P. 1
Contoh Kertas Keje Solat Hajat

Contoh Kertas Keje Solat Hajat

|Views: 3|Likes:
Published by Mohd Zaki Ismail

More info:

Published by: Mohd Zaki Ismail on Apr 22, 2013
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOCX, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

09/17/2015

pdf

text

original

SEKOLAH KEBANGSAAN SERI IMAN,24000 KEMAMAN, TERENGGANU.

KERTAS KERJAPROGRAM SOLAT HAJAT UPSR2011

Tarikh:8 SEPTEMBER 2011M / 10 SYAWAL1432H ( KHAMIS )

Anjuran:SEKOLAH KEBANGSAAN SERI IMAN,24000 KEMAMAN, TERENGGANU

3 Bermunajat kepada Yang Maha Esa2.t supaya murid-murid mendapat keputusanyang cemerlang di dalam UPSR .0 MATLAMAT Tujuan Program Solat Hajat ini UPSR 2011 ini adalah untuk:2 . emosi.1 Melahirkan murid yang seimbang dari segi jasmani.w. usaha yangdilakukan ini akan dapat menjadi pemankin kepada keiayaan yang cemerlangdan berterusan di dunia dan akhirat. mudah-mudahan.4 Mendapat keredhaan dan keberkatan dari Allah s. sudahsampai waktunya kita menadah tangan.t.w.2 Memohon kepada Allah s. 3.w. terutama kepada kecemerlangan muridSeri Iman.t membukakan pintu hati murid-murid agar dapat menjawab soalan-soalan UPSR dengan tenang. Kemaman.1.0 PENDAHULUAN Firman Allah s. kita tidak dapatlari dari mengharap hanya kepada Allah s.t. serta tetap mendirikan solat. Hanya yang memakmurkan masjid-masjid Allah ialah orang-orang yang beriman kepada Allah dan Hari kemudian. 3. bersujud kepada Nya mengharapkanagar diperkenankan murid diSekolah doa.w. rohani.Terengganu Kebangsaan Dengan berusaha gigih. 2.0 OBJEKTIF 3.w. intelekdan sosial selaras dengan falsafah Pendidikan Kebangsaan.2.2 Mendekatkan diri kepada Maha Pencipta.2. maka merekalahorang-orang yang diharapkan termasuk golongan orang-orang yang mendapat petunjuk.t dalam Surah At Taubah ayat 18 yang bermaksud . menunaikanzakat dan tidak takut (kepada siapapun) selain kepada Allah. doa dan tawakkal.1 Memohon kepada Allah s. Setelah berbagai usaha yangtelah dan sedang dilakukan bagi mencapai matlamat yang diimpikan. Dalam usaha kita mencapai kejayaan yang diimpikan.

Kemaman m e n d a p a t kejayaan.0 KUMPULAN SASARAN Semua Murid Tahun Enam 2011 ( 130 Orang ) 6.3 Membentuk kesedaran mendalam tentang kepentingan mengharapkanpertolonga n dari Allah s.w. 4.w.0 BUTIRAN PROGRAM Rujuk Lampiran 1 5. rahmat dan berkat dari ALLAH s.2 Bacaan Surah Yaasin dan Tahlil 6.5 Jamuan Ringan .t 3.w. guru-guru.0 STRATEGI PERLAKSANAAN Aktiviti yang diadakan ialah : 6.6 Merapatkan hubungan silaturrahim antara warga pendidik SKSIn dan ibubapa murid.5 Memohon kepada Allah s.4 Melatih warga SKSIn supaya sentiasa memohon pertolongan dari Allah s.1 Solat Maghrib berjemaah 6.4 Solat Hajat Bejemaah 6. keselamatan.3 Solat Isyak Berjemaah 6.t supaya mu rid-murid.3. ibu bapad a n kakitangan Sekolah Kebangsaan Seri Iman.t selepas berusaha untuk mencapai matlamat. 3.t. 3.w.

Bangsa dan Negara.7.w.0 JAWATANKUASA KERJA Rujuk Lampiran 2 9. .0 SUMBER KEWANGAN Berikut merupakan wang pendapatan yang diperlukan untuk program ini: B H I L M P A U r K R o g T I r I D a V S m I U T M I B J E U R M L A KEWANGANJUML AH( RM )1 Solat HajatUPSR 2011130 Orang RM 700.0PENUTUP Majlis ini diharap dapat memberi kesan yang mendalam kepada murid-murid. Semoga usaha yang dirancangini mendapat manfaat dan keberkatan dari Allah s.00( Makandan Minum ) 8.guru-guru dan ibu bapa dalam menghayati dan mengamalkan segala amalanyang wajib dilaksanakan dengan sempurna dan disertai dengan amalan sunaty a n g d a p a t m e n d e k a t k a n d i r i k e p a d a A l l a h s e t e r u s n y a u n t u k m encarikeredhaanNya di dunia dan di akhirat. Jawatankuasa Pelaks a n a a m a t berharap semua pihak dapat memberi kerjasama agar objektif p r o g r a m mencapai matlamat seperti yang dirancang.t serta berguna untuksemua pihak demi Agama.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->