P. 1
Evidens PK - Tahun 1

Evidens PK - Tahun 1

|Views: 6|Likes:
Published by Izwan Wan
pk tahun 1
pk tahun 1

More info:

Published by: Izwan Wan on May 05, 2013
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

11/01/2013

pdf

text

original

Lampiran 1 Band 2 D1E1

Arahan : susun gambar cara mencuci tangan yang betul

Aini sentiasa sihat dan ceria mandi gosok gigi bersih mencuci . Aini juga _______________ supaya giginya bersih dan putih. Aini sentiasa memastikan pakaiannya ________________ dan kemas. Aini murid tahun 1 Amanah. Sebelum sarapan dia ________________tangan terlebih dahulu. Dia ___________ setiap hari sebelum ke sekolah.Lampiran 2 Band 3 D1 E1 Isikan tempat kosong dengan pilihan perkataan yang sesuai.

Lampiran 3 Band 3 D1 E3 Arahan : Tuliskan BETUL pada gambar yang menunjukkan amalan penyimpanan makanan yang betul dan TIDAK bagi amalan penyimpanan makanan yang tidak betul. Lampiran 4 .

.Band 3 D1 E5 Arahan: Nomborkan mengikut urutan cara menggosok gigi dengan tepat.

Lampiran 5 Band 3 D1 E9 Isikan perkataan yang sesuai bagi melengkapkan penyataan yang diberi. kulat virus Cacing .

2.1. ____________ menyebabkan perut saya menjadi buncit dan badan menjadi kurus. LAMPIRAN 6 Tulis maklumat diri anda. 1. Saya selalu sakit tekak kerana _______________ demam selsema. 3. Kulit saya bertompok merah dan gatal kerana dijangkiti ____________. Nama : ____________________________________ .

Kelas : Tahun 1_____________________________ 4. Umur : ____________________________________ 3. Cita-cita : ____________________________________ 6. Makanan kegemaran : _______________________________ 8. Minuman kegemaran : _______________________________ 9. Hobi : ____________________________________ 7. Haiwan kesayangan : _______________________________ 10.2. Warna kesukaan : _______________________________ . Tarikh lahir : ____________________________________ 5.

Nama kakak : _____________________________________ 5. Nama bapa : _____________________________________ 3. Nama kawan baik : _____________________________________ Baca dan warnakan gambar di bawah. Nama ibu : _____________________________________ 2. 1.LAMPIRAN 7 Lengkapkan maklumat di bawah. . Nama adik : _____________________________________ 6. Nama abang : _____________________________________ 4.

Pada jam 7. Zhi Ying gemar makan________________dan minum_______________semasa bersarapan pagi. Keluarga Zhi Ying mengamalkan pemakanan yang ______________. Zhi Ying makan tengah hari bersama ibu dan ayahnya. Selepas pulang dari sekolah.00 petang Zhi Ying _____________________ . . Ibu Zhi Ying memastikan dia mengambil _______________ semasa makan.Lampiran 8 Band 4 D1 E2 Isikan tempat kosong dengan perkataan yang sesuai dalam petikan dibawah.

Lampiran 9 Band 5 D1 E1 Lagu / melodi : Yang Mana Satu Yang mana satu Idaman kalbu Makanan berlemak Atau bersusu Gula atau keju Semua disapu .

Akibatnya badanku gemuk dan lesu. Pilihlah satu kegemaranmu Yang berkhasiat Dan yang bermutu Janganlah makan Mengikut nafsu Agar hidupmu Sihat selalu Lampiran 10 Band 5 D1 E2 Suaikan gambar pada penyataan diberi. .

ubat bahaya deman ubat loya Syafiq : Ibu.adik Sofia_____________. .Tidak Boleh Diambil Boleh Diambil Lampiran 11 Band 5 D1 E3 Murid dapat melengkapkan petikan dengan perkataan yang diberi. Dia ada di biliknya. Ibu : Baiklah ibu akan naik ke biliknya.

tetapi ____________ gunakan ubat orang lain. Saya akan lebih berhati-hati. Syafiq : Baik Ibu.Syafiq : Saya tolong ambilkan ____________. Lain kali baca dulu nama yang tercatat. Kita mungkin akan muntah atau __________. ini ubatnya. . Ibu : Terima kasih. Eh. ini ubat ibu! Syafiq : Bukankah ini juga _____________ demam? Ibu : Ya. ya (Syafiq terus ke dapur untuk mengambil ubat demam untuk adiknya) Syafiq : Ibu.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->