P. 1
Khutbah Jumat Bahasa Sunda

Khutbah Jumat Bahasa Sunda

|Views: 898|Likes:
Published by Khairul Atma

More info:

Published by: Khairul Atma on May 09, 2013
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOCX, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

09/03/2014

pdf

text

original

Teks khutbah (Basa Sunda) Sabda Asa XII IPS

Assalammuallaikum Wr.Wb.

Allhamdullillah wasyukurillah dina dinteun anu tos di ridhai Gusti nu Maha Suci ,arurang sadayana tiasa kempeul di ieu acara ,nu mang rupa tos jadi kawajiban sadayana salaku umat islam di dunia.

Dina kasempetan emas ieu khatib ngawasiat ka jamaah Masjid Abdurrahman Bin Auf khususna ka diri pribadi oge ,Tema dinteun ieu nyaeta “Berpikir Dewasa” , nah berpikir dewasa teh kudu di aplikasikeun dina kahirupan umat muslim sapopoe ,sabab jaman ayeuna mah umur teu jadi jaminan can tangtu umur kolot ge berpikiran dewasa , can tangtu oge budak leutik teu bisa berpikir dewasa, bisa di contoh dina kahirupan ngorana Rassullullah SAW. , dina umurna nu ngora Rassullullah ntos bisa mimpin pasukan perang islam, eta ngacerminkeun bahwa Rassullullah keur ngorana ntos bisa jadi panutan umatna sabab Rassullullah dikaruniakeun ku Gusti Allah berpikiran dewasa sejak dini, pun kitu arurang sadayana kedah ngacontoh Rassullullah anu mangrupan tauladan umat beragama islam di saluruh dunya, dina kahirupan jaman ayeuna tos aya budaya anu kolot pasti berpikiran dewasa salajeung na budak mah encan, padahal eta can tangtu ngajamin sabab ayeuna mah seeur kawula – kawula muda nu ntos ngabuktikan

bahwa maranehanana ntos bisa berpikir dewasa jeung boga prinsip , teu saetik pengusaha – pengusaha muda nu tos maju ngabanggakeun ieu bangsa Indonesia .

Dimana kawula muda ka cap na nyeta masa pubertas tinggi , atawa proses neangan jati diri , dina kaca panon jelema tradisional atawa awam anu teu apal jaman mah , kawula muda ngan bisa nyieun masalah wae , sabab pipikereuna na ge pondok keneh alias can dewasa , padahalmah dina jaman ayeuna mah eta sudut pandang teh tos teu bisa di jadikeun suatu panutan ngalainkeun ngarusak citra kawula muda bangsa sorangan. Malah dina kanyataana mah nu loba nyieun masalah teh nyaeta kolot – kolot bangsa anu sering disebut para wakil rakyat , dina data statistik tos seeur kasus korupsi anu ngarugi keun bangsa sorangan nyaeta bangsa Indonesia, rek kumaha maju ? rek kumaha alus kawula – kawula muda jaman ayeuna ? ari kolotna sorangan can ngacerminkeun tauladan sapertos kahirupan Rassullullah , padahal dina Islam ntos di jelaskeun yen saha eta jalma anu ngagarap harta anu lain hak manehanana jaminana nyaeta naraka di yaumul akhir , ntos kuduna kawula muda hayoh bangkit buktikeun ka bangsa ieu bahwa kawula bangsa Indonesia anu mayoritasna umat muslim ntos kuduna nembongkeun pikiran – pikiran anu bisa dijadikeun tauladan sapertos Rasullullah SAW. , mung kitu kolot- kolot sadaya kudu ngadidik eta anak – anak nameh jadi jelema anu sukses di dunya oge di akhirat , supaya anu salah tiasa nga cermin ka nu bener sabab ari teu aya cermin kahirupan mah dunya ntos porakporanda jiganamah , Rassullullah

dina kahirupanana pinuh ku pelajaran – pelajaran anu tiasa arurang sadayana di pelajari jeung tauladani.

Alhamdullilah , alhamdullillahirobil allamin urang sadayana salaku umat muslim kudu nemongkeun yen umat muslim teh patut jadi tauladan umat laina , mun sakitu khutbah kangget Jumat ieu , Wassallamuallaikum Wr.Wb.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->