P. 1
Cara Edit Gambar Guna XiuXiu Meitu Software

Cara Edit Gambar Guna XiuXiu Meitu Software

|Views: 28|Likes:
Published by Naziman Azlye
Cara Edit Gambar Guna XiuXiu Meitu Software
Cara Edit Gambar Guna XiuXiu Meitu Software

More info:

Categories:Topics, Art & Design
Published by: Naziman Azlye on Jun 12, 2013
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

09/05/2013

pdf

text

original

nazim an.

co m

http://naziman.co m/edit-gambar-guna-xiuxiu-meitu/

Cara edit gambar guna XiuXiu Meitu Software
美图秀秀 XiuXiu Meitu sof tware. Pernah dengar tak? hehe. XiuXiu Meitu ini hanya ada dalam versi chinese. Jadi mestilah jarang dengar tentang editor ini kan. Kali ini saya akan translate dalam bahasa Melayu. Saya terf ikir untuk berkongsi cara menggunakan XiuXiu Meitu Sof tware ini kerana saya ternampak carian akan datang yang terdapat di post saya yang sebelum ini, iaitu cara mudah edit gambar f ree online tanpa sof tware. Di dalam carian itu, terdapat carian tentang cara menggunakan xiuxiu meitu. Saya tahu tidak semua tahu cara menggunakan xiuxiu meitu. Lebih baik saya perkenalkan dulu tentang sof tware edit gambar ni kan. XiuXiu Meitu mempunyai banyak kelebihan dalam edit gambar.

Kelebihan menggunakan XiuXiu Meitu Sof tware

Saya rasa contoh gambar diatas boleh tunjukkan apa sebenarnya xiuxiu meitu boleh buat. Hehe. Tak f aham lagi? Meitu boleh edit: Kotak dialog yang ber style.

Pilih tema/tukar grafik gambar menjadi seperti vintage atau sebagainya.

Boleh edit muka.

Letak aksesori yang comel-comel.

Letak frame yang stylish

Gambar puzzle.

Cara edit gambar menggunakan XiuXiu Meitu Sof tware
Saya boleh buat satu contoh gambar yang di edit menggunakan sof tware xiuxiu meitu.

Edit /crop/rot at e

Edit Pencahayaan Gambar

Yang ini untuk pencahayaan gambar. Ada banyak pilihan untuk pencahayaan gambar untuk Meitu.

Menghilangkan parut-parut pada muka
Translate untuk TAB kedua.

Kedua-dua gambar diatas menunjukkan langkah untuk edit muka. Kita boleh menghilangkan parut-parut di muka yang ada dalam gambar dengan menekan salah satu kotak pertama dalam gambar kedua untuk menjadikannya seperti kotak kedua.

Separuh daripada gambar berwarna

First, tekan pada kotak pertama. And then kotak kedua akan muncul. Selepas itu anda bolehlah edit manamana tempat yang ingin diwarnakan atau tidak.

Kaburkan separuh gambar

Langkah ini sama seperti diatas.

Letakkan aksesori atau klip gambar

Banyak klip-klip gambar dan aksesori dalam Meitu. P/s: ANDA PERLU MENDOWLOAD SEMUA KLIP GAMBAR TERSEBUT SUPAYA MUDAH MENGGUNAKANNYA SEMASA TIDAK ONLINE.

Edit badan gambar menjadi kartun

Muka gambar perlu sesuai supaya mudah dicrop.

Contoh gambar yang siap di edit guna XiuXiu Meitu Sof tware ;

Download dan install sof tware XiuXiu Meitu
Ini langkah untuk mendownload Meitu Sof tware.

Klik untuk download Xiuxiu Meitu versi 3.1.6 atau boleh download Xiuxiu Meitu versi 3.6.0. Atau anda boleh tengok versi terbaru di laman download Xiuxiu Meitu.. Selepas download, klik RUN untuk install.

Tada!! da install! 美图秀秀 Xiuxiu meitu juga boleh di install dalam mobile smartphone. Iphone dan Android menepati ciri-ciri yang sesuai untuk install xiuxiu meitu. Blackberry tak boleh ya kawan-kawan. Oleh sebab saya tak guna Iphone atau Ipod atau Android, tak dapatlah nak tunjuk macam mana nak guna. Jadi, pandai-pandailah cari sendiri caranya. Ok! Disini boleh download 美图秀秀 xiuxiu meitu untuk iphone/ipod/android app. 1. Android 2. Iphone 3. Window Phone 4. Ipad Sebarang kesulitan silalah komen. Selamat Mencuba. :)

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->