Lampiran 1 Band 2 D1E1

Arahan : susun gambar cara mencuci tangan yang betul

Dia ___________ setiap hari sebelum ke sekolah.Lampiran 2 Band 3 D1 E1 Isikan tempat kosong dengan pilihan perkataan yang sesuai. Aini murid tahun 1 Amanah. Aini juga _______________ supaya giginya bersih dan putih. Aini sentiasa sihat dan ceria mandi gosok gigi bersih mencuci . Sebelum sarapan dia ________________tangan terlebih dahulu. Aini sentiasa memastikan pakaiannya ________________ dan kemas.

Lampiran 3 Band 3 D1 E3 Arahan : Tuliskan BETUL pada gambar yang menunjukkan amalan penyimpanan makanan yang betul dan TIDAK bagi amalan penyimpanan makanan yang tidak betul. Lampiran 4 .

Band 3 D1 E5 Arahan: Nomborkan mengikut urutan cara menggosok gigi dengan tepat. .

kulat virus Cacing .Lampiran 5 Band 3 D1 E9 Isikan perkataan yang sesuai bagi melengkapkan penyataan yang diberi.

Nama : ____________________________________ . Kulit saya bertompok merah dan gatal kerana dijangkiti ____________. LAMPIRAN 6 Tulis maklumat diri anda. Saya selalu sakit tekak kerana _______________ demam selsema. 1. ____________ menyebabkan perut saya menjadi buncit dan badan menjadi kurus.1. 2. 3.

Hobi : ____________________________________ 7. Umur : ____________________________________ 3. Warna kesukaan : _______________________________ . Haiwan kesayangan : _______________________________ 10. Kelas : Tahun 1_____________________________ 4. Makanan kegemaran : _______________________________ 8. Tarikh lahir : ____________________________________ 5.2. Cita-cita : ____________________________________ 6. Minuman kegemaran : _______________________________ 9.

Nama bapa : _____________________________________ 3.LAMPIRAN 7 Lengkapkan maklumat di bawah. Nama kakak : _____________________________________ 5. Nama ibu : _____________________________________ 2. Nama adik : _____________________________________ 6. Nama kawan baik : _____________________________________ Baca dan warnakan gambar di bawah. 1. . Nama abang : _____________________________________ 4.

Ibu Zhi Ying memastikan dia mengambil _______________ semasa makan. Keluarga Zhi Ying mengamalkan pemakanan yang ______________. Zhi Ying makan tengah hari bersama ibu dan ayahnya. . Zhi Ying gemar makan________________dan minum_______________semasa bersarapan pagi.00 petang Zhi Ying _____________________ . Pada jam 7. Selepas pulang dari sekolah.Lampiran 8 Band 4 D1 E2 Isikan tempat kosong dengan perkataan yang sesuai dalam petikan dibawah.

Lampiran 9 Band 5 D1 E1 Lagu / melodi : Yang Mana Satu Yang mana satu Idaman kalbu Makanan berlemak Atau bersusu Gula atau keju Semua disapu .

Akibatnya badanku gemuk dan lesu. Pilihlah satu kegemaranmu Yang berkhasiat Dan yang bermutu Janganlah makan Mengikut nafsu Agar hidupmu Sihat selalu Lampiran 10 Band 5 D1 E2 Suaikan gambar pada penyataan diberi. .

Ibu : Baiklah ibu akan naik ke biliknya. ubat bahaya deman ubat loya Syafiq : Ibu.adik Sofia_____________. . Dia ada di biliknya.Tidak Boleh Diambil Boleh Diambil Lampiran 11 Band 5 D1 E3 Murid dapat melengkapkan petikan dengan perkataan yang diberi.

Eh. Syafiq : Baik Ibu. ini ubat ibu! Syafiq : Bukankah ini juga _____________ demam? Ibu : Ya. Lain kali baca dulu nama yang tercatat. Kita mungkin akan muntah atau __________.Syafiq : Saya tolong ambilkan ____________. ini ubatnya. Ibu : Terima kasih. tetapi ____________ gunakan ubat orang lain. ya (Syafiq terus ke dapur untuk mengambil ubat demam untuk adiknya) Syafiq : Ibu. Saya akan lebih berhati-hati. .

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful