TEKS PENGERUSI MAJLIS : MAJLIS PERASMIAN KEJOHANAN BALAPAN DAN PADANG SMK MUHIBBAH KALI KE 13/2013 SMK MUHIBBAH

SUNGAI SIPUT (U), PERAK. -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------BIL 1.0 PERKARA Ketibaan Ketua Sektor Pengurusan Akademik Jabatan Pelajaran Negeri Perak, En. Azmi bin Dahali TEKS UCAPAN Mengumumkan ketibaan tetamu kehormat En. Azmi Bin Dahali, Ketua Sektor Pengurusan Akademik Jabatan Pelajaran Negeri Perak, Diiringi oleh Tn. Hj. Mat Jaafar bin Hj. Mat Zain, Pengetua SMK Muhibbah, Barisan Pentadbiran, AJK Kejohanan Balapan dan Padang, Guru-guru, serta disambut oleh pasukan kompang dan pelajar-pelajar asrama SMK Muhibbah. 2.0 Kata-kata aluan Pengerusi Majlis 2.1 Selawat dan salam pembuka bicara, semoga majlis diberkati Yang Maha Esa. 2.2 Bismilahirahmanirahim. - Yang Berusaha, En. Azmi bin Dahali, Ketua Sektor Pengurusan Akademik Jabatan Pelajaran Negeri Perak, - Yang Berusaha, Tn Hj Mat Jaafar bin Hj Mat Zain, Pengetua SMK Muhibbah, - Yang dihormati, Pengetua-pengetua, wakil pengetua, guru-guru besar, wakil PIBG, ibu bapa, warga SMK Muhibbah, para pelajar serta para hadirin sekalian. 1.3 Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh dan salam sejahtera. CATATAN Kompang dan Hakka

1

bagi mempersilakan dan mengiringi En.4 Bersyukur kita ke hadrat Ilahi kerana dengan limpah kurniaNya dapat kita berkumpul pada hari ini sempena Kejohanan Balapan dan Padang SMK Muhibbah bagi tahun 2013. 3. Pengetua SMK Muhibbah. ke pentas lintas hormat untuk menerima tabik hormat daripada kontinjen-kontinjen yang mengambil bahagian. 1.5 Saya. Azmi bin Dahali Ketua Sektor Pengurusan Akademik.1. Oleh itu majlis menjemput Tuan Hj Mat Jaafar B Haji Mat Zain. (Pengetua dan VIP berjalan ke pentas lintas hormat) Hadirin yang dihormati. mewakili pihak sekolah ingin mengucapkan selamat datang dan terima kasih di atas kesudian Tuan-Tuan dan Puan-Puan menghadirkan diri dalam majlis kita pada petang ini. Perbarisan lintas hormat kejohanan kali ini diketuai oleh Saudara Muhd Nur Fitri B Nasharuddin selaku Ketua Kontinjen Keseluruhan Kejohanan Balapan dan Padang SMK Muhibbah kali ke 13. Kejohanan Balapan dan Padang SMK Muhibbah Kali Ke 13 akan dimulakan dengan perbarisan lintas hormat kontinjen-kontinjen yang akan mengambil bahagian dalam kejohanan kali ini. Jabatan Pelajaran Negeri Perak. Dengan segala hormatnya dipersilakan. 2 . perbarisan lintas hormat akan dimulakan sekarang.0 Perbarisan Lintas Hormat Hadirin yang dihormati.

Mohd Zaid bin Yusuf. Kontijen ini diwakili oleh _____ orang anggota dan dipimpin oleh En. Kontijen seterusnya ialah kontijen Kadet Remaja Sekolah yang diketuai oleh _____________________. Khairul Munir bin Mohamad. dengan kekuatan seramai _____ orang anggota dan diketuai oleh _________________________________. Kontigen ini dipimpin oleh En. 8. 4. Kontigen ini dipimpin oleh Pn. diikuti oleh kontijen Kadet Polis dengan kekuatan seramai _____ orang anggota. Kontijen ini diketuai oleh _________________________________ dan dipimpin oleh En. Kontijen ini dipimpin oleh Pn. Rokinah binti Ramly. Kontigen ini dipimpin oleh En. Yusof bin Abdul Rahim. 6. Rosina binti Ghazali. 2. 3. Aishah Salwati binti Anuar. Kontinjen pertama dengan kekuatan ____ orang anggota ialah kontinjen Badan Pengawas Sekolah yang diketuai oleh Saudara Mohd Ikram bin _______________. Kontinjen kedua adalah kontijen Badan Pengawas Koperasi dengan kekuatan _____ orang anggota yang diketuai oleh __________________________________ dan dipimpin oleh Pn. Bersama kekuatan seramai _____ orang anggota. 7. 5. Perbarisan lintas hormat ini diteruskan lagi dengan kontijen Pengakap yang diketuai oleh ______________________ bersama kekuatan _____ orang anggota. kontijen seterusnya ialah Kontijen Puteri Islam yang diketuai oleh ____________________________________. Kontinjen unit beruniform yang terakhir 3 .1. Mohd Azhar bin Mohd Isa. Seterusnya. Seterusnya adalah kontijen PBSM.

2. Pasukan rumah Pahlawan tahun ini memakai pakaian ________________. Maskot rumah Panglima pada tahun ini ialah _________________. Kontigen ini dipimpin oleh Pn. 1. perbarisan lintas hormat diteruskan lagi dengan perbarisan lintas hormat dari kontigenkontigen rumah sukan yang mengambil bahagian. Kontigen ini dipimpin oleh Pn. maskot rumah sukan pada tahun ini adalah bertemakan aminasi. Yom Amnah binti Jamin. Fauzan Najihan binti Ramli. Kontinjen ini diwakili oleh ______ orang anggota yang diketuai oleh ____________________. Untuk makluman semua. Nurnasimah binti Shafain. Kontijen ini diketuai oleh Saudari Sumira binti _________________ dengan kekuatan seramai _____ orang anggota. Kontigen ini dibimbing oleh Pn. Rahina Azlinda binti Abdul Rahim. Kontinjen seterusnya kontijen yang kelihatan gagah perkasa diketuai oleh ___________________ dengan kekuatan seramai ______ orang anggota ialah kontinjen rumah Panglima. Lintas hormat yang pertama didahului oleh Kontinjen dari Rumah Pahlawan. 4 . Dengan kekuatan _____ orang anggota kontinjen kedua rumah sukan tahun ini ialah kontinjen rumah Perwira yang diketuai oleh _______________________________. 3. Kontigen ini dipimpin oleh Pn. Hadirin sekalian. Setiap rumah mempunyai ciri-ciri maskot yang kreatif dan tersendiri.adalah kontijen Pandu Puteri. Kontijen Perwira ini kelihatan gagah berani dan telah memilih _______________ sebagai maskot rumah mereka pada tahun ini.

Tuan-tuan dan puan-puan diminta berdiri bagi menghormati lagu-lagu tersebut. Kontijen yang penuh bersemangat ini diketuai oleh __________________________ dengan kekuatan ____ orang anggota.0 Bacaan Doa Hadirin sekalian. Kontigen ini adalah dibawah pimpinan Pn. (Nyanyian Lagu Negaraku dan Lagu Sekolah) Majlis mengucapkan ribuan terima kasih kepada En. Ketua Sektor Pengurusan Akademik Jabatan Pelajaran Negeri Perak. Kontinjen yang terakhir bagi perbarisan lintas hormat Kejohanan Balapan dan Padang SMK Muhibbah kali ke 13 ialah kontinjen Rumah Pendekar. Azmi bin Dahali .0 Nyanyian Lagu Negaraku dan Lagu Sekolah Hadirin yang dialu-alukan. (tunggu sehingga arahan ketua kontinjen selesai) 4. marilah kita sama-sama menyanyikan lagu ‘Negaraku” dan lagu sekolah. majlis menjemput ___________________ untuk memimpin bacaan doa. Noor Suzana binti Dali. Maskot Rumah Pendekar pada tahun ini ialah _____________. bagi memberkati majlis kita pada hari ini. dan Tuan Hj Mat Jaafar Bin Haji Mat Zain. Bagi menyemarakkan lagi kejohanan pada kali ini. Pengetua SMK Muhibbah. (Pengetua dan VIP berjalan masuk ke khemah) 5. (bacaan doa) Majlis mengucapkan ucapan terima kasih di 5 . Dengan segala hormatnya di persilakan.4. di atas kesudian menerima tabik hormat dari peserta kejohanan itu tadi.

(ucapan Pengetua) Majlis merakamkan ribuan terima kasih kepada Tuan Pengetua di atas ucapan itu tadi. untuk menyampaikan ucapan alu-aluan. dipersilakan.0 Ucapan Perasmian En. pengetua SMK Muhibbah 6 . Jabatan Pelajaran Negeri Perak. oleh Pengetua SMK Muhibbah Sebagai pembuka bicara majlis pada petang ini majlis mempersilakan Tuan Hj Mat Jaafar B Haji Mat Zain. Ketua Sektor Pengurusan Akademik Jabatan Pelajaran Negeri Perak. Azmi bin Dahali. Dengan segala hormatnya dipersilakan. pelancaran roket dan kertas warna warni) Majlis merakamkan jutaan terima kasih kepada En. Azmi bin Dahali. Barisan Kontigenkontigen majlis mempersilakan Tn Hj Mat Jaafar b Hj Mat Zain.0 Memeriksa Bagi meneruskan kelangsungan majlis. dan seterusnya merasmikan Kejohanan Balapan dan Padang SMK Muhibbah kali ke 13. Pengetua SMK Muhibbah. 6. 8. majlis petang ini diteruskan dengan ucapan daripada En. (ucapan Perasmi. Azmi bin Dahali Hadirin hadirat yang dihormati sekalian.0 Ucapan Alu-aluan Hadirin yang dihormati.atas bacaan doa itu tadi. selesai merasmi tunggu paluan gong. di atas kesudian merasmikan Kejohanan Balapan dan Padang SMK Muhibbah kali ini. Dengan segala hormatnya tuan. Ketua Sektor Pengurusan Akademik. 7.

0 Lafaz Ikrar Hadirin yang dihormati. 9.0 Mengibarkan bendera kejohanan Majlis diteruskan lagi dengan acara mengarak masuk dan mengibar bendera Kejohanan Balapan dan Padang SMK Muhibbah kali ke 13. Ketua Sektor Pengurusan Akademik Jabatan Pelajaran Negeri Perak. Seterusnya ialah lafaz ikrar kejohanan. untuk memeriksa barisan kontijen-kontijen kejohanan. (bunyi drum. Dengan segala hormatnya dipersilakan. Majlis mengucapkan ribuan terima kasih kepada Tuan JPN kita kerana sudi memeriksa barisan kontijen-kontigen kejohanan Balapan dan Padang SMK Muhibbah tahun ini. Untuk makluman hadirin sekalian. Azmi bin Dahali. Majlis merakamkan ribuan terima kasih kepada Saudara Mohd Nur Fitri B Nasaruddin.mengiringi En. 7 . tunggu sehingga bendera dinaikkan) 10. Bendera kejohanan dibawa masuk sekarang. Saudara Mohd Fariz bin Arman dan Saudara Abdullah Hazim bin Mohd Akhir bagi mengetuai acara lafaz Ikrar Kejohanan pada kali ini. Dipersilakan tuan. Saudara Mohd Fariz bin Arman dan Saudara Abdullah Hazim bin Mohd Akhir di atas lafaz ikrar kejohanan itu tadi. Bagi menyempurnakan acara ini majlis mempersilakan Saudara Mohd Nur Fitri B Nasaruddin.

Manakala bagi Saudara Mohd Fariz pula. Pengetua SMK Muhibbah untuk menyampaikan cenderamata kepada En. 8 . Saudara Abdullah Hazim merupakan ________________________________ ________________________________ ________________________________ ________________________________ ________________________________ ________________________________ ________. Azmi bin Dahali. 11. Diantaranya. majlis dengan penuh hormatnya menjemput En. Ketua Sektor Pengurusan Akademik Jabatan Pelajaran Negeri Perak. pada tahun ini saudara Muhd Nur Fitri telah menjadi JOHAN peringkat MSSD Kinta Utara dengan ketinggian ______ Kemudiannya. saudara Muhd Nur Fitri telah mewakili sekolah sukan Perak dalam MSSPK __________________________. beliau merupakan ________________________________ ________________________________ ________________________________ ________________________________ ________________________________ ________________________________ ________. Majlis mempersilakan.      Saudara Muhd Nur Fitri merupakan seorang atlet sekolah dalam acara lompat tinggi Banyak kejayaan yang telah dicapai oleh saudara Muhd Nur Fitri di dalam acara ini. Sebagai tanda penghargaan dan ucapan jutaan terima kasih. Hj. Hj Mat Jaafar b. Mat Zain. Yusof bin Mohd Kassim.0 Penyampaian Cenderamata Tuan Puan yang dihormati sekalian. Penolong Kanan Kokurikulum mengiringi Tn.

demikian tadi selesai sudah Perbarisan Lintas Hormat oleh kontinjen-kontinjen yang mengambil bahagian dalam Kejohanan Balapan dan Padang SMK Muhibbah bagi tahun 2013. adalah 1. Azmi bin Dahali Ketua Sektor Pengurusan Akademik Jabatan Pelajaran Negeri Perak bersama VIP-VIP ke dewan terbuka untuk jamuan ringan. Acara pembuka tirai kejohanan kali ini. Diminta semua peserta bersiap sedia.Majlis merakamkan ucapan terima kasih di atas penyampaian cenderamata itu tadi. 13. acara 100 m perempuan B. Sementara menunggu persiapan acara balapan. bermula (Jamuan acara kejohanan balapan & Padang kali ke 13 ringan untuk VIP) SMK Muhibbah akan bermula sebentar lagi. (lagu marching berkumandang. majlis dengan segala hormatnya mempersilakan Tn Hj Mat Jaafar b Hj Mat Zain pengetua SMK Muhibbah menjemput dan mengiringi En. tunggu sehingga ketua kontinjen keluar padang) Hadirin sekalian. Padang Kontinjen akan bergerak ke rumah sukan masing-masing sekarang. 9 . 12. Semua peserta diminta bersedia di tempat permulaan sekarang. ************************************* Acara yang akan dijalankan sebentar nanti ialah acara 100 meter Lelaki B.0 Acara kejohanan Tuan-tuan dan Puan-puan yang dihormati.0 Perbarisan Keluar Hadirin yang dihormati. Majlis mempersilakan para hakim yang bertugas dalam kejohanan kali ini untuk bersedia di tempat tugas masing-masing. Dengan hormatnya dipersilakan.

Acara seterusnya ialah acara 100 meter perempuan A. Dengan segala hormatnya dipersilakan. 3.0 Penyampaian Hadiah Hadirin yang dihormati. 14. Diminta semua peserta bersiap sedia. acara berikutnya ialah acara penyampaian hadiah kepada pemenang-pemenang bagi acara : 1. Sebentar lagi akan berlangsungnya majlis penyampaian hadiah bagi acara : 1. 2. Majlis merakamkan ucapan terima kasih di atas kesudian ………………………………………………………………… menyampaikan hadiah kepada pemenangpemenang. 10 . Diminta semua peserta bersiap sedia. 100 meter lelaki A 2. 4. majlis dengan segala hormatnya mempersilakan …………………………………………………………………… bagi menjemput dan mengiringi …………………………………………………………………… untuk menyampaikan hadiah kepada pemenang-pemenang. 100 meter PB 100 meter LB 100 meter P A 100 meter LA Hadirin yang dihormati. 100 meter perempuan B Bagi menyempurnakan penyampaian hadiah ini.100 meter perempuan A 3.Acara seterusnya ialah acara 100 meter lelaki B. 100 meter lelaki B 4.

Pemenang bagi acara ___________ : Majlis mengucapkan ribuan terima kasih kepada Tn Hj Mat Jaafar B Hj Mat Zain. Dengan segala hormatnya dipersilakan. Majlis mempersilakan kontinjen-kontinjen yang terlibat bergerak masuk ke tengah padang bagi memulakan acara penutupan rasmi Kejohanan Olahraga dan Balapan SMK Muhibbah 2013. pengetua SMK Muhibbah untuk menyampaikan hadiah kepada para pemenang. pengetua SMK Muhibbah kerana sudi menyampaikan hadiah kepada pemenangpemenang.0 Penyampaian Hadiah Tuan-tuan dan puan-puan. bagi menyempurnakan upacara penutupan Kejohanan Olahraga dan Balapan SMK Muhibbah 2013.0 PERKARA Kontinjen Masuk Ke Tengah Padang TEKS UCAPAN Hadirin yang dihormati. CATATAN 2. Kontinjen-kontinjen bergerak masuk sekarang. Tuan Haji Mat Jaafar b Hj Mat Zain untuk 11 . -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------BIL 1.0 Ucapan Penutupan Hadirin yang dihormati sekalian.TEKS PENGERUSI MAJLIS : MAJLIS PENUTUP KEJOHANAN BALAPAN DAN PADANG SMK MUHIBBAH KALI KE 13/2013 SMK MUHIBBAH SUNGAI SIPUT (U). Majlis seterusnya ialah penyampaian hadiah beberapa kategori utama Kejohanan Balapan dan Padang SMK Muhibbah bagi 2013. majlis dengan segala hormatnya mempersilakan Tuan Pengetua SMK Muhibbah. Dengan berakhirnya acara yang dipertandingkan maka majlis penutupan rasmi akan dilangsungkan. PK Pentadbiran SMK Muhibbah untuk menjemput dan mengiringi Tn Hj Mat Jaafar B Hj Mat Zain. majlis mempersilakan Puan Hajah Zuliha Bt Sarry. Bagi menyempurnakan penyampaian hadiah. 3. PERAK.

(hip.menyampaikan ucapan beliau.hip. 4. Sumbangan tuan-puan amatlah disanjung tinggi. Maka berakhirlah kejohanan Olahraga dan Balapan ke 13 SMK Muhibbah bagi tahun 2013. Bintang timur terbitnya pagi.0 Ucapan Penutupan Majlis 12 . Jika tidak melarat panjang. 5. wassalamualaikum warahtullahi wabarakatuh dan salam sejahtera. kita gemakan sorakan “Horay” akan disempurnakan oleh setiausaha Sukan SMK Muhibbah. Saya bagi pihak majlis mengucapkan ribuan terima kasih kepada semua individu yang telah sudi memberi sumbangan dalam pelbagai bentuk bagi menjayakan kejohanan kali ini.hooray!) Dengan berakhirnya sorakan itu tadi. Dengan segala hormatnya di persilakan. Dengan segala hormatnya dipersilakan.. En mohd Yusreen Bin Darmawan .. (ucapan Pengetua) Majlis merakamkan jutaan terima kasih kepada tuan pengetua di atas ucapan itu tadi. Bintang barat terbitnya petang. salam hormat dan terima kasih dari saya. Di lain acara bertemu lagi. Saya bagi pihak majlis juga ingin memohon jutaan ampun dan maaf sekiranya terdapat kesilapan dan kekurangan sepanjang majlis ini dijalankan. semoga berjumpa lagi di lain waktu. Wabillahi taufiq wa hidayah.0 Sorakan Penutup Sebagai tanda berakhirnya temasya kali ini. Sekian sahaja buat kali ini.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful