P. 1
PEPERIKSAAN PERTENGAHAN TAHUN 2013

PEPERIKSAAN PERTENGAHAN TAHUN 2013

|Views: 257|Likes:
Published by mckurmz88
solann
solann

More info:

Published by: mckurmz88 on May 08, 2013
Copyright:Attribution Non-commercial
List Price: $0.99 Buy Now

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
See more
See less

11/05/2015

$0.99

USD

pdf

text

original

2611/2 Kertas MEI 2013 3 Jam

SMK TAMAN DAMANSARA ALIFF PEPERIKSAAN PERTENGAHAN TAHUN 2013 TINGKATAN 4

PENDIDIKAN SENI VISUAL KERTAS 2
( SENI HALUS ) 3 JAM

JANGAN BUKA KERTAS SOALAN INI SEHINGGA DIBERITAHU

1. Kertas soalan ini mengandungi 6 soalan 2. Jawab satu soalan sahaja

Kertas soalan ini mengandungi 3 halaman bercetak

[ Lihat sebelah

KAD PENGENALAN:____________ MATA PELAJARAN:________________ NO.Tingkatan .krayon dan sebagainya. (e) Media atau bahan yang digunakan adalah media kering seperti pensel warna. (d) Anda tidak boleh menggunakan bahan pengilat atau syelek pada permukaan hasil kerja yang sudah siap. (e) Anda bebas menggunakan apa jua teknik kecuali teknik semburan dan asemblaj. ( f) Hasil kerja anda hendaklah dalam bentuk 2D (Dua Dimensi) sahaja.SULIT 2611/2 Arahan kepada calon (a) Kertas soalan ini hendaklah dibawa ke tempat peperiksaan pada hari yang telah ditetapkan. 5cm NAMA: ___________________________ TINGKATAN:______________________ NO. anda hendaklah menggunakan kertas berwarna. perca kain dan lain-lain yang dibawa sendiri.Jika teknik kolaj digunakan. (c) Hasil kerja anda hendaklah memenuhi atau hampir memenuhi kertas lukisan kecuali ruang 5 cm x 8 cm yang ditetapkan.Tulis dengan terang Nama .Nombor Kad Pengenalan. Nombor Soalan dan sediakan ruang Markah mengikut susunan yang ditetapkan di sudut kanan sebelah atas muka hadapan lukisan anda (lihat gambar rajah di bawah). SULIT 2 2611/2 . Mata Pelajaran. atau bahan terbuang yang nipis seperti kulit majalah.SOALAN:______________________ MARKAH:_________________________ 8cm (b) Hasil kerja anda hendaklah yang asli.

Pelbagai jenis kasut lelaki. tengah dan belakang. 5.Lukiskan komposisi ini dari jarak dekat dengan memberi penekanan kepada bentuk. Di atas sebuah meja terdapat sebuah komputer yang lengkap dengan papan kekunci dan tetikus. pahat dan beberapa batang kayu terletak di atas sebuah kotak kayu yang telah usang. Anda berasa sangat kagum dengan pemandangan tersebut. jalinan dan ruang.Terdapat orang-orangan di tengah-tengah bendang itu. Terdapat juga beberapa selipar yang berselerakan di depan pintu. perbezaan ruang hadapan. Di hadapan monitor terdapat gunting.ruang dan warna. jalinan dan pergerakan air. Ditepi pintu rumah kelihatan sebuah rak kasut. Gambarkan suasana yang menarik itu dengan memberi penekanan kepada unsur cahaya dan warna. 6. pelbagai jenis ikan. 2. ruang. Beberapa batang pokok telah tumbang dan menyekat aliran air anak sungai. wanita dan kanak-kanak disusun di atas rak tersebut. Lukis situasi ini dengan memberi penekanan kepada bentuk.SULIT SENI HALUS Pilih satu soalan sahaja. Beberapa alat pertukangan seperti penukul besi.Kelihatan juga beberapa buah rumah berhampiran bendang tersebut. berus warna dan alat tulis. Lukiskan pemandangan dengan memberi penekanan kepada ruang hadapan. tengah dan belakang objek ini 3.kelihatan pemandangan sawah padi terbentang indah dan terdapat beberapa orang pesawah padi sedang sibuk menuai padi. jalinan dan ruang 4. penyu dan juga hidupan laut lain yang berwarna-warni. Kelihatan juga paku. KERTAS SOALAN TAMAT SULIT 3 2611/2 . Gambarkan suasana pemandangan tersebut dengan menekankan jalinan. Di sebuah kampung. Anda sedang menyelam ke dasar laut yang terdapat pelbagai jenis hidupan laut seperti batu karang yang cantik. 2611/2 1. Gambarkan situasi tersebut dalam lukisan anda dengan memberi penekanan kepada bentuk. gergaji. beberapa tin cat dan berus yang sudah terpakai di tepi kotak tersebut.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->