TEKS PENGERUSI MAJLIS : MAJLIS PERASMIAN KEJOHANAN BALAPAN DAN PADANG SMK MUHIBBAH KALI KE 13/2013 SMK MUHIBBAH

SUNGAI SIPUT (U), PERAK. -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------BIL 1.0 PERKARA Ketibaan Ketua Sektor Pengurusan Akademik Jabatan Pelajaran Negeri Perak, En. Azmi bin Dahali TEKS UCAPAN Mengumumkan ketibaan tetamu kehormat En. Azmi Bin Dahali, Ketua Sektor Pengurusan Akademik Jabatan Pelajaran Negeri Perak, Diiringi oleh Tn. Hj. Mat Jaafar bin Hj. Mat Zain, Pengetua SMK Muhibbah, Barisan Pentadbiran, AJK Kejohanan Balapan dan Padang, Guru-guru, serta disambut oleh pasukan kompang dan pelajar-pelajar asrama SMK Muhibbah. 2.0 Kata-kata aluan Pengerusi Majlis 2.1 Selawat dan salam pembuka bicara, semoga majlis diberkati Yang Maha Esa. 2.2 Bismilahirahmanirahim. - Yang Berusaha, En. Azmi bin Dahali, Ketua Sektor Pengurusan Akademik Jabatan Pelajaran Negeri Perak, - Yang Berusaha, Tn Hj Mat Jaafar bin Hj Mat Zain, Pengetua SMK Muhibbah, - Yang dihormati, Pengetua-pengetua, wakil pengetua, guru-guru besar, wakil PIBG, ibu bapa, warga SMK Muhibbah, para pelajar serta para hadirin sekalian. 1.3 Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh dan salam sejahtera. CATATAN Kompang dan Hakka

1

0 Perbarisan Lintas Hormat Hadirin yang dihormati. 1. 3. Azmi bin Dahali Ketua Sektor Pengurusan Akademik. ke pentas lintas hormat untuk menerima tabik hormat daripada kontinjen-kontinjen yang mengambil bahagian. Jabatan Pelajaran Negeri Perak. mewakili pihak sekolah ingin mengucapkan selamat datang dan terima kasih di atas kesudian Tuan-Tuan dan Puan-Puan menghadirkan diri dalam majlis kita pada petang ini.5 Saya. bagi mempersilakan dan mengiringi En. Perbarisan lintas hormat kejohanan kali ini diketuai oleh Saudara Muhd Nur Fitri B Nasharuddin selaku Ketua Kontinjen Keseluruhan Kejohanan Balapan dan Padang SMK Muhibbah kali ke 13. perbarisan lintas hormat akan dimulakan sekarang. 2 . Dengan segala hormatnya dipersilakan.1. (Pengetua dan VIP berjalan ke pentas lintas hormat) Hadirin yang dihormati. Pengetua SMK Muhibbah.4 Bersyukur kita ke hadrat Ilahi kerana dengan limpah kurniaNya dapat kita berkumpul pada hari ini sempena Kejohanan Balapan dan Padang SMK Muhibbah bagi tahun 2013. Kejohanan Balapan dan Padang SMK Muhibbah Kali Ke 13 akan dimulakan dengan perbarisan lintas hormat kontinjen-kontinjen yang akan mengambil bahagian dalam kejohanan kali ini. Oleh itu majlis menjemput Tuan Hj Mat Jaafar B Haji Mat Zain.

7.1. diikuti oleh kontijen Kadet Polis dengan kekuatan seramai _____ orang anggota. 6. Yusof bin Abdul Rahim. Khairul Munir bin Mohamad. Kontinjen kedua adalah kontijen Badan Pengawas Koperasi dengan kekuatan _____ orang anggota yang diketuai oleh __________________________________ dan dipimpin oleh Pn. Kontigen ini dipimpin oleh En. Perbarisan lintas hormat ini diteruskan lagi dengan kontijen Pengakap yang diketuai oleh ______________________ bersama kekuatan _____ orang anggota. 5. Mohd Azhar bin Mohd Isa. Kontinjen unit beruniform yang terakhir 3 . 2. Kontijen ini diketuai oleh _________________________________ dan dipimpin oleh En. dengan kekuatan seramai _____ orang anggota dan diketuai oleh _________________________________. Mohd Zaid bin Yusuf. Rosina binti Ghazali. Seterusnya adalah kontijen PBSM. Bersama kekuatan seramai _____ orang anggota. Seterusnya. kontijen seterusnya ialah Kontijen Puteri Islam yang diketuai oleh ____________________________________. Kontigen ini dipimpin oleh En. Aishah Salwati binti Anuar. Rokinah binti Ramly. Kontijen seterusnya ialah kontijen Kadet Remaja Sekolah yang diketuai oleh _____________________. Kontigen ini dipimpin oleh Pn. Kontijen ini diwakili oleh _____ orang anggota dan dipimpin oleh En. 8. 4. 3. Kontinjen pertama dengan kekuatan ____ orang anggota ialah kontinjen Badan Pengawas Sekolah yang diketuai oleh Saudara Mohd Ikram bin _______________. Kontijen ini dipimpin oleh Pn.

Pasukan rumah Pahlawan tahun ini memakai pakaian ________________. 1. 3. Setiap rumah mempunyai ciri-ciri maskot yang kreatif dan tersendiri. Kontinjen seterusnya kontijen yang kelihatan gagah perkasa diketuai oleh ___________________ dengan kekuatan seramai ______ orang anggota ialah kontinjen rumah Panglima. 2. Kontigen ini dipimpin oleh Pn. Kontigen ini dipimpin oleh Pn. Kontigen ini dibimbing oleh Pn. Hadirin sekalian. Fauzan Najihan binti Ramli. Rahina Azlinda binti Abdul Rahim. maskot rumah sukan pada tahun ini adalah bertemakan aminasi. Yom Amnah binti Jamin. Nurnasimah binti Shafain. Lintas hormat yang pertama didahului oleh Kontinjen dari Rumah Pahlawan. Kontijen ini diketuai oleh Saudari Sumira binti _________________ dengan kekuatan seramai _____ orang anggota. Maskot rumah Panglima pada tahun ini ialah _________________. Kontijen Perwira ini kelihatan gagah berani dan telah memilih _______________ sebagai maskot rumah mereka pada tahun ini. Kontinjen ini diwakili oleh ______ orang anggota yang diketuai oleh ____________________. Kontigen ini dipimpin oleh Pn. Dengan kekuatan _____ orang anggota kontinjen kedua rumah sukan tahun ini ialah kontinjen rumah Perwira yang diketuai oleh _______________________________.adalah kontijen Pandu Puteri. perbarisan lintas hormat diteruskan lagi dengan perbarisan lintas hormat dari kontigenkontigen rumah sukan yang mengambil bahagian. Untuk makluman semua. 4 .

4. Ketua Sektor Pengurusan Akademik Jabatan Pelajaran Negeri Perak. majlis menjemput ___________________ untuk memimpin bacaan doa. (Pengetua dan VIP berjalan masuk ke khemah) 5. bagi memberkati majlis kita pada hari ini. Maskot Rumah Pendekar pada tahun ini ialah _____________. (tunggu sehingga arahan ketua kontinjen selesai) 4. marilah kita sama-sama menyanyikan lagu ‘Negaraku” dan lagu sekolah. dan Tuan Hj Mat Jaafar Bin Haji Mat Zain. Dengan segala hormatnya di persilakan. Kontinjen yang terakhir bagi perbarisan lintas hormat Kejohanan Balapan dan Padang SMK Muhibbah kali ke 13 ialah kontinjen Rumah Pendekar. Bagi menyemarakkan lagi kejohanan pada kali ini.0 Bacaan Doa Hadirin sekalian. Noor Suzana binti Dali. (Nyanyian Lagu Negaraku dan Lagu Sekolah) Majlis mengucapkan ribuan terima kasih kepada En. Pengetua SMK Muhibbah. di atas kesudian menerima tabik hormat dari peserta kejohanan itu tadi. (bacaan doa) Majlis mengucapkan ucapan terima kasih di 5 . Kontijen yang penuh bersemangat ini diketuai oleh __________________________ dengan kekuatan ____ orang anggota. Kontigen ini adalah dibawah pimpinan Pn. Azmi bin Dahali .0 Nyanyian Lagu Negaraku dan Lagu Sekolah Hadirin yang dialu-alukan. Tuan-tuan dan puan-puan diminta berdiri bagi menghormati lagu-lagu tersebut.

7. (ucapan Perasmi. 6. Azmi bin Dahali. oleh Pengetua SMK Muhibbah Sebagai pembuka bicara majlis pada petang ini majlis mempersilakan Tuan Hj Mat Jaafar B Haji Mat Zain. Azmi bin Dahali. Barisan Kontigenkontigen majlis mempersilakan Tn Hj Mat Jaafar b Hj Mat Zain. 8. majlis petang ini diteruskan dengan ucapan daripada En.0 Ucapan Alu-aluan Hadirin yang dihormati. pengetua SMK Muhibbah 6 .0 Ucapan Perasmian En.atas bacaan doa itu tadi.0 Memeriksa Bagi meneruskan kelangsungan majlis. dipersilakan. Dengan segala hormatnya dipersilakan. selesai merasmi tunggu paluan gong. Pengetua SMK Muhibbah. untuk menyampaikan ucapan alu-aluan. Dengan segala hormatnya tuan. Ketua Sektor Pengurusan Akademik Jabatan Pelajaran Negeri Perak. Ketua Sektor Pengurusan Akademik. pelancaran roket dan kertas warna warni) Majlis merakamkan jutaan terima kasih kepada En. dan seterusnya merasmikan Kejohanan Balapan dan Padang SMK Muhibbah kali ke 13. Jabatan Pelajaran Negeri Perak. (ucapan Pengetua) Majlis merakamkan ribuan terima kasih kepada Tuan Pengetua di atas ucapan itu tadi. di atas kesudian merasmikan Kejohanan Balapan dan Padang SMK Muhibbah kali ini. Azmi bin Dahali Hadirin hadirat yang dihormati sekalian.

Untuk makluman hadirin sekalian. Saudara Mohd Fariz bin Arman dan Saudara Abdullah Hazim bin Mohd Akhir bagi mengetuai acara lafaz Ikrar Kejohanan pada kali ini. Seterusnya ialah lafaz ikrar kejohanan. untuk memeriksa barisan kontijen-kontijen kejohanan. Dengan segala hormatnya dipersilakan. 9. Ketua Sektor Pengurusan Akademik Jabatan Pelajaran Negeri Perak. Bagi menyempurnakan acara ini majlis mempersilakan Saudara Mohd Nur Fitri B Nasaruddin. 7 . Majlis merakamkan ribuan terima kasih kepada Saudara Mohd Nur Fitri B Nasaruddin. tunggu sehingga bendera dinaikkan) 10. Majlis mengucapkan ribuan terima kasih kepada Tuan JPN kita kerana sudi memeriksa barisan kontijen-kontigen kejohanan Balapan dan Padang SMK Muhibbah tahun ini. Azmi bin Dahali. Bendera kejohanan dibawa masuk sekarang. (bunyi drum. Dipersilakan tuan.0 Lafaz Ikrar Hadirin yang dihormati.0 Mengibarkan bendera kejohanan Majlis diteruskan lagi dengan acara mengarak masuk dan mengibar bendera Kejohanan Balapan dan Padang SMK Muhibbah kali ke 13.mengiringi En. Saudara Mohd Fariz bin Arman dan Saudara Abdullah Hazim bin Mohd Akhir di atas lafaz ikrar kejohanan itu tadi.

11. majlis dengan penuh hormatnya menjemput En. Sebagai tanda penghargaan dan ucapan jutaan terima kasih. 8 .0 Penyampaian Cenderamata Tuan Puan yang dihormati sekalian.      Saudara Muhd Nur Fitri merupakan seorang atlet sekolah dalam acara lompat tinggi Banyak kejayaan yang telah dicapai oleh saudara Muhd Nur Fitri di dalam acara ini. Pengetua SMK Muhibbah untuk menyampaikan cenderamata kepada En. Saudara Abdullah Hazim merupakan ________________________________ ________________________________ ________________________________ ________________________________ ________________________________ ________________________________ ________. Manakala bagi Saudara Mohd Fariz pula. Ketua Sektor Pengurusan Akademik Jabatan Pelajaran Negeri Perak. Diantaranya. Majlis mempersilakan. saudara Muhd Nur Fitri telah mewakili sekolah sukan Perak dalam MSSPK __________________________. Penolong Kanan Kokurikulum mengiringi Tn. pada tahun ini saudara Muhd Nur Fitri telah menjadi JOHAN peringkat MSSD Kinta Utara dengan ketinggian ______ Kemudiannya. Mat Zain. Yusof bin Mohd Kassim. Azmi bin Dahali. Hj. Hj Mat Jaafar b. beliau merupakan ________________________________ ________________________________ ________________________________ ________________________________ ________________________________ ________________________________ ________.

Sementara menunggu persiapan acara balapan. 13. tunggu sehingga ketua kontinjen keluar padang) Hadirin sekalian. Diminta semua peserta bersiap sedia. adalah 1. 9 . Acara pembuka tirai kejohanan kali ini. ************************************* Acara yang akan dijalankan sebentar nanti ialah acara 100 meter Lelaki B. bermula (Jamuan acara kejohanan balapan & Padang kali ke 13 ringan untuk VIP) SMK Muhibbah akan bermula sebentar lagi. 12. Majlis mempersilakan para hakim yang bertugas dalam kejohanan kali ini untuk bersedia di tempat tugas masing-masing. (lagu marching berkumandang. majlis dengan segala hormatnya mempersilakan Tn Hj Mat Jaafar b Hj Mat Zain pengetua SMK Muhibbah menjemput dan mengiringi En.0 Acara kejohanan Tuan-tuan dan Puan-puan yang dihormati. Padang Kontinjen akan bergerak ke rumah sukan masing-masing sekarang. Dengan hormatnya dipersilakan. acara 100 m perempuan B. Semua peserta diminta bersedia di tempat permulaan sekarang. demikian tadi selesai sudah Perbarisan Lintas Hormat oleh kontinjen-kontinjen yang mengambil bahagian dalam Kejohanan Balapan dan Padang SMK Muhibbah bagi tahun 2013.Majlis merakamkan ucapan terima kasih di atas penyampaian cenderamata itu tadi.0 Perbarisan Keluar Hadirin yang dihormati. Azmi bin Dahali Ketua Sektor Pengurusan Akademik Jabatan Pelajaran Negeri Perak bersama VIP-VIP ke dewan terbuka untuk jamuan ringan.

2. 3. 10 .Acara seterusnya ialah acara 100 meter lelaki B. 4. Majlis merakamkan ucapan terima kasih di atas kesudian ………………………………………………………………… menyampaikan hadiah kepada pemenangpemenang. 100 meter lelaki A 2. 14. 100 meter lelaki B 4. acara berikutnya ialah acara penyampaian hadiah kepada pemenang-pemenang bagi acara : 1. majlis dengan segala hormatnya mempersilakan …………………………………………………………………… bagi menjemput dan mengiringi …………………………………………………………………… untuk menyampaikan hadiah kepada pemenang-pemenang.0 Penyampaian Hadiah Hadirin yang dihormati. Dengan segala hormatnya dipersilakan.100 meter perempuan A 3. Sebentar lagi akan berlangsungnya majlis penyampaian hadiah bagi acara : 1. Diminta semua peserta bersiap sedia. 100 meter PB 100 meter LB 100 meter P A 100 meter LA Hadirin yang dihormati. Diminta semua peserta bersiap sedia. Acara seterusnya ialah acara 100 meter perempuan A. 100 meter perempuan B Bagi menyempurnakan penyampaian hadiah ini.

PK Pentadbiran SMK Muhibbah untuk menjemput dan mengiringi Tn Hj Mat Jaafar B Hj Mat Zain. -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------BIL 1.0 Ucapan Penutupan Hadirin yang dihormati sekalian. majlis mempersilakan Puan Hajah Zuliha Bt Sarry. majlis dengan segala hormatnya mempersilakan Tuan Pengetua SMK Muhibbah.TEKS PENGERUSI MAJLIS : MAJLIS PENUTUP KEJOHANAN BALAPAN DAN PADANG SMK MUHIBBAH KALI KE 13/2013 SMK MUHIBBAH SUNGAI SIPUT (U). bagi menyempurnakan upacara penutupan Kejohanan Olahraga dan Balapan SMK Muhibbah 2013. 3. Dengan segala hormatnya dipersilakan. pengetua SMK Muhibbah untuk menyampaikan hadiah kepada para pemenang. Bagi menyempurnakan penyampaian hadiah. pengetua SMK Muhibbah kerana sudi menyampaikan hadiah kepada pemenangpemenang. Majlis mempersilakan kontinjen-kontinjen yang terlibat bergerak masuk ke tengah padang bagi memulakan acara penutupan rasmi Kejohanan Olahraga dan Balapan SMK Muhibbah 2013. Pemenang bagi acara ___________ : Majlis mengucapkan ribuan terima kasih kepada Tn Hj Mat Jaafar B Hj Mat Zain. CATATAN 2. Kontinjen-kontinjen bergerak masuk sekarang.0 Penyampaian Hadiah Tuan-tuan dan puan-puan. Majlis seterusnya ialah penyampaian hadiah beberapa kategori utama Kejohanan Balapan dan Padang SMK Muhibbah bagi 2013. PERAK. Tuan Haji Mat Jaafar b Hj Mat Zain untuk 11 .0 PERKARA Kontinjen Masuk Ke Tengah Padang TEKS UCAPAN Hadirin yang dihormati. Dengan berakhirnya acara yang dipertandingkan maka majlis penutupan rasmi akan dilangsungkan.

0 Ucapan Penutupan Majlis 12 .hip. Sekian sahaja buat kali ini. Wabillahi taufiq wa hidayah. Dengan segala hormatnya dipersilakan. kita gemakan sorakan “Horay” akan disempurnakan oleh setiausaha Sukan SMK Muhibbah.hooray!) Dengan berakhirnya sorakan itu tadi. semoga berjumpa lagi di lain waktu. wassalamualaikum warahtullahi wabarakatuh dan salam sejahtera. 4. Dengan segala hormatnya di persilakan.. Saya bagi pihak majlis mengucapkan ribuan terima kasih kepada semua individu yang telah sudi memberi sumbangan dalam pelbagai bentuk bagi menjayakan kejohanan kali ini. Di lain acara bertemu lagi. Saya bagi pihak majlis juga ingin memohon jutaan ampun dan maaf sekiranya terdapat kesilapan dan kekurangan sepanjang majlis ini dijalankan.. Bintang timur terbitnya pagi. Bintang barat terbitnya petang. 5. En mohd Yusreen Bin Darmawan .menyampaikan ucapan beliau. Jika tidak melarat panjang. Sumbangan tuan-puan amatlah disanjung tinggi. (ucapan Pengetua) Majlis merakamkan jutaan terima kasih kepada tuan pengetua di atas ucapan itu tadi. Maka berakhirlah kejohanan Olahraga dan Balapan ke 13 SMK Muhibbah bagi tahun 2013.0 Sorakan Penutup Sebagai tanda berakhirnya temasya kali ini. salam hormat dan terima kasih dari saya. (hip.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful