TEKS PENGERUSI MAJLIS : MAJLIS PERASMIAN KEJOHANAN BALAPAN DAN PADANG SMK MUHIBBAH KALI KE 13/2013 SMK MUHIBBAH

SUNGAI SIPUT (U), PERAK. -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------BIL 1.0 PERKARA Ketibaan Ketua Sektor Pengurusan Akademik Jabatan Pelajaran Negeri Perak, En. Azmi bin Dahali TEKS UCAPAN Mengumumkan ketibaan tetamu kehormat En. Azmi Bin Dahali, Ketua Sektor Pengurusan Akademik Jabatan Pelajaran Negeri Perak, Diiringi oleh Tn. Hj. Mat Jaafar bin Hj. Mat Zain, Pengetua SMK Muhibbah, Barisan Pentadbiran, AJK Kejohanan Balapan dan Padang, Guru-guru, serta disambut oleh pasukan kompang dan pelajar-pelajar asrama SMK Muhibbah. 2.0 Kata-kata aluan Pengerusi Majlis 2.1 Selawat dan salam pembuka bicara, semoga majlis diberkati Yang Maha Esa. 2.2 Bismilahirahmanirahim. - Yang Berusaha, En. Azmi bin Dahali, Ketua Sektor Pengurusan Akademik Jabatan Pelajaran Negeri Perak, - Yang Berusaha, Tn Hj Mat Jaafar bin Hj Mat Zain, Pengetua SMK Muhibbah, - Yang dihormati, Pengetua-pengetua, wakil pengetua, guru-guru besar, wakil PIBG, ibu bapa, warga SMK Muhibbah, para pelajar serta para hadirin sekalian. 1.3 Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh dan salam sejahtera. CATATAN Kompang dan Hakka

1

Azmi bin Dahali Ketua Sektor Pengurusan Akademik. (Pengetua dan VIP berjalan ke pentas lintas hormat) Hadirin yang dihormati.1. 2 . ke pentas lintas hormat untuk menerima tabik hormat daripada kontinjen-kontinjen yang mengambil bahagian. perbarisan lintas hormat akan dimulakan sekarang. Pengetua SMK Muhibbah. 1. bagi mempersilakan dan mengiringi En.5 Saya. Kejohanan Balapan dan Padang SMK Muhibbah Kali Ke 13 akan dimulakan dengan perbarisan lintas hormat kontinjen-kontinjen yang akan mengambil bahagian dalam kejohanan kali ini. 3.0 Perbarisan Lintas Hormat Hadirin yang dihormati. Perbarisan lintas hormat kejohanan kali ini diketuai oleh Saudara Muhd Nur Fitri B Nasharuddin selaku Ketua Kontinjen Keseluruhan Kejohanan Balapan dan Padang SMK Muhibbah kali ke 13. Oleh itu majlis menjemput Tuan Hj Mat Jaafar B Haji Mat Zain. Jabatan Pelajaran Negeri Perak.4 Bersyukur kita ke hadrat Ilahi kerana dengan limpah kurniaNya dapat kita berkumpul pada hari ini sempena Kejohanan Balapan dan Padang SMK Muhibbah bagi tahun 2013. Dengan segala hormatnya dipersilakan. mewakili pihak sekolah ingin mengucapkan selamat datang dan terima kasih di atas kesudian Tuan-Tuan dan Puan-Puan menghadirkan diri dalam majlis kita pada petang ini.

Seterusnya. Kontigen ini dipimpin oleh Pn. Mohd Zaid bin Yusuf. Perbarisan lintas hormat ini diteruskan lagi dengan kontijen Pengakap yang diketuai oleh ______________________ bersama kekuatan _____ orang anggota. dengan kekuatan seramai _____ orang anggota dan diketuai oleh _________________________________. 6. 2. Kontijen ini diwakili oleh _____ orang anggota dan dipimpin oleh En. Aishah Salwati binti Anuar. Seterusnya adalah kontijen PBSM. Khairul Munir bin Mohamad. Kontigen ini dipimpin oleh En. Kontinjen unit beruniform yang terakhir 3 . Rokinah binti Ramly. 4. Kontijen ini dipimpin oleh Pn. 5. 8. kontijen seterusnya ialah Kontijen Puteri Islam yang diketuai oleh ____________________________________. 3. Yusof bin Abdul Rahim.1. Kontinjen kedua adalah kontijen Badan Pengawas Koperasi dengan kekuatan _____ orang anggota yang diketuai oleh __________________________________ dan dipimpin oleh Pn. Kontijen ini diketuai oleh _________________________________ dan dipimpin oleh En. Kontinjen pertama dengan kekuatan ____ orang anggota ialah kontinjen Badan Pengawas Sekolah yang diketuai oleh Saudara Mohd Ikram bin _______________. Mohd Azhar bin Mohd Isa. Rosina binti Ghazali. diikuti oleh kontijen Kadet Polis dengan kekuatan seramai _____ orang anggota. Bersama kekuatan seramai _____ orang anggota. Kontigen ini dipimpin oleh En. Kontijen seterusnya ialah kontijen Kadet Remaja Sekolah yang diketuai oleh _____________________. 7.

Setiap rumah mempunyai ciri-ciri maskot yang kreatif dan tersendiri. Hadirin sekalian. Fauzan Najihan binti Ramli. Kontinjen seterusnya kontijen yang kelihatan gagah perkasa diketuai oleh ___________________ dengan kekuatan seramai ______ orang anggota ialah kontinjen rumah Panglima. Kontigen ini dipimpin oleh Pn. 3. perbarisan lintas hormat diteruskan lagi dengan perbarisan lintas hormat dari kontigenkontigen rumah sukan yang mengambil bahagian. Lintas hormat yang pertama didahului oleh Kontinjen dari Rumah Pahlawan. Kontigen ini dipimpin oleh Pn. Kontigen ini dipimpin oleh Pn. Untuk makluman semua. Kontigen ini dibimbing oleh Pn. 2. Dengan kekuatan _____ orang anggota kontinjen kedua rumah sukan tahun ini ialah kontinjen rumah Perwira yang diketuai oleh _______________________________. Rahina Azlinda binti Abdul Rahim. Yom Amnah binti Jamin.adalah kontijen Pandu Puteri. Kontijen Perwira ini kelihatan gagah berani dan telah memilih _______________ sebagai maskot rumah mereka pada tahun ini. 1. Kontijen ini diketuai oleh Saudari Sumira binti _________________ dengan kekuatan seramai _____ orang anggota. Pasukan rumah Pahlawan tahun ini memakai pakaian ________________. Kontinjen ini diwakili oleh ______ orang anggota yang diketuai oleh ____________________. Maskot rumah Panglima pada tahun ini ialah _________________. Nurnasimah binti Shafain. 4 . maskot rumah sukan pada tahun ini adalah bertemakan aminasi.

Ketua Sektor Pengurusan Akademik Jabatan Pelajaran Negeri Perak. marilah kita sama-sama menyanyikan lagu ‘Negaraku” dan lagu sekolah. dan Tuan Hj Mat Jaafar Bin Haji Mat Zain. (Pengetua dan VIP berjalan masuk ke khemah) 5. Dengan segala hormatnya di persilakan. Tuan-tuan dan puan-puan diminta berdiri bagi menghormati lagu-lagu tersebut.4.0 Nyanyian Lagu Negaraku dan Lagu Sekolah Hadirin yang dialu-alukan. majlis menjemput ___________________ untuk memimpin bacaan doa.0 Bacaan Doa Hadirin sekalian. Bagi menyemarakkan lagi kejohanan pada kali ini. (Nyanyian Lagu Negaraku dan Lagu Sekolah) Majlis mengucapkan ribuan terima kasih kepada En. (bacaan doa) Majlis mengucapkan ucapan terima kasih di 5 . Pengetua SMK Muhibbah. Azmi bin Dahali . Maskot Rumah Pendekar pada tahun ini ialah _____________. (tunggu sehingga arahan ketua kontinjen selesai) 4. Kontinjen yang terakhir bagi perbarisan lintas hormat Kejohanan Balapan dan Padang SMK Muhibbah kali ke 13 ialah kontinjen Rumah Pendekar. Kontigen ini adalah dibawah pimpinan Pn. Noor Suzana binti Dali. di atas kesudian menerima tabik hormat dari peserta kejohanan itu tadi. bagi memberkati majlis kita pada hari ini. Kontijen yang penuh bersemangat ini diketuai oleh __________________________ dengan kekuatan ____ orang anggota.

8. dipersilakan. Ketua Sektor Pengurusan Akademik Jabatan Pelajaran Negeri Perak.atas bacaan doa itu tadi. majlis petang ini diteruskan dengan ucapan daripada En. (ucapan Perasmi. Ketua Sektor Pengurusan Akademik. selesai merasmi tunggu paluan gong. 6. untuk menyampaikan ucapan alu-aluan. 7. Barisan Kontigenkontigen majlis mempersilakan Tn Hj Mat Jaafar b Hj Mat Zain. Pengetua SMK Muhibbah. Azmi bin Dahali Hadirin hadirat yang dihormati sekalian. oleh Pengetua SMK Muhibbah Sebagai pembuka bicara majlis pada petang ini majlis mempersilakan Tuan Hj Mat Jaafar B Haji Mat Zain. (ucapan Pengetua) Majlis merakamkan ribuan terima kasih kepada Tuan Pengetua di atas ucapan itu tadi. Azmi bin Dahali.0 Memeriksa Bagi meneruskan kelangsungan majlis. Azmi bin Dahali.0 Ucapan Alu-aluan Hadirin yang dihormati. Jabatan Pelajaran Negeri Perak. dan seterusnya merasmikan Kejohanan Balapan dan Padang SMK Muhibbah kali ke 13. Dengan segala hormatnya tuan. pelancaran roket dan kertas warna warni) Majlis merakamkan jutaan terima kasih kepada En. Dengan segala hormatnya dipersilakan.0 Ucapan Perasmian En. di atas kesudian merasmikan Kejohanan Balapan dan Padang SMK Muhibbah kali ini. pengetua SMK Muhibbah 6 .

Saudara Mohd Fariz bin Arman dan Saudara Abdullah Hazim bin Mohd Akhir bagi mengetuai acara lafaz Ikrar Kejohanan pada kali ini. 7 . Bagi menyempurnakan acara ini majlis mempersilakan Saudara Mohd Nur Fitri B Nasaruddin.mengiringi En. (bunyi drum. Untuk makluman hadirin sekalian. Dipersilakan tuan.0 Lafaz Ikrar Hadirin yang dihormati. Saudara Mohd Fariz bin Arman dan Saudara Abdullah Hazim bin Mohd Akhir di atas lafaz ikrar kejohanan itu tadi. Azmi bin Dahali. Dengan segala hormatnya dipersilakan. untuk memeriksa barisan kontijen-kontijen kejohanan. Majlis mengucapkan ribuan terima kasih kepada Tuan JPN kita kerana sudi memeriksa barisan kontijen-kontigen kejohanan Balapan dan Padang SMK Muhibbah tahun ini. Seterusnya ialah lafaz ikrar kejohanan. Ketua Sektor Pengurusan Akademik Jabatan Pelajaran Negeri Perak. 9. Bendera kejohanan dibawa masuk sekarang. Majlis merakamkan ribuan terima kasih kepada Saudara Mohd Nur Fitri B Nasaruddin.0 Mengibarkan bendera kejohanan Majlis diteruskan lagi dengan acara mengarak masuk dan mengibar bendera Kejohanan Balapan dan Padang SMK Muhibbah kali ke 13. tunggu sehingga bendera dinaikkan) 10.

Ketua Sektor Pengurusan Akademik Jabatan Pelajaran Negeri Perak. saudara Muhd Nur Fitri telah mewakili sekolah sukan Perak dalam MSSPK __________________________. 8 . majlis dengan penuh hormatnya menjemput En. Majlis mempersilakan. beliau merupakan ________________________________ ________________________________ ________________________________ ________________________________ ________________________________ ________________________________ ________. Mat Zain. Pengetua SMK Muhibbah untuk menyampaikan cenderamata kepada En.      Saudara Muhd Nur Fitri merupakan seorang atlet sekolah dalam acara lompat tinggi Banyak kejayaan yang telah dicapai oleh saudara Muhd Nur Fitri di dalam acara ini. Yusof bin Mohd Kassim. Hj. Azmi bin Dahali. Diantaranya. 11. Hj Mat Jaafar b. Manakala bagi Saudara Mohd Fariz pula. Saudara Abdullah Hazim merupakan ________________________________ ________________________________ ________________________________ ________________________________ ________________________________ ________________________________ ________. Penolong Kanan Kokurikulum mengiringi Tn.0 Penyampaian Cenderamata Tuan Puan yang dihormati sekalian. pada tahun ini saudara Muhd Nur Fitri telah menjadi JOHAN peringkat MSSD Kinta Utara dengan ketinggian ______ Kemudiannya. Sebagai tanda penghargaan dan ucapan jutaan terima kasih.

13. Azmi bin Dahali Ketua Sektor Pengurusan Akademik Jabatan Pelajaran Negeri Perak bersama VIP-VIP ke dewan terbuka untuk jamuan ringan. (lagu marching berkumandang. tunggu sehingga ketua kontinjen keluar padang) Hadirin sekalian. Dengan hormatnya dipersilakan. 9 . adalah 1. Acara pembuka tirai kejohanan kali ini. Sementara menunggu persiapan acara balapan. acara 100 m perempuan B. demikian tadi selesai sudah Perbarisan Lintas Hormat oleh kontinjen-kontinjen yang mengambil bahagian dalam Kejohanan Balapan dan Padang SMK Muhibbah bagi tahun 2013. bermula (Jamuan acara kejohanan balapan & Padang kali ke 13 ringan untuk VIP) SMK Muhibbah akan bermula sebentar lagi. 12. Semua peserta diminta bersedia di tempat permulaan sekarang.0 Perbarisan Keluar Hadirin yang dihormati.0 Acara kejohanan Tuan-tuan dan Puan-puan yang dihormati. Diminta semua peserta bersiap sedia. Padang Kontinjen akan bergerak ke rumah sukan masing-masing sekarang. majlis dengan segala hormatnya mempersilakan Tn Hj Mat Jaafar b Hj Mat Zain pengetua SMK Muhibbah menjemput dan mengiringi En.Majlis merakamkan ucapan terima kasih di atas penyampaian cenderamata itu tadi. ************************************* Acara yang akan dijalankan sebentar nanti ialah acara 100 meter Lelaki B. Majlis mempersilakan para hakim yang bertugas dalam kejohanan kali ini untuk bersedia di tempat tugas masing-masing.

majlis dengan segala hormatnya mempersilakan …………………………………………………………………… bagi menjemput dan mengiringi …………………………………………………………………… untuk menyampaikan hadiah kepada pemenang-pemenang. 100 meter perempuan B Bagi menyempurnakan penyampaian hadiah ini. 4.Acara seterusnya ialah acara 100 meter lelaki B. 100 meter lelaki A 2. Acara seterusnya ialah acara 100 meter perempuan A. 14. 100 meter lelaki B 4.100 meter perempuan A 3. 3. 2. Diminta semua peserta bersiap sedia. Sebentar lagi akan berlangsungnya majlis penyampaian hadiah bagi acara : 1. Majlis merakamkan ucapan terima kasih di atas kesudian ………………………………………………………………… menyampaikan hadiah kepada pemenangpemenang. Diminta semua peserta bersiap sedia. 100 meter PB 100 meter LB 100 meter P A 100 meter LA Hadirin yang dihormati. 10 . Dengan segala hormatnya dipersilakan.0 Penyampaian Hadiah Hadirin yang dihormati. acara berikutnya ialah acara penyampaian hadiah kepada pemenang-pemenang bagi acara : 1.

majlis mempersilakan Puan Hajah Zuliha Bt Sarry. majlis dengan segala hormatnya mempersilakan Tuan Pengetua SMK Muhibbah. Majlis mempersilakan kontinjen-kontinjen yang terlibat bergerak masuk ke tengah padang bagi memulakan acara penutupan rasmi Kejohanan Olahraga dan Balapan SMK Muhibbah 2013. 3. PK Pentadbiran SMK Muhibbah untuk menjemput dan mengiringi Tn Hj Mat Jaafar B Hj Mat Zain.0 PERKARA Kontinjen Masuk Ke Tengah Padang TEKS UCAPAN Hadirin yang dihormati. CATATAN 2. bagi menyempurnakan upacara penutupan Kejohanan Olahraga dan Balapan SMK Muhibbah 2013. Bagi menyempurnakan penyampaian hadiah.TEKS PENGERUSI MAJLIS : MAJLIS PENUTUP KEJOHANAN BALAPAN DAN PADANG SMK MUHIBBAH KALI KE 13/2013 SMK MUHIBBAH SUNGAI SIPUT (U). Dengan segala hormatnya dipersilakan.0 Ucapan Penutupan Hadirin yang dihormati sekalian. Majlis seterusnya ialah penyampaian hadiah beberapa kategori utama Kejohanan Balapan dan Padang SMK Muhibbah bagi 2013. Dengan berakhirnya acara yang dipertandingkan maka majlis penutupan rasmi akan dilangsungkan. Tuan Haji Mat Jaafar b Hj Mat Zain untuk 11 . pengetua SMK Muhibbah untuk menyampaikan hadiah kepada para pemenang. Kontinjen-kontinjen bergerak masuk sekarang. -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------BIL 1. pengetua SMK Muhibbah kerana sudi menyampaikan hadiah kepada pemenangpemenang. PERAK. Pemenang bagi acara ___________ : Majlis mengucapkan ribuan terima kasih kepada Tn Hj Mat Jaafar B Hj Mat Zain.0 Penyampaian Hadiah Tuan-tuan dan puan-puan.

Di lain acara bertemu lagi. Sumbangan tuan-puan amatlah disanjung tinggi. Saya bagi pihak majlis mengucapkan ribuan terima kasih kepada semua individu yang telah sudi memberi sumbangan dalam pelbagai bentuk bagi menjayakan kejohanan kali ini. salam hormat dan terima kasih dari saya.. 4.hooray!) Dengan berakhirnya sorakan itu tadi. Bintang timur terbitnya pagi. Wabillahi taufiq wa hidayah. 5.menyampaikan ucapan beliau. wassalamualaikum warahtullahi wabarakatuh dan salam sejahtera.hip. kita gemakan sorakan “Horay” akan disempurnakan oleh setiausaha Sukan SMK Muhibbah.0 Sorakan Penutup Sebagai tanda berakhirnya temasya kali ini. Jika tidak melarat panjang. Dengan segala hormatnya di persilakan. Dengan segala hormatnya dipersilakan. Sekian sahaja buat kali ini. semoga berjumpa lagi di lain waktu. En mohd Yusreen Bin Darmawan . (ucapan Pengetua) Majlis merakamkan jutaan terima kasih kepada tuan pengetua di atas ucapan itu tadi. Saya bagi pihak majlis juga ingin memohon jutaan ampun dan maaf sekiranya terdapat kesilapan dan kekurangan sepanjang majlis ini dijalankan. Bintang barat terbitnya petang. (hip..0 Ucapan Penutupan Majlis 12 . Maka berakhirlah kejohanan Olahraga dan Balapan ke 13 SMK Muhibbah bagi tahun 2013.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful