nazim an.

co m

http://naziman.co m/mengedit-gambar-tanpa-menggunakan-so ftware/

Cara mudah edit gambar free online tanpa software
Saya tahu banyak orang yang suka edit gambar sendiri. Tak kiralah edit gambar kita menjadi kartun, ataupun hanya untuk menambah ef f ect-ef f ect yang boleh membuatkan gambar kita menjadi cantik. Oleh itu, saya ingin berkongsi laman web yang boleh anda semua gunakan untuk edit gambar anda tanpa menggunakan sof tware photoshop, picasa atau sebagainya. Semuanya percuma dan online. Orang melayu kata, percuma.

1) Edit gambar online guna BeFunky.com
Saya suka menggunakan BeFunky.com kerana saya boleh memilih pelbagai ef f ect yang boleh dikenakan pada gambar seperti vintage, cartonize gambar atau video, dan sebagainya. Anda boleh mencuba sendiri di BeFunky.com Ini adalah contoh video yang telah di edit menggunakan BeFunky.com

2) Edit gambar menjadi kartun
Bagi yang suka mengedit gambar sendiri menjadi kartun, anda boleh ke cartoon.pho.to ataupun cartoonize.net

Anda boleh mengedit gambar tanpa menggunakan sof tware dengan menggunakan ketiga-tiga laman web di atas.

3) Edit gambar muka menjadi Tua
Anda boleh melihat muka tua anda di In20years.com

Edit gambar muka guna XiuXiu Meitu Sof tware
Namun, bagi yang berminat untuk mendownload sof tware yang terbaik untuk edit gambar selain daripada photoshop, anda boleh mendownload Meitu Xiu xiu photo Editor Sof tware ini hanya ada dalam bahasa cina. :) Tetapi, bagi saya, sof tware ini adalah yang terbaik di bandingkan photoshop, gimp, picasa dan yang sof tware-sof tware picture editor yang lain. Saya ada kongsikan cara edit gambar guna XiuXiu Meitu Sof tware. Sekali dengan cara download dan install XiuXiu Meitu Sof tware. Saya harap perkongsian tersebut dapat membantu. Setelah mencuba mana-mana picture editor di atas, sila la komen untuk memberi f eedback anda. Selamat Mencuba.