P. 1
Kertas Kerja Vle-frog

Kertas Kerja Vle-frog

|Views: 217|Likes:
Published by Mohd Shazni
Pembinaan Jawatankuasa VLE FROG peringkat sekolah
Pembinaan Jawatankuasa VLE FROG peringkat sekolah

More info:

Categories:Types, School Work
Published by: Mohd Shazni on Apr 10, 2013
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

07/17/2013

pdf

text

original

SEKOLAH MENENGAH KEBANGSAAN PUCHONG PERDANA KERTAS KERJA MAJLIS PELANCARAN 1BESTARINET VLE-FROG

1.

PENGENALAN Di bawah 1BestariNet, sekolah-sekolah akan dilengkapi dengan penyelesaian bersepadu yang membolehkan pengajaran , pembelajaran , kolaborasi dan pengurusan pentadbiran dijalankan di Internet menerusi Virtual Learning Environment ( VLE FROG ) yang boleh diakses di sekolah atau di mana-mana sahaja yang mempunyai capaian internet.

2. I. II. III.

OBJEKTIF Memperkenalkan VLE Frog kepada guru dan murid. Memotivasi dan memberi inspirasi kepada para peserta tentang perlunya kaedah pengajaran baru. Memberi kemahiran kepada guru-guru dan murid-murid cara menggunakan VLE Frog dengan berkesan. RASIONAL Program VLE Frog adalah merupakan penyelesaian bersepadu yang membenarkan fungsi pengajaran dan pembelajaran, kolaborasi dan pentadbiran yang dapat dilakukan melalui Persekitaran Pembelajaran Maya yang berasaskan ’cloud’. Projek ini akan membawa kesan kepada 10,000 sekolah di Malaysia. Projek ini menyediakan sambungan 4G tanpa wayar dan frog vle kepada semua .

3.

4.

TARIKH & HARI PELAKSANAAN 17 Oktober 2012 / Rabu

5.

TEMPAT PELAKSANAAN Dataran Perdana, SMK Puchong Perdana

6.

MASA PELAKSANAAN 1.10 petang – 2.25 petang

7.

PERASMI 1

Ahmad Badri b Mardi.1 6.30 petang 1.45 petang Pelajar berkumpul Ketibaan pentadbir Bacaan Doa Ucapan PK Petang Ucapan Perasmi Perasmian VLE-Frog Penyerahan badge ‘Frog Champion’ dan surat pemberitahuan kepada wakil guru Penyerahan badge ‘Frog Champion’ dan surat pemberitahuan kepada para pelajar Majlis tamat 2. 2 . WANG KELUAR Banner RM 150 Bunting RM 100 Jumlah RM 250 11. En.10 petang 1. PENUTUP Program VLE Frog adalah program yang memerlukan koloborasi dari semua pihak . TENTATIF ATURCARA ROGRAM 1. PENGLIBATAN 6. Ini adalah penting bagi memastikan kejayaan dalam perlaksanaannya . ANGGARAN PENDAPATAN & PERBELANJAAN PROGRAM WANG MASUK Sekolah RM 250 Jumlah RM 250 I.2 6.8. Pengetua SMK Puchong Perdana.Rangka kerja ini akan memudahkan tugas untuk memantau dan mengurus sebuah pasukan yang terlibat dalam menjayakan projek ini. II.25 petang 11.20 petang 1. JAWATANKUASA INDUK / PELAKSANA Rujuk Lampiran A 10.3 Pentadbir Guru Pelajar 9.

Disediakan oleh. (NOOR HIDAYAH BT HALAL) Jurulatih Utama 2 VLE-Frog Disemak oleh. (AZMANI BIN AKHBAR) Jurulatih Utama VLE-Frog Disahkan oleh. _____________________________________ _ (AHMAD BADRI BIN MARDI) Pengetua SMK Puchong Perdana 3 .

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->