TEKS PENGERUSI MAJLIS : MAJLIS PERASMIAN KEJOHANAN BALAPAN DAN PADANG SMK MUHIBBAH KALI KE 13/2013 SMK MUHIBBAH

SUNGAI SIPUT (U), PERAK. -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------BIL 1.0 PERKARA Ketibaan Ketua Sektor Pengurusan Akademik Jabatan Pelajaran Negeri Perak, En. Azmi bin Dahali TEKS UCAPAN Mengumumkan ketibaan tetamu kehormat En. Azmi Bin Dahali, Ketua Sektor Pengurusan Akademik Jabatan Pelajaran Negeri Perak, Diiringi oleh Tn. Hj. Mat Jaafar bin Hj. Mat Zain, Pengetua SMK Muhibbah, Barisan Pentadbiran, AJK Kejohanan Balapan dan Padang, Guru-guru, serta disambut oleh pasukan kompang dan pelajar-pelajar asrama SMK Muhibbah. 2.0 Kata-kata aluan Pengerusi Majlis 2.1 Selawat dan salam pembuka bicara, semoga majlis diberkati Yang Maha Esa. 2.2 Bismilahirahmanirahim. - Yang Berusaha, En. Azmi bin Dahali, Ketua Sektor Pengurusan Akademik Jabatan Pelajaran Negeri Perak, - Yang Berusaha, Tn Hj Mat Jaafar bin Hj Mat Zain, Pengetua SMK Muhibbah, - Yang dihormati, Pengetua-pengetua, wakil pengetua, guru-guru besar, wakil PIBG, ibu bapa, warga SMK Muhibbah, para pelajar serta para hadirin sekalian. 1.3 Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh dan salam sejahtera. CATATAN Kompang dan Hakka

1

perbarisan lintas hormat akan dimulakan sekarang. Kejohanan Balapan dan Padang SMK Muhibbah Kali Ke 13 akan dimulakan dengan perbarisan lintas hormat kontinjen-kontinjen yang akan mengambil bahagian dalam kejohanan kali ini. ke pentas lintas hormat untuk menerima tabik hormat daripada kontinjen-kontinjen yang mengambil bahagian. Perbarisan lintas hormat kejohanan kali ini diketuai oleh Saudara Muhd Nur Fitri B Nasharuddin selaku Ketua Kontinjen Keseluruhan Kejohanan Balapan dan Padang SMK Muhibbah kali ke 13. Oleh itu majlis menjemput Tuan Hj Mat Jaafar B Haji Mat Zain.1. 1.5 Saya. mewakili pihak sekolah ingin mengucapkan selamat datang dan terima kasih di atas kesudian Tuan-Tuan dan Puan-Puan menghadirkan diri dalam majlis kita pada petang ini. 3. 2 .4 Bersyukur kita ke hadrat Ilahi kerana dengan limpah kurniaNya dapat kita berkumpul pada hari ini sempena Kejohanan Balapan dan Padang SMK Muhibbah bagi tahun 2013. (Pengetua dan VIP berjalan ke pentas lintas hormat) Hadirin yang dihormati. Jabatan Pelajaran Negeri Perak.0 Perbarisan Lintas Hormat Hadirin yang dihormati. Dengan segala hormatnya dipersilakan. bagi mempersilakan dan mengiringi En. Azmi bin Dahali Ketua Sektor Pengurusan Akademik. Pengetua SMK Muhibbah.

Mohd Zaid bin Yusuf. Rokinah binti Ramly. Mohd Azhar bin Mohd Isa. 2. Kontigen ini dipimpin oleh En. Kontinjen unit beruniform yang terakhir 3 . Kontijen seterusnya ialah kontijen Kadet Remaja Sekolah yang diketuai oleh _____________________. Perbarisan lintas hormat ini diteruskan lagi dengan kontijen Pengakap yang diketuai oleh ______________________ bersama kekuatan _____ orang anggota. 7. dengan kekuatan seramai _____ orang anggota dan diketuai oleh _________________________________. Khairul Munir bin Mohamad. Rosina binti Ghazali. 3. kontijen seterusnya ialah Kontijen Puteri Islam yang diketuai oleh ____________________________________. Seterusnya adalah kontijen PBSM. Aishah Salwati binti Anuar. Kontijen ini dipimpin oleh Pn. Kontigen ini dipimpin oleh Pn. Kontigen ini dipimpin oleh En.1. Kontinjen pertama dengan kekuatan ____ orang anggota ialah kontinjen Badan Pengawas Sekolah yang diketuai oleh Saudara Mohd Ikram bin _______________. 8. 6. Kontijen ini diwakili oleh _____ orang anggota dan dipimpin oleh En. 5. Kontijen ini diketuai oleh _________________________________ dan dipimpin oleh En. 4. Bersama kekuatan seramai _____ orang anggota. Seterusnya. diikuti oleh kontijen Kadet Polis dengan kekuatan seramai _____ orang anggota. Yusof bin Abdul Rahim. Kontinjen kedua adalah kontijen Badan Pengawas Koperasi dengan kekuatan _____ orang anggota yang diketuai oleh __________________________________ dan dipimpin oleh Pn.

maskot rumah sukan pada tahun ini adalah bertemakan aminasi. Nurnasimah binti Shafain. Kontinjen seterusnya kontijen yang kelihatan gagah perkasa diketuai oleh ___________________ dengan kekuatan seramai ______ orang anggota ialah kontinjen rumah Panglima. Fauzan Najihan binti Ramli. Kontigen ini dipimpin oleh Pn. 2. Kontigen ini dipimpin oleh Pn.adalah kontijen Pandu Puteri. Kontijen ini diketuai oleh Saudari Sumira binti _________________ dengan kekuatan seramai _____ orang anggota. perbarisan lintas hormat diteruskan lagi dengan perbarisan lintas hormat dari kontigenkontigen rumah sukan yang mengambil bahagian. Lintas hormat yang pertama didahului oleh Kontinjen dari Rumah Pahlawan. 1. Dengan kekuatan _____ orang anggota kontinjen kedua rumah sukan tahun ini ialah kontinjen rumah Perwira yang diketuai oleh _______________________________. Kontigen ini dibimbing oleh Pn. Hadirin sekalian. Maskot rumah Panglima pada tahun ini ialah _________________. Pasukan rumah Pahlawan tahun ini memakai pakaian ________________. 4 . Rahina Azlinda binti Abdul Rahim. 3. Setiap rumah mempunyai ciri-ciri maskot yang kreatif dan tersendiri. Kontijen Perwira ini kelihatan gagah berani dan telah memilih _______________ sebagai maskot rumah mereka pada tahun ini. Yom Amnah binti Jamin. Untuk makluman semua. Kontigen ini dipimpin oleh Pn. Kontinjen ini diwakili oleh ______ orang anggota yang diketuai oleh ____________________.

0 Bacaan Doa Hadirin sekalian. bagi memberkati majlis kita pada hari ini. (tunggu sehingga arahan ketua kontinjen selesai) 4. Maskot Rumah Pendekar pada tahun ini ialah _____________. (Nyanyian Lagu Negaraku dan Lagu Sekolah) Majlis mengucapkan ribuan terima kasih kepada En. Azmi bin Dahali . Noor Suzana binti Dali. di atas kesudian menerima tabik hormat dari peserta kejohanan itu tadi. Kontinjen yang terakhir bagi perbarisan lintas hormat Kejohanan Balapan dan Padang SMK Muhibbah kali ke 13 ialah kontinjen Rumah Pendekar. dan Tuan Hj Mat Jaafar Bin Haji Mat Zain. marilah kita sama-sama menyanyikan lagu ‘Negaraku” dan lagu sekolah. Pengetua SMK Muhibbah. Kontijen yang penuh bersemangat ini diketuai oleh __________________________ dengan kekuatan ____ orang anggota. Tuan-tuan dan puan-puan diminta berdiri bagi menghormati lagu-lagu tersebut. Bagi menyemarakkan lagi kejohanan pada kali ini.4. Ketua Sektor Pengurusan Akademik Jabatan Pelajaran Negeri Perak. (Pengetua dan VIP berjalan masuk ke khemah) 5. (bacaan doa) Majlis mengucapkan ucapan terima kasih di 5 . Kontigen ini adalah dibawah pimpinan Pn.0 Nyanyian Lagu Negaraku dan Lagu Sekolah Hadirin yang dialu-alukan. majlis menjemput ___________________ untuk memimpin bacaan doa. Dengan segala hormatnya di persilakan.

Ketua Sektor Pengurusan Akademik. oleh Pengetua SMK Muhibbah Sebagai pembuka bicara majlis pada petang ini majlis mempersilakan Tuan Hj Mat Jaafar B Haji Mat Zain. Azmi bin Dahali Hadirin hadirat yang dihormati sekalian. 7. untuk menyampaikan ucapan alu-aluan. Jabatan Pelajaran Negeri Perak.0 Ucapan Alu-aluan Hadirin yang dihormati. pelancaran roket dan kertas warna warni) Majlis merakamkan jutaan terima kasih kepada En. dan seterusnya merasmikan Kejohanan Balapan dan Padang SMK Muhibbah kali ke 13. 8. di atas kesudian merasmikan Kejohanan Balapan dan Padang SMK Muhibbah kali ini. 6. dipersilakan. (ucapan Perasmi. Dengan segala hormatnya dipersilakan. Ketua Sektor Pengurusan Akademik Jabatan Pelajaran Negeri Perak. pengetua SMK Muhibbah 6 . Pengetua SMK Muhibbah.atas bacaan doa itu tadi. (ucapan Pengetua) Majlis merakamkan ribuan terima kasih kepada Tuan Pengetua di atas ucapan itu tadi. selesai merasmi tunggu paluan gong. Azmi bin Dahali. Barisan Kontigenkontigen majlis mempersilakan Tn Hj Mat Jaafar b Hj Mat Zain. Azmi bin Dahali. majlis petang ini diteruskan dengan ucapan daripada En.0 Memeriksa Bagi meneruskan kelangsungan majlis. Dengan segala hormatnya tuan.0 Ucapan Perasmian En.

Ketua Sektor Pengurusan Akademik Jabatan Pelajaran Negeri Perak.0 Lafaz Ikrar Hadirin yang dihormati. Bendera kejohanan dibawa masuk sekarang. Majlis merakamkan ribuan terima kasih kepada Saudara Mohd Nur Fitri B Nasaruddin. tunggu sehingga bendera dinaikkan) 10.mengiringi En. 7 . Azmi bin Dahali.0 Mengibarkan bendera kejohanan Majlis diteruskan lagi dengan acara mengarak masuk dan mengibar bendera Kejohanan Balapan dan Padang SMK Muhibbah kali ke 13. Bagi menyempurnakan acara ini majlis mempersilakan Saudara Mohd Nur Fitri B Nasaruddin. Saudara Mohd Fariz bin Arman dan Saudara Abdullah Hazim bin Mohd Akhir bagi mengetuai acara lafaz Ikrar Kejohanan pada kali ini. Majlis mengucapkan ribuan terima kasih kepada Tuan JPN kita kerana sudi memeriksa barisan kontijen-kontigen kejohanan Balapan dan Padang SMK Muhibbah tahun ini. Saudara Mohd Fariz bin Arman dan Saudara Abdullah Hazim bin Mohd Akhir di atas lafaz ikrar kejohanan itu tadi. 9. Dengan segala hormatnya dipersilakan. Dipersilakan tuan. Untuk makluman hadirin sekalian. Seterusnya ialah lafaz ikrar kejohanan. (bunyi drum. untuk memeriksa barisan kontijen-kontijen kejohanan.

