P. 1
Tutorial 3 - Perbezaan Hasil Objektif Pembelajaran Dan Hasil Pembelajaran

Tutorial 3 - Perbezaan Hasil Objektif Pembelajaran Dan Hasil Pembelajaran

|Views: 15|Likes:
Published by Nura Adila

More info:

Published by: Nura Adila on Apr 25, 2013
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PPTX, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

01/05/2014

pdf

text

original

PERBEZAAN HASIL OBJEKTIF PEMBELAJARAN DAN HASIL PEMBELAJARAN

DISEDIAKAN OLEH : HANI HALIM SYAZANA SAMSURI NURSYAMIMI ISMAIL TENGKU NURA ‘ADILA TENGKU AZMI

Murid-murid dapat mengenalpasti simbol daripada pelbagai komponen dalam litar elektrik. Memahami langkah-langkah keselamatan apabila menggunakan peralatan berelektrik . Murid-murid dapat menerangkan bahaya penyalahgunaan peralatan berelektrik.MENGENALPASTI OBJEKTIF PEMBELAJARAN & HASIL PEMBELAJARAN TAHUN 5 TEMA: MENYIASAT DAYA DAN TENAGA TAJUK: ELEKTRIK OBJEKTIF PEMBELAJARAN Mengetahui sumber-sumber elektrik Memahami litar bersiri dan litar selari HASIL PEMBELAJARAN Murid-murid dapat menyatakan sumber-sumber elektrik.

Menyatakan apa yang pelajar boleh buat setelah mengikuti p&p.PERBEZAAN ANTARA OBJEKTIF PEMBELAJARAN DENGAN HASIL PEMBELAJARAN OBJEKTIF PEMBELAJARAN HASIL PEMBELAJARAN Menyatakan hasrat yang ingin dicapai oleh guru pada akhir pembelajaran. Pernyataan tentang hasrat guru. Boleh diselesaikan dalam suatu tempoh masa dan melibatkan beberapa pengalaman pembelajaran. Tingkahlaku murid-murid yang boleh ditunjukkan. Boleh disiapkan dalam masa yang singkat. .

CIRI-CIRI OBJEKTIF PEMBELAJARAN YANG BAIK Berorientasikan murid Menghuraikan hasil pembelajaran Jelas dan boleh difahami Boleh terlihat .

CIRI-CIRI HASIL PEMBELAJARAN YANG BAIK Spesifik Menggunakan ayat aktif Berorientasikan murid Realistik dan bukannya berasaskan harapan Fokus kepada aplikasi dan integrasi bagi pengetahuan dan kemahiran Memperuntukkan masa yang cukup untuk mencapai objektif pembelajaran .

TAJUK: PENCEMARAN AIR  Hasil pembelajaran: Pelajar:  Objektif pembelajaran:  .Menghuraikan 2 langkah untuk memelihara sumber air daripada pencemaran  Menyenaraikan 3 akibat pencemaran air. .  .Mengetahui mengenai kegunaan dan kepentingan air terhadap hidupan.Menyenaraikan 3 kepentingan air terhadap kehidupan  .

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->