Lampiran 1 Band 2 D1E1

Arahan : susun gambar cara mencuci tangan yang betul

Aini juga _______________ supaya giginya bersih dan putih. Aini murid tahun 1 Amanah. Dia ___________ setiap hari sebelum ke sekolah.Lampiran 2 Band 3 D1 E1 Isikan tempat kosong dengan pilihan perkataan yang sesuai. Aini sentiasa memastikan pakaiannya ________________ dan kemas. Sebelum sarapan dia ________________tangan terlebih dahulu. Aini sentiasa sihat dan ceria mandi gosok gigi bersih mencuci .

Lampiran 3 Band 3 D1 E3 Arahan : Tuliskan BETUL pada gambar yang menunjukkan amalan penyimpanan makanan yang betul dan TIDAK bagi amalan penyimpanan makanan yang tidak betul. Lampiran 4 .

.Band 3 D1 E5 Arahan: Nomborkan mengikut urutan cara menggosok gigi dengan tepat.

Lampiran 5 Band 3 D1 E9 Isikan perkataan yang sesuai bagi melengkapkan penyataan yang diberi. kulat virus Cacing .

2. ____________ menyebabkan perut saya menjadi buncit dan badan menjadi kurus.1. 1. Nama : ____________________________________ . Saya selalu sakit tekak kerana _______________ demam selsema. 3. LAMPIRAN 6 Tulis maklumat diri anda. Kulit saya bertompok merah dan gatal kerana dijangkiti ____________.

Tarikh lahir : ____________________________________ 5. Kelas : Tahun 1_____________________________ 4. Hobi : ____________________________________ 7. Makanan kegemaran : _______________________________ 8. Haiwan kesayangan : _______________________________ 10.2. Minuman kegemaran : _______________________________ 9. Warna kesukaan : _______________________________ . Cita-cita : ____________________________________ 6. Umur : ____________________________________ 3.

Nama bapa : _____________________________________ 3. . Nama abang : _____________________________________ 4. Nama adik : _____________________________________ 6. Nama kawan baik : _____________________________________ Baca dan warnakan gambar di bawah. 1. Nama ibu : _____________________________________ 2. Nama kakak : _____________________________________ 5.LAMPIRAN 7 Lengkapkan maklumat di bawah.

Selepas pulang dari sekolah. Zhi Ying gemar makan________________dan minum_______________semasa bersarapan pagi. Keluarga Zhi Ying mengamalkan pemakanan yang ______________. . Ibu Zhi Ying memastikan dia mengambil _______________ semasa makan. Zhi Ying makan tengah hari bersama ibu dan ayahnya.Lampiran 8 Band 4 D1 E2 Isikan tempat kosong dengan perkataan yang sesuai dalam petikan dibawah.00 petang Zhi Ying _____________________ . Pada jam 7.

Lampiran 9 Band 5 D1 E1 Lagu / melodi : Yang Mana Satu Yang mana satu Idaman kalbu Makanan berlemak Atau bersusu Gula atau keju Semua disapu .

Pilihlah satu kegemaranmu Yang berkhasiat Dan yang bermutu Janganlah makan Mengikut nafsu Agar hidupmu Sihat selalu Lampiran 10 Band 5 D1 E2 Suaikan gambar pada penyataan diberi. .Akibatnya badanku gemuk dan lesu.

Tidak Boleh Diambil Boleh Diambil Lampiran 11 Band 5 D1 E3 Murid dapat melengkapkan petikan dengan perkataan yang diberi. . Ibu : Baiklah ibu akan naik ke biliknya. ubat bahaya deman ubat loya Syafiq : Ibu.adik Sofia_____________. Dia ada di biliknya.

ini ubat ibu! Syafiq : Bukankah ini juga _____________ demam? Ibu : Ya. Eh. Lain kali baca dulu nama yang tercatat.Syafiq : Saya tolong ambilkan ____________. Kita mungkin akan muntah atau __________. Ibu : Terima kasih. ya (Syafiq terus ke dapur untuk mengambil ubat demam untuk adiknya) Syafiq : Ibu. Syafiq : Baik Ibu. ini ubatnya. . tetapi ____________ gunakan ubat orang lain. Saya akan lebih berhati-hati.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful