Lampiran 1 Band 2 D1E1

Arahan : susun gambar cara mencuci tangan yang betul

Dia ___________ setiap hari sebelum ke sekolah.Lampiran 2 Band 3 D1 E1 Isikan tempat kosong dengan pilihan perkataan yang sesuai. Aini juga _______________ supaya giginya bersih dan putih. Aini sentiasa memastikan pakaiannya ________________ dan kemas. Aini sentiasa sihat dan ceria mandi gosok gigi bersih mencuci . Sebelum sarapan dia ________________tangan terlebih dahulu. Aini murid tahun 1 Amanah.

Lampiran 4 .Lampiran 3 Band 3 D1 E3 Arahan : Tuliskan BETUL pada gambar yang menunjukkan amalan penyimpanan makanan yang betul dan TIDAK bagi amalan penyimpanan makanan yang tidak betul.

.Band 3 D1 E5 Arahan: Nomborkan mengikut urutan cara menggosok gigi dengan tepat.

kulat virus Cacing .Lampiran 5 Band 3 D1 E9 Isikan perkataan yang sesuai bagi melengkapkan penyataan yang diberi.

2. Kulit saya bertompok merah dan gatal kerana dijangkiti ____________.1. 1. LAMPIRAN 6 Tulis maklumat diri anda. ____________ menyebabkan perut saya menjadi buncit dan badan menjadi kurus. Nama : ____________________________________ . Saya selalu sakit tekak kerana _______________ demam selsema. 3.

Haiwan kesayangan : _______________________________ 10.2. Umur : ____________________________________ 3. Cita-cita : ____________________________________ 6. Hobi : ____________________________________ 7. Kelas : Tahun 1_____________________________ 4. Warna kesukaan : _______________________________ . Minuman kegemaran : _______________________________ 9. Makanan kegemaran : _______________________________ 8. Tarikh lahir : ____________________________________ 5.

Nama adik : _____________________________________ 6. Nama bapa : _____________________________________ 3. Nama kawan baik : _____________________________________ Baca dan warnakan gambar di bawah. Nama kakak : _____________________________________ 5.LAMPIRAN 7 Lengkapkan maklumat di bawah. Nama abang : _____________________________________ 4. 1. Nama ibu : _____________________________________ 2. .

.00 petang Zhi Ying _____________________ . Ibu Zhi Ying memastikan dia mengambil _______________ semasa makan. Keluarga Zhi Ying mengamalkan pemakanan yang ______________. Zhi Ying gemar makan________________dan minum_______________semasa bersarapan pagi. Pada jam 7. Selepas pulang dari sekolah. Zhi Ying makan tengah hari bersama ibu dan ayahnya.Lampiran 8 Band 4 D1 E2 Isikan tempat kosong dengan perkataan yang sesuai dalam petikan dibawah.

Lampiran 9 Band 5 D1 E1 Lagu / melodi : Yang Mana Satu Yang mana satu Idaman kalbu Makanan berlemak Atau bersusu Gula atau keju Semua disapu .

. Pilihlah satu kegemaranmu Yang berkhasiat Dan yang bermutu Janganlah makan Mengikut nafsu Agar hidupmu Sihat selalu Lampiran 10 Band 5 D1 E2 Suaikan gambar pada penyataan diberi.Akibatnya badanku gemuk dan lesu.

ubat bahaya deman ubat loya Syafiq : Ibu. .adik Sofia_____________. Ibu : Baiklah ibu akan naik ke biliknya.Tidak Boleh Diambil Boleh Diambil Lampiran 11 Band 5 D1 E3 Murid dapat melengkapkan petikan dengan perkataan yang diberi. Dia ada di biliknya.

Saya akan lebih berhati-hati. ini ubatnya. . ya (Syafiq terus ke dapur untuk mengambil ubat demam untuk adiknya) Syafiq : Ibu. Ibu : Terima kasih. Lain kali baca dulu nama yang tercatat. tetapi ____________ gunakan ubat orang lain.Syafiq : Saya tolong ambilkan ____________. Eh. Kita mungkin akan muntah atau __________. ini ubat ibu! Syafiq : Bukankah ini juga _____________ demam? Ibu : Ya. Syafiq : Baik Ibu.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful