P. 1
soalan pjk Tahun 4

soalan pjk Tahun 4

|Views: 106|Likes:
Published by Nor Amalina

More info:

Published by: Nor Amalina on Apr 09, 2013
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOCX, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

10/07/2013

pdf

text

original

Soalan Pendidikan Jasmani Tahun 4 (PKSR2

)

Hujung minggu Halaman rumah 10. 6. Cuti persekolahan Hutan lipur 12. Pertukaran baton hendaklah dilakukan dalam zon pertukaran yang berukuran ( 30 meter . Hujung minggu Tasik . hadapan ) patut mengambil baton tersebut. pelari ( belakang . dibengkokkan ) ke belakang. REKREASI B. Tuliskan aktiviti rekreasi yang paling sesuai dengan masa dan tempat yang ditetapkan dalam jadual di bawah ini. 7. 20 meter ).OLAHRAGA Gariskan jawapan yang betul. Jika baton yang terjatuh semasa perlumbaan. Hari biasa Dalam rumah 13. Hujung minggu Perpustakaan 11. 8 Apabila menerima baton tangan mestilah ( lurus . Aktiviti Masa Tempat 9.

mendedahkan. Jangan ______________________________(17) makanan yang sudah dimasak kerana ia boleh dicemar oleh ____________________(18). kuman. Memakan makanan yang tercemar boleh mengakibatkan penyakit seperti keracunan makanan. lalat ) Sewaktu kita menyediakan dan _____________________(14) makanan kita hendaklah mementingkan ___________________(15). Gunakanlah ______________________(19) untuk menutup makanan yang diletakkan di atas meja. Tangan yang ___________________(21) mengandungi _______________________(22) yang akan mencemarkan makanan.MAKANAN SAYA Isikan tempat-tempat kosong dengan memilih perkataan yang paling sesuai bagi melengkapkan petikan berikut. menghidangkan. membasuh. kotor. ____________(23) dan hepatitis A . kita hendaklah ______________________(20) tangan sebelum makan. sisa-sisa racun serangga. kebersihan. ( taun. tudung saji. cirit-birit. Jika kita makan dengan tangan. Sayur-sayuran yang hendak dimasak perlulah dibasuh dengan air yang bersih untuk membersihkan___________________________(16) .

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->