P. 1
PEPERIKSAAN PERTENGAHAN TAHUN 2013

PEPERIKSAAN PERTENGAHAN TAHUN 2013

|Views: 257|Likes:
Published by mckurmz88
solann
solann

More info:

Published by: mckurmz88 on May 08, 2013
Copyright:Attribution Non-commercial
List Price: $0.99 Buy Now

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
See more
See less

11/05/2015

$0.99

USD

pdf

text

original

2611/2 Kertas MEI 2013 3 Jam

SMK TAMAN DAMANSARA ALIFF PEPERIKSAAN PERTENGAHAN TAHUN 2013 TINGKATAN 4

PENDIDIKAN SENI VISUAL KERTAS 2
( SENI HALUS ) 3 JAM

JANGAN BUKA KERTAS SOALAN INI SEHINGGA DIBERITAHU

1. Kertas soalan ini mengandungi 6 soalan 2. Jawab satu soalan sahaja

Kertas soalan ini mengandungi 3 halaman bercetak

[ Lihat sebelah

Tingkatan . (d) Anda tidak boleh menggunakan bahan pengilat atau syelek pada permukaan hasil kerja yang sudah siap. (e) Anda bebas menggunakan apa jua teknik kecuali teknik semburan dan asemblaj.Tulis dengan terang Nama .krayon dan sebagainya. 5cm NAMA: ___________________________ TINGKATAN:______________________ NO.Nombor Kad Pengenalan. atau bahan terbuang yang nipis seperti kulit majalah.KAD PENGENALAN:____________ MATA PELAJARAN:________________ NO.Jika teknik kolaj digunakan. perca kain dan lain-lain yang dibawa sendiri.SOALAN:______________________ MARKAH:_________________________ 8cm (b) Hasil kerja anda hendaklah yang asli. Mata Pelajaran. (c) Hasil kerja anda hendaklah memenuhi atau hampir memenuhi kertas lukisan kecuali ruang 5 cm x 8 cm yang ditetapkan.SULIT 2611/2 Arahan kepada calon (a) Kertas soalan ini hendaklah dibawa ke tempat peperiksaan pada hari yang telah ditetapkan. SULIT 2 2611/2 . anda hendaklah menggunakan kertas berwarna. ( f) Hasil kerja anda hendaklah dalam bentuk 2D (Dua Dimensi) sahaja. (e) Media atau bahan yang digunakan adalah media kering seperti pensel warna. Nombor Soalan dan sediakan ruang Markah mengikut susunan yang ditetapkan di sudut kanan sebelah atas muka hadapan lukisan anda (lihat gambar rajah di bawah).

gergaji. Beberapa batang pokok telah tumbang dan menyekat aliran air anak sungai.kelihatan pemandangan sawah padi terbentang indah dan terdapat beberapa orang pesawah padi sedang sibuk menuai padi. Gambarkan suasana yang menarik itu dengan memberi penekanan kepada unsur cahaya dan warna.SULIT SENI HALUS Pilih satu soalan sahaja. jalinan dan ruang. 6. penyu dan juga hidupan laut lain yang berwarna-warni. Beberapa alat pertukangan seperti penukul besi. Gambarkan suasana pemandangan tersebut dengan menekankan jalinan. pelbagai jenis ikan.Kelihatan juga beberapa buah rumah berhampiran bendang tersebut. ruang. 2. KERTAS SOALAN TAMAT SULIT 3 2611/2 . Lukis situasi ini dengan memberi penekanan kepada bentuk. jalinan dan pergerakan air.Terdapat orang-orangan di tengah-tengah bendang itu.ruang dan warna. Pelbagai jenis kasut lelaki. wanita dan kanak-kanak disusun di atas rak tersebut. Di sebuah kampung. perbezaan ruang hadapan. tengah dan belakang objek ini 3. 5. Anda berasa sangat kagum dengan pemandangan tersebut. Kelihatan juga paku. berus warna dan alat tulis. tengah dan belakang. beberapa tin cat dan berus yang sudah terpakai di tepi kotak tersebut. 2611/2 1. Anda sedang menyelam ke dasar laut yang terdapat pelbagai jenis hidupan laut seperti batu karang yang cantik. Lukiskan pemandangan dengan memberi penekanan kepada ruang hadapan. Terdapat juga beberapa selipar yang berselerakan di depan pintu. Gambarkan situasi tersebut dalam lukisan anda dengan memberi penekanan kepada bentuk. Di hadapan monitor terdapat gunting. jalinan dan ruang 4. pahat dan beberapa batang kayu terletak di atas sebuah kotak kayu yang telah usang. Ditepi pintu rumah kelihatan sebuah rak kasut. Di atas sebuah meja terdapat sebuah komputer yang lengkap dengan papan kekunci dan tetikus.Lukiskan komposisi ini dari jarak dekat dengan memberi penekanan kepada bentuk.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->