Lampiran 1 Band 2 D1E1

Arahan : susun gambar cara mencuci tangan yang betul

Aini juga _______________ supaya giginya bersih dan putih. Dia ___________ setiap hari sebelum ke sekolah. Aini sentiasa sihat dan ceria mandi gosok gigi bersih mencuci .Lampiran 2 Band 3 D1 E1 Isikan tempat kosong dengan pilihan perkataan yang sesuai. Sebelum sarapan dia ________________tangan terlebih dahulu. Aini sentiasa memastikan pakaiannya ________________ dan kemas. Aini murid tahun 1 Amanah.

Lampiran 4 .Lampiran 3 Band 3 D1 E3 Arahan : Tuliskan BETUL pada gambar yang menunjukkan amalan penyimpanan makanan yang betul dan TIDAK bagi amalan penyimpanan makanan yang tidak betul.

.Band 3 D1 E5 Arahan: Nomborkan mengikut urutan cara menggosok gigi dengan tepat.

Lampiran 5 Band 3 D1 E9 Isikan perkataan yang sesuai bagi melengkapkan penyataan yang diberi. kulat virus Cacing .

LAMPIRAN 6 Tulis maklumat diri anda. 3. 1. 2. Saya selalu sakit tekak kerana _______________ demam selsema. ____________ menyebabkan perut saya menjadi buncit dan badan menjadi kurus. Nama : ____________________________________ .1. Kulit saya bertompok merah dan gatal kerana dijangkiti ____________.

Tarikh lahir : ____________________________________ 5. Minuman kegemaran : _______________________________ 9.2. Kelas : Tahun 1_____________________________ 4. Makanan kegemaran : _______________________________ 8. Cita-cita : ____________________________________ 6. Warna kesukaan : _______________________________ . Umur : ____________________________________ 3. Hobi : ____________________________________ 7. Haiwan kesayangan : _______________________________ 10.

Nama kawan baik : _____________________________________ Baca dan warnakan gambar di bawah. Nama bapa : _____________________________________ 3. Nama abang : _____________________________________ 4. . Nama kakak : _____________________________________ 5.LAMPIRAN 7 Lengkapkan maklumat di bawah. Nama ibu : _____________________________________ 2. 1. Nama adik : _____________________________________ 6.

Lampiran 8 Band 4 D1 E2 Isikan tempat kosong dengan perkataan yang sesuai dalam petikan dibawah. Selepas pulang dari sekolah. . Keluarga Zhi Ying mengamalkan pemakanan yang ______________.00 petang Zhi Ying _____________________ . Zhi Ying makan tengah hari bersama ibu dan ayahnya. Ibu Zhi Ying memastikan dia mengambil _______________ semasa makan. Pada jam 7. Zhi Ying gemar makan________________dan minum_______________semasa bersarapan pagi.

Lampiran 9 Band 5 D1 E1 Lagu / melodi : Yang Mana Satu Yang mana satu Idaman kalbu Makanan berlemak Atau bersusu Gula atau keju Semua disapu .

. Pilihlah satu kegemaranmu Yang berkhasiat Dan yang bermutu Janganlah makan Mengikut nafsu Agar hidupmu Sihat selalu Lampiran 10 Band 5 D1 E2 Suaikan gambar pada penyataan diberi.Akibatnya badanku gemuk dan lesu.

ubat bahaya deman ubat loya Syafiq : Ibu. Ibu : Baiklah ibu akan naik ke biliknya.Tidak Boleh Diambil Boleh Diambil Lampiran 11 Band 5 D1 E3 Murid dapat melengkapkan petikan dengan perkataan yang diberi. Dia ada di biliknya.adik Sofia_____________. .

Saya akan lebih berhati-hati. Lain kali baca dulu nama yang tercatat. Eh.Syafiq : Saya tolong ambilkan ____________. . Syafiq : Baik Ibu. ini ubatnya. tetapi ____________ gunakan ubat orang lain. ya (Syafiq terus ke dapur untuk mengambil ubat demam untuk adiknya) Syafiq : Ibu. Ibu : Terima kasih. ini ubat ibu! Syafiq : Bukankah ini juga _____________ demam? Ibu : Ya. Kita mungkin akan muntah atau __________.