P. 1
Malas Jadi Kaya

Malas Jadi Kaya

|Views: 4|Likes:
Published by Nik Norjuma

More info:

Published by: Nik Norjuma on Jun 08, 2013
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

04/29/2014

pdf

text

original

Laporan Eksklusif RahsiaKekayaan.

com

NOTIS :

Anda BOLEH menyebarkan laporan ini dengan syarat anda tidak mengubah sebarang isi kandungannya

Laporan 1

Rahsia Orang Malas Boleh Menjadi Kaya!
© 2007 Hakcipta Terpelihara Mohd Nizam, Mega Strategy
http://www.FormulaLuarBiasa.com http://www.RahsiaKekayaan.com

© 2007 HAK CIPTA TERPELIHARA. Tidak ada sebarang bahagian dari dalam buku ini yang boleh diterbitkan semula dalam apa jua bentuk, disimpan dengan cara yang boleh digunakan semula dalam sebarang bentuk atau cara sama ada cara elektronik, mekanik, rakaman, penggambaran semula, atau sebagainya tanpa kebenaran bertulis dari pemegang hakciptanya.

© Mohd Nizam Hakcipta Terpelihara

http://www.FormulaLuarBiasa.com

http://www.RahsiaKekayaan.com

Beliau menghadapi masalah hutang yang teruk. Adakah Bill Gates lebih rajin bekerja daripada orang biasa sehingga beliau boleh membeli apa sahaja barang didunia ini dengan memetik jari? Adakah Michael Dell bersengkang mata sehingga lewat pagi belajar bagaimana membuat komputer peribadi yang canggih? Walaupun dibuang universiti beliau kini memiliki jet peribadi sendiri. Tetapi dalam masa hanya beberapa tahun beliau berjaya membeli rumah setengah juta dengan wang tunai. Masalah 85% masih lagi hidup dengan bergantung kepada gaji dari bulan ke bulan dan masih dibendung masalah kemiskinan. Joe Karbo – beliau merupakan seorang pemalas tetapi mempunyai simpanan jutaan ringgit dibank! Apa rahsia Joe Karbo – seorang pemalas yang boleh menjadi kaya? Apakah mereka yang sudah mencapai taraf jutawan ini tahu yang kita tidak tahu? Joe Karbo menjual produk secara terus atau direct response. Projek pertama beliau ialah sebuah buku berkenaan pengurusan kewangan.RahsiaKekayaan. Benarkah? Jika benar mengapa hanya 5% sahaja orang yang menjadi jutawan. Selepas membuat sedikit ulangkaji diperpustakaan dan bertanya kepada mereka yang lebih pakar. beliau menulis sebuah buku “Bagaimana Membayar Hutang Dalam Tempoh Seminggu Tanpa Meminjam?” Buku ini meletup dipasaran sehingga beliau mampu untuk membayar semua hutang dan mempunyai cukup simpanan untuk membeli rumah dan kereta.FormulaLuarBiasa. Selama ini kita diajar supaya mesti bekerja keras untuk berjaya. 10 peratus lagi hidup agak senang.com http://www. Ini bermakna beliau menjual sesuatu melalui iklan. Semakin kuat anda bekerja semakin kaya anda jadinya.Laporan Eksklusif RahsiaKekayaan. Inilah rahsia kekayaan Joe Karbo – si pemalas yang tahu bagaimana untuk menjadi kaya. © Mohd Nizam Hakcipta Terpelihara http://www. Bagaimana pula kisah seorang yang mempunyai hutang berguni sehinggakan bank sudah tidak sabar untuk merampas rumah beliau dan menghalaunya keluar.com Siapa kata orang malas tidak boleh menjadi kaya? Mungkin anda mengelengkan kepala apabila membaca ayat diatas. Wow ianya meletup! Dan kemudian beliau akan menghubungi mereka semula dan menjual produk yang lain pula.com 2 . Beliau akan menempah satu iklan penuh diakhbar dan menunggu pesanan tiba.

Tetapi selepas beberapa tahun bekerja teruk.com http://www. Jika anda pernah mendengar sesorang usahawan berkata “ Saya tidak pernah mengambil cuti selama 5 tahun” Terdapat sesuatu yang tidak kena dengan ayat tersebut.RahsiaKekayaan. dan ada pasif. Pendapatan daripada gaji ialah secara terus. Punca pendapatan yang saya maksudkan ialah pendapatan sampingan.Dan jika anda tidak datang bekerja. Anda sudah tentunya tidak perlu untuk bergantung harap daripada orang lain.com Joe tahu bagaimana menggunakan masa yang singkat untuk mendapatkan wang yang banyak. Anda dibayar sekali untuk usaha anda.com 3 . Jawapan anda kepada soalan berikut akan menentukan samada pendapatan anda adalah secara terus atau pasif “Berapa kalikah anda dibayar bagi setiap jam anda bekerja?” Jika anda menjawab “Hanya sekali”. dan pendapatan anda ialah secara terus. wang tetap akan masuk kedalam akaun banknya. Anda perlukan punca pendapatan kepunyaan anda sendiri. Anda mendapat bayaran berkali-kali untuk kerja yang sama. Ada punca wang yang terus. Jenis pendapatan yang semakin popular pada masa ini dimana punca pendapatan ini akan mengalirkan wang samada anda berada disitu atau tidak. Samada beliau ada atau tidak.FormulaLuarBiasa. anda tidak dibayar pada hari itu. anda sudahnya bebas dimana pelbagai punca pendapatan mengalir dipeti pos anda di Hawai. anda bekerja kuat sekali dan ianya memberikan anda punca pendapatan selama beberapa bulan atau bertahun. Teknik dan Strategi Memperolehi Punca Pendapatan Tunai Tanpa Henti Sekarang masanya untuk anda membuat keputusan untuk mencari punca pendapatan yang boleh menjana pendapatan tanpa henti kedalam takungan kehidupan anda. Anda boleh mencari kerja sambilan. Beliau tahu bagaimana untuk mencari satu punca pendapatan tunai yang bekerja untuk beliau tanpa henti.Laporan Eksklusif RahsiaKekayaan. Tidakkah sesuatu yang menyeronokkan jika anda dibayar beratus kali untuk setiap jam kerja yang anda lakukan? © Mohd Nizam Hakcipta Terpelihara http://www. Tiada masalah untuk bekerja kuat. tetapi ianya bukanlah punca pendapatan yang saya maksudkan. Dengan pendapatan secara pasif. Anda faham maksud saya? Dua Jenis Punca Pendapatan:Terus atau Pasif (Sampingan) Tidak semua punca pendapatan dicipta sama.

Selepas 6 bulan. Dalam masa seminggu saya membuat lebih RM9000 dan seminggu berikutnya saya mengaut lagi RM6000. Pernahkah anda terlihat penguji hayat bateri ketika anda membeli bateri Duracell. Pencipta penguji hayat bateri tersebut telah berjumpa dengan beberapa syarikat gergasi bateri untuk menujukkan hasil ciptaan beliau. Jika anda melihat konsep pendapatan pasif ini daripada kehidupan orang disekeliling anda. © Mohd Nizam Hakcipta Terpelihara http://www. Pesanan datang mencurah-curah sehingga saya tidak cukup tangan untuk memenuhi permintaan pelanggan. beliau telah meluangkan banyak masa untuk mencipta konsep tersebut.FormulaLuarBiasa. Saya tunjukkan satu lagi contoh.com http://www. Tetapi Duracell melihat ianya sesuatu yang genius dan bersetuju untuk membayar beberapa sen bagi setiap bateri yang dijual. Ianya terus.000 dalam masa 15 hari dengan produk tersebut. Banyak yang menolak idea beliau. Apa yang saya mahukan ialah royalti. Ianya tidak berhenti disitu sahaja. Dan yang menariknya ialah beliau tidak perlu ada disana. Potensi pendapatan mereka ada hadnya. Kesimpulan yang boleh kita dapati. Itulah hebatnya pendapatan secara sampingan : ianya tetap mengalir dan mengalir dan mengalir. Secara kasarnya saya menjana lebih RM15. Sekarang ianya telah menghasilkan lautan wang kepada beliau dan keluarganya.000 Dalam Masa 15 Hari Sebagai contohnya saya menulis sebuah buku “Formula Luar Biasa Rahsia Menjana RM400 Setiap Hari” dimana saya membuat kaji selidik selama beberapa bulan sebelum saya menerima walau satu sen. Ianya mengalir tanpa beliau! Terus melawan Pasif : Tidakkah anda nampak perbezaanya? Rahsia kekayaan ialah bukannya sesorang itu mempunyai wang yang banyak tetapi mereka mempunyai lebih banyak masa kebebasan. Sekarang beliau telah menerima jutaan dollar. mereka mempunyai lebih masa terluang untuk digunakan.com Bagaimana Saya Menjana RM15.RahsiaKekayaan. Saya tidak mahukan gaji. Budak yang bekerja di KFC mendapat wang lebih daripada saya pada masa itu.com 4 . banyak kumpulan yang tidak sekaya mana seperti yang anda lihat. Oleh kerana hasil pendapatan mereka banyakknya daripada pasif. kerana sedikit demi sedikit pendapatannya telah bertambah. pakej dan menjualnya. Dan mereka juga mestilah berjumpa dengan setiap pesakit tersebut. Doktor pakar dan doktor gigi tidak mempunyai pendapatan pasif daripada hasil titik peluh mereka.Laporan Eksklusif RahsiaKekayaan. saya mula menempah iklan di sebuah akhbar mingguan. Mereka hanya boleh berjumpa sejumlah tertentu pesakit sahaja. Saya masih menerima pesanan sehingga kehari ini untuk kerja yang saya telah lakukan setahun yang lalu.

Adalah lebih baik apabila anda bangun keesokkan harinya dan mula sibukkan diri anda. Sekarang saya mahu anda meluangkan masa untuk membaca laporan seterusnya. tetapi sebenarnya mereka tetap bergantung kepada gaji seperti kebanyakkan daripada kita. Rahsianya ialah anda perlu menguji cuba satu punca pendapatan pasif setiap tahun! Berikut adalah beberapa jenis punca pendapatan pasif yang boleh anda buat kajian : Pelabur yang mendapat faedah Pencipta lagu yang menerima royalti daripada lagu mereka Penulis yang menerima royalti daripada buku tulisan mereka Agen insuran yang mendapat pendapatan sampingan Pengusaha gayapos/internet yang mendapat keuntungan berterusan Ahli jualan langsung yang menerima komisen bulanan Pelakon yang mendapat bayaran royalti Usahawan yang mendapat keuntungan bisnes Pencipta software yang menerima royalti Pencipta permainan video mendapat royalti Penjual senarai nama yang mendapat yuran sewaan Sebelum anda pergi tidur malam ini. Kebanyakkan daripada mereka tidak mempunyai pendapatan pasif. peguam atau jurujual. tanya kepada diri anda soalan ini “ Berapa peratuskah dalam sehari masa yang saya luangkan untuk mencipta pendapatan secara pasif?” Jika jawapan anda ialah tiada. Ini akan memberikan lebih banyak masa untuk anda melakukan apa yang anda suka ketika waktu yang anda mahukan.Laporan Eksklusif RahsiaKekayaan. kerana ianya mampu mengubah hidup anda! .com Begitu juga dengan pegawai kerajaan. Berapa peratuskah hasil pendapatan anda adalah pasif? Jika anda bijak. supaya anda boleh lihat bagaimana orang malas boleh menjana wang segera secara automatik dari rumah tanpa produk atau pengalaman! Ini merupakan satu permulaan untuk pendapatan pasif anda. Jangan lepaskan peluang ini! Adalah lebih baik jika anda print mukasurat berikut ini dan baca setiap ayat dengan teliti. anda mempunyai masalah. anda sudah mula untuk bertukar daripada terus kepada pasif. Mereka memang nampak kaya.

Teknik Pros Membayar Hutang Dengan Cepat. mempunyai simpanan tetap 5 angka dibank dan memperolehi pendapatan RM1000 seminggu secara sambilan dirumah.Norsuhaila Amran. anda buat sekali dan biarkan. Surirumah.44 dalam masa hanya 29 hari. ANDA bimbang dan gelisah dengan beban hutang dan bil-bil tertunggak? Anda sudah tidak tahan lagi dengan kerja teruk dan gaji yang kecil? Anda berangan-angan untuk memiliki kereta BMW. saya telah membayar hampir semua hutang kecuali rumah.Baca surat ini sekarang dan anda tidak perlu risau tentang wang lagi seumur hidup anda… “Ketahui 3 Cabang Rahsia Yang Saya Gunakan Untuk Menjana RM500 Sehari DiRumah. Saya telah menjumpai satu sistem yang boleh digunakan oleh sesiapa sahaja mencapai kebebasan kewangan.689 dalam masa 10 hari dan RM25. Wang akan terus dideposit keakaun anda secara automatik! Nama saya ialah Mohd Nizam dan saya akan membongkar satu sistem paling mudah yang saya gunakan untuk mencapai kebebasan kewangan. sesiapa juga boleh berjaya dengan teknik yang saudara tunjukkan! Terima kasih atas segala nasihat saudara. sila lihat penyata ringkas akaun Maybank ini berikut… RM25. Dengan pendapatan suami yang sederhana. Taktik Mempunyai Simpanan RM100. saya telah menjana RM550 dalam sehari. semuanya secara automatik dari rumah! (Sebagai bukti. RM11. 6 Langkah Orang Malas Mencapai Kebebasan Kewangan. Dan Strategi Pakar Menjana Paling Kurang SEJUTA RINGGIT Apabila Bersara Secara Automatik… DIBONGKAR!!” Jana RM1000 Seminggu! “Saya seorang surirumah sepenuh masa dan mempunyai anak seramai 5 orang. dengan 3 orang sudah pun bersekolah.701.701 dalam 29 Hari! . Anda dengan senang boleh menjana RM500 sehingga RM1000 sehari. saya tidak berpeluang untuk menyimpan duit sendiri dan terpaksa berhutang.000 DiBank Dalam Masa 21 Hari.Bentong Pahang Sahabat yang dihormati. dengan hanya meluangkan masa satu jam sahaja seminggu! Cara yang sungguh mudah. Jika saya boleh. Kini selepas 6 bulan. Sehinggalah saya membaca teknik saudara untuk membebaskan diri daripada hutang. rumah banglow dan melancong keluar negeri satu hari nanti? Anda masih tercari-cari satu cara buat duit paling mudah yang benar-benar berkesan dari rumah bersama keluarga tercinta? Saya mempunyai berita baik buat anda… dan ini mungkin surat paling penting yang pernah anda baca selama ini. tanpa diketahui oleh sesiapa! Dengan sistem ini. Bil-bil juga selalu tertunggak sehingga kadang-kala terpaksa dipotong bekalan elektrik dan air. Saya begitu tertekan memikirkan masalah kewangan keluarga kami dan masa depan anak-anak.” .

Rahsia yang disimpan rapi bagaimana cara termudah menjana sejuta ringgit dalam masa hanya 15 tahun.Teknik Pros membayar hutang TV.500 dalam masa 3 bulan… tanpa sesen pun menggunakan wang saya! .1 mengapa ramai orang amat susah untuk menjadi kaya! . tanpa perlu bergantung harap kepada anak-anak atau saudara mara! . kereta apa sahaja dengan sistematik.10 kesalahan tentang wang yang jarang diketahui orang yang menjadikan anda KAYA! .Bagaimana mencapai kebebasan kewangan selamanya dengan strategi saya! .Bagaimana dengan hanya RM10 sehari sahaja anda boleh membayar semua hutang lapuk anda dan menjadi kaya! Langkah demi langkah ditunjukkan.Mengapa anda mesti mengetahui aliran wang tunai jika anda hendak menjadi kaya! . .30 cara mudah untuk anda mendapatkan RM50 sehari walau betapa susah sekalipun hidup anda! Anda pasti terkejut dengan teknik-teknik mudah ini! .Bagaimana caranya mengawal kehidupan anda walaupun anda pernah gagal! .689 dalam 10 Hari! Dalam buku terbaru saya Rahsia Jutawan AutomatikTM saya akan dedahkan : .Bagaimana menghilangkan tekanan dan masalah kewangan dalam hidup anda! . .Strategi berhenti daripada bergantung hidup dengan makan gaji dari bulan ke bulan! . dan seterusnya RM5 juta lima tahun kemudian tanpa perlu menjual sebarang produk! Strategi ini akan memastikan anda bersara sebagai jutawan.6 langkah yang perlu anda ikuti untuk mencapai kebebasan kewangan walaupun anda bekerja makan gaji 7 hari seminggu! Gunakan 6 langkah ini dan anda tidak perlu lagi bekerja untuk mengkayakan orang lain! .Ketahui sebab No. kad kredit.Teknik yang saya gunakan untuk membayar hutang belajar sebanyak RM47. RM11.3 cabang rahsia menjana RM500 sehari secara automatik! .Dan ini pula….

Berapa banyak punca duit yang anda mahukan? Bayangkan selepas mengetahui Rahsia Jutawan Automatik anda tidak perlu lagi risau tentang wang. Komisen dibayar melalui bank/cek setiap minggu. Anda akan diberikan surat khas seperti ini dimana posisi anda diletakkan pada peringkat 1 dan akan bergerak sehingga ke peringkat 4. saya membuat keputusan.000 kepada anda! Anda pasti akan menepuk dahi dan menyesal kerana tidak mengetahui rahsia hebat ini sejak awal-awal lagi! Teknik ini boleh menjadikan anda jutawan segera! (Bernilai RM200!) BONUS #3: 7 teknik membayar ansuran rumah anda dengan cepat.. Jadi kaya sekarang dengan memesan sistem Rahsia Jutawan Automatik. hanya RM80 sahaja untuk masa terhad! . Melancong dengan keluarga tersayang. menonton TV. Tiada lagi temujanji dan kerja overtime. Tiada lagi hutang dan bil tertunggak.000 BONUS #2 : Ketahui strategi dalaman yang saya gunakan untuk menjana RM100. Sekarang tiba masanya untuk saya berkongsi dengan anda bagaimana caranya memperolehi wang secara automatik… walaupun ketika anda sedang berehat. Selepas didesak dan berfikir beberapa kali. Makan masakan yang lazat. daripada 30 tahun menjadi 15 tahun dan anda boleh berjimat puluhan ribu ringgit! Bank berdoa agar anda tidak mengetahui rahsia ini! (Bernilai RM400) Saya pasti anda akan membelanjakan ribuan ringgit dan bertahun lamanya jika anda mahu membongkar rahsia hebat ini sendiri. malah dengan taktik ini bank akan menawarkan sehingga RM200. Hanya anda dan sistem Rahsia Jutawan Automatik memperolehi wang ringgit setiap hari dengan senang! Ramai orang yang merayu-rayu kepada saya untuk mendapatkan maklumat dalaman ini. Menonton TV sepanjang hari. Bagaimana saya tahu? Kerana saya sendiri telah mengalaminya. bersantai atau tidur! Pesan Rahsia Jutawan AutomatikTM Sekarang Dan Dapatkan Bonus Eksklusif Bernilai RM1000! Bonus #1: Pendapatan Automatik Setiap Hari – Komisen 3 Peringkat! (Bernilai RM400) Anda diberikan hak eksklusif sebagai pengedar eksklusif sistem ini dan pada masa yang sama menjana pendapatan sampingan sehingga mencecah 4 angka sehari. Cuba lihat potensi pendapatan automatik jika setiap orang menjual kepada 20 orang sahaja Peringkat 1 2 3 Ahli x Komisen 20 x RM10 20x20= 400 x RM10 400x20=8000 x RM10 Potensi Pendapatan Automatik Anda RM200 RM4000 RM80. Tiada boss yang cerewet.000 dalam akaun bank dalam masa 21 hari! Tunggu. Sehingga hari ini. Anda bebas buat apa yang anda suka.Rahsia bagaimana menjana pendapatan 4 angka seminggu tanpa perlu bercakap dan berjumpa dengan sesiapa! Cukup senang! Dengan sistem Rahsia Jutawan Automatik. hanya kawan-kawan rapat sahaja yang mengetahui tentang sistem hebat ini. anda hanya lakukan sekali dan semuanya berjalan secara automatik! Anda akan dapati wang masuk kekocek anda daripada pelbagai punca tanpa anda sedari. Jangan ulangi kesilapan yang saya lakukan sebelum ini. Bersiar-siar dengan kereta sports idaman. Bersantai dipantai.

Mohd Nizam P.**TERKINI** Pesan dalam masa 3 hari dan anda mendapat diskaun 50%… hanya RM80 RM40 sahaja! Dengan hanya 10 sen sahaja sehari untuk anda memiliki satu sistem yang mampu menjadikan anda seorang jutawan automatik! Jangan tunggu lagi! Jaminan Peribadi Tanpa Risiko 30 Hari Saya mahu menolong anda menjana kekayaan dengan cepat dan senang.S Akhir sekali. Dan BORANG PESANAN JAMINAN TANPA RISIKO 30saya HARI nilaikan WANG DIKEMBALIKAN (Sila tandakan X dan isikan dengan HURUF BESAR) jika anda adalah 100 73 57 yang terawal memesan. Hanya 2% sahaja yang akan menikmati kekayaan (Data Bank Pembangunan Asia ADB . pulangkan semula dalam tempoh 30 hari dan wang anda akan dikembalikan serta merta. Pesan hari ini dan saya akan tunjukkan bagaimana untuk anda menjadi golongan 2% yang mencapai kebebasan kewangan selamanya! Dan jika anda antara 100 pertama yang terawal memesan. : Pesan dalam masa 3 hari dan anda layak mendapat 3 bonus hebat bernilai RM1000 diatas secara PERCUMA! P. Pesan sekarang supaya anda tidak kecewa…kini tinggal 100 73 57 surat sahaja lagi! . Buka minda anda sekarang dan saya akan tunjukan rahsia jutawan automatik! Sila isikan borang pesanan dibawah dan poskan hari ini juga. anda mendapat… BONUS-KHAS-RM100. tahukah anda 64% daripada rakyat negara ini akan bersara dalam kemiskinan. Jika anda tidak berpuas hati.000!! . TANPA SOALAN.000 dengan surat ini… sebab itulah surat ini sebanyak RM100.P.S. jika anda membuat perkara yang sama setiap hari – anda akan tetap mendapat hasil yang sama setiap hari. Demi Kejayaan Anda. saya hanya akan berikan kepada 100 73 57 yang terawal sahaja. Inilah misi hidup saya.000: “Psst… Dalam Diam Saya Menjana RM100 Sehari Dengan Surat Rahsia Yang Menakjubkan Ini!” Untuk pertama kalinya saya akan mendedahkan bagaimana saya menjana RM100 sehingga RM200 sehari dengan mengeposkan surat rahsia ini! Sehingga hari ini saya telah menjana lebih RM100. oleh itu anda juga boleh menjana wang seperti yang saya lakukan! Jangan terperanjat jika selepas ini peti pos anda dipenuhi wang! Oleh kerana saya tidak mahu ramai yang mengetahui rahsia dalaman ini. ☺ Ingat.2001). saya akan pejamkan mata dan berikan surat rahsia ini kepada anda. Sebab itulah saya mahu anda mencuba teknik dan strategi Rahsia Jutawan Automatik dan lihatlah perubahan dalam hidup anda.

Nama_______________________________________________________________________ Alamat ______________________________________________________________________ ____________________________________________________________________________ Poskod_____________ Bandar______________________Tel________________________ #Atau deposit Maybank Mohd Nizam 1012-4437-5384 (mesti sertakan resit sebagai bukti) © HAKCIPTA TERPELIHARA 2006 MEGA STRATEGY Tiruan/Ubahsuai akan didakwa. JAMINAN TANPA RISIKO 30 HARI! . Disini saya sertakan wangpos/cek sebanyak RM80 (tiada diskaun) dibayar kepada MOHD NIZAM.Borang Pesanan Sila poskan dengan POS EKSPRES kepada: MEGA STRATEGY. PO BOX 99. DEPT JA. Saya memesan dalam masa 10 hari. 81700 PASIR GUDANG YA Mohd Nizam! Saya memesan “RAHSIA JUTAWAN AUTOMATIK!” dalam masa 3 hari dan layak mendapat 3 BONUS bernilai RM1000! Disini saya sertakan wangpos/cek sebanyak RM40 (Harga asal RM80) dibayar kepada MOHD NIZAM.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->