Lampiran 1 Band 2 D1E1

Arahan : susun gambar cara mencuci tangan yang betul

Aini sentiasa sihat dan ceria mandi gosok gigi bersih mencuci . Dia ___________ setiap hari sebelum ke sekolah. Aini murid tahun 1 Amanah. Aini juga _______________ supaya giginya bersih dan putih. Sebelum sarapan dia ________________tangan terlebih dahulu.Lampiran 2 Band 3 D1 E1 Isikan tempat kosong dengan pilihan perkataan yang sesuai. Aini sentiasa memastikan pakaiannya ________________ dan kemas.

Lampiran 4 .Lampiran 3 Band 3 D1 E3 Arahan : Tuliskan BETUL pada gambar yang menunjukkan amalan penyimpanan makanan yang betul dan TIDAK bagi amalan penyimpanan makanan yang tidak betul.

Band 3 D1 E5 Arahan: Nomborkan mengikut urutan cara menggosok gigi dengan tepat. .

Lampiran 5 Band 3 D1 E9 Isikan perkataan yang sesuai bagi melengkapkan penyataan yang diberi. kulat virus Cacing .

Kulit saya bertompok merah dan gatal kerana dijangkiti ____________. ____________ menyebabkan perut saya menjadi buncit dan badan menjadi kurus. Nama : ____________________________________ . 3. 2. Saya selalu sakit tekak kerana _______________ demam selsema.1. LAMPIRAN 6 Tulis maklumat diri anda. 1.

Makanan kegemaran : _______________________________ 8. Kelas : Tahun 1_____________________________ 4.2. Minuman kegemaran : _______________________________ 9. Warna kesukaan : _______________________________ . Tarikh lahir : ____________________________________ 5. Hobi : ____________________________________ 7. Umur : ____________________________________ 3. Cita-cita : ____________________________________ 6. Haiwan kesayangan : _______________________________ 10.

Nama bapa : _____________________________________ 3. . Nama kawan baik : _____________________________________ Baca dan warnakan gambar di bawah. Nama ibu : _____________________________________ 2.LAMPIRAN 7 Lengkapkan maklumat di bawah. Nama abang : _____________________________________ 4. Nama kakak : _____________________________________ 5. Nama adik : _____________________________________ 6. 1.

Zhi Ying gemar makan________________dan minum_______________semasa bersarapan pagi. .Lampiran 8 Band 4 D1 E2 Isikan tempat kosong dengan perkataan yang sesuai dalam petikan dibawah. Ibu Zhi Ying memastikan dia mengambil _______________ semasa makan. Zhi Ying makan tengah hari bersama ibu dan ayahnya. Selepas pulang dari sekolah. Pada jam 7. Keluarga Zhi Ying mengamalkan pemakanan yang ______________.00 petang Zhi Ying _____________________ .

Lampiran 9 Band 5 D1 E1 Lagu / melodi : Yang Mana Satu Yang mana satu Idaman kalbu Makanan berlemak Atau bersusu Gula atau keju Semua disapu .

Akibatnya badanku gemuk dan lesu. Pilihlah satu kegemaranmu Yang berkhasiat Dan yang bermutu Janganlah makan Mengikut nafsu Agar hidupmu Sihat selalu Lampiran 10 Band 5 D1 E2 Suaikan gambar pada penyataan diberi. .

Tidak Boleh Diambil Boleh Diambil Lampiran 11 Band 5 D1 E3 Murid dapat melengkapkan petikan dengan perkataan yang diberi.adik Sofia_____________. ubat bahaya deman ubat loya Syafiq : Ibu. . Ibu : Baiklah ibu akan naik ke biliknya. Dia ada di biliknya.

Eh.Syafiq : Saya tolong ambilkan ____________. . Saya akan lebih berhati-hati. ini ubatnya. tetapi ____________ gunakan ubat orang lain. ini ubat ibu! Syafiq : Bukankah ini juga _____________ demam? Ibu : Ya. Syafiq : Baik Ibu. Ibu : Terima kasih. ya (Syafiq terus ke dapur untuk mengambil ubat demam untuk adiknya) Syafiq : Ibu. Kita mungkin akan muntah atau __________. Lain kali baca dulu nama yang tercatat.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful