TEKS PENGERUSI MAJLIS : MAJLIS PERASMIAN KEJOHANAN BALAPAN DAN PADANG SMK MUHIBBAH KALI KE 13/2013 SMK MUHIBBAH

SUNGAI SIPUT (U), PERAK. -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------BIL 1.0 PERKARA Ketibaan Ketua Sektor Pengurusan Akademik Jabatan Pelajaran Negeri Perak, En. Azmi bin Dahali TEKS UCAPAN Mengumumkan ketibaan tetamu kehormat En. Azmi Bin Dahali, Ketua Sektor Pengurusan Akademik Jabatan Pelajaran Negeri Perak, Diiringi oleh Tn. Hj. Mat Jaafar bin Hj. Mat Zain, Pengetua SMK Muhibbah, Barisan Pentadbiran, AJK Kejohanan Balapan dan Padang, Guru-guru, serta disambut oleh pasukan kompang dan pelajar-pelajar asrama SMK Muhibbah. 2.0 Kata-kata aluan Pengerusi Majlis 2.1 Selawat dan salam pembuka bicara, semoga majlis diberkati Yang Maha Esa. 2.2 Bismilahirahmanirahim. - Yang Berusaha, En. Azmi bin Dahali, Ketua Sektor Pengurusan Akademik Jabatan Pelajaran Negeri Perak, - Yang Berusaha, Tn Hj Mat Jaafar bin Hj Mat Zain, Pengetua SMK Muhibbah, - Yang dihormati, Pengetua-pengetua, wakil pengetua, guru-guru besar, wakil PIBG, ibu bapa, warga SMK Muhibbah, para pelajar serta para hadirin sekalian. 1.3 Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh dan salam sejahtera. CATATAN Kompang dan Hakka

1

(Pengetua dan VIP berjalan ke pentas lintas hormat) Hadirin yang dihormati. bagi mempersilakan dan mengiringi En.0 Perbarisan Lintas Hormat Hadirin yang dihormati. Jabatan Pelajaran Negeri Perak. perbarisan lintas hormat akan dimulakan sekarang.1. Pengetua SMK Muhibbah. ke pentas lintas hormat untuk menerima tabik hormat daripada kontinjen-kontinjen yang mengambil bahagian. 3. mewakili pihak sekolah ingin mengucapkan selamat datang dan terima kasih di atas kesudian Tuan-Tuan dan Puan-Puan menghadirkan diri dalam majlis kita pada petang ini. Oleh itu majlis menjemput Tuan Hj Mat Jaafar B Haji Mat Zain. 1. Dengan segala hormatnya dipersilakan.4 Bersyukur kita ke hadrat Ilahi kerana dengan limpah kurniaNya dapat kita berkumpul pada hari ini sempena Kejohanan Balapan dan Padang SMK Muhibbah bagi tahun 2013. 2 . Perbarisan lintas hormat kejohanan kali ini diketuai oleh Saudara Muhd Nur Fitri