RANCANGAN PENGAJARAN TAHUNAN LITERASI TAHUN 1

MINGGU UNIT KONSTRUK MINGGU 1 UNIT 1 KONSTRUK 1, 2, 3 Kemahiran Pemulihan 1. Huruf abjad kecil dan besar a/A hingga z/Z 2. Huruf vokal a, i, u. OBJEKTIF STANDARD KANDUNGAN 1.0 Mengenal dan membunyikan huruf vokal ‘a’, ‘i’, ‘u’. 1.0 Mengenal dan menulis huruf. STANDARD PEMBELAJARAN CATATAN

Pada akhir unit 1, murid berupaya: i. Menamakan dan membunyikan huruf vokal ‘a’, ‘i’, ‘u’. ii. Menamakan dan menulis huruf kecil ‘a’, ‘i’, ‘u’, ‘b’, ’d’, ’l’, ’t’, ’h’, ’k’ dengan betul. iii. Menamakan dan menulis huruf besar ‘A’, ‘I’, ‘U’, ‘B’, ’D’, ’L’, ’T’, ’H’, ’K’ dengan betul. Pada akhir unit 1, murid berupaya: Membunyikan suku kata KV gabungan huruf vokal dengan huruf konsonan. ii. Menulis suku kata terbuka KV gabungan daripada huruf konsonan dengan vokal. i.

1.1 Menamakan dan membunyikan huruf vokal ‘a’, ‘i’, ‘u’. 1.1 Mengenal bentuk huruf kecil a-z. 1.2 Menulis huruf kecil a-z. 1.3 Mengenal bentuk huruf besar A-Z. 1.4 Menulis huruf besar A-Z.

Guru memperkenalkan huruf vokal ’a’,’i’,’u’ a ayam api i ibu ikan u ular ubi

MINGGU 2 UNIT 1 KONSTRUK 1, 2, 3

1. Sukukata terbuka (kv)

2.0 Membaca suku kata.

2.1 Membaca dan membunyikan suku kata terbuka KV. 3.1 Membina dan menulis suku kata terbuka KV.

3.0 Membina dan menulis suku kata.

Contoh suku kata ba bi bu da di du ha hi hu ka ki ku la li lu ta ti tu

MINGGU 3 UNIT 1 KONSTRUK 1, 2, 3

1. Sukukata terbuka (kv) 2. Perkataan (KV + KV)

Pada akhir unit 1, murid berupaya: i. Membina dan membaca perkataan mengandungi suku kata terbuka 4.0 Membaca perkataan. 4.1 Membaca perkataan yang mengandungi suku kata KV+KV.

Contoh suku kata terbuka KV+KV dahi mata buku batu lidi kuda kuku bahu dada

1

STANDARD KANDUNGAN CATATAN 5.0 Membaca suku kata. 1. 2 1. 1. di 2 . Menama dan menulis huruf besar E. C.2 Menulis huruf kecil a-z 1. se. tu. ii. m. r. m. i. 2. 3.1 Membaca dan membunyikan suku kata terbuka KV. Menama dan menulis huruf kecil e.0 Membina dan menulis suku kata. e. 2.1 Mengenal bentuk huruf kecil a-z. Perkataan KV + KV + KV 1. Perkataaan dua sukukata vokal dan terbuka (vkv) 4.0 Membaca perkataan. S 2. o. R. R.0 Mengenal dan menulis huruf. Membunyikan suku kata terbuka KV gabungan huruf konsonan dan huruf vokal yang telah dipelajari.0 Membina dan menulis perkataan. Membina dan menulis perkataan mengandungi suku kata terbuka KV+KV. 1. Membina dan menulis perkataan mengandungi suku kata terbuka KV+KV. Perkataan KV + KV 5. 3 1. Pada akhir unit 2. ii. Huruf abjad kecil dan besar a/A hingga z/Z 2. c. o. 5. 5. Contoh suku kata terbuka KV+KV raga lori sudu dadu roti topi dagu nasi tebu kera rusa susu MINGGU 5 UNIT 2 KONSTRUK 1. murid berupaya: Membina dan membaca perkataan mengandungi suku kata terbuka KV+KV. O. STANDARD PEMBELAJARAN lada tali labu OBJEKTIF Pada akhir unit 1. M. M. n. s E.1 Membaca perkataan yang mengandungi suku kata KV+KV. i.3 Mengenal huruf besar A-Z.KV+KV.4 Menulis huruf besar A-Z. c.1 Membina dan ke.1 Membina dan menulis perkataan mengandungi suku kata KV+KV. 3. n. dan s dengan betul. Sukukata terbuka (kv) 3. murid berupaya: i. N. iii. ii. MINGGU UNIT KONSTRUK MINGGU 4 UNIT 1 KONSTRUK 1.0 Membina dan menulis perkataan. N. C. ra. dan S dengan betul. r. Sukukata terbuka (kv) 2.1 Membina dan menulis perkataan mengandungi suku kata KV+KV. O. 5.

2 Membaca perkataan yang mengandungi suku kata terbuka V+KV.1 Membaca dan membunyikan suku kata terbuka KV. 5. iv. ibu. 4. Membaca perkataan mengandungi suku kata V+KV dan KV+KV+KV dengan ejaan yang betul. Membina dan menulis suku kata terbuka KV gabungan daripada huruf konsonan dan huruf vokal yang telah dipelajari.0 Membina dan menulis suku kata.0 Membina dan menulis perkataan. 4. 4. 4. v. Membina dan menulis STANDARD KANDUNGAN STANDARD PEMBELAJARAN CATATAN Sukukata kv Perkataaan v kv Perkataan kv kv Perkataan kv kv kv 2. murid berupaya: i. menulis suku kata terbuka KV.1 Membina dan menulis suku kata terbuka KV. Membunyikan suku kata terbuka KV gabungan huruf konsonan dan huruf vokal yang telah dipelajari. iii.iv. 3 . Membina dan menulis suku kata terbuka KV gabungan daripada huruf konsonan dan huruf vokal yang telah dipelajari.2 Membaca perkataan yang mengandungi suku kata terbuka V+KV. 3 OBJEKTIF Pada akhir Unit 2. 3. ubi. isi. ii.0 Membaca suku kata. alu. 5. 3.2 Membina dan menulis perkataan mengandungi suku kata terbuka V+KV.0 Membaca perkataan. Membaca perkataan mengandungi suku kata V+KV dan KV+KV+KV dengan ejaan yang betul.0 Membaca perkataan. ulu MINGGU UNIT KONSTRUK MINGGU 6 UNIT 2 KONSTRUK 2. uli. 2.

0 Membaca perkataan.0 Membaca suku kata.1 Membina dan menulis suku kata terbuka KV. 3 Pada akhir Unit 2. Membunyikan suku kata terbuka KV gabungan huruf konsonan dan huruf vokal yang telah dipelajari. MINGGU 7 UNIT 2 KONSTRUK 2.2 Membina dan menulis perkataan mengandungi suku kata terbuka V+KV. 4 . 2.1 Membaca dan membunyikan suku kata terbuka KV. MINGGU UNIT KONSTRUK OBJEKTIF 2. vi. murid berupaya: v.Membaca perkataan mengandungi suku kata V+KV dan KV+KV+KV dengan ejaan yang betul. 4. STANDARD PEMBELAJARAN CATATAN Perkataaan v kv vii. Perkataan kv kv kv 5.0 Membina dan menulis suku kata. viii.0 Membina dan menulis perkataan. Sukukata kv 3.2 Membaca perkataan yang mengandungi suku kata terbuka V+KV. Membina dan menulis perkataan mengandungi suku kata V+KV dan KV+KV+KV dengan ejaan yang betul. STANDARD KANDUNGAN 4. 3. Membina dan menulis suku kata terbuka KV gabungan daripada huruf konsonan dan huruf vokal yang telah dipelajari.perkataan mengandungi suku kata V+KV dan KV+KV+KV dengan ejaan yang betul. 5.

1. murid berupaya: i.3 Mengenal bentuk huruf besar A-Z (F.0 Membina dan menulis perkataan. bateri Perkataan kv kv kv 5.x dan z) 1.2 Menulis huruf kecil a-z (f. lelaki.v. 4.4.5 1.w.W. kereta.0 Membaca perkataan.4 Menulis huruf besar A-Z (F. murid berupaya: Perkataaan v kv i.w. ii. MINGGU 9 UNIT 3 KONSTRUK 1. 5.x dan z dengan betul.v. 1.V. kamera.W.V.X dan Z dengan betul. Membaca perkataan mengandungi suku kata V+KV dan KV+KV+KV dengan ejaan yang betul. rebana.W. 3 Pada akhir Unit 2. menama dan menulis huruf besar F.3 Membina dan menulis perkataan mengandungi suku kata terbuka KV+KV+KV.MINGGU 8 UNIT 2 KONSTRUK 2. tomato. ii.V.v. menara. kerusi.x dan z) 1. 4.3 Membaca perkataan mengandungi suku kata terbuka KV+KV+KV.X dan Z) 1.1 Mengenal huruf kecil a-z (f. Membina dan menulis perkataan mengadungi suku kata V+KV dan KV+KV+KV dengan ejaan yang betul.X dan Z) 5 .0 Mengenal dan menulis huruf.w. keladi. menama dan menulis huruf kecil f. Huruf abjad kecil dan besar a/A hingga z/Z Pada akhir Unit 3.

2 Membaca dan membunyikan suku kata tertutup KVK 3. 4. murid berupaya: 4.6 Membina dan menulis perkataan yang mengandungi suku kata tertutup KVK MINGGU 11 UNIT 3 KONSTRUK 1.0 Membina dan menulis perkataan vii. 5.11 Membaca perkataan yang mengandungi suku kata tertutup V+KVK 6 . STANDARD KANDUNGAN 2. 5. membaca perkataan KVK. membaca perkataan yang mengandungi suku kata tertutup V+KVK. membaca suku kata tertutup KVK dengan betul. iv.0 Membina dan menulis suku kata STANDARD PEMBELAJARAN 2.4. membina dan menulis perkataan KVK.MINGGU UNIT KONSTRUK KEMAHIRAN PEMULIHAN OBJEKTIF iii.4.0 Membaca perkataan.6 Membaca perkataan yang mengandungi suku kata KVK 5. membina dan menulis perkataan 4. vi. v.5 Sukukata KVK Perkataan KVK Pada akhir Unit 3.2 Membina dan menulis suku kata tertutup KVK CATATAN Sukukata KVK -van -bas -kad -jam -ayam -ekor -adik -ular -ubat MINGGU 10 UNIT 3 KONSTRUK 1.0 Membaca dan membunyikan suku kata 3.0 Membaca perkataan vii.0 Membina dan menulis perkataan. membina dan menulis suku kata tertutup KVK dengan betul. murid berupaya: 4.5 Sukukata KVK Perkataan KVK Perkataan V KVK Pada akhir Unit 3.6 Membaca perkataan yang mengandungi suku kata KVK 4.

ii. J. 4. P. iii. Menama dan menulis huruf kecil g. 7 . 5.Q. p.8 Membaca perkataan yang mengandungi suku kata terbuka dan tertutup KV+KVK. Membaca perkataan yang mengandungi suku kata KV+KVK dengan betul. 7.6 Membina dan menulis perkataan yang mengandungi suku kata tertutup KVK.3 Mengenal bentuk huruf kecil A-Z. q dan y yang betul. y G. 5. p.4.2 Menulis huruf kecil a-z.0 Mengenal dan menulis huruf.5 OBJEKTIF Huruf abjad kecil dan besar a/A hingga z/Z Sukukata kvk Perkataan kv kvk Pada akhir Unit 4. MINGGU UNIT KONSTRUK MINGGU 12 UNIT 4 KONSTRUK 1.1 Mengenal bentuk huruf kecil a-z.7 Membina dan menulis perkataan yang mengandungi g.yang mengandungi suku kata tertutup V+KVK. 1.0 Membaca perkataan 1. Membina dan menulis STANDARD KANDUNGAN STANDARD PEMBELAJARAN CATATAN 1.P.11 Membina dan menulis perkataan yang mengandungi suku kata V+KVK. j. Q dan Y dengan betul.3. 1. murid berupaya: i.q. Menama dan menulis huruf besar G. iv.4 Menulis huruf besar A-Z. j. 1.J.Y gajah cawan cicak 5. 5.0 Membina dan menulis perkataan.

MINGGU 14 UNIT 4 KONSTRUK 4. murid berupaya: 4. 5. MINGGU 13 UNIT 4 KONSTRUK 1. ii. Pada akhir Unit 4.0 Membina dan menulis perkataan.5 Sukukata kvk Perkataan kvk kvk i. murid berupaya: 4.0 Membina dan menulis perkataan. Membaca perkataan yang mengandungi suku kata KVK+KV dengan betul.4. ii. pensel bantal biskut 8 . Membaca perkataan yang mengandungi suku kata KVK+KVK dengan betul.5 Sukukata kvk Perkataan kv kvk i.4 Membaca perkataan yang mengandungi suku kata KVK+KV. Membina dan menulis perkataan yang mengandungi suku kata KVK+KVK.0 Membaca perkataan Pada akhir Unit 4. Membina dan menulis perkataan yang mengandungi suku kata KVK+KV dengan betul.3.0 Membaca perkataan suku kata KV+KVK. 8.4 Membina dan menulis perkataan yang mengandungi suku kata KVK+KV.perkataan yang mengandungi suku kata KV+KVK dengan betul. Membina dan menulis perkataan yang mengandungi suku kata KVK+KVK dengan betul. 5. lampu bomba lembu 5. 4.8 Membaca perkataan yang mengandungi suku kata KVK+KVK.

Membaca perkataan yang mengandungi suku kata KVK+KVK dengan betul. ii. Membina dan menulis suku kata KVKK dengan betul. murid berupaya: Pada akhir Unit 4.MINGGU UNIT KONSTRUK MINGGU 15 UNIT 4 KONSTRUK 3.8 Membina dan wang. kong. murid berupaya: 4.gong. Sukukata kvkk Pada akhir Unit 5. ling.5 OBJEKTIF Sukukata kvk Perkataan kvk kvk iii.0 Membina dan menulis suku kata. bank.8 Membaca perkataan yang mengandungi suku kata KVK+KVK. 3. keng. murid berupaya: STANDARD KANDUNGAN STANDARD PEMBELAJARAN CATATAN 4.0 Membaca perkataan i. 4. iv. 5.0 Membina dan menulis perkataan.3 Membina dan menulis suku kata tertutup KVKK. 2. tong. zink.0 Membaca perkataan 5.3 Membaca dan membunyikan suku kata tertutup KVKK. bang MINGGU 17 UNIT 5 KONSTRUK 5 Sukukata kvkk Perkataan kvkk Pada akhir Unit 5. 5. Mengeja dan membunyikan suku kata KVKK dengan betul. tang.0 Membina dan menulis perkataan. Membina dan menulis perkataan yang mengandungi suku kata KVK+KVK. 9. 3. MINGGU 16 UNIT 5 KONSTRUK 4 2.0 Membaca suku kata i. lang. 9 . Membina dan menulis perkataan yang mengandungi suku kata KVK+KVK dengan betul. Mengeja dan menyembunyika n perkataan daripada suku kata KVKK dengan betul.10 Membaca perkataan yang mengandungi suku kata KVKK.

ii. Membina dan menulis perkataan KVKK dengan betul.0 Membina dan menulis perkataan 10 .5 Membaca perkataan yang mengandungi suku kata KVKK+KV. Mengeja dan membaca perkataan KV+KVKK dengan sebutan yang betul.0 Membaca perkataan menulis perkataan yang mengandungi suku kata KVKK. MINGGU UNIT KONSTRUK MINGGU 19 UNIT 6 KONSTRUK 6 4. nangka bangsa. Mengeja dan membaca perkataan yang mengandungi suku kata tertutup dengan betul. 5. murid berupaya: Perkataan kv kvkk i. ii. Membina dan menulis perkataan daripada suku kata KV +KVKK dengan betul. tangga 5. 4. pi + sang =pisang ca + cing = cacing pa + rang =parang tu + lang = tulang bu + rung= burung so + tong= sotong le + sung =lesung te + rung= terung ba + wang = bawang 5. MINGGU 18 UNIT 5 KONSTRUK 6 Pada akhir Unit 5.ii. 5.18 Membina dan menulis perkataan yang mengandungi suku kata KV+KVKK. STANDARD PEMBELAJARAN OBJEKTIF Sukukata kvkk Sukukata kv Pada akhir unit 6 murid berupaya : STANDARD KANDUNGAN CATATAN 4.5 Membina dan menulis perkataan yang mengandungi suku kata KVKK+KV. Membina perkataan yang mengandungi suku kata 4.0 Membaca perkataan Perkataan kvkk kv i. bangku.0 Membina dan menulis perkataan.17 Membaca perkataan yang mengandungi suku kata KV+KVKK .

kambing. 5. lombong. iii. manggis.0 Membina dan menulis perkataan 11 . Membina perkataan yang mengandungi suku kata tertutup .tertutup . Mengeja dan membaca perkataan yang mengandungi suku kata tertutup dengan betul.16 Membaca perkataan yang mengandungi KVKK+KVK.tongkat 4.mangkuk. Membina perkataan yang 4. Menulis perkataan yang mengandungi suku kata tertutup dengan betul. MINGGU 20 UNIT 6 KONSTRUK 6 Sukukata kvk Sukukata kvkk Perkataan kvk kvkk i. ii.0 Membaca perkataan 4. iii.9 Membaca perkataan yang mengandungi suku kata KVK+KVKK. Menulis perkataan yang mengandungi suku kata tertutup dengan betul. lembing Pada akhir unit 6 murid berupaya : 5. 5.16 Membina dan menulis perkataan yang mengandungi cangkul. ii. tendang. Mengeja dan membaca perkataan yang mengandungi suku kata tertutup dengan betul.9 Membina dan menulis perkataan yang mengandungi suku kata KVK+KVKK. Pada akhir unit 6 murid berupaya : 4.0 Membina dan menulis perkataan MINGGU 21 UNIT 6 KONSTRUK 6 Sukukata kvkk Sukukata kvk Perkataan kvkk kvk 5.0 Membaca perkataan i.

4. iii.longkang. iii. STANDARD PEMBELAJARAN CATATAN 4. DAFTAR KATA: ulang abang asing usang alang 12 . MINGGU UNIT KONSTRUK MINGGU 22 UNIT 6 KONSTRUK 6 OBJEKTIF Sukukata kvkk Perkataan kvkk kvkk i.12 Membaca perkataan yang mengandungi suku kata V+KVKK.0 Membaca perkataan. kangkung 5. STANDARD KANDUNGAN suku kata KVKK+KVK. Pada akhir unit 6 murid berupaya : 4.0 Membaca perkataan. 5. ii.13 Membaca perkataan yang mengandungi suku kata KVKK+KVKK. Menulis perkataan yang mengandungi suku kata tertutup dengan betul. Menulis perkataan yang mengandungi suku kata tertutup dengan betul.16 Membina dan menulis perkataan yang mengandungi suku kata KVKK+KVKK. pinggang. Membina perkataan yang mengandungi suku kata tertutup .0 Membina dan menulis perkataan. MINGGU 23 UNIT 7 KONSTRUK 4. tongkang.7 Huruf vokal a i u Sukukata kvkk Perkataan v kvkk i. Membaca perkataan yang mengandungi suku kata Pada akhir unit 7 murid berupaya : 4.6. 5 .mengandungi suku kata tertutup .panggung. Mengeja dan membaca perkataan yang mengandungi suku kata tertutup dengan betul.

