P. 1
soalan pjk Tahun 4

soalan pjk Tahun 4

|Views: 106|Likes:
Published by Nor Amalina

More info:

Published by: Nor Amalina on Apr 09, 2013
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOCX, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

10/07/2013

pdf

text

original

Soalan Pendidikan Jasmani Tahun 4 (PKSR2

)

Tuliskan aktiviti rekreasi yang paling sesuai dengan masa dan tempat yang ditetapkan dalam jadual di bawah ini. 8 Apabila menerima baton tangan mestilah ( lurus . pelari ( belakang . 6. Hujung minggu Halaman rumah 10. Jika baton yang terjatuh semasa perlumbaan. Hujung minggu Perpustakaan 11. 7. 20 meter ). Cuti persekolahan Hutan lipur 12. Hari biasa Dalam rumah 13. Hujung minggu Tasik .OLAHRAGA Gariskan jawapan yang betul. Aktiviti Masa Tempat 9. dibengkokkan ) ke belakang. hadapan ) patut mengambil baton tersebut. REKREASI B. Pertukaran baton hendaklah dilakukan dalam zon pertukaran yang berukuran ( 30 meter .

Tangan yang ___________________(21) mengandungi _______________________(22) yang akan mencemarkan makanan. kotor. Gunakanlah ______________________(19) untuk menutup makanan yang diletakkan di atas meja. tudung saji. ( taun. cirit-birit. membasuh. lalat ) Sewaktu kita menyediakan dan _____________________(14) makanan kita hendaklah mementingkan ___________________(15).MAKANAN SAYA Isikan tempat-tempat kosong dengan memilih perkataan yang paling sesuai bagi melengkapkan petikan berikut. Sayur-sayuran yang hendak dimasak perlulah dibasuh dengan air yang bersih untuk membersihkan___________________________(16) . Memakan makanan yang tercemar boleh mengakibatkan penyakit seperti keracunan makanan. sisa-sisa racun serangga. kita hendaklah ______________________(20) tangan sebelum makan. ____________(23) dan hepatitis A . Jangan ______________________________(17) makanan yang sudah dimasak kerana ia boleh dicemar oleh ____________________(18). menghidangkan. kuman. Jika kita makan dengan tangan. kebersihan. mendedahkan.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->