dan menulis perkataan.2 Membina dan menulis perkataan mengandungi suku kata terbuka V+KV. ii. iv. ulu MINGGU UNIT KONSTRUK MINGGU 6 UNIT 2 KONSTRUK 2. iii.2 Membaca perkataan yang mengandungi suku kata terbuka V+KV. 4.

Membina dan menulis perkataan mengandungi suku kata V+KV dan KV+KV+KV dengan ejaan yang betul.perkataan mengandungi suku kata V+KV dan KV+KV+KV dengan ejaan yang betul. 4 . STANDARD KANDUNGAN 4. murid berupaya: v.0 Membina dan menulis suku kata. 4. 3. 2. MINGGU 7 UNIT 2 KONSTRUK 2.0 Membaca suku kata. Perkataan kv kv kv 5.Membaca perkataan mengandungi suku kata V+KV dan KV+KV+KV dengan ejaan yang betul.0 Membina dan menulis perkataan. viii.2 Membina dan menulis perkataan mengandungi suku kata terbuka V+KV.0 Membaca perkataan.2 Membaca perkataan yang mengandungi suku kata terbuka V+KV. Membina dan menulis suku kata terbuka KV gabungan daripada huruf konsonan dan huruf vokal yang telah dipelajari. STANDARD PEMBELAJARAN CATATAN Perkataaan v kv vii. MINGGU UNIT KONSTRUK OBJEKTIF 2. 3 Pada akhir Unit 2. Sukukata kv 3. vi. Membunyikan suku kata terbuka KV gabungan huruf konsonan dan huruf vokal yang telah dipelajari.1 Membina dan menulis suku kata terbuka KV.1 Membaca dan membunyikan suku kata terbuka KV. 5.

2 Menulis huruf kecil a-z (f.0 Mengenal dan menulis huruf. lelaki.w. 4. 3 Pada akhir Unit 2.w. ii.v.0 Membaca perkataan.3 Membaca perkataan mengandungi suku kata terbuka KV+KV+KV.3 Mengenal bentuk huruf besar A-Z (F. kerusi. murid berupaya: i. MINGGU 9 UNIT 3 KONSTRUK 1.V. rebana. 5. 1.1 Mengenal huruf kecil a-z (f. Membina dan menulis perkataan mengadungi suku kata V+KV dan KV+KV+KV dengan ejaan yang betul.W.v.W.x dan z) 1.3 Membina dan menulis perkataan mengandungi suku kata terbuka KV+KV+KV.W. Membaca perkataan mengandungi suku kata V+KV dan KV+KV+KV dengan ejaan yang betul. Huruf abjad kecil dan besar a/A hingga z/Z Pada akhir Unit 3.V. ii.4. kereta.V. tomato. menama dan menulis huruf kecil f.x dan z dengan betul. menama dan menulis huruf besar F. murid berupaya: Perkataaan v kv i.X dan Z) 5 .X dan Z dengan betul. kamera.x dan z) 1.0 Membina dan menulis perkataan.w.X dan Z) 1. menara.MINGGU 8 UNIT 2 KONSTRUK 2. bateri Perkataan kv kv kv 5.5 1.v. 1. keladi. 4.4 Menulis huruf besar A-Z (F.

0 Membaca perkataan. v.0 Membina dan menulis perkataan vii. 5. iv.6 Membaca perkataan yang mengandungi suku kata KVK 5.5 Sukukata KVK Perkataan KVK Perkataan V KVK Pada akhir Unit 3.2 Membaca dan membunyikan suku kata tertutup KVK 3.0 Membina dan menulis suku kata STANDARD PEMBELAJARAN 2.0 Membaca perkataan vii.6 Membaca perkataan yang mengandungi suku kata KVK 4. vi.MINGGU UNIT KONSTRUK KEMAHIRAN PEMULIHAN OBJEKTIF iii. membina dan menulis perkataan 4.0 Membaca dan membunyikan suku kata 3. membaca suku kata tertutup KVK dengan betul.11 Membaca perkataan yang mengandungi suku kata tertutup V+KVK 6 .5 Sukukata KVK Perkataan KVK Pada akhir Unit 3.6 Membina dan menulis perkataan yang mengandungi suku kata tertutup KVK MINGGU 11 UNIT 3 KONSTRUK 1.4. murid berupaya: 4. membina dan menulis suku kata tertutup KVK dengan betul. murid berupaya: 4. membaca perkataan KVK. 5.0 Membina dan menulis perkataan. membina dan menulis perkataan KVK. membaca perkataan yang mengandungi suku kata tertutup V+KVK.4. 4.2 Membina dan menulis suku kata tertutup KVK CATATAN Sukukata KVK -van -bas -kad -jam -ayam -ekor -adik -ular -ubat MINGGU 10 UNIT 3 KONSTRUK 1. STANDARD KANDUNGAN 2.

4 Menulis huruf besar A-Z. 1. p.Y gajah cawan cicak 5. 5.8 Membaca perkataan yang mengandungi suku kata terbuka dan tertutup KV+KVK.0 Mengenal dan menulis huruf. Q dan Y dengan betul. ii. 5. 7. Membaca perkataan yang mengandungi suku kata KV+KVK dengan betul.3 Mengenal bentuk huruf kecil A-Z.1 Mengenal bentuk huruf kecil a-z. p.J. iv. MINGGU UNIT KONSTRUK MINGGU 12 UNIT 4 KONSTRUK 1.2 Menulis huruf kecil a-z.q.5 OBJEKTIF Huruf abjad kecil dan besar a/A hingga z/Z Sukukata kvk Perkataan kv kvk Pada akhir Unit 4. P.yang mengandungi suku kata tertutup V+KVK.0 Membina dan menulis perkataan. 5. 7 . Menama dan menulis huruf kecil g. j. 4. Membina dan menulis STANDARD KANDUNGAN STANDARD PEMBELAJARAN CATATAN 1.11 Membina dan menulis perkataan yang mengandungi suku kata V+KVK. iii.3.Q. J. y G. 1.0 Membaca perkataan 1.7 Membina dan menulis perkataan yang mengandungi g. 1. Menama dan menulis huruf besar G.P.4. murid berupaya: i. j. q dan y yang betul.6 Membina dan menulis perkataan yang mengandungi suku kata tertutup KVK.

MINGGU 13 UNIT 4 KONSTRUK 1.4.0 Membaca perkataan suku kata KV+KVK.4 Membaca perkataan yang mengandungi suku kata KVK+KV. Membaca perkataan yang mengandungi suku kata KVK+KVK dengan betul. Membina dan menulis perkataan yang mengandungi suku kata KVK+KV dengan betul. Membina dan menulis perkataan yang mengandungi suku kata KVK+KVK dengan betul.0 Membina dan menulis perkataan. 8.0 Membaca perkataan Pada akhir Unit 4. pensel bantal biskut 8 .perkataan yang mengandungi suku kata KV+KVK dengan betul.5 Sukukata kvk Perkataan kv kvk i. 5. Membaca perkataan yang mengandungi suku kata KVK+KV dengan betul. ii. 5.0 Membina dan menulis perkataan. MINGGU 14 UNIT 4 KONSTRUK 4. Pada akhir Unit 4. ii.4 Membina dan menulis perkataan yang mengandungi suku kata KVK+KV. murid berupaya: 4.3. lampu bomba lembu 5. Membina dan menulis perkataan yang mengandungi suku kata KVK+KVK.8 Membaca perkataan yang mengandungi suku kata KVK+KVK.5 Sukukata kvk Perkataan kvk kvk i. murid berupaya: 4. 4.

5. Mengeja dan menyembunyika n perkataan daripada suku kata KVKK dengan betul.0 Membaca perkataan 5. murid berupaya: Pada akhir Unit 4. murid berupaya: 4.8 Membina dan wang. 3. Sukukata kvkk Pada akhir Unit 5.MINGGU UNIT KONSTRUK MINGGU 15 UNIT 4 KONSTRUK 3.0 Membina dan menulis perkataan. Membaca perkataan yang mengandungi suku kata KVK+KVK dengan betul.0 Membina dan menulis suku kata. 9. Membina dan menulis perkataan yang mengandungi suku kata KVK+KVK. 4. iv.8 Membaca perkataan yang mengandungi suku kata KVK+KVK. Membina dan menulis suku kata KVKK dengan betul. tang.3 Membina dan menulis suku kata tertutup KVKK.gong. lang. bank.5 OBJEKTIF Sukukata kvk Perkataan kvk kvk iii. murid berupaya: STANDARD KANDUNGAN STANDARD PEMBELAJARAN CATATAN 4. ii. ling. MINGGU 16 UNIT 5 KONSTRUK 4 2. tong.10 Membaca perkataan yang mengandungi suku kata KVKK. keng. zink.0 Membaca suku kata i. Membina dan menulis perkataan yang mengandungi suku kata KVK+KVK dengan betul. 9 .0 Membaca perkataan i.0 Membina dan menulis perkataan.3 Membaca dan membunyikan suku kata tertutup KVKK. 2. bang MINGGU 17 UNIT 5 KONSTRUK 5 Sukukata kvkk Perkataan kvkk Pada akhir Unit 5. 5. 3. kong. Mengeja dan membunyikan suku kata KVKK dengan betul.

STANDARD PEMBELAJARAN OBJEKTIF Sukukata kvkk Sukukata kv Pada akhir unit 6 murid berupaya : STANDARD KANDUNGAN CATATAN 4. 5. nangka bangsa.0 Membina dan menulis perkataan. Membina dan menulis perkataan daripada suku kata KV +KVKK dengan betul. Mengeja dan membaca perkataan KV+KVKK dengan sebutan yang betul. Mengeja dan membaca perkataan yang mengandungi suku kata tertutup dengan betul.5 Membaca perkataan yang mengandungi suku kata KVKK+KV. murid berupaya: Perkataan kv kvkk i. tangga 5.18 Membina dan menulis perkataan yang mengandungi suku kata KV+KVKK.5 Membina dan menulis perkataan yang mengandungi suku kata KVKK+KV. MINGGU UNIT KONSTRUK MINGGU 19 UNIT 6 KONSTRUK 6 4.17 Membaca perkataan yang mengandungi suku kata KV+KVKK .ii. ii. 4.0 Membaca perkataan menulis perkataan yang mengandungi suku kata KVKK.0 Membaca perkataan Perkataan kvkk kv i. pi + sang =pisang ca + cing = cacing pa + rang =parang tu + lang = tulang bu + rung= burung so + tong= sotong le + sung =lesung te + rung= terung ba + wang = bawang 5. Membina perkataan yang mengandungi suku kata 4. ii. MINGGU 18 UNIT 5 KONSTRUK 6 Pada akhir Unit 5. Membina dan menulis perkataan KVKK dengan betul.0 Membina dan menulis perkataan 10 . bangku. 5.

tertutup .9 Membaca perkataan yang mengandungi suku kata KVK+KVKK. ii. iii. Mengeja dan membaca perkataan yang mengandungi suku kata tertutup dengan betul. Pada akhir unit 6 murid berupaya : 4. 5. Membina perkataan yang 4. Mengeja dan membaca perkataan yang mengandungi suku kata tertutup dengan betul.0 Membina dan menulis perkataan MINGGU 21 UNIT 6 KONSTRUK 6 Sukukata kvkk Sukukata kvk Perkataan kvkk kvk 5.9 Membina dan menulis perkataan yang mengandungi suku kata KVK+KVKK. manggis. iii. 5.mangkuk. MINGGU 20 UNIT 6 KONSTRUK 6 Sukukata kvk Sukukata kvkk Perkataan kvk kvkk i.16 Membaca perkataan yang mengandungi KVKK+KVK. ii. kambing. tendang.0 Membaca perkataan i.0 Membaca perkataan 4.tongkat 4.16 Membina dan menulis perkataan yang mengandungi cangkul. lombong. Menulis perkataan yang mengandungi suku kata tertutup dengan betul. lembing Pada akhir unit 6 murid berupaya : 5.0 Membina dan menulis perkataan 11 . Menulis perkataan yang mengandungi suku kata tertutup dengan betul. Membina perkataan yang mengandungi suku kata tertutup .

pinggang. iii. 5 .12 Membaca perkataan yang mengandungi suku kata V+KVKK.0 Membina dan menulis perkataan. Membaca perkataan yang mengandungi suku kata Pada akhir unit 7 murid berupaya : 4. MINGGU UNIT KONSTRUK MINGGU 22 UNIT 6 KONSTRUK 6 OBJEKTIF Sukukata kvkk Perkataan kvkk kvkk i. ii.13 Membaca perkataan yang mengandungi suku kata KVKK+KVKK.6.7 Huruf vokal a i u Sukukata kvkk Perkataan v kvkk i.0 Membaca perkataan. iii. Mengeja dan membaca perkataan yang mengandungi suku kata tertutup dengan betul. Pada akhir unit 6 murid berupaya : 4. Menulis perkataan yang mengandungi suku kata tertutup dengan betul.mengandungi suku kata tertutup . MINGGU 23 UNIT 7 KONSTRUK 4.16 Membina dan menulis perkataan yang mengandungi suku kata KVKK+KVKK. tongkang.panggung. Membina perkataan yang mengandungi suku kata tertutup . Menulis perkataan yang mengandungi suku kata tertutup dengan betul. 5. STANDARD PEMBELAJARAN CATATAN 4. STANDARD KANDUNGAN suku kata KVKK+KVK. DAFTAR KATA: ulang abang asing usang alang 12 . kangkung 5. 4.longkang.0 Membaca perkataan.

Membina dan menulis perkataan yang mengandungi suku kata tertutup VK+KVK dengan betul. Membaca perkataan yang mengandungi suku kata tertutup VK+KVK dengan betul. ii. 6 STANDARD KANDUNGAN STANDARD PEMBELAJARAN CATATAN Sukukata kvkk 5. Membina dan menulis perkataan yang mengandungi suku kata tertutup V+KVKK dengan betul.0 Menulis perkataan.tertutup V+KVKK dengan betul. Perkataan vk kvkk i.14 Membina dan DAFTAR KATA: uncang imbang insang untung undang emping 13 .0 Membaca perkataan.0 Membaca perkataan. ii. ulung orang udang MINGGU 24 UNIT 7 KONSTRUK 4. 5.12 Membina dan menulis perkataan yang mengandungi suku kata V+KVKK. 6 Sukukata kvk Perkataan vk kvk 4. 5.15 Membina dan menulis perkataan yang mengandungi suku kata VK+KVK. 5. OBJEKTIF Pada akhir unit 7 murid berupaya : 4. i.0 Menulis perkataan. 4. Pada akhir unit 7 murid berupaya : 5. Membaca perkataan yang mengandungi suku kata tertutup VK+KVKK 5. 5. 5. 4.0 Membina dan menulis perkataan. DAFTAR KATA: arnab Isnin askar Islam ambil indah abjad intan ombak ustaz organ untuk orkid umpan objek encik empat embun MINGGU UNIT KONSTRUK MINGGU 25 UNIT 7 KONSTRUK 4.15 Mengeja dan membaca perkataan yang mengandungi suku kata VK+KVK.14 Membaca perkataan yang mengandungi suku kata VK+KVKK.

5. menulis perkataan yang mengandungi suku kata VK+KVKK. Membaca perkataan yang mengandungi vokal berganding dengan betul. Membina dan menulis perkataan mengandungi vokal bergandin dengan betul. Membina dan menulis perkataan yang mengandungi suku kata tertutup VK+KVKK dengan betul. MINGGU 26 UNIT 7 KONSTRUK 8 Pada akhir unit 7 murid berupaya : Diftong i. ambang 5.dengan betul. Pada akhir unit 7 murid berupaya : i.0 Membaca perkataan. 4. ii.20 Membaca perkataan yang mengandungi vokal berganding.18 Membina dan menulis perkataan yang mengandungi diftong. kedai ramai pakai misai hijau sepoi limau pulau helai gerai balai petai pisau dawai serai tupai MINGGU 27 UNIT 7 KONSTRUK 8 Perkataan yang melibatkan diftong dan vokal berganding. ii. 4.0 Membina dan menulis perkataan.0 Membaca perkataan. Membina dan menulis perkataan mengandung diftong dengan betul. Membaca perkataan mengandungi diftong dengan betul. 4.20 Membina dan menulis perkataan yang mengandungi vokal berganding. kuih buih duit cuit buah piala suap tuala main kain lain daun 14 . 4. 5.18 Mengeja dan membaca perkataan yang mengandungi diftong. 5.0 Membina dan menulis perkataan. ii.

Pada akhir unit 8 murid berupaya : 4. Pada akhir unit 8 murid berupaya : 2.5 Membina dan menulis suku kata tertutup yang mengandungi digraf. Perkataan yang melibatkan huruf konsonan bergabung (digraf).5 Membaca dan membunyikan suku kata tertutup yang mengandungi digraf.0 Membaca perkataan i.MINGGU 28 UNIT 8 KONSTRUK 9 Perkataan yang melibatkan huruf konsonan bergabung (digraf). 4. membina dan menulis suku kata yang mengandungi digraf. membaca perkataan yang mengandungi digraf dengan betul. membaca perkataan yang mengandungi ii.19 Membaca perkataan yang mengandungi digraf. -ungu -angsa -tangan -langit -bangun 5. -bunga -nganga -singa -wangi -nyanyi MINGGU UNIT KONSTRUK CATATAN Sukukata yang melibatkan huruf konsonan bergabung (digraf). MINGGU 29 UNIT 8 KONSTRUK 9 ii. 5.0 Membina dan menulis suku kata 2.21 Membaca perkataan yang mengandungi -stesen -klip -stoking -span 15 . OBJEKTIF STANDARD KANDUNGAN 3.0 Membaca suku kata i. membina dan menulis perkataan yang mengandungi digraf dengan betul dan kemas. STANDARD PEMBELAJARAN 3.0 Membaca perkataan i..0 Membina dan menulis perkataan MINGGU 30 UNIT 8 KONSTRUK 9 Perkataan yang melibatkan konsonan bergabung. 4. Pada akhir unit 8 murid berupaya : 4.19 Membina dan menulis perkataan yang mengandungi digraf. membaca suku kata tertutup yang mengandungi digraf.

5.22 Membina dan menulis perkataan yang mengandungi kata imbuhan. membina dan menulis perkataan yang mengandungi konsonan bergabung dengan betul. -ber + lari = berlari -me + lukis = melukis -ter + jatuh = terjatuh 5.23 Membina dan menulis perkataan yang -tiup + an = tiupan -lari + an = larian -main + an = mainan -tulis + an = tulisan -lukis + an = lukisan ii. i.22 Membaca perkataan yang mengandungi kata imbuhan. 16 . 5.21 Membina dan menulis perkataan yang mengandungi konsonan bergabung.0 Membaca perkataan 4. membaca perkataan yang berimbuhan akhiran dengan betul. membina dan menulis perkataan yang berimbuhan awalan dengan betul dan kemas.0 Membina dan menulis perkataan konsonan bergabung. Pada akhir unit 8 murid berupaya : membaca perkataan yang berimbuhan awalan dengan betul. ii.23 Membaca perkataan yang mengandungi kata imbuhan akhiran. 5.0 Membaca perkataan i. 5.0 Membina dan menulis perkataan 4.0 Membina dan menulis perkataan MINGGU UNIT KONSTRUK MINGGU 32 UNIT 8 KONSTRUK 10 OBJEKTIF Pada akhir unit 8 murid berupaya : STANDARD KANDUNGAN STANDARD PEMBELAJARAN CATATAN 4. membina dan menulis 5.MINGGU 31 UNIT 8 KONSTRUK 10 konsonan bergabung dengan betul. -krayon -dram 4. ii.

1 Membina dan menulis rangkai kata 8. Memahami ayat tunggal yang dibaca.2 Memahami ayat tunggal yang dibaca -Tatabahasa Kata nama am -duit syiling bakul sampah -Tatabahasa Kata Nama Am Ayat Tanya Ayat Tunggal Tanda Baca baju hujan jambu air MINGGU 34 UNIT 9 KONSTRUK 11 Membaca dan menulis ayat mudah 6. Membaca ayat tunggal dengan sebutan dan intonasi yang betul iv. Pada akhir unit 9 murid berupaya : 6. Membina dan menulis rangkai kata dengan betul.1 Membaca rangkai kata 7.MINGGU 33 UNIT 9 KONSTRUK 11 Membaca ayat mudah perkataan yang berimbuhan akhiran dengan betul dan kemas.0 Membaca rangkai kata i.1 Membina dan menulis rangkai kata 8. ii.0 Membina dan menulis rangkai kata 8. iii. 6. ii.0 Membaca ayat mengandungi kata imbuhan akhiran.1 Membaca ayat tunggal -tatabahasa kata nama am ayat tanya ayat tunggal tanda baca -duit syiling bakul sampah baju hujan jambu air 17 .1 Membaca ayat tunggal 8.0 Membaca ayat 7.0 Membaca rangkai kata i. Membaca rangkai kata dengan sebutan yang betul. Membaca rangkai kata dengan sebutan yang betul. Membina dan menulis rangkai kata dengan betul. Pada akhir unit 9 murid berupaya : 6. iii. Membaca ayat 7.0 Membina dan menulis rangkai kata 8.1 Membaca rangkai kata 7.

Membina ayat tunggal dengan betul.0-Membina dan menulis ayat tunggal STANDARD KANDUNGAN 8. 8. Memahami ayat tunggal yang dibaca.1-Membina ayat tunggal berdasarkan pola ayat dasar 9.2 Memahami ayat tunggal yang dibaca STANDARD PEMBELAJARAN CATATAN Membaca dan menulis ayat mudah Bacaan dan pemahaman.2 Memahami ayat tunggal yang dibaca -tatabahasa kata nama am ayat tanya ayat tunggal tanda baca tukul besi badak sumbu 9. Menulis ayat tunggal dengan betul 9.0 Membaca ayat i.1 Membaca ayat tunggal 8. iv. Membaca ayat tunggal dengan sebutan dan intonasi yang betul ii.tunggal dengan sebutan dan intonasi yang betul iv.2-Menulis ayat tunggal 18 . Memahami ayat tunggal yang dibaca. iii. MINGGU UNIT KONSTRUK MINGGU 35 UNIT 9 KONSTRUK 11 OBJEKTIF Pada akhir unit 9 murid berupaya : 8.

19 .

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful