Lampiran 1 Band 2 D1E1

Arahan : susun gambar cara mencuci tangan yang betul

Dia ___________ setiap hari sebelum ke sekolah. Aini sentiasa memastikan pakaiannya ________________ dan kemas. Aini murid tahun 1 Amanah. Aini juga _______________ supaya giginya bersih dan putih.Lampiran 2 Band 3 D1 E1 Isikan tempat kosong dengan pilihan perkataan yang sesuai. Sebelum sarapan dia ________________tangan terlebih dahulu. Aini sentiasa sihat dan ceria mandi gosok gigi bersih mencuci .

Lampiran 3 Band 3 D1 E3 Arahan : Tuliskan BETUL pada gambar yang menunjukkan amalan penyimpanan makanan yang betul dan TIDAK bagi amalan penyimpanan makanan yang tidak betul. Lampiran 4 .

.Band 3 D1 E5 Arahan: Nomborkan mengikut urutan cara menggosok gigi dengan tepat.

Lampiran 5 Band 3 D1 E9 Isikan perkataan yang sesuai bagi melengkapkan penyataan yang diberi. kulat virus Cacing .

3. Kulit saya bertompok merah dan gatal kerana dijangkiti ____________. 2.1. Saya selalu sakit tekak kerana _______________ demam selsema. LAMPIRAN 6 Tulis maklumat diri anda. Nama : ____________________________________ . 1. ____________ menyebabkan perut saya menjadi buncit dan badan menjadi kurus.

2. Haiwan kesayangan : _______________________________ 10. Kelas : Tahun 1_____________________________ 4. Cita-cita : ____________________________________ 6. Tarikh lahir : ____________________________________ 5. Hobi : ____________________________________ 7. Umur : ____________________________________ 3. Warna kesukaan : _______________________________ . Makanan kegemaran : _______________________________ 8. Minuman kegemaran : _______________________________ 9.

LAMPIRAN 7 Lengkapkan maklumat di bawah. Nama adik : _____________________________________ 6. Nama kawan baik : _____________________________________ Baca dan warnakan gambar di bawah. . Nama ibu : _____________________________________ 2. 1. Nama abang : _____________________________________ 4. Nama bapa : _____________________________________ 3. Nama kakak : _____________________________________ 5.

Selepas pulang dari sekolah. . Zhi Ying gemar makan________________dan minum_______________semasa bersarapan pagi.Lampiran 8 Band 4 D1 E2 Isikan tempat kosong dengan perkataan yang sesuai dalam petikan dibawah. Keluarga Zhi Ying mengamalkan pemakanan yang ______________.00 petang Zhi Ying _____________________ . Pada jam 7. Ibu Zhi Ying memastikan dia mengambil _______________ semasa makan. Zhi Ying makan tengah hari bersama ibu dan ayahnya.

Lampiran 9 Band 5 D1 E1 Lagu / melodi : Yang Mana Satu Yang mana satu Idaman kalbu Makanan berlemak Atau bersusu Gula atau keju Semua disapu .

Akibatnya badanku gemuk dan lesu. Pilihlah satu kegemaranmu Yang berkhasiat Dan yang bermutu Janganlah makan Mengikut nafsu Agar hidupmu Sihat selalu Lampiran 10 Band 5 D1 E2 Suaikan gambar pada penyataan diberi. .

. ubat bahaya deman ubat loya Syafiq : Ibu. Ibu : Baiklah ibu akan naik ke biliknya.adik Sofia_____________.Tidak Boleh Diambil Boleh Diambil Lampiran 11 Band 5 D1 E3 Murid dapat melengkapkan petikan dengan perkataan yang diberi. Dia ada di biliknya.

ya (Syafiq terus ke dapur untuk mengambil ubat demam untuk adiknya) Syafiq : Ibu.Syafiq : Saya tolong ambilkan ____________. Lain kali baca dulu nama yang tercatat. Saya akan lebih berhati-hati. Syafiq : Baik Ibu. ini ubat ibu! Syafiq : Bukankah ini juga _____________ demam? Ibu : Ya. Eh. Kita mungkin akan muntah atau __________. . ini ubatnya. Ibu : Terima kasih. tetapi ____________ gunakan ubat orang lain.