Perkataan vk kvkk i. 5.tertutup V+KVKK dengan betul. 6 STANDARD KANDUNGAN STANDARD PEMBELAJARAN CATATAN Sukukata kvkk 5. 4. 6 Sukukata kvk Perkataan vk kvk 4.0 Menulis perkataan. 5. ulung orang udang MINGGU 24 UNIT 7 KONSTRUK 4. OBJEKTIF Pada akhir unit 7 murid berupaya : 4.0 Membina dan menulis perkataan. i. Membaca perkataan yang mengandungi suku kata tertutup VK+KVKK 5. Membina dan menulis perkataan yang mengandungi suku kata tertutup V+KVKK dengan betul.15 Membina dan menulis perkataan yang mengandungi suku kata VK+KVK. 5.0 Membaca perkataan.0 Membaca perkataan. DAFTAR KATA: arnab Isnin askar Islam ambil indah abjad intan ombak ustaz organ untuk orkid umpan objek encik empat embun MINGGU UNIT KONSTRUK MINGGU 25 UNIT 7 KONSTRUK 4.15 Mengeja dan membaca perkataan yang mengandungi suku kata VK+KVK.14 Membina dan DAFTAR KATA: uncang imbang insang untung undang emping 13 .12 Membina dan menulis perkataan yang mengandungi suku kata V+KVKK.0 Menulis perkataan. ii. 4. Membaca perkataan yang mengandungi suku kata tertutup VK+KVK dengan betul. Pada akhir unit 7 murid berupaya : 5. Membina dan menulis perkataan yang mengandungi suku kata tertutup VK+KVK dengan betul. 5. 5.14 Membaca perkataan yang mengandungi suku kata VK+KVKK. ii.

kuih buih duit cuit buah piala suap tuala main kain lain daun 14 . MINGGU 26 UNIT 7 KONSTRUK 8 Pada akhir unit 7 murid berupaya : Diftong i. ii. Pada akhir unit 7 murid berupaya : i.20 Membina dan menulis perkataan yang mengandungi vokal berganding. 4. 4.0 Membina dan menulis perkataan.0 Membaca perkataan. ii.0 Membaca perkataan. ii. menulis perkataan yang mengandungi suku kata VK+KVKK. Membina dan menulis perkataan yang mengandungi suku kata tertutup VK+KVKK dengan betul. 5. Membina dan menulis perkataan mengandung diftong dengan betul.dengan betul. 4. 5.18 Membina dan menulis perkataan yang mengandungi diftong.0 Membina dan menulis perkataan. ambang 5. 4. Membina dan menulis perkataan mengandungi vokal bergandin dengan betul. kedai ramai pakai misai hijau sepoi limau pulau helai gerai balai petai pisau dawai serai tupai MINGGU 27 UNIT 7 KONSTRUK 8 Perkataan yang melibatkan diftong dan vokal berganding. Membaca perkataan mengandungi diftong dengan betul. 5.20 Membaca perkataan yang mengandungi vokal berganding.18 Mengeja dan membaca perkataan yang mengandungi diftong. Membaca perkataan yang mengandungi vokal berganding dengan betul.

5.0 Membina dan menulis suku kata 2.5 Membaca dan membunyikan suku kata tertutup yang mengandungi digraf. -ungu -angsa -tangan -langit -bangun 5. membaca suku kata tertutup yang mengandungi digraf.5 Membina dan menulis suku kata tertutup yang mengandungi digraf. -bunga -nganga -singa -wangi -nyanyi MINGGU UNIT KONSTRUK CATATAN Sukukata yang melibatkan huruf konsonan bergabung (digraf). 4. Pada akhir unit 8 murid berupaya : 4.19 Membaca perkataan yang mengandungi digraf.19 Membina dan menulis perkataan yang mengandungi digraf. membina dan menulis perkataan yang mengandungi digraf dengan betul dan kemas. MINGGU 29 UNIT 8 KONSTRUK 9 ii. Perkataan yang melibatkan huruf konsonan bergabung (digraf). membina dan menulis suku kata yang mengandungi digraf.0 Membaca perkataan i.0 Membina dan menulis perkataan MINGGU 30 UNIT 8 KONSTRUK 9 Perkataan yang melibatkan konsonan bergabung. 4. OBJEKTIF STANDARD KANDUNGAN 3.MINGGU 28 UNIT 8 KONSTRUK 9 Perkataan yang melibatkan huruf konsonan bergabung (digraf). STANDARD PEMBELAJARAN 3. Pada akhir unit 8 murid berupaya : 4. Pada akhir unit 8 murid berupaya : 2.0 Membaca suku kata i. membaca perkataan yang mengandungi ii. membaca perkataan yang mengandungi digraf dengan betul..21 Membaca perkataan yang mengandungi -stesen -klip -stoking -span 15 .0 Membaca perkataan i.

-krayon -dram 4. ii.23 Membaca perkataan yang mengandungi kata imbuhan akhiran.21 Membina dan menulis perkataan yang mengandungi konsonan bergabung. membina dan menulis perkataan yang mengandungi konsonan bergabung dengan betul. membina dan menulis 5.22 Membina dan menulis perkataan yang mengandungi kata imbuhan. 16 .22 Membaca perkataan yang mengandungi kata imbuhan.0 Membina dan menulis perkataan konsonan bergabung. 5.0 Membina dan menulis perkataan MINGGU UNIT KONSTRUK MINGGU 32 UNIT 8 KONSTRUK 10 OBJEKTIF Pada akhir unit 8 murid berupaya : STANDARD KANDUNGAN STANDARD PEMBELAJARAN CATATAN 4. membina dan menulis perkataan yang berimbuhan awalan dengan betul dan kemas.0 Membina dan menulis perkataan 4. -ber + lari = berlari -me + lukis = melukis -ter + jatuh = terjatuh 5. ii.0 Membaca perkataan i. 5.MINGGU 31 UNIT 8 KONSTRUK 10 konsonan bergabung dengan betul. 5.23 Membina dan menulis perkataan yang -tiup + an = tiupan -lari + an = larian -main + an = mainan -tulis + an = tulisan -lukis + an = lukisan ii. membaca perkataan yang berimbuhan akhiran dengan betul.0 Membaca perkataan 4. Pada akhir unit 8 murid berupaya : membaca perkataan yang berimbuhan awalan dengan betul. i. 5.

0 Membina dan menulis rangkai kata 8. Membaca ayat 7.0 Membina dan menulis rangkai kata 8. Pada akhir unit 9 murid berupaya : 6.0 Membaca ayat mengandungi kata imbuhan akhiran.0 Membaca rangkai kata i.0 Membaca ayat 7. 6.1 Membaca ayat tunggal -tatabahasa kata nama am ayat tanya ayat tunggal tanda baca -duit syiling bakul sampah baju hujan jambu air 17 .1 Membaca ayat tunggal 8.1 Membina dan menulis rangkai kata 8. iii. ii. Membaca rangkai kata dengan sebutan yang betul. Pada akhir unit 9 murid berupaya : 6. iii. ii. Membaca ayat tunggal dengan sebutan dan intonasi yang betul iv. Membina dan menulis rangkai kata dengan betul.0 Membaca rangkai kata i.1 Membina dan menulis rangkai kata 8.2 Memahami ayat tunggal yang dibaca -Tatabahasa Kata nama am -duit syiling bakul sampah -Tatabahasa Kata Nama Am Ayat Tanya Ayat Tunggal Tanda Baca baju hujan jambu air MINGGU 34 UNIT 9 KONSTRUK 11 Membaca dan menulis ayat mudah 6. Membaca rangkai kata dengan sebutan yang betul. Memahami ayat tunggal yang dibaca.1 Membaca rangkai kata 7.MINGGU 33 UNIT 9 KONSTRUK 11 Membaca ayat mudah perkataan yang berimbuhan akhiran dengan betul dan kemas.1 Membaca rangkai kata 7. Membina dan menulis rangkai kata dengan betul.

Memahami ayat tunggal yang dibaca. Membaca ayat tunggal dengan sebutan dan intonasi yang betul ii. iv. MINGGU UNIT KONSTRUK MINGGU 35 UNIT 9 KONSTRUK 11 OBJEKTIF Pada akhir unit 9 murid berupaya : 8.1 Membaca ayat tunggal 8. Memahami ayat tunggal yang dibaca. Menulis ayat tunggal dengan betul 9.2 Memahami ayat tunggal yang dibaca STANDARD PEMBELAJARAN CATATAN Membaca dan menulis ayat mudah Bacaan dan pemahaman.2-Menulis ayat tunggal 18 .2 Memahami ayat tunggal yang dibaca -tatabahasa kata nama am ayat tanya ayat tunggal tanda baca tukul besi badak sumbu 9.tunggal dengan sebutan dan intonasi yang betul iv.0 Membaca ayat i. Membina ayat tunggal dengan betul. iii.0-Membina dan menulis ayat tunggal STANDARD KANDUNGAN 8. 8.1-Membina ayat tunggal berdasarkan pola ayat dasar 9.

19 .

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful