P. 1
Evidens PK - Tahun 1

Evidens PK - Tahun 1

|Views: 6|Likes:
Published by Izwan Wan
pk tahun 1
pk tahun 1

More info:

Published by: Izwan Wan on May 05, 2013
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

11/01/2013

pdf

text

original

Lampiran 1 Band 2 D1E1

Arahan : susun gambar cara mencuci tangan yang betul

Aini murid tahun 1 Amanah. Aini sentiasa memastikan pakaiannya ________________ dan kemas. Aini sentiasa sihat dan ceria mandi gosok gigi bersih mencuci . Sebelum sarapan dia ________________tangan terlebih dahulu. Aini juga _______________ supaya giginya bersih dan putih. Dia ___________ setiap hari sebelum ke sekolah.Lampiran 2 Band 3 D1 E1 Isikan tempat kosong dengan pilihan perkataan yang sesuai.

Lampiran 3 Band 3 D1 E3 Arahan : Tuliskan BETUL pada gambar yang menunjukkan amalan penyimpanan makanan yang betul dan TIDAK bagi amalan penyimpanan makanan yang tidak betul. Lampiran 4 .

Band 3 D1 E5 Arahan: Nomborkan mengikut urutan cara menggosok gigi dengan tepat. .

Lampiran 5 Band 3 D1 E9 Isikan perkataan yang sesuai bagi melengkapkan penyataan yang diberi. kulat virus Cacing .

2. Kulit saya bertompok merah dan gatal kerana dijangkiti ____________.1. 3. Nama : ____________________________________ . LAMPIRAN 6 Tulis maklumat diri anda. Saya selalu sakit tekak kerana _______________ demam selsema. ____________ menyebabkan perut saya menjadi buncit dan badan menjadi kurus. 1.

Umur : ____________________________________ 3. Warna kesukaan : _______________________________ . Haiwan kesayangan : _______________________________ 10. Cita-cita : ____________________________________ 6.2. Hobi : ____________________________________ 7. Makanan kegemaran : _______________________________ 8. Kelas : Tahun 1_____________________________ 4. Tarikh lahir : ____________________________________ 5. Minuman kegemaran : _______________________________ 9.

1. Nama abang : _____________________________________ 4. .LAMPIRAN 7 Lengkapkan maklumat di bawah. Nama bapa : _____________________________________ 3. Nama kawan baik : _____________________________________ Baca dan warnakan gambar di bawah. Nama kakak : _____________________________________ 5. Nama ibu : _____________________________________ 2. Nama adik : _____________________________________ 6.

Selepas pulang dari sekolah. Zhi Ying makan tengah hari bersama ibu dan ayahnya. Pada jam 7. Zhi Ying gemar makan________________dan minum_______________semasa bersarapan pagi. .00 petang Zhi Ying _____________________ . Ibu Zhi Ying memastikan dia mengambil _______________ semasa makan.Lampiran 8 Band 4 D1 E2 Isikan tempat kosong dengan perkataan yang sesuai dalam petikan dibawah. Keluarga Zhi Ying mengamalkan pemakanan yang ______________.

Lampiran 9 Band 5 D1 E1 Lagu / melodi : Yang Mana Satu Yang mana satu Idaman kalbu Makanan berlemak Atau bersusu Gula atau keju Semua disapu .

Pilihlah satu kegemaranmu Yang berkhasiat Dan yang bermutu Janganlah makan Mengikut nafsu Agar hidupmu Sihat selalu Lampiran 10 Band 5 D1 E2 Suaikan gambar pada penyataan diberi. .Akibatnya badanku gemuk dan lesu.

Dia ada di biliknya. .adik Sofia_____________.Tidak Boleh Diambil Boleh Diambil Lampiran 11 Band 5 D1 E3 Murid dapat melengkapkan petikan dengan perkataan yang diberi. ubat bahaya deman ubat loya Syafiq : Ibu. Ibu : Baiklah ibu akan naik ke biliknya.

ini ubatnya. Saya akan lebih berhati-hati. tetapi ____________ gunakan ubat orang lain. . ini ubat ibu! Syafiq : Bukankah ini juga _____________ demam? Ibu : Ya. Eh. Lain kali baca dulu nama yang tercatat. ya (Syafiq terus ke dapur untuk mengambil ubat demam untuk adiknya) Syafiq : Ibu. Kita mungkin akan muntah atau __________.Syafiq : Saya tolong ambilkan ____________. Syafiq : Baik Ibu. Ibu : Terima kasih.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->