Lampiran 1 Band 2 D1E1

Arahan : susun gambar cara mencuci tangan yang betul

Dia ___________ setiap hari sebelum ke sekolah. Aini juga _______________ supaya giginya bersih dan putih. Aini murid tahun 1 Amanah.Lampiran 2 Band 3 D1 E1 Isikan tempat kosong dengan pilihan perkataan yang sesuai. Aini sentiasa memastikan pakaiannya ________________ dan kemas. Aini sentiasa sihat dan ceria mandi gosok gigi bersih mencuci . Sebelum sarapan dia ________________tangan terlebih dahulu.

Lampiran 4 .Lampiran 3 Band 3 D1 E3 Arahan : Tuliskan BETUL pada gambar yang menunjukkan amalan penyimpanan makanan yang betul dan TIDAK bagi amalan penyimpanan makanan yang tidak betul.

Band 3 D1 E5 Arahan: Nomborkan mengikut urutan cara menggosok gigi dengan tepat. .

Lampiran 5 Band 3 D1 E9 Isikan perkataan yang sesuai bagi melengkapkan penyataan yang diberi. kulat virus Cacing .

1. Nama : ____________________________________ .1. ____________ menyebabkan perut saya menjadi buncit dan badan menjadi kurus. Kulit saya bertompok merah dan gatal kerana dijangkiti ____________. 2. Saya selalu sakit tekak kerana _______________ demam selsema. 3. LAMPIRAN 6 Tulis maklumat diri anda.

Cita-cita : ____________________________________ 6.2. Hobi : ____________________________________ 7. Makanan kegemaran : _______________________________ 8. Tarikh lahir : ____________________________________ 5. Kelas : Tahun 1_____________________________ 4. Haiwan kesayangan : _______________________________ 10. Umur : ____________________________________ 3. Warna kesukaan : _______________________________ . Minuman kegemaran : _______________________________ 9.

LAMPIRAN 7 Lengkapkan maklumat di bawah. Nama kawan baik : _____________________________________ Baca dan warnakan gambar di bawah. Nama adik : _____________________________________ 6. 1. Nama abang : _____________________________________ 4. . Nama kakak : _____________________________________ 5. Nama bapa : _____________________________________ 3. Nama ibu : _____________________________________ 2.

00 petang Zhi Ying _____________________ . Pada jam 7. Zhi Ying makan tengah hari bersama ibu dan ayahnya. . Ibu Zhi Ying memastikan dia mengambil _______________ semasa makan. Zhi Ying gemar makan________________dan minum_______________semasa bersarapan pagi. Keluarga Zhi Ying mengamalkan pemakanan yang ______________.Lampiran 8 Band 4 D1 E2 Isikan tempat kosong dengan perkataan yang sesuai dalam petikan dibawah. Selepas pulang dari sekolah.

Lampiran 9 Band 5 D1 E1 Lagu / melodi : Yang Mana Satu Yang mana satu Idaman kalbu Makanan berlemak Atau bersusu Gula atau keju Semua disapu .

Akibatnya badanku gemuk dan lesu. Pilihlah satu kegemaranmu Yang berkhasiat Dan yang bermutu Janganlah makan Mengikut nafsu Agar hidupmu Sihat selalu Lampiran 10 Band 5 D1 E2 Suaikan gambar pada penyataan diberi. .

Ibu : Baiklah ibu akan naik ke biliknya.adik Sofia_____________. Dia ada di biliknya.Tidak Boleh Diambil Boleh Diambil Lampiran 11 Band 5 D1 E3 Murid dapat melengkapkan petikan dengan perkataan yang diberi. . ubat bahaya deman ubat loya Syafiq : Ibu.

Ibu : Terima kasih. Kita mungkin akan muntah atau __________. Syafiq : Baik Ibu. . Lain kali baca dulu nama yang tercatat. Eh. ini ubatnya. Saya akan lebih berhati-hati.Syafiq : Saya tolong ambilkan ____________. ya (Syafiq terus ke dapur untuk mengambil ubat demam untuk adiknya) Syafiq : Ibu. ini ubat ibu! Syafiq : Bukankah ini juga _____________ demam? Ibu : Ya. tetapi ____________ gunakan ubat orang lain.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful