P. 1
Teks Pengerusi Majlis Sukan Smkm

Teks Pengerusi Majlis Sukan Smkm

|Views: 18|Likes:
Published by Cikgu Cabuk
panduan
panduan

More info:

Categories:Types, School Work
Published by: Cikgu Cabuk on Jul 10, 2013
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOCX, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

12/29/2013

pdf

text

original

TEKS PENGERUSI MAJLIS : MAJLIS PERASMIAN KEJOHANAN BALAPAN DAN PADANG SMK MUHIBBAH KALI KE 13/2013 SMK MUHIBBAH

SUNGAI SIPUT (U), PERAK. -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------BIL 1.0 PERKARA Ketibaan Ketua Sektor Pengurusan Akademik Jabatan Pelajaran Negeri Perak, En. Azmi bin Dahali TEKS UCAPAN Mengumumkan ketibaan tetamu kehormat En. Azmi Bin Dahali, Ketua Sektor Pengurusan Akademik Jabatan Pelajaran Negeri Perak, Diiringi oleh Tn. Hj. Mat Jaafar bin Hj. Mat Zain, Pengetua SMK Muhibbah, Barisan Pentadbiran, AJK Kejohanan Balapan dan Padang, Guru-guru, serta disambut oleh pasukan kompang dan pelajar-pelajar asrama SMK Muhibbah. 2.0 Kata-kata aluan Pengerusi Majlis 2.1 Selawat dan salam pembuka bicara, semoga majlis diberkati Yang Maha Esa. 2.2 Bismilahirahmanirahim. - Yang Berusaha, En. Azmi bin Dahali, Ketua Sektor Pengurusan Akademik Jabatan Pelajaran Negeri Perak, - Yang Berusaha, Tn Hj Mat Jaafar bin Hj Mat Zain, Pengetua SMK Muhibbah, - Yang dihormati, Pengetua-pengetua, wakil pengetua, guru-guru besar, wakil PIBG, ibu bapa, warga SMK Muhibbah, para pelajar serta para hadirin sekalian. 1.3 Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh dan salam sejahtera. CATATAN Kompang dan Hakka

1

4 Bersyukur kita ke hadrat Ilahi kerana dengan limpah kurniaNya dapat kita berkumpul pada hari ini sempena Kejohanan Balapan dan Padang SMK Muhibbah bagi tahun 2013. 1. perbarisan lintas hormat akan dimulakan sekarang. 3. Oleh itu majlis menjemput Tuan Hj Mat Jaafar B Haji Mat Zain. Kejohanan Balapan dan Padang SMK Muhibbah Kali Ke 13 akan dimulakan dengan perbarisan lintas hormat kontinjen-kontinjen yang akan mengambil bahagian dalam kejohanan kali ini. Perbarisan lintas hormat kejohanan kali ini diketuai oleh Saudara Muhd Nur Fitri B Nasharuddin selaku Ketua Kontinjen Keseluruhan Kejohanan Balapan dan Padang SMK Muhibbah kali ke 13. Jabatan Pelajaran Negeri Perak. (Pengetua dan VIP berjalan ke pentas lintas hormat) Hadirin yang dihormati. Dengan segala hormatnya dipersilakan. Pengetua SMK Muhibbah. 2 .0 Perbarisan Lintas Hormat Hadirin yang dihormati. Azmi bin Dahali Ketua Sektor Pengurusan Akademik.1.5 Saya. ke pentas lintas hormat untuk menerima tabik hormat daripada kontinjen-kontinjen yang mengambil bahagian. mewakili pihak sekolah ingin mengucapkan selamat datang dan terima kasih di atas kesudian Tuan-Tuan dan Puan-Puan menghadirkan diri dalam majlis kita pada petang ini. bagi mempersilakan dan mengiringi En.

Kontinjen kedua adalah kontijen Badan Pengawas Koperasi dengan kekuatan _____ orang anggota yang diketuai oleh __________________________________ dan dipimpin oleh Pn. Kontinjen pertama dengan kekuatan ____ orang anggota ialah kontinjen Badan Pengawas Sekolah yang diketuai oleh Saudara Mohd Ikram bin _______________. Rokinah binti Ramly. 4. Seterusnya adalah kontijen PBSM. diikuti oleh kontijen Kadet Polis dengan kekuatan seramai _____ orang anggota. 2. Aishah Salwati binti Anuar. 5. Yusof bin Abdul Rahim. 7. Kontigen ini dipimpin oleh En. 3. Perbarisan lintas hormat ini diteruskan lagi dengan kontijen Pengakap yang diketuai oleh ______________________ bersama kekuatan _____ orang anggota. dengan kekuatan seramai _____ orang anggota dan diketuai oleh _________________________________. Seterusnya. Kontigen ini dipimpin oleh Pn. Rosina binti Ghazali. Mohd Zaid bin Yusuf. Kontinjen unit beruniform yang terakhir 3 . 6. 8. Khairul Munir bin Mohamad. Kontijen ini dipimpin oleh Pn. Mohd Azhar bin Mohd Isa. Kontigen ini dipimpin oleh En. Kontijen ini diketuai oleh _________________________________ dan dipimpin oleh En. Kontijen seterusnya ialah kontijen Kadet Remaja Sekolah yang diketuai oleh _____________________. Kontijen ini diwakili oleh _____ orang anggota dan dipimpin oleh En.1. kontijen seterusnya ialah Kontijen Puteri Islam yang diketuai oleh ____________________________________. Bersama kekuatan seramai _____ orang anggota.

maskot rumah sukan pada tahun ini adalah bertemakan aminasi. 1. Kontijen ini diketuai oleh Saudari Sumira binti _________________ dengan kekuatan seramai _____ orang anggota. Yom Amnah binti Jamin. Hadirin sekalian. 2. Setiap rumah mempunyai ciri-ciri maskot yang kreatif dan tersendiri.adalah kontijen Pandu Puteri. Dengan kekuatan _____ orang anggota kontinjen kedua rumah sukan tahun ini ialah kontinjen rumah Perwira yang diketuai oleh _______________________________. Kontigen ini dipimpin oleh Pn. perbarisan lintas hormat diteruskan lagi dengan perbarisan lintas hormat dari kontigenkontigen rumah sukan yang mengambil bahagian. Pasukan rumah Pahlawan tahun ini memakai pakaian ________________. Rahina Azlinda binti Abdul Rahim. Nurnasimah binti Shafain. Untuk makluman semua. Kontigen ini dibimbing oleh Pn. Kontinjen ini diwakili oleh ______ orang anggota yang diketuai oleh ____________________. Kontigen ini dipimpin oleh Pn. Kontinjen seterusnya kontijen yang kelihatan gagah perkasa diketuai oleh ___________________ dengan kekuatan seramai ______ orang anggota ialah kontinjen rumah Panglima. Maskot rumah Panglima pada tahun ini ialah _________________. Lintas hormat yang pertama didahului oleh Kontinjen dari Rumah Pahlawan. Kontigen ini dipimpin oleh Pn. Kontijen Perwira ini kelihatan gagah berani dan telah memilih _______________ sebagai maskot rumah mereka pada tahun ini. 4 . Fauzan Najihan binti Ramli. 3.

majlis menjemput ___________________ untuk memimpin bacaan doa. Noor Suzana binti Dali. (tunggu sehingga arahan ketua kontinjen selesai) 4.0 Bacaan Doa Hadirin sekalian. Kontigen ini adalah dibawah pimpinan Pn. Azmi bin Dahali . Pengetua SMK Muhibbah. di atas kesudian menerima tabik hormat dari peserta kejohanan itu tadi. Dengan segala hormatnya di persilakan. Ketua Sektor Pengurusan Akademik Jabatan Pelajaran Negeri Perak. Tuan-tuan dan puan-puan diminta berdiri bagi menghormati lagu-lagu tersebut. Kontijen yang penuh bersemangat ini diketuai oleh __________________________ dengan kekuatan ____ orang anggota. (Pengetua dan VIP berjalan masuk ke khemah) 5. Kontinjen yang terakhir bagi perbarisan lintas hormat Kejohanan Balapan dan Padang SMK Muhibbah kali ke 13 ialah kontinjen Rumah Pendekar. (bacaan doa) Majlis mengucapkan ucapan terima kasih di 5 . Bagi menyemarakkan lagi kejohanan pada kali ini. marilah kita sama-sama menyanyikan lagu ‘Negaraku” dan lagu sekolah. dan Tuan Hj Mat Jaafar Bin Haji Mat Zain. (Nyanyian Lagu Negaraku dan Lagu Sekolah) Majlis mengucapkan ribuan terima kasih kepada En.0 Nyanyian Lagu Negaraku dan Lagu Sekolah Hadirin yang dialu-alukan.4. bagi memberkati majlis kita pada hari ini. Maskot Rumah Pendekar pada tahun ini ialah _____________.

0 Ucapan Perasmian En. Azmi bin Dahali. di atas kesudian merasmikan Kejohanan Balapan dan Padang SMK Muhibbah kali ini. Ketua Sektor Pengurusan Akademik. untuk menyampaikan ucapan alu-aluan. (ucapan Pengetua) Majlis merakamkan ribuan terima kasih kepada Tuan Pengetua di atas ucapan itu tadi. Azmi bin Dahali Hadirin hadirat yang dihormati sekalian. 8. Ketua Sektor Pengurusan Akademik Jabatan Pelajaran Negeri Perak. pelancaran roket dan kertas warna warni) Majlis merakamkan jutaan terima kasih kepada En. Barisan Kontigenkontigen majlis mempersilakan Tn Hj Mat Jaafar b Hj Mat Zain. Pengetua SMK Muhibbah.0 Ucapan Alu-aluan Hadirin yang dihormati. pengetua SMK Muhibbah 6 . 7. (ucapan Perasmi. Dengan segala hormatnya dipersilakan. selesai merasmi tunggu paluan gong. Azmi bin Dahali. Dengan segala hormatnya tuan. majlis petang ini diteruskan dengan ucapan daripada En. dipersilakan. Jabatan Pelajaran Negeri Perak.0 Memeriksa Bagi meneruskan kelangsungan majlis. oleh Pengetua SMK Muhibbah Sebagai pembuka bicara majlis pada petang ini majlis mempersilakan Tuan Hj Mat Jaafar B Haji Mat Zain. 6. dan seterusnya merasmikan Kejohanan Balapan dan Padang SMK Muhibbah kali ke 13.atas bacaan doa itu tadi.

Majlis mengucapkan ribuan terima kasih kepada Tuan JPN kita kerana sudi memeriksa barisan kontijen-kontigen kejohanan Balapan dan Padang SMK Muhibbah tahun ini. untuk memeriksa barisan kontijen-kontijen kejohanan.0 Lafaz Ikrar Hadirin yang dihormati. Seterusnya ialah lafaz ikrar kejohanan. Bendera kejohanan dibawa masuk sekarang. Dipersilakan tuan. Dengan segala hormatnya dipersilakan.0 Mengibarkan bendera kejohanan Majlis diteruskan lagi dengan acara mengarak masuk dan mengibar bendera Kejohanan Balapan dan Padang SMK Muhibbah kali ke 13. (bunyi drum. Saudara Mohd Fariz bin Arman dan Saudara Abdullah Hazim bin Mohd Akhir di atas lafaz ikrar kejohanan itu tadi.mengiringi En. tunggu sehingga bendera dinaikkan) 10. Bagi menyempurnakan acara ini majlis mempersilakan Saudara Mohd Nur Fitri B Nasaruddin. Azmi bin Dahali. Ketua Sektor Pengurusan Akademik Jabatan Pelajaran Negeri Perak. 7 . Saudara Mohd Fariz bin Arman dan Saudara Abdullah Hazim bin Mohd Akhir bagi mengetuai acara lafaz Ikrar Kejohanan pada kali ini. Majlis merakamkan ribuan terima kasih kepada Saudara Mohd Nur Fitri B Nasaruddin. Untuk makluman hadirin sekalian. 9.

beliau merupakan ________________________________ ________________________________ ________________________________ ________________________________ ________________________________ ________________________________ ________. saudara Muhd Nur Fitri telah mewakili sekolah sukan Perak dalam MSSPK __________________________. Majlis mempersilakan.      Saudara Muhd Nur Fitri merupakan seorang atlet sekolah dalam acara lompat tinggi Banyak kejayaan yang telah dicapai oleh saudara Muhd Nur Fitri di dalam acara ini. Penolong Kanan Kokurikulum mengiringi Tn. Ketua Sektor Pengurusan Akademik Jabatan Pelajaran Negeri Perak. Pengetua SMK Muhibbah untuk menyampaikan cenderamata kepada En. Diantaranya. pada tahun ini saudara Muhd Nur Fitri telah menjadi JOHAN peringkat MSSD Kinta Utara dengan ketinggian ______ Kemudiannya. Mat Zain. 8 .0 Penyampaian Cenderamata Tuan Puan yang dihormati sekalian. 11. Hj Mat Jaafar b. Yusof bin Mohd Kassim. Azmi bin Dahali. Sebagai tanda penghargaan dan ucapan jutaan terima kasih. Manakala bagi Saudara Mohd Fariz pula. Saudara Abdullah Hazim merupakan ________________________________ ________________________________ ________________________________ ________________________________ ________________________________ ________________________________ ________. majlis dengan penuh hormatnya menjemput En. Hj.

adalah 1. Semua peserta diminta bersedia di tempat permulaan sekarang. 13. bermula (Jamuan acara kejohanan balapan & Padang kali ke 13 ringan untuk VIP) SMK Muhibbah akan bermula sebentar lagi.0 Acara kejohanan Tuan-tuan dan Puan-puan yang dihormati. Diminta semua peserta bersiap sedia. Sementara menunggu persiapan acara balapan. tunggu sehingga ketua kontinjen keluar padang) Hadirin sekalian.0 Perbarisan Keluar Hadirin yang dihormati. Azmi bin Dahali Ketua Sektor Pengurusan Akademik Jabatan Pelajaran Negeri Perak bersama VIP-VIP ke dewan terbuka untuk jamuan ringan. 9 . Majlis mempersilakan para hakim yang bertugas dalam kejohanan kali ini untuk bersedia di tempat tugas masing-masing. majlis dengan segala hormatnya mempersilakan Tn Hj Mat Jaafar b Hj Mat Zain pengetua SMK Muhibbah menjemput dan mengiringi En. Dengan hormatnya dipersilakan. acara 100 m perempuan B. ************************************* Acara yang akan dijalankan sebentar nanti ialah acara 100 meter Lelaki B. 12. Padang Kontinjen akan bergerak ke rumah sukan masing-masing sekarang. demikian tadi selesai sudah Perbarisan Lintas Hormat oleh kontinjen-kontinjen yang mengambil bahagian dalam Kejohanan Balapan dan Padang SMK Muhibbah bagi tahun 2013. (lagu marching berkumandang. Acara pembuka tirai kejohanan kali ini.Majlis merakamkan ucapan terima kasih di atas penyampaian cenderamata itu tadi.

Acara seterusnya ialah acara 100 meter lelaki B. Diminta semua peserta bersiap sedia. 10 . Majlis merakamkan ucapan terima kasih di atas kesudian ………………………………………………………………… menyampaikan hadiah kepada pemenangpemenang. 100 meter PB 100 meter LB 100 meter P A 100 meter LA Hadirin yang dihormati.100 meter perempuan A 3. 2. Dengan segala hormatnya dipersilakan. 4. acara berikutnya ialah acara penyampaian hadiah kepada pemenang-pemenang bagi acara : 1. 100 meter lelaki A 2. Sebentar lagi akan berlangsungnya majlis penyampaian hadiah bagi acara : 1. 14. majlis dengan segala hormatnya mempersilakan …………………………………………………………………… bagi menjemput dan mengiringi …………………………………………………………………… untuk menyampaikan hadiah kepada pemenang-pemenang. 3. 100 meter lelaki B 4. Diminta semua peserta bersiap sedia. 100 meter perempuan B Bagi menyempurnakan penyampaian hadiah ini. Acara seterusnya ialah acara 100 meter perempuan A.0 Penyampaian Hadiah Hadirin yang dihormati.

majlis mempersilakan Puan Hajah Zuliha Bt Sarry. Majlis seterusnya ialah penyampaian hadiah beberapa kategori utama Kejohanan Balapan dan Padang SMK Muhibbah bagi 2013. Bagi menyempurnakan penyampaian hadiah. Tuan Haji Mat Jaafar b Hj Mat Zain untuk 11 . CATATAN 2. Dengan segala hormatnya dipersilakan.0 Penyampaian Hadiah Tuan-tuan dan puan-puan. Dengan berakhirnya acara yang dipertandingkan maka majlis penutupan rasmi akan dilangsungkan. bagi menyempurnakan upacara penutupan Kejohanan Olahraga dan Balapan SMK Muhibbah 2013. Pemenang bagi acara ___________ : Majlis mengucapkan ribuan terima kasih kepada Tn Hj Mat Jaafar B Hj Mat Zain.TEKS PENGERUSI MAJLIS : MAJLIS PENUTUP KEJOHANAN BALAPAN DAN PADANG SMK MUHIBBAH KALI KE 13/2013 SMK MUHIBBAH SUNGAI SIPUT (U).0 PERKARA Kontinjen Masuk Ke Tengah Padang TEKS UCAPAN Hadirin yang dihormati. -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------BIL 1. PERAK.0 Ucapan Penutupan Hadirin yang dihormati sekalian. pengetua SMK Muhibbah kerana sudi menyampaikan hadiah kepada pemenangpemenang. Majlis mempersilakan kontinjen-kontinjen yang terlibat bergerak masuk ke tengah padang bagi memulakan acara penutupan rasmi Kejohanan Olahraga dan Balapan SMK Muhibbah 2013. pengetua SMK Muhibbah untuk menyampaikan hadiah kepada para pemenang. PK Pentadbiran SMK Muhibbah untuk menjemput dan mengiringi Tn Hj Mat Jaafar B Hj Mat Zain. majlis dengan segala hormatnya mempersilakan Tuan Pengetua SMK Muhibbah. Kontinjen-kontinjen bergerak masuk sekarang. 3.

Dengan segala hormatnya di persilakan. 5. Sekian sahaja buat kali ini.menyampaikan ucapan beliau. Sumbangan tuan-puan amatlah disanjung tinggi. salam hormat dan terima kasih dari saya. Bintang barat terbitnya petang..0 Ucapan Penutupan Majlis 12 . 4. Jika tidak melarat panjang. En mohd Yusreen Bin Darmawan . wassalamualaikum warahtullahi wabarakatuh dan salam sejahtera.0 Sorakan Penutup Sebagai tanda berakhirnya temasya kali ini. Saya bagi pihak majlis juga ingin memohon jutaan ampun dan maaf sekiranya terdapat kesilapan dan kekurangan sepanjang majlis ini dijalankan.hip. Bintang timur terbitnya pagi. (hip. (ucapan Pengetua) Majlis merakamkan jutaan terima kasih kepada tuan pengetua di atas ucapan itu tadi.hooray!) Dengan berakhirnya sorakan itu tadi. Dengan segala hormatnya dipersilakan.. semoga berjumpa lagi di lain waktu. Maka berakhirlah kejohanan Olahraga dan Balapan ke 13 SMK Muhibbah bagi tahun 2013. Di lain acara bertemu lagi. kita gemakan sorakan “Horay” akan disempurnakan oleh setiausaha Sukan SMK Muhibbah. Wabillahi taufiq wa hidayah. Saya bagi pihak majlis mengucapkan ribuan terima kasih kepada semua individu yang telah sudi memberi sumbangan dalam pelbagai bentuk bagi menjayakan kejohanan kali ini.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->