P. 1
Teks Pengerusi Majlis Sukan Smkm

Teks Pengerusi Majlis Sukan Smkm

|Views: 18|Likes:
Published by Cikgu Cabuk
panduan
panduan

More info:

Categories:Types, School Work
Published by: Cikgu Cabuk on Jul 10, 2013
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOCX, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

12/29/2013

pdf

text

original

TEKS PENGERUSI MAJLIS : MAJLIS PERASMIAN KEJOHANAN BALAPAN DAN PADANG SMK MUHIBBAH KALI KE 13/2013 SMK MUHIBBAH

SUNGAI SIPUT (U), PERAK. -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------BIL 1.0 PERKARA Ketibaan Ketua Sektor Pengurusan Akademik Jabatan Pelajaran Negeri Perak, En. Azmi bin Dahali TEKS UCAPAN Mengumumkan ketibaan tetamu kehormat En. Azmi Bin Dahali, Ketua Sektor Pengurusan Akademik Jabatan Pelajaran Negeri Perak, Diiringi oleh Tn. Hj. Mat Jaafar bin Hj. Mat Zain, Pengetua SMK Muhibbah, Barisan Pentadbiran, AJK Kejohanan Balapan dan Padang, Guru-guru, serta disambut oleh pasukan kompang dan pelajar-pelajar asrama SMK Muhibbah. 2.0 Kata-kata aluan Pengerusi Majlis 2.1 Selawat dan salam pembuka bicara, semoga majlis diberkati Yang Maha Esa. 2.2 Bismilahirahmanirahim. - Yang Berusaha, En. Azmi bin Dahali, Ketua Sektor Pengurusan Akademik Jabatan Pelajaran Negeri Perak, - Yang Berusaha, Tn Hj Mat Jaafar bin Hj Mat Zain, Pengetua SMK Muhibbah, - Yang dihormati, Pengetua-pengetua, wakil pengetua, guru-guru besar, wakil PIBG, ibu bapa, warga SMK Muhibbah, para pelajar serta para hadirin sekalian. 1.3 Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh dan salam sejahtera. CATATAN Kompang dan Hakka

1

mewakili pihak sekolah ingin mengucapkan selamat datang dan terima kasih di atas kesudian Tuan-Tuan dan Puan-Puan menghadirkan diri dalam majlis kita pada petang ini. Dengan segala hormatnya dipersilakan.5 Saya. (Pengetua dan VIP berjalan ke pentas lintas hormat) Hadirin yang dihormati. Jabatan Pelajaran Negeri Perak. Pengetua SMK Muhibbah. ke pentas lintas hormat untuk menerima tabik hormat daripada kontinjen-kontinjen yang mengambil bahagian. Perbarisan lintas hormat kejohanan kali ini diketuai oleh Saudara Muhd Nur Fitri B Nasharuddin selaku Ketua Kontinjen Keseluruhan Kejohanan Balapan dan Padang SMK Muhibbah kali ke 13. Oleh itu majlis menjemput Tuan Hj Mat Jaafar B Haji Mat Zain. perbarisan lintas hormat akan dimulakan sekarang.1. 2 . 3.0 Perbarisan Lintas Hormat Hadirin yang dihormati. 1.4 Bersyukur kita ke hadrat Ilahi kerana dengan limpah kurniaNya dapat kita berkumpul pada hari ini sempena Kejohanan Balapan dan Padang SMK Muhibbah bagi tahun 2013. Kejohanan Balapan dan Padang SMK Muhibbah Kali Ke 13 akan dimulakan dengan perbarisan lintas hormat kontinjen-kontinjen yang akan mengambil bahagian dalam kejohanan kali ini. Azmi bin Dahali Ketua Sektor Pengurusan Akademik. bagi mempersilakan dan mengiringi En.

Kontijen ini diketuai oleh _________________________________ dan dipimpin oleh En. 7. 2. kontijen seterusnya ialah Kontijen Puteri Islam yang diketuai oleh ____________________________________. 4. 6. Mohd Azhar bin Mohd Isa. Seterusnya. dengan kekuatan seramai _____ orang anggota dan diketuai oleh _________________________________. Kontigen ini dipimpin oleh En. Mohd Zaid bin Yusuf. diikuti oleh kontijen Kadet Polis dengan kekuatan seramai _____ orang anggota. Kontinjen kedua adalah kontijen Badan Pengawas Koperasi dengan kekuatan _____ orang anggota yang diketuai oleh __________________________________ dan dipimpin oleh Pn. Bersama kekuatan seramai _____ orang anggota. Kontijen ini diwakili oleh _____ orang anggota dan dipimpin oleh En. Kontigen ini dipimpin oleh En. Kontijen ini dipimpin oleh Pn. Kontijen seterusnya ialah kontijen Kadet Remaja Sekolah yang diketuai oleh _____________________. Rosina binti Ghazali. 8. Kontinjen pertama dengan kekuatan ____ orang anggota ialah kontinjen Badan Pengawas Sekolah yang diketuai oleh Saudara Mohd Ikram bin _______________. Seterusnya adalah kontijen PBSM. 3. Yusof bin Abdul Rahim. 5. Aishah Salwati binti Anuar. Rokinah binti Ramly. Perbarisan lintas hormat ini diteruskan lagi dengan kontijen Pengakap yang diketuai oleh ______________________ bersama kekuatan _____ orang anggota. Kontigen ini dipimpin oleh Pn.1. Khairul Munir bin Mohamad. Kontinjen unit beruniform yang terakhir 3 .

Kontigen ini dipimpin oleh Pn. Kontinjen ini diwakili oleh ______ orang anggota yang diketuai oleh ____________________. 1. Lintas hormat yang pertama didahului oleh Kontinjen dari Rumah Pahlawan. Kontijen Perwira ini kelihatan gagah berani dan telah memilih _______________ sebagai maskot rumah mereka pada tahun ini. Kontigen ini dipimpin oleh Pn. Maskot rumah Panglima pada tahun ini ialah _________________. Kontigen ini dibimbing oleh Pn. Yom Amnah binti Jamin. Dengan kekuatan _____ orang anggota kontinjen kedua rumah sukan tahun ini ialah kontinjen rumah Perwira yang diketuai oleh _______________________________. 2. maskot rumah sukan pada tahun ini adalah bertemakan aminasi. Setiap rumah mempunyai ciri-ciri maskot yang kreatif dan tersendiri. Kontigen ini dipimpin oleh Pn.adalah kontijen Pandu Puteri. Nurnasimah binti Shafain. Rahina Azlinda binti Abdul Rahim. Kontinjen seterusnya kontijen yang kelihatan gagah perkasa diketuai oleh ___________________ dengan kekuatan seramai ______ orang anggota ialah kontinjen rumah Panglima. Pasukan rumah Pahlawan tahun ini memakai pakaian ________________. 3. Hadirin sekalian. Kontijen ini diketuai oleh Saudari Sumira binti _________________ dengan kekuatan seramai _____ orang anggota. Untuk makluman semua. 4 . perbarisan lintas hormat diteruskan lagi dengan perbarisan lintas hormat dari kontigenkontigen rumah sukan yang mengambil bahagian. Fauzan Najihan binti Ramli.

