P. 1
contoh laporan jurnal

contoh laporan jurnal

|Views: 53|Likes:
Published by Helmi Suhana

More info:

Published by: Helmi Suhana on May 07, 2013
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

11/29/2013

pdf

text

original

UTHM/FPTV/LM/02/6-01

FAKULTI PENDIDIKAN TEKNIKAL DAN VOKASIONAL UNIVERSITI TUN HUSSEIN ONN MALAYSIA

LAPORAN LOG
PROGRAM LATIHAN MENGAJAR

Tarikh Hari Pagi

: 18 Februari 2013 : Isnin 8.00 : Penyediaan ABBM untuk sesi pengajaran dan pembelajaran akan datang

10.00 :

Perbincangan bersama guru pembimbing mengenai ABBM dan perancangan pengajaran yang telah disediakan. Guru pembimbing menyarankan aktiviti perlu melibatkan pelajar. Menyediakan Jurnal/Refleksi Latihan rumah sukan (laksamana) Latihan diadakan bagi persediaan merentas desa yang akan berlangsung pada 2 Mac 2013. Aktiviti - pelajar dikehendaki berlari sebanyak 7 pusingan di padang bagi meningkatkan stamina. Pelajar juga didedahkan dengan teknik larian untuk merentas desa bagi mengelakkan kekejangan otot. Latihan tamat

Tengahari Petang

12.00 : 3.00 :

4.30

: :

Malam (Jika Ada)

: Tiada

Tandatangan Pelatih

Tandatangan Pembimbing/ Penyelia Nama/Cop :

Nama : Tarikh :

ABBM digunakan bagi membantu melancarkan proses pengajaran dan pembelajaran namun saya amat kecewa kerana ABBM yang digunakan tidak dapat menarik minat pelajar. Bisikan hati 2. Tandatangan Pelatih Tandatangan Pembimbing/ Penyelia Nama/Cop : Nama : Helmi Suhana Binti Yaacob Tarikh : 8 Februari 2013 .UTHM/FPTV/LM/02/06-02 FAKULTI PENDIDIKAN TEKNIKAL DAN VOKASIONAL UNIVERSITI TUN HUSSEIN ONN MALAYSIA JURNAL/REFLEKSI PROGRAM LATIHAN MENGAJAR TARIKH : TAJUK : PERISTIWA : 7 Februari 2013 Jahitan Pengajaran dan Pembelajaran (P&P) Mata Pelajaran : Kemahiran Hidup ERT Pelajar tidak menunjukkan minat dalam proses pengajaran dan pembelajaran. Cadangan/ Tindakan Pelajar tidak menunjukkan minat dalam proses pengajaran dan pembelajaran. Menganalisis/ Menilai 3. ABBM telah digunakan namun masih tidak dapat menarik minat pelajar. Kesedaran baru 4. REFLEKSI : 1.

00 – 9.UTHM/FPTV/LM/02/06-03 FAKULTI PENDIDIKAN TEKNIKAL DAN VOKASIONAL UNIVERSITI TUN HUSSEIN ONN MALAYSIA LAPORAN LOG PROGRAM LATIHAN MENGAJAR Tarikh Hari 8. .00 : 6 Disember 2010 : Isnin : Melapor diri di Jabatan Kejuruteraan Mekanikal.

9. membincang maklumat yang perlu ada dalam folio Orentasi Budaya Institusi (OBI) terutama Budaya Korporat seperti bidang kecemerlangan dan sejarah institusi.15 – 11.15 masalah 11. En Mohd dan ketua-ketua jabatan terutama cara penulisan dalam folio OBI dan masalahyang dihadapi oleh pelatih OBI. Menaip bahan folio OBI bahagian senarai nama pensyarah.’ : : aerobik.15 ’Kesihatan Masa.00 – 10.30 – 12.45 : : 2. Melakukan kerja penyusunan punch card di Jabatan Kejuruteraan Mekanikal. : Perbincangan diteruskan dengan Pengarah Pelatih.00 : Tandatangan Pelatih Nama : Tarikh : UTHM/FPTV/LM/02/06-04 FAKULTI PENDIDIKAN TEKNIKAL DAN VOKASIONAL UNIVERSITI TUN HUSSEIN ONN MALAYSIA JURNAL/REFLEKSI PROGRAM LATIHAN MENGAJAR .00 – 10. staf pejabat. staf bengkel di makmal optik. Timbalan Pengarah. 8.00 – 4. Menghadiri perhimpunan bulanan yang dianjurkan oleh Jabatan Kejuruteraan Elektrik yang wajib dihadiri oleh staf-staf PSA bertemakan Sepanjang Umur Kuantiti Sepanjang Penyampaian cenderahati kepada ibu bapa yang menerima cahaya mata dan menyambut hari lahir dan diakhiri dengan melakukan senaman Menghadiri majlis ramah mesra bersama pelajar asrama Tandatangan Pembimbing/ Penyelia Nama/Cop : 10.15 : Perjumpaan dengan Abd Karim Jaafar.

Penggunaan BBM tidak dapat menarik perhatian murid. Perkara yang penting perlu diberi perhatian dalam ABBM saya ialah ia perlu menarik dari segi bentuk. Tulisan yang saya gunakan pada BBM agak kecil dan terlalu banyak. Disiplin kurang terkawal. Cadangan/ Tindakan Murid bising semasa saya mengajar. Tandatangan Pelatih Tandatangan Pembimbing/ Penyelia Nama/Cop : Nama : Tarikh : . REFLEKSI : 1. Saya agak kecewa. Kesedaran baru 4. Bisikan hati 2. walaupun saya menggunakan ABBM dalam pengajaran. tulisan dan warna. untuk menghasilkan ABBM yang berkesan saya perlu menggunkan tulisan yang lebih besar dan penggunaan perkataan dikurangkan. Saya menggunakan BBM tetapi masih tidak dapat menarik perhatian murid. Oleh itu. Mengapa agaknya ABBM saya gagal menarik perhatian murid? Mungkin ini berlaku kerana ABBM yang digunakan tidak dapat dilihat dengan jelas oleh murid di belakang kelas.2000 (Khamis) Pengajaran Pembelajaran Mata Pelajaran : Teknologi Mekanikal Murid buat bising semasa saya mengajar.TARIKH : TAJUK : PERISTIWA : 9. Menganalisis/ Menilai 3. Memang sukar bagi murid untuk membacanya. Sebahagian murid tidak memberi perhatian terhadap pengajaran saya.12.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->