P. 1
Latihan KAta Nama Khas Dan Am

Latihan KAta Nama Khas Dan Am

|Views: 30|Likes:
Published by carrie05ga

More info:

Published by: carrie05ga on Apr 19, 2013
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOCX, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

04/02/2014

pdf

text

original

Latihan 1 Baca dan garis kata nama khas yang terdapat dalam ayat-ayat di bawah ini.

1 2 3 4

Aliza telah membeli sepasang kasut Alfio Raldo. Sekolah itu telah banyak melahirkan pelajar cemerlang. Puisi yang telah dibaca oleh Shakila adalah tentang masalah alam sekitar. Mardiana telah diserahkan kepada keluarga angkatnya ketika dia berusia tiga hari.

5 6

Laporan itu perlu dihantar kepada gurunya untuk disemak. Semua murid dikehendaki duduk di tempat masing-masing kecuali budak yang begar itu.

7 8 9

Permohonan itu akan diurus oleh Jabatan Kewangan. Anak-anak muda itu tabah menghadapi cabaran hidup. Barangan seramik yang bermutu tinggi itu adalah hasil ciptaan Encik Suki.

10 11. 12. 13. 14. 15.

Mereka bersatu menghadapi serangan musuh. Ah Seng terduduk sejenak setelah mendengar berita itu. Permaidani Korea itu terbentang di ruang tamu. Pak Mustaffa tidak terbuat kerja yang berat itu. Ibu bapa mereka baru sampai dari Sarawak. Kelas tambahan akan diadakan pada setiap hari Sabtu.

Mak Su membasuh pinggan mangkuk yang digunakannya semalam. 11. Kain baju itu berlonggok di dalam bakul plastik. 5. Penduduk kampung sentiasa menghormati lelaki tua yang budiman itu. Tanaman ibu Aliah telah bertunas. Pemuda itu semakin lemah kerana darah berjejeran keluar dari lukanya. 4. 8. Latihan bola sepak akan diadakan setiap hari kecuali hari Ahad.Latihan 2 Baca ayat-ayat di bawah ini. 13. 10. 6. 9. Kemudian. 3. Lisa membeli selendang sutera untuk ibu kesayangannya. Dugong ialah haiwan laut yang hanya makan rumpai laut sahaja. Kemalangan itu perlu dilaporkan kepada polis. Dua orang penceramah telah bersedia untuk menyampaikan ceramah masing-masing. kelaskan kata nama am dan khas di dalam jadual yang disediakan. 2. Sebagai penyanyi latar. 7. hubungan Lata dengan komposer lagu mestilah baik supaya mereka dapat menghasilkan lagu yang terbaik. 12. . Nenek menghamparkan sebidang tikar usang di ruang tamu. 1. Pegawai tentera itu mempunyai suara garau.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->