P. 1
Contoh Kertas Keje Solat Hajat

Contoh Kertas Keje Solat Hajat

|Views: 3|Likes:
Published by Mohd Zaki Ismail

More info:

Published by: Mohd Zaki Ismail on Apr 22, 2013
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOCX, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

09/17/2015

pdf

text

original

SEKOLAH KEBANGSAAN SERI IMAN,24000 KEMAMAN, TERENGGANU.

KERTAS KERJAPROGRAM SOLAT HAJAT UPSR2011

Tarikh:8 SEPTEMBER 2011M / 10 SYAWAL1432H ( KHAMIS )

Anjuran:SEKOLAH KEBANGSAAN SERI IMAN,24000 KEMAMAN, TERENGGANU

0 OBJEKTIF 3.Terengganu Kebangsaan Dengan berusaha gigih. doa dan tawakkal. Setelah berbagai usaha yangtelah dan sedang dilakukan bagi mencapai matlamat yang diimpikan. terutama kepada kecemerlangan muridSeri Iman.w.2. Hanya yang memakmurkan masjid-masjid Allah ialah orang-orang yang beriman kepada Allah dan Hari kemudian.0 MATLAMAT Tujuan Program Solat Hajat ini UPSR 2011 ini adalah untuk:2 . bersujud kepada Nya mengharapkanagar diperkenankan murid diSekolah doa.w.t dalam Surah At Taubah ayat 18 yang bermaksud .1 Melahirkan murid yang seimbang dari segi jasmani. 3.1 Memohon kepada Allah s. 3.2 Memohon kepada Allah s.t.t supaya murid-murid mendapat keputusanyang cemerlang di dalam UPSR .2.3 Bermunajat kepada Yang Maha Esa2.4 Mendapat keredhaan dan keberkatan dari Allah s. 2.w. menunaikanzakat dan tidak takut (kepada siapapun) selain kepada Allah.1. rohani.2 Mendekatkan diri kepada Maha Pencipta. kita tidak dapatlari dari mengharap hanya kepada Allah s. Kemaman.0 PENDAHULUAN Firman Allah s. intelekdan sosial selaras dengan falsafah Pendidikan Kebangsaan. serta tetap mendirikan solat. mudah-mudahan.t membukakan pintu hati murid-murid agar dapat menjawab soalan-soalan UPSR dengan tenang.w. maka merekalahorang-orang yang diharapkan termasuk golongan orang-orang yang mendapat petunjuk.w. usaha yangdilakukan ini akan dapat menjadi pemankin kepada keiayaan yang cemerlangdan berterusan di dunia dan akhirat.t. emosi. Dalam usaha kita mencapai kejayaan yang diimpikan. sudahsampai waktunya kita menadah tangan.

w.4 Solat Hajat Bejemaah 6.4 Melatih warga SKSIn supaya sentiasa memohon pertolongan dari Allah s.w.0 BUTIRAN PROGRAM Rujuk Lampiran 1 5. ibu bapad a n kakitangan Sekolah Kebangsaan Seri Iman. 4.1 Solat Maghrib berjemaah 6.3 Membentuk kesedaran mendalam tentang kepentingan mengharapkanpertolonga n dari Allah s.w.3. guru-guru.t 3.3 Solat Isyak Berjemaah 6.t.0 STRATEGI PERLAKSANAAN Aktiviti yang diadakan ialah : 6.6 Merapatkan hubungan silaturrahim antara warga pendidik SKSIn dan ibubapa murid. 3. keselamatan.t selepas berusaha untuk mencapai matlamat.5 Memohon kepada Allah s.2 Bacaan Surah Yaasin dan Tahlil 6. 3. rahmat dan berkat dari ALLAH s.t supaya mu rid-murid.w. Kemaman m e n d a p a t kejayaan.0 KUMPULAN SASARAN Semua Murid Tahun Enam 2011 ( 130 Orang ) 6.5 Jamuan Ringan .

. Jawatankuasa Pelaks a n a a m a t berharap semua pihak dapat memberi kerjasama agar objektif p r o g r a m mencapai matlamat seperti yang dirancang.w.guru-guru dan ibu bapa dalam menghayati dan mengamalkan segala amalanyang wajib dilaksanakan dengan sempurna dan disertai dengan amalan sunaty a n g d a p a t m e n d e k a t k a n d i r i k e p a d a A l l a h s e t e r u s n y a u n t u k m encarikeredhaanNya di dunia dan di akhirat.t serta berguna untuksemua pihak demi Agama. Semoga usaha yang dirancangini mendapat manfaat dan keberkatan dari Allah s.00( Makandan Minum ) 8.0PENUTUP Majlis ini diharap dapat memberi kesan yang mendalam kepada murid-murid.0 JAWATANKUASA KERJA Rujuk Lampiran 2 9. Bangsa dan Negara.7.0 SUMBER KEWANGAN Berikut merupakan wang pendapatan yang diperlukan untuk program ini: B H I L M P A U r K R o g T I r I D a V S m I U T M I B J E U R M L A KEWANGANJUML AH( RM )1 Solat HajatUPSR 2011130 Orang RM 700.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->