Tuan-tuan dan puan-puan diminta berdiri bagi menghormati lagu-lagu tersebut. Maskot Rumah Pendekar pada tahun ini ialah _____________. dan Tuan Hj Mat Jaafar Bin Haji Mat Zain. Kontigen ini adalah dibawah pimpinan Pn. (tunggu sehingga arahan ketua kontinjen selesai) 4. bagi memberkati majlis kita pada hari ini. Bagi menyemarakkan lagi kejohanan pada kali ini. Azmi bin Dahali . Pengetua SMK Muhibbah. Kontinjen yang terakhir bagi perbarisan lintas hormat Kejohanan Balapan dan Padang SMK Muhibbah kali ke 13 ialah kontinjen Rumah Pendekar.4. di atas kesudian menerima tabik hormat dari peserta kejohanan itu tadi. Ketua Sektor Pengurusan Akademik Jabatan Pelajaran Negeri Perak.0 Bacaan Doa Hadirin sekalian. (bacaan doa) Majlis mengucapkan ucapan terima kasih di 5 . Dengan segala hormatnya di persilakan. Noor Suzana binti Dali. (Nyanyian Lagu Negaraku dan Lagu Sekolah) Majlis mengucapkan ribuan terima kasih kepada En.0 Nyanyian Lagu Negaraku dan Lagu Sekolah Hadirin yang dialu-alukan. marilah kita sama-sama menyanyikan lagu ‘Negaraku” dan lagu sekolah. majlis menjemput ___________________ untuk memimpin bacaan doa. (Pengetua dan VIP berjalan masuk ke khemah) 5. Kontijen yang penuh bersemangat ini diketuai oleh __________________________ dengan kekuatan ____ orang anggota.

0 Ucapan Perasmian En. Dengan segala hormatnya dipersilakan. pelancaran roket dan kertas warna warni) Majlis merakamkan jutaan terima kasih kepada En. Azmi bin Dahali.atas bacaan doa itu tadi. pengetua SMK Muhibbah 6 .0 Ucapan Alu-aluan Hadirin yang dihormati. selesai merasmi tunggu paluan gong. Dengan segala hormatnya tuan. Azmi bin Dahali. Jabatan Pelajaran Negeri Perak. Azmi bin Dahali Hadirin hadirat yang dihormati sekalian. dipersilakan. oleh Pengetua SMK Muhibbah Sebagai pembuka bicara majlis pada petang ini majlis mempersilakan Tuan Hj Mat Jaafar B Haji Mat Zain. untuk menyampaikan ucapan alu-aluan. (ucapan Perasmi. 7. Barisan Kontigenkontigen majlis mempersilakan Tn Hj Mat Jaafar b Hj Mat Zain. 6. (ucapan Pengetua) Majlis merakamkan ribuan terima kasih kepada Tuan Pengetua di atas ucapan itu tadi. di atas kesudian merasmikan Kejohanan Balapan dan Padang SMK Muhibbah kali ini. Pengetua SMK Muhibbah. Ketua Sektor Pengurusan Akademik. Ketua Sektor Pengurusan Akademik Jabatan Pelajaran Negeri Perak. 8.0 Memeriksa Bagi meneruskan kelangsungan majlis. dan seterusnya merasmikan Kejohanan Balapan dan Padang SMK Muhibbah kali ke 13. majlis petang ini diteruskan dengan ucapan daripada En.

7 . Dengan segala hormatnya dipersilakan. Seterusnya ialah lafaz ikrar kejohanan. Majlis merakamkan ribuan terima kasih kepada Saudara Mohd Nur Fitri B Nasaruddin. tunggu sehingga bendera dinaikkan) 10. Bagi menyempurnakan acara ini majlis mempersilakan Saudara Mohd Nur Fitri B Nasaruddin. Ketua Sektor Pengurusan Akademik Jabatan Pelajaran Negeri Perak. untuk memeriksa barisan kontijen-kontijen kejohanan. Bendera kejohanan dibawa masuk sekarang.mengiringi En. Majlis mengucapkan ribuan terima kasih kepada Tuan JPN kita kerana sudi memeriksa barisan kontijen-kontigen kejohanan Balapan dan Padang SMK Muhibbah tahun ini. Saudara Mohd Fariz bin Arman dan Saudara Abdullah Hazim bin Mohd Akhir di atas lafaz ikrar kejohanan itu tadi.0 Mengibarkan bendera kejohanan Majlis diteruskan lagi dengan acara mengarak masuk dan mengibar bendera Kejohanan Balapan dan Padang SMK Muhibbah kali ke 13.0 Lafaz Ikrar Hadirin yang dihormati. Dipersilakan tuan. Azmi bin Dahali. Untuk makluman hadirin sekalian. 9. (bunyi drum. Saudara Mohd Fariz bin Arman dan Saudara Abdullah Hazim bin Mohd Akhir bagi mengetuai acara lafaz Ikrar Kejohanan pada kali ini.

Azmi bin Dahali. Mat Zain. Yusof bin Mohd Kassim.      Saudara Muhd Nur Fitri merupakan seorang atlet sekolah dalam acara lompat tinggi Banyak kejayaan yang telah dicapai oleh saudara Muhd Nur Fitri di dalam acara ini. Manakala bagi Saudara Mohd Fariz pula. Penolong Kanan Kokurikulum mengiringi Tn. 8 . Diantaranya. Majlis mempersilakan. beliau merupakan ________________________________ ________________________________ ________________________________ ________________________________ ________________________________ ________________________________ ________. Hj Mat Jaafar b. Sebagai tanda penghargaan dan ucapan jutaan terima kasih. Saudara Abdullah Hazim merupakan ________________________________ ________________________________ ________________________________ ________________________________ ________________________________ ________________________________ ________.0 Penyampaian Cenderamata Tuan Puan yang dihormati sekalian. Hj. 11. Pengetua SMK Muhibbah untuk menyampaikan cenderamata kepada En. saudara Muhd Nur Fitri telah mewakili sekolah sukan Perak dalam MSSPK __________________________. Ketua Sektor Pengurusan Akademik Jabatan Pelajaran Negeri Perak. pada tahun ini saudara Muhd Nur Fitri telah menjadi JOHAN peringkat MSSD Kinta Utara dengan ketinggian ______ Kemudiannya. majlis dengan penuh hormatnya menjemput En.

Acara pembuka tirai kejohanan kali ini. Sementara menunggu persiapan acara balapan. 13. 12. Azmi bin Dahali Ketua Sektor Pengurusan Akademik Jabatan Pelajaran Negeri Perak bersama VIP-VIP ke dewan terbuka untuk jamuan ringan. Semua peserta diminta bersedia di tempat permulaan sekarang. tunggu sehingga ketua kontinjen keluar padang) Hadirin sekalian. Diminta semua peserta bersiap sedia.0 Acara kejohanan Tuan-tuan dan Puan-puan yang dihormati. Padang Kontinjen akan bergerak ke rumah sukan masing-masing sekarang. 9 . Majlis mempersilakan para hakim yang bertugas dalam kejohanan kali ini untuk bersedia di tempat tugas masing-masing. adalah 1. bermula (Jamuan acara kejohanan balapan & Padang kali ke 13 ringan untuk VIP) SMK Muhibbah akan bermula sebentar lagi. acara 100 m perempuan B. demikian tadi selesai sudah Perbarisan Lintas Hormat oleh kontinjen-kontinjen yang mengambil bahagian dalam Kejohanan Balapan dan Padang SMK Muhibbah bagi tahun 2013.0 Perbarisan Keluar Hadirin yang dihormati. ************************************* Acara yang akan dijalankan sebentar nanti ialah acara 100 meter Lelaki B. (lagu marching berkumandang. majlis dengan segala hormatnya mempersilakan Tn Hj Mat Jaafar b Hj Mat Zain pengetua SMK Muhibbah menjemput dan mengiringi En.Majlis merakamkan ucapan terima kasih di atas penyampaian cenderamata itu tadi. Dengan hormatnya dipersilakan.

10 .Acara seterusnya ialah acara 100 meter lelaki B. Diminta semua peserta bersiap sedia. 2. Majlis merakamkan ucapan terima kasih di atas kesudian ………………………………………………………………… menyampaikan hadiah kepada pemenangpemenang. 100 meter lelaki A 2.100 meter perempuan A 3. 100 meter perempuan B Bagi menyempurnakan penyampaian hadiah ini. Acara seterusnya ialah acara 100 meter perempuan A. 14. Diminta semua peserta bersiap sedia. majlis dengan segala hormatnya mempersilakan …………………………………………………………………… bagi menjemput dan mengiringi …………………………………………………………………… untuk menyampaikan hadiah kepada pemenang-pemenang. 3. Dengan segala hormatnya dipersilakan.0 Penyampaian Hadiah Hadirin yang dihormati. acara berikutnya ialah acara penyampaian hadiah kepada pemenang-pemenang bagi acara : 1. Sebentar lagi akan berlangsungnya majlis penyampaian hadiah bagi acara : 1. 100 meter lelaki B 4. 4. 100 meter PB 100 meter LB 100 meter P A 100 meter LA Hadirin yang dihormati.

0 Penyampaian Hadiah Tuan-tuan dan puan-puan. Majlis seterusnya ialah penyampaian hadiah beberapa kategori utama Kejohanan Balapan dan Padang SMK Muhibbah bagi 2013. majlis mempersilakan Puan Hajah Zuliha Bt Sarry. Majlis mempersilakan kontinjen-kontinjen yang terlibat bergerak masuk ke tengah padang bagi memulakan acara penutupan rasmi Kejohanan Olahraga dan Balapan SMK Muhibbah 2013. majlis dengan segala hormatnya mempersilakan Tuan Pengetua SMK Muhibbah. Bagi menyempurnakan penyampaian hadiah. PERAK. CATATAN 2. -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------BIL 1. PK Pentadbiran SMK Muhibbah untuk menjemput dan mengiringi Tn Hj Mat Jaafar B Hj Mat Zain.TEKS PENGERUSI MAJLIS : MAJLIS PENUTUP KEJOHANAN BALAPAN DAN PADANG SMK MUHIBBAH KALI KE 13/2013 SMK MUHIBBAH SUNGAI SIPUT (U). bagi menyempurnakan upacara penutupan Kejohanan Olahraga dan Balapan SMK Muhibbah 2013.0 PERKARA Kontinjen Masuk Ke Tengah Padang TEKS UCAPAN Hadirin yang dihormati.0 Ucapan Penutupan Hadirin yang dihormati sekalian. Kontinjen-kontinjen bergerak masuk sekarang. pengetua SMK Muhibbah kerana sudi menyampaikan hadiah kepada pemenangpemenang. Dengan segala hormatnya dipersilakan. Tuan Haji Mat Jaafar b Hj Mat Zain untuk 11 . Pemenang bagi acara ___________ : Majlis mengucapkan ribuan terima kasih kepada Tn Hj Mat Jaafar B Hj Mat Zain. pengetua SMK Muhibbah untuk menyampaikan hadiah kepada para pemenang. 3. Dengan berakhirnya acara yang dipertandingkan maka majlis penutupan rasmi akan dilangsungkan.

Dengan segala hormatnya dipersilakan. Sekian sahaja buat kali ini. Sumbangan tuan-puan amatlah disanjung tinggi. Jika tidak melarat panjang. kita gemakan sorakan “Horay” akan disempurnakan oleh setiausaha Sukan SMK Muhibbah. Dengan segala hormatnya di persilakan. semoga berjumpa lagi di lain waktu.. Maka berakhirlah kejohanan Olahraga dan Balapan ke 13 SMK Muhibbah bagi tahun 2013. Bintang timur terbitnya pagi.0 Ucapan Penutupan Majlis 12 . (hip. wassalamualaikum warahtullahi wabarakatuh dan salam sejahtera. Saya bagi pihak majlis juga ingin memohon jutaan ampun dan maaf sekiranya terdapat kesilapan dan kekurangan sepanjang majlis ini dijalankan.0 Sorakan Penutup Sebagai tanda berakhirnya temasya kali ini. salam hormat dan terima kasih dari saya.. Bintang barat terbitnya petang. Wabillahi taufiq wa hidayah. En mohd Yusreen Bin Darmawan . 4.hooray!) Dengan berakhirnya sorakan itu tadi. Di lain acara bertemu lagi.menyampaikan ucapan beliau.hip. 5. Saya bagi pihak majlis mengucapkan ribuan terima kasih kepada semua individu yang telah sudi memberi sumbangan dalam pelbagai bentuk bagi menjayakan kejohanan kali ini. (ucapan Pengetua) Majlis merakamkan jutaan terima kasih kepada tuan pengetua di atas ucapan itu tadi.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->