Baca dialog di bawah ini. Ayah: Siapa hendak ikut ayah pergi ke BP Mall?

Farah: Saya hendak ikut ayah. Adam dan Hanis: Kami pun hendak ikut ayah pergi ke BP Mall. Ayah: Baiklah. Semua orang pergi tunggu di dalam kereta dahulu. Ayah hendak bersiap sekejap. (Di dalam kereta di stesen mengisi minyak petrol) Adam: Ayah hendak mengisi minyak petrol? Ayah: Ya. Semua orang tunggu di dalam kereta. Farah: Hanis, apakah nombor yang tertulis di sebelah perkataan seliter itu? Hanis: Oh. Itu adalah nombor perpuluhan. Contohnya seperti 21.06 Adam: Nombor perpuluhan? Adakah ia sama dengan nombor pecahan? Hanis: Tidak. Nanti di rumah Hanis akan terangkan apa itu nombor perpuluhan dan nombor pecahan. Farah: Okay. Terima kasih Hanis. (Ayah sudah selesai mengisi minyak petrol dan masuk ke dalam kereta) Ayah: Semua dah bersedia? Jom kita pergi ke BP Mall. Farah, Hanis, Adam: Jom!

Baca dialog di bawah ini. Ayah: Siapa hendak ikut ayah pergi ke BP Mall? Farah: Saya hendak ikut ayah. Adam dan Hanis: Kami pun hendak ikut ayah pergi ke BP Mall. Ayah: Baiklah. Semua orang pergi tunggu di dalam kereta dahulu. Ayah hendak bersiap sekejap. (Di dalam kereta di stesen mengisi minyak petrol) Adam: Ayah hendak mengisi minyak petrol? Ayah: Ya. Semua orang tunggu di dalam kereta. Farah: Hanis, apakah nombor yang tertulis di sebelah perkataan seliter itu? Hanis: Oh. Itu adalah nombor perpuluhan. Contohnya seperti 21.06 Adam: Nombor perpuluhan? Adakah ia sama dengan nombor pecahan?

(Ayah sudah selesai mengisi minyak petrol dan masuk ke dalam kereta) Ayah: Semua dah bersedia? Jom kita pergi ke BP Mall. Adam: Jom! . Terima kasih Hanis. Farah: Okay. Farah. Hanis.Hanis: Tidak. Nanti di rumah Hanis akan terangkan apa itu nombor perpuluhan dan nombor pecahan.