P. 1
Contoh Buletin Sekolah Ms 2

Contoh Buletin Sekolah Ms 2

|Views: 198|Likes:
Published by jinggo johan
Buletin Sekolah
Buletin Sekolah

More info:

Published by: jinggo johan on Apr 28, 2013
Copyright:Attribution Non-commercial
List Price: $0.99 Buy Now

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
See more
See less

08/27/2013

$0.99

USD

pdf

text

original

2

10 Mac 2013

Bantuan sekolah RM100 15 Jan - Bantuan persekolahan sebanyak RM100 telah disampaikan kepada pelajar. Majlis penyampaian telah diadakan di Dewan Sir Chulan. Tuan Hj Ismail Bin A. Mohamed, guru besar SKRC dalam ucapannya berharap bantuan persekolahan ini dapat meringankan beban ibu bapa untuk mengurus perbelanjaan persekolahan. Menurutnya, Kementerian Pelajaran telah mengeluarkan surat pekeliling mengenai perkara tersebut kepada semua sekolah.

Program Parenting
Sambutan Maulidur Rasul meriah! Alhamdulillah, pada tahun ini sekolah sekali lagi berjaya mengadakan sambutan maulidur rasul pada hari ini 25 januari 2013. Tujuan utama program ini dijalankan ialah supaya pelajarpelajar Islam dapat merasai 2 Mac – Majlis ceramah motivasi keibubapaan pengalaman menghadiri program bercorak keislaman , di samping disampaikan pada hari yang sama dengan majlis dapat menyemarakkan lagi rasa kecintaan kepada Nabi Muhammad parenting. Ceramah bertajuk peranan ibubapa S.A.W, Insha Allah. dalam membentuk insan mulia disampaikan oleh konselor dari JPN Pada majlis itu , ibu bapa berkongsi ilmu dengan penceramah dalam MAJLIS PERLANTIKAN PENGAWAS SEKOLAH DAN PSS, mendidik anak-anak supaya menjadi insan yang KETUA /PENOLONG KELAS/, PRS DAN BRIGED BESTARI. mulia dan terpelajar. Tn Hj Ismail, guru besar SKRC memberi penekanan kepentingan jadual Upacara pelantikan waktu belajar disamping sokongan ibu bapa Pengawas Sekolah, diperlukan untuk memastikan murid-murid belajar di rumah. Pusat Sumber 16 Feb - Pertandingan ini Sekolah, Ketua dan Merentas Desa adalah bertujuan penolong kelas, mencungkil bakat baru Pembimbing Rakan untuk pertandingan di Sebaya (PRS) dan peringkat daerah kelak. Segala format Briged Bestari sesi pertandingan dan 2013 telah pengurusan sukan merentas desa dijalankan pada hari ini , 2 Februari 2013. Guru Besar dilaksanakan mengikut telah menyampaikan amanat dan pesanan kepada semua standart MSSN adalah pengawas yang dilantik agar menjadi contoh kepada bertujuan memberi pendedahan kepada semua yang terlibat murid lain dari segi penampilan, kebersihan diri dan mengenai pengelolaan sukan merentas desa. Guru-guru dan sikap. Pada tahun ini, dua unit baru telah ditubuhkan murid-murid memperolehi pengalaman yang berguna dalam iaitu Pembimbing Rakan Sebaya (PRS) dan Briged pertandingan ini.Pihak sekolah juga ingin mengucapkan jutaan terima kasih kepada semua yang terlibat terutamanya angkatan Bestari. tentera ,polis, ibu bapa ,bekas-bekas pelajar sekolah, para guru, dan kakitangan sekolah yang turut sama-sama membantu menjayakan program ini.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->