RANCANGAN PENGAJARAN TAHUNAN LITERASI TAHUN 1

MINGGU UNIT KONSTRUK MINGGU 1 UNIT 1 KONSTRUK 1, 2, 3 Kemahiran Pemulihan 1. Huruf abjad kecil dan besar a/A hingga z/Z 2. Huruf vokal a, i, u. OBJEKTIF STANDARD KANDUNGAN 1.0 Mengenal dan membunyikan huruf vokal ‘a’, ‘i’, ‘u’. 1.0 Mengenal dan menulis huruf. STANDARD PEMBELAJARAN CATATAN

Pada akhir unit 1, murid berupaya: i. Menamakan dan membunyikan huruf vokal ‘a’, ‘i’, ‘u’. ii. Menamakan dan menulis huruf kecil ‘a’, ‘i’, ‘u’, ‘b’, ’d’, ’l’, ’t’, ’h’, ’k’ dengan betul. iii. Menamakan dan menulis huruf besar ‘A’, ‘I’, ‘U’, ‘B’, ’D’, ’L’, ’T’, ’H’, ’K’ dengan betul. Pada akhir unit 1, murid berupaya: Membunyikan suku kata KV gabungan huruf vokal dengan huruf konsonan. ii. Menulis suku kata terbuka KV gabungan daripada huruf konsonan dengan vokal. i.

1.1 Menamakan dan membunyikan huruf vokal ‘a’, ‘i’, ‘u’. 1.1 Mengenal bentuk huruf kecil a-z. 1.2 Menulis huruf kecil a-z. 1.3 Mengenal bentuk huruf besar A-Z. 1.4 Menulis huruf besar A-Z.

Guru memperkenalkan huruf vokal ’a’,’i’,’u’ a ayam api i ibu ikan u ular ubi

MINGGU 2 UNIT 1 KONSTRUK 1, 2, 3

1. Sukukata terbuka (kv)

2.0 Membaca suku kata.

2.1 Membaca dan membunyikan suku kata terbuka KV. 3.1 Membina dan menulis suku kata terbuka KV.

3.0 Membina dan menulis suku kata.

Contoh suku kata ba bi bu da di du ha hi hu ka ki ku la li lu ta ti tu

MINGGU 3 UNIT 1 KONSTRUK 1, 2, 3

1. Sukukata terbuka (kv) 2. Perkataan (KV + KV)

Pada akhir unit 1, murid berupaya: i. Membina dan membaca perkataan mengandungi suku kata terbuka 4.0 Membaca perkataan. 4.1 Membaca perkataan yang mengandungi suku kata KV+KV.

Contoh suku kata terbuka KV+KV dahi mata buku batu lidi kuda kuku bahu dada

1

Perkataan KV + KV + KV 1. o. R. Pada akhir unit 2. murid berupaya: i.0 Membina dan menulis perkataan.1 Membina dan menulis perkataan mengandungi suku kata KV+KV. Sukukata terbuka (kv) 3. ra.KV+KV.3 Mengenal huruf besar A-Z.0 Membaca perkataan. 1. O.1 Membaca perkataan yang mengandungi suku kata KV+KV. m. 5.0 Membina dan menulis suku kata. ii. 2 1. s E. 2. dan s dengan betul. STANDARD PEMBELAJARAN lada tali labu OBJEKTIF Pada akhir unit 1. R.0 Membaca suku kata. MINGGU UNIT KONSTRUK MINGGU 4 UNIT 1 KONSTRUK 1. dan S dengan betul. Menama dan menulis huruf kecil e. iii. M. c. Sukukata terbuka (kv) 2. STANDARD KANDUNGAN CATATAN 5. Membina dan menulis perkataan mengandungi suku kata terbuka KV+KV.1 Membaca dan membunyikan suku kata terbuka KV. Huruf abjad kecil dan besar a/A hingga z/Z 2. 1. o.1 Membina dan menulis perkataan mengandungi suku kata KV+KV. e.0 Mengenal dan menulis huruf. m. S 2. N. murid berupaya: Membina dan membaca perkataan mengandungi suku kata terbuka KV+KV. O.4 Menulis huruf besar A-Z. se. 5. Contoh suku kata terbuka KV+KV raga lori sudu dadu roti topi dagu nasi tebu kera rusa susu MINGGU 5 UNIT 2 KONSTRUK 1.0 Membina dan menulis perkataan. r. di 2 . Menama dan menulis huruf besar E. Membunyikan suku kata terbuka KV gabungan huruf konsonan dan huruf vokal yang telah dipelajari. 3 1. n. N. Membina dan menulis perkataan mengandungi suku kata terbuka KV+KV. M.1 Membina dan ke. n.1 Mengenal bentuk huruf kecil a-z. ii. C. 2. Perkataan KV + KV 5. i. i. c. r. ii.2 Menulis huruf kecil a-z 1. tu. 5. Perkataaan dua sukukata vokal dan terbuka (vkv) 4. 3. C. 1. 3.

5. iii. Membina dan menulis suku kata terbuka KV gabungan daripada huruf konsonan dan huruf vokal yang telah dipelajari. Membina dan menulis STANDARD KANDUNGAN STANDARD PEMBELAJARAN CATATAN Sukukata kv Perkataaan v kv Perkataan kv kv Perkataan kv kv kv 2. iv. 3 OBJEKTIF Pada akhir Unit 2.2 Membaca perkataan yang mengandungi suku kata terbuka V+KV. ulu MINGGU UNIT KONSTRUK MINGGU 6 UNIT 2 KONSTRUK 2. Membaca perkataan mengandungi suku kata V+KV dan KV+KV+KV dengan ejaan yang betul. 4.0 Membina dan menulis suku kata.0 Membaca perkataan. ibu. isi. uli. Membina dan menulis suku kata terbuka KV gabungan daripada huruf konsonan dan huruf vokal yang telah dipelajari.0 Membaca suku kata. 4. Membaca perkataan mengandungi suku kata V+KV dan KV+KV+KV dengan ejaan yang betul. ubi.0 Membina dan menulis perkataan. menulis suku kata terbuka KV. 4. 3.1 Membaca dan membunyikan suku kata terbuka KV. v. 5. 4.2 Membina dan menulis perkataan mengandungi suku kata terbuka V+KV.1 Membina dan menulis suku kata terbuka KV. 3.0 Membaca perkataan. Membunyikan suku kata terbuka KV gabungan huruf konsonan dan huruf vokal yang telah dipelajari. ii. murid berupaya: i.2 Membaca perkataan yang mengandungi suku kata terbuka V+KV.iv. 2. alu. 3 .

4 . viii. Membunyikan suku kata terbuka KV gabungan huruf konsonan dan huruf vokal yang telah dipelajari. Membina dan menulis perkataan mengandungi suku kata V+KV dan KV+KV+KV dengan ejaan yang betul. murid berupaya: v. 3 Pada akhir Unit 2. STANDARD PEMBELAJARAN CATATAN Perkataaan v kv vii.0 Membaca suku kata. Sukukata kv 3.0 Membina dan menulis suku kata.1 Membina dan menulis suku kata terbuka KV.1 Membaca dan membunyikan suku kata terbuka KV. Perkataan kv kv kv 5.2 Membina dan menulis perkataan mengandungi suku kata terbuka V+KV. vi. MINGGU 7 UNIT 2 KONSTRUK 2. 5.0 Membaca perkataan. Membina dan menulis suku kata terbuka KV gabungan daripada huruf konsonan dan huruf vokal yang telah dipelajari.0 Membina dan menulis perkataan. MINGGU UNIT KONSTRUK OBJEKTIF 2.2 Membaca perkataan yang mengandungi suku kata terbuka V+KV. 2. 4.perkataan mengandungi suku kata V+KV dan KV+KV+KV dengan ejaan yang betul.Membaca perkataan mengandungi suku kata V+KV dan KV+KV+KV dengan ejaan yang betul. STANDARD KANDUNGAN 4. 3.

bateri Perkataan kv kv kv 5.v. kereta.4 Menulis huruf besar A-Z (F.V.X dan Z dengan betul. 1. murid berupaya: Perkataaan v kv i. rebana. Huruf abjad kecil dan besar a/A hingga z/Z Pada akhir Unit 3.v.3 Mengenal bentuk huruf besar A-Z (F.x dan z dengan betul.MINGGU 8 UNIT 2 KONSTRUK 2. 3 Pada akhir Unit 2.3 Membaca perkataan mengandungi suku kata terbuka KV+KV+KV. 5. ii.3 Membina dan menulis perkataan mengandungi suku kata terbuka KV+KV+KV.V.0 Membaca perkataan. lelaki. Membina dan menulis perkataan mengadungi suku kata V+KV dan KV+KV+KV dengan ejaan yang betul.4.w.v.W.W. kerusi.1 Mengenal huruf kecil a-z (f.5 1. 4.2 Menulis huruf kecil a-z (f. murid berupaya: i. menara.w. menama dan menulis huruf kecil f. 1.X dan Z) 1. keladi.0 Membina dan menulis perkataan.x dan z) 1.V. ii. menama dan menulis huruf besar F. 4.X dan Z) 5 .0 Mengenal dan menulis huruf. tomato.W. Membaca perkataan mengandungi suku kata V+KV dan KV+KV+KV dengan ejaan yang betul.w. kamera.x dan z) 1. MINGGU 9 UNIT 3 KONSTRUK 1.

6 Membaca perkataan yang mengandungi suku kata KVK 5. membina dan menulis perkataan KVK. membaca suku kata tertutup KVK dengan betul.4.0 Membina dan menulis perkataan. v. membina dan menulis perkataan 4.6 Membina dan menulis perkataan yang mengandungi suku kata tertutup KVK MINGGU 11 UNIT 3 KONSTRUK 1.4.5 Sukukata KVK Perkataan KVK Pada akhir Unit 3. STANDARD KANDUNGAN 2.5 Sukukata KVK Perkataan KVK Perkataan V KVK Pada akhir Unit 3.MINGGU UNIT KONSTRUK KEMAHIRAN PEMULIHAN OBJEKTIF iii. murid berupaya: 4. 4.11 Membaca perkataan yang mengandungi suku kata tertutup V+KVK 6 . 5. membaca perkataan KVK. membaca perkataan yang mengandungi suku kata tertutup V+KVK.2 Membina dan menulis suku kata tertutup KVK CATATAN Sukukata KVK -van -bas -kad -jam -ayam -ekor -adik -ular -ubat MINGGU 10 UNIT 3 KONSTRUK 1. murid berupaya: 4. iv.6 Membaca perkataan yang mengandungi suku kata KVK 4.0 Membaca perkataan.0 Membina dan menulis suku kata STANDARD PEMBELAJARAN 2.0 Membaca dan membunyikan suku kata 3. membina dan menulis suku kata tertutup KVK dengan betul. 5.0 Membina dan menulis perkataan vii.0 Membaca perkataan vii. vi.2 Membaca dan membunyikan suku kata tertutup KVK 3.

MINGGU UNIT KONSTRUK MINGGU 12 UNIT 4 KONSTRUK 1. p. 5. 4. 1.0 Membaca perkataan 1. J.Y gajah cawan cicak 5. y G.1 Mengenal bentuk huruf kecil a-z.11 Membina dan menulis perkataan yang mengandungi suku kata V+KVK. 7 . Menama dan menulis huruf kecil g.q.3.P. Q dan Y dengan betul.7 Membina dan menulis perkataan yang mengandungi g. murid berupaya: i. 7.4. 1. Membaca perkataan yang mengandungi suku kata KV+KVK dengan betul. j. P. ii.5 OBJEKTIF Huruf abjad kecil dan besar a/A hingga z/Z Sukukata kvk Perkataan kv kvk Pada akhir Unit 4.6 Membina dan menulis perkataan yang mengandungi suku kata tertutup KVK. iv.yang mengandungi suku kata tertutup V+KVK. 1. 5.Q. q dan y yang betul. Menama dan menulis huruf besar G. iii. p.0 Mengenal dan menulis huruf. 5.4 Menulis huruf besar A-Z.J.8 Membaca perkataan yang mengandungi suku kata terbuka dan tertutup KV+KVK.3 Mengenal bentuk huruf kecil A-Z.0 Membina dan menulis perkataan. j.2 Menulis huruf kecil a-z. Membina dan menulis STANDARD KANDUNGAN STANDARD PEMBELAJARAN CATATAN 1.

Membina dan menulis perkataan yang mengandungi suku kata KVK+KVK dengan betul.0 Membaca perkataan suku kata KV+KVK.4 Membina dan menulis perkataan yang mengandungi suku kata KVK+KV. ii. 8. ii.5 Sukukata kvk Perkataan kv kvk i.0 Membina dan menulis perkataan. lampu bomba lembu 5. 5. Membaca perkataan yang mengandungi suku kata KVK+KVK dengan betul.5 Sukukata kvk Perkataan kvk kvk i.8 Membaca perkataan yang mengandungi suku kata KVK+KVK. murid berupaya: 4.4. 5. Pada akhir Unit 4. MINGGU 14 UNIT 4 KONSTRUK 4. pensel bantal biskut 8 .4 Membaca perkataan yang mengandungi suku kata KVK+KV. Membina dan menulis perkataan yang mengandungi suku kata KVK+KV dengan betul.0 Membaca perkataan Pada akhir Unit 4. MINGGU 13 UNIT 4 KONSTRUK 1. Membaca perkataan yang mengandungi suku kata KVK+KV dengan betul. Membina dan menulis perkataan yang mengandungi suku kata KVK+KVK.perkataan yang mengandungi suku kata KV+KVK dengan betul.0 Membina dan menulis perkataan. 4. murid berupaya: 4.3.

Mengeja dan membunyikan suku kata KVKK dengan betul. murid berupaya: Pada akhir Unit 4. 9 . Mengeja dan menyembunyika n perkataan daripada suku kata KVKK dengan betul. MINGGU 16 UNIT 5 KONSTRUK 4 2. tong. Membina dan menulis perkataan yang mengandungi suku kata KVK+KVK. ling. kong. iv. 9. Membina dan menulis suku kata KVKK dengan betul. ii.0 Membaca perkataan i. keng.gong.5 OBJEKTIF Sukukata kvk Perkataan kvk kvk iii. 3. 3. 5. bank.0 Membina dan menulis perkataan.0 Membina dan menulis suku kata. Membina dan menulis perkataan yang mengandungi suku kata KVK+KVK dengan betul.8 Membina dan wang.0 Membaca suku kata i.0 Membaca perkataan 5. lang. murid berupaya: 4.MINGGU UNIT KONSTRUK MINGGU 15 UNIT 4 KONSTRUK 3.3 Membaca dan membunyikan suku kata tertutup KVKK. tang.8 Membaca perkataan yang mengandungi suku kata KVK+KVK. murid berupaya: STANDARD KANDUNGAN STANDARD PEMBELAJARAN CATATAN 4.3 Membina dan menulis suku kata tertutup KVKK. 2. Membaca perkataan yang mengandungi suku kata KVK+KVK dengan betul.10 Membaca perkataan yang mengandungi suku kata KVKK. zink.0 Membina dan menulis perkataan. Sukukata kvkk Pada akhir Unit 5. bang MINGGU 17 UNIT 5 KONSTRUK 5 Sukukata kvkk Perkataan kvkk Pada akhir Unit 5. 4. 5.

murid berupaya: Perkataan kv kvkk i. bangku. MINGGU UNIT KONSTRUK MINGGU 19 UNIT 6 KONSTRUK 6 4. tangga 5. Membina dan menulis perkataan daripada suku kata KV +KVKK dengan betul.0 Membina dan menulis perkataan. 5.5 Membina dan menulis perkataan yang mengandungi suku kata KVKK+KV. Membina dan menulis perkataan KVKK dengan betul. 5.0 Membaca perkataan Perkataan kvkk kv i. Mengeja dan membaca perkataan KV+KVKK dengan sebutan yang betul.0 Membina dan menulis perkataan 10 .0 Membaca perkataan menulis perkataan yang mengandungi suku kata KVKK. STANDARD PEMBELAJARAN OBJEKTIF Sukukata kvkk Sukukata kv Pada akhir unit 6 murid berupaya : STANDARD KANDUNGAN CATATAN 4. pi + sang =pisang ca + cing = cacing pa + rang =parang tu + lang = tulang bu + rung= burung so + tong= sotong le + sung =lesung te + rung= terung ba + wang = bawang 5. nangka bangsa. ii. 4.ii.17 Membaca perkataan yang mengandungi suku kata KV+KVKK . ii. MINGGU 18 UNIT 5 KONSTRUK 6 Pada akhir Unit 5.5 Membaca perkataan yang mengandungi suku kata KVKK+KV.18 Membina dan menulis perkataan yang mengandungi suku kata KV+KVKK. Membina perkataan yang mengandungi suku kata 4. Mengeja dan membaca perkataan yang mengandungi suku kata tertutup dengan betul.

