FADHILAT SETIAP MALAM DI BULAN RAMADHAN

Malam pertama Dosanya keluar seperti ia baru dilahirkan oleh ibu. Malam kedua Dosanya diampuni, begitu juga dosa kedua ibu bapanya jika keduanya itu orang mukmin. Malam ketiga Dipanggil oleh malaikat dari bawah Arasy dengan seruan 'mulailah kamu beramal sebab Allah telah mengampuni dosamu yang telah lalu '. Malam keempat Pahalanya sama seperti orang yang membaca Kitab Taurat, Injil, Zabur dan Al-Quran. Malam kelima Pahala seperti orang yang solat di Masjid al Haram di Mekah, Masjid an Nabawi di Madinah dan Masjid al Aqsa di Palestin. Malam keenam Seperti pahala orang yang tawaf di Baitullah, batu-batu serta pasir turut sama memohonkan ampun baginya. Malam ketujuh Seperti orang yang hidup pada zaman Nabi Musa dan membantunya hingga dapat mengalahkan Fir'aun dan Haman. Malam kelapan Diberi oleh Allah segala apa yang pernah diberikan kepada Nabi Ibrahim. Malam kesembilan Seperti pahala beribadat kepada Allah yang dilakukan oleh Nabi Muhammad S.A.W Malam kesepuluh Dikurniakan oleh Allah kebaikan di dunia dan akhirat. Malam kesebelas Bersih dari segala dosa seperti baru dilahirkan dari kandungan ibu. Malam kedua belas Muka bercahaya di hari Kiamat.

Malam kelapan belas Diseru oleh para malaikat bahawa Allah telah redha kepadamu dan kepada orang tuamu.Malam ketiga belas Datang di hari Kiamat dengan keadaan aman dari segi kejahatan. Malam kedua puluh lima Dihapuskan dari seksa kubur. Malam keenam belas Dibebaskan dari api neraka dan dapat masuk syurga. Malam dua puluh satu Dibina rumahnya dari nur di dalam syurga. Malam ke dua puluh dua Di hari Kiamat ia akan datang dengan aman dari segala kesusahan dan dugaan. Malam kelima belas Diminta ampun oleh para malaikat yang memikul Arasy dan kerusi. Malam kesembilan belas Diangkat darjatnya ke dalam syurga firdaus. Malam kedua puluh Diberi pahala para syuhada dan solihin. . Malam ketujuh belas Diberi pahala seperti pahala para nabi. Malam kedua puluh empat Pahala seperti dua puluh empat permohonan dikabulkan. Malam kedua puluh tiga Dibangunkan sebuah kota untuknya di syurga. Malam kedua puluh tujuh Dapat melintasi sirat dengan laju bagaikan kilat menyambar. Malam keempat belas Disaksikan oleh malaikat jika telah melaksanakan solat tarawih maka pada hari kiamat ia akan dibebaskan oleh Allah dari segala mudarat. Malam kedua puluh enam Pahalanya diangkat selama empat puluh tahun.

Sesungguhnya kita berpuasa dengan penuh ketakwaan (yakni ketakutan) kepada ALLAH akan mendapat ganjaran yang tidak ternilai. dikhuatiri puasa kita itu akan menjadi SIA-SIA sahaja. Malam kedua puluh sembilan Seperti pahala seribu haji yang mabrur. DME INFO .. Hebatnya ganjaran yang ALLAH bagi kepada kita andainya puasa kita setiap hari di bulan RAMADHAN.. DITERIMA oleh ALLAH SWT. Malam ketiga puluh Dipersilakan oleh Allah makan buah-buahan syurga dan mandi dengan air salsabil serta minum dari telaga Kausar.insyaALLAH! Tapi jika kita berpuasa tanpa takwa kepada ALLAH...Malam kedua puluh lapan Allah mengangkat dengan seribu darjat.