Ketua Sektor Pengurusan Akademik Jabatan Pelajaran Negeri Perak. Sebagai tanda penghargaan dan ucapan jutaan terima kasih. Majlis mempersilakan. Pengetua SMK Muhibbah untuk menyampaikan cenderamata kepada En. Saudara Abdullah Hazim merupakan ________________________________ ________________________________ ________________________________ ________________________________ ________________________________ ________________________________ ________. pada tahun ini saudara Muhd Nur Fitri telah menjadi JOHAN peringkat MSSD Kinta Utara dengan ketinggian ______ Kemudiannya. 8 . beliau merupakan ________________________________ ________________________________ ________________________________ ________________________________ ________________________________ ________________________________ ________. Hj Mat Jaafar b.      Saudara Muhd Nur Fitri merupakan seorang atlet sekolah dalam acara lompat tinggi Banyak kejayaan yang telah dicapai oleh saudara Muhd Nur Fitri di dalam acara ini. Penolong Kanan Kokurikulum mengiringi Tn. Manakala bagi Saudara Mohd Fariz pula. majlis dengan penuh hormatnya menjemput En. Yusof bin Mohd Kassim. Azmi bin Dahali. saudara Muhd Nur Fitri telah mewakili sekolah sukan Perak dalam MSSPK __________________________.0 Penyampaian Cenderamata Tuan Puan yang dihormati sekalian. Mat Zain. Hj. Diantaranya. 11.

(lagu marching berkumandang. Semua peserta diminta bersedia di tempat permulaan sekarang. Acara pembuka tirai kejohanan kali ini. Majlis mempersilakan para hakim yang bertugas dalam kejohanan kali ini untuk bersedia di tempat tugas masing-masing. bermula (Jamuan acara kejohanan balapan & Padang kali ke 13 ringan untuk VIP) SMK Muhibbah akan bermula sebentar lagi. tunggu sehingga ketua kontinjen keluar padang) Hadirin sekalian.Majlis merakamkan ucapan terima kasih di atas penyampaian cenderamata itu tadi. adalah 1. Diminta semua peserta bersiap sedia. Sementara menunggu persiapan acara balapan. Azmi bin Dahali Ketua Sektor Pengurusan Akademik Jabatan Pelajaran Negeri Perak bersama VIP-VIP ke dewan terbuka untuk jamuan ringan. 9 . 13.0 Acara kejohanan Tuan-tuan dan Puan-puan yang dihormati. Dengan hormatnya dipersilakan. majlis dengan segala hormatnya mempersilakan Tn Hj Mat Jaafar b Hj Mat Zain pengetua SMK Muhibbah menjemput dan mengiringi En. 12. acara 100 m perempuan B. demikian tadi selesai sudah Perbarisan Lintas Hormat oleh kontinjen-kontinjen yang mengambil bahagian dalam Kejohanan Balapan dan Padang SMK Muhibbah bagi tahun 2013. ************************************* Acara yang akan dijalankan sebentar nanti ialah acara 100 meter Lelaki B.0 Perbarisan Keluar Hadirin yang dihormati. Padang Kontinjen akan bergerak ke rumah sukan masing-masing sekarang.

acara berikutnya ialah acara penyampaian hadiah kepada pemenang-pemenang bagi acara : 1. 100 meter PB 100 meter LB 100 meter P A 100 meter LA Hadirin yang dihormati. 100 meter perempuan B Bagi menyempurnakan penyampaian hadiah ini. 10 . 100 meter lelaki A 2. majlis dengan segala hormatnya mempersilakan …………………………………………………………………… bagi menjemput dan mengiringi …………………………………………………………………… untuk menyampaikan hadiah kepada pemenang-pemenang.100 meter perempuan A 3. Sebentar lagi akan berlangsungnya majlis penyampaian hadiah bagi acara : 1. Dengan segala hormatnya dipersilakan. Acara seterusnya ialah acara 100 meter perempuan A.0 Penyampaian Hadiah Hadirin yang dihormati. Diminta semua peserta bersiap sedia. 4. 14. 100 meter lelaki B 4.Acara seterusnya ialah acara 100 meter lelaki B. 3. Majlis merakamkan ucapan terima kasih di atas kesudian ………………………………………………………………… menyampaikan hadiah kepada pemenangpemenang. Diminta semua peserta bersiap sedia. 2.

3.0 Penyampaian Hadiah Tuan-tuan dan puan-puan. PK Pentadbiran SMK Muhibbah untuk menjemput dan mengiringi Tn Hj Mat Jaafar B Hj Mat Zain. PERAK. bagi menyempurnakan upacara penutupan Kejohanan Olahraga dan Balapan SMK Muhibbah 2013.0 Ucapan Penutupan Hadirin yang dihormati sekalian. Majlis mempersilakan kontinjen-kontinjen yang terlibat bergerak masuk ke tengah padang bagi memulakan acara penutupan rasmi Kejohanan Olahraga dan Balapan SMK Muhibbah 2013. Pemenang bagi acara ___________ : Majlis mengucapkan ribuan terima kasih kepada Tn Hj Mat Jaafar B Hj Mat Zain.0 PERKARA Kontinjen Masuk Ke Tengah Padang TEKS UCAPAN Hadirin yang dihormati. Kontinjen-kontinjen bergerak masuk sekarang. pengetua SMK Muhibbah kerana sudi menyampaikan hadiah kepada pemenangpemenang. Bagi menyempurnakan penyampaian hadiah.TEKS PENGERUSI MAJLIS : MAJLIS PENUTUP KEJOHANAN BALAPAN DAN PADANG SMK MUHIBBAH KALI KE 13/2013 SMK MUHIBBAH SUNGAI SIPUT (U). Dengan segala hormatnya dipersilakan. majlis dengan segala hormatnya mempersilakan Tuan Pengetua SMK Muhibbah. Dengan berakhirnya acara yang dipertandingkan maka majlis penutupan rasmi akan dilangsungkan. CATATAN 2. Majlis seterusnya ialah penyampaian hadiah beberapa kategori utama Kejohanan Balapan dan Padang SMK Muhibbah bagi 2013. pengetua SMK Muhibbah untuk menyampaikan hadiah kepada para pemenang. -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------BIL 1. majlis mempersilakan Puan Hajah Zuliha Bt Sarry. Tuan Haji Mat Jaafar b Hj Mat Zain untuk 11 .

Saya bagi pihak majlis juga ingin memohon jutaan ampun dan maaf sekiranya terdapat kesilapan dan kekurangan sepanjang majlis ini dijalankan.. (ucapan Pengetua) Majlis merakamkan jutaan terima kasih kepada tuan pengetua di atas ucapan itu tadi.menyampaikan ucapan beliau. 5.hooray!) Dengan berakhirnya sorakan itu tadi. Bintang barat terbitnya petang. Dengan segala hormatnya dipersilakan. Saya bagi pihak majlis mengucapkan ribuan terima kasih kepada semua individu yang telah sudi memberi sumbangan dalam pelbagai bentuk bagi menjayakan kejohanan kali ini. semoga berjumpa lagi di lain waktu. Jika tidak melarat panjang. Sekian sahaja buat kali ini. kita gemakan sorakan “Horay” akan disempurnakan oleh setiausaha Sukan SMK Muhibbah.0 Sorakan Penutup Sebagai tanda berakhirnya temasya kali ini. Maka berakhirlah kejohanan Olahraga dan Balapan ke 13 SMK Muhibbah bagi tahun 2013. Di lain acara bertemu lagi. salam hormat dan terima kasih dari saya.0 Ucapan Penutupan Majlis 12 . Bintang timur terbitnya pagi. En mohd Yusreen Bin Darmawan . Wabillahi taufiq wa hidayah.. Sumbangan tuan-puan amatlah disanjung tinggi. wassalamualaikum warahtullahi wabarakatuh dan salam sejahtera.hip. Dengan segala hormatnya di persilakan. 4. (hip.