iii. kambing. Mengeja dan membaca perkataan yang mengandungi suku kata tertutup dengan betul. Pada akhir unit 6 murid berupaya : 4. Membina perkataan yang 4.0 Membaca perkataan 4. Membina perkataan yang mengandungi suku kata tertutup .0 Membina dan menulis perkataan MINGGU 21 UNIT 6 KONSTRUK 6 Sukukata kvkk Sukukata kvk Perkataan kvkk kvk 5. manggis. 5. lombong.mangkuk. Menulis perkataan yang mengandungi suku kata tertutup dengan betul.16 Membaca perkataan yang mengandungi KVKK+KVK.0 Membina dan menulis perkataan 11 .16 Membina dan menulis perkataan yang mengandungi cangkul.9 Membina dan menulis perkataan yang mengandungi suku kata KVK+KVKK. Menulis perkataan yang mengandungi suku kata tertutup dengan betul. ii. 5. ii. MINGGU 20 UNIT 6 KONSTRUK 6 Sukukata kvk Sukukata kvkk Perkataan kvk kvkk i. Mengeja dan membaca perkataan yang mengandungi suku kata tertutup dengan betul.tongkat 4. iii. lembing Pada akhir unit 6 murid berupaya : 5.tertutup .0 Membaca perkataan i. tendang.9 Membaca perkataan yang mengandungi suku kata KVK+KVKK.

0 Membaca perkataan. DAFTAR KATA: ulang abang asing usang alang 12 . Mengeja dan membaca perkataan yang mengandungi suku kata tertutup dengan betul. tongkang. Membaca perkataan yang mengandungi suku kata Pada akhir unit 7 murid berupaya : 4. 4.longkang. Menulis perkataan yang mengandungi suku kata tertutup dengan betul. iii. MINGGU UNIT KONSTRUK MINGGU 22 UNIT 6 KONSTRUK 6 OBJEKTIF Sukukata kvkk Perkataan kvkk kvkk i. MINGGU 23 UNIT 7 KONSTRUK 4.12 Membaca perkataan yang mengandungi suku kata V+KVKK.0 Membina dan menulis perkataan. 5. kangkung 5.mengandungi suku kata tertutup . pinggang. iii. Menulis perkataan yang mengandungi suku kata tertutup dengan betul.13 Membaca perkataan yang mengandungi suku kata KVKK+KVKK. STANDARD KANDUNGAN suku kata KVKK+KVK.0 Membaca perkataan. ii. STANDARD PEMBELAJARAN CATATAN 4. Membina perkataan yang mengandungi suku kata tertutup .panggung. 5 .16 Membina dan menulis perkataan yang mengandungi suku kata KVKK+KVKK.7 Huruf vokal a i u Sukukata kvkk Perkataan v kvkk i. Pada akhir unit 6 murid berupaya : 4.6.

i.tertutup V+KVKK dengan betul. Perkataan vk kvkk i. Membina dan menulis perkataan yang mengandungi suku kata tertutup V+KVKK dengan betul. DAFTAR KATA: arnab Isnin askar Islam ambil indah abjad intan ombak ustaz organ untuk orkid umpan objek encik empat embun MINGGU UNIT KONSTRUK MINGGU 25 UNIT 7 KONSTRUK 4.0 Membina dan menulis perkataan.0 Membaca perkataan.15 Membina dan menulis perkataan yang mengandungi suku kata VK+KVK. Pada akhir unit 7 murid berupaya : 5. ii. 4. 5. Membaca perkataan yang mengandungi suku kata tertutup VK+KVKK 5. 5. 6 Sukukata kvk Perkataan vk kvk 4.0 Menulis perkataan.14 Membaca perkataan yang mengandungi suku kata VK+KVKK. ii. 4. OBJEKTIF Pada akhir unit 7 murid berupaya : 4. 5.14 Membina dan DAFTAR KATA: uncang imbang insang untung undang emping 13 . 5. ulung orang udang MINGGU 24 UNIT 7 KONSTRUK 4. 6 STANDARD KANDUNGAN STANDARD PEMBELAJARAN CATATAN Sukukata kvkk 5.12 Membina dan menulis perkataan yang mengandungi suku kata V+KVKK. Membaca perkataan yang mengandungi suku kata tertutup VK+KVK dengan betul. 5.15 Mengeja dan membaca perkataan yang mengandungi suku kata VK+KVK. Membina dan menulis perkataan yang mengandungi suku kata tertutup VK+KVK dengan betul.0 Menulis perkataan.0 Membaca perkataan.

18 Membina dan menulis perkataan yang mengandungi diftong.18 Mengeja dan membaca perkataan yang mengandungi diftong. 5. Membina dan menulis perkataan mengandungi vokal bergandin dengan betul.0 Membaca perkataan. Pada akhir unit 7 murid berupaya : i. 4.0 Membaca perkataan. ambang 5.dengan betul. menulis perkataan yang mengandungi suku kata VK+KVKK.20 Membaca perkataan yang mengandungi vokal berganding. Membina dan menulis perkataan mengandung diftong dengan betul. 5. ii. 4. ii. MINGGU 26 UNIT 7 KONSTRUK 8 Pada akhir unit 7 murid berupaya : Diftong i. 4.0 Membina dan menulis perkataan. ii. 5. Membaca perkataan yang mengandungi vokal berganding dengan betul.20 Membina dan menulis perkataan yang mengandungi vokal berganding. kuih buih duit cuit buah piala suap tuala main kain lain daun 14 . 4. Membina dan menulis perkataan yang mengandungi suku kata tertutup VK+KVKK dengan betul. Membaca perkataan mengandungi diftong dengan betul. kedai ramai pakai misai hijau sepoi limau pulau helai gerai balai petai pisau dawai serai tupai MINGGU 27 UNIT 7 KONSTRUK 8 Perkataan yang melibatkan diftong dan vokal berganding.0 Membina dan menulis perkataan.

21 Membaca perkataan yang mengandungi -stesen -klip -stoking -span 15 .0 Membaca suku kata i. -bunga -nganga -singa -wangi -nyanyi MINGGU UNIT KONSTRUK CATATAN Sukukata yang melibatkan huruf konsonan bergabung (digraf). 5. -ungu -angsa -tangan -langit -bangun 5. membina dan menulis perkataan yang mengandungi digraf dengan betul dan kemas.0 Membaca perkataan i. 4.0 Membaca perkataan i.19 Membina dan menulis perkataan yang mengandungi digraf. 4. membaca suku kata tertutup yang mengandungi digraf.19 Membaca perkataan yang mengandungi digraf. membaca perkataan yang mengandungi digraf dengan betul. Pada akhir unit 8 murid berupaya : 4. Perkataan yang melibatkan huruf konsonan bergabung (digraf). membina dan menulis suku kata yang mengandungi digraf.0 Membina dan menulis perkataan MINGGU 30 UNIT 8 KONSTRUK 9 Perkataan yang melibatkan konsonan bergabung. membaca perkataan yang mengandungi ii.5 Membina dan menulis suku kata tertutup yang mengandungi digraf..0 Membina dan menulis suku kata 2.5 Membaca dan membunyikan suku kata tertutup yang mengandungi digraf. MINGGU 29 UNIT 8 KONSTRUK 9 ii. STANDARD PEMBELAJARAN 3. OBJEKTIF STANDARD KANDUNGAN 3.MINGGU 28 UNIT 8 KONSTRUK 9 Perkataan yang melibatkan huruf konsonan bergabung (digraf). Pada akhir unit 8 murid berupaya : 2. Pada akhir unit 8 murid berupaya : 4.

21 Membina dan menulis perkataan yang mengandungi konsonan bergabung. 5. 16 .0 Membaca perkataan i.0 Membina dan menulis perkataan MINGGU UNIT KONSTRUK MINGGU 32 UNIT 8 KONSTRUK 10 OBJEKTIF Pada akhir unit 8 murid berupaya : STANDARD KANDUNGAN STANDARD PEMBELAJARAN CATATAN 4. Pada akhir unit 8 murid berupaya : membaca perkataan yang berimbuhan awalan dengan betul. membina dan menulis 5. 5. membaca perkataan yang berimbuhan akhiran dengan betul. 5.22 Membaca perkataan yang mengandungi kata imbuhan. i. ii.23 Membaca perkataan yang mengandungi kata imbuhan akhiran.MINGGU 31 UNIT 8 KONSTRUK 10 konsonan bergabung dengan betul. -krayon -dram 4. ii.23 Membina dan menulis perkataan yang -tiup + an = tiupan -lari + an = larian -main + an = mainan -tulis + an = tulisan -lukis + an = lukisan ii. -ber + lari = berlari -me + lukis = melukis -ter + jatuh = terjatuh 5. membina dan menulis perkataan yang berimbuhan awalan dengan betul dan kemas. 5.0 Membina dan menulis perkataan konsonan bergabung.0 Membina dan menulis perkataan 4.22 Membina dan menulis perkataan yang mengandungi kata imbuhan. membina dan menulis perkataan yang mengandungi konsonan bergabung dengan betul.0 Membaca perkataan 4.

Membina dan menulis rangkai kata dengan betul.1 Membaca ayat tunggal -tatabahasa kata nama am ayat tanya ayat tunggal tanda baca -duit syiling bakul sampah baju hujan jambu air 17 .0 Membaca rangkai kata i. iii. Membaca rangkai kata dengan sebutan yang betul.0 Membina dan menulis rangkai kata 8.1 Membaca rangkai kata 7.1 Membina dan menulis rangkai kata 8. Pada akhir unit 9 murid berupaya : 6. ii.1 Membaca ayat tunggal 8. 6. iii.0 Membaca ayat mengandungi kata imbuhan akhiran. Membina dan menulis rangkai kata dengan betul. Pada akhir unit 9 murid berupaya : 6.1 Membina dan menulis rangkai kata 8. Membaca rangkai kata dengan sebutan yang betul. Membaca ayat 7.0 Membaca rangkai kata i.2 Memahami ayat tunggal yang dibaca -Tatabahasa Kata nama am -duit syiling bakul sampah -Tatabahasa Kata Nama Am Ayat Tanya Ayat Tunggal Tanda Baca baju hujan jambu air MINGGU 34 UNIT 9 KONSTRUK 11 Membaca dan menulis ayat mudah 6. ii. Membaca ayat tunggal dengan sebutan dan intonasi yang betul iv.0 Membina dan menulis rangkai kata 8.1 Membaca rangkai kata 7. Memahami ayat tunggal yang dibaca.0 Membaca ayat 7.MINGGU 33 UNIT 9 KONSTRUK 11 Membaca ayat mudah perkataan yang berimbuhan akhiran dengan betul dan kemas.

Memahami ayat tunggal yang dibaca.0 Membaca ayat i.0-Membina dan menulis ayat tunggal STANDARD KANDUNGAN 8.1 Membaca ayat tunggal 8.tunggal dengan sebutan dan intonasi yang betul iv.2 Memahami ayat tunggal yang dibaca -tatabahasa kata nama am ayat tanya ayat tunggal tanda baca tukul besi badak sumbu 9.2-Menulis ayat tunggal 18 . MINGGU UNIT KONSTRUK MINGGU 35 UNIT 9 KONSTRUK 11 OBJEKTIF Pada akhir unit 9 murid berupaya : 8.1-Membina ayat tunggal berdasarkan pola ayat dasar 9. Menulis ayat tunggal dengan betul 9. iii. Membaca ayat tunggal dengan sebutan dan intonasi yang betul ii. Memahami ayat tunggal yang dibaca.2 Memahami ayat tunggal yang dibaca STANDARD PEMBELAJARAN CATATAN Membaca dan menulis ayat mudah Bacaan dan pemahaman. 8. Membina ayat tunggal dengan betul. iv.

19 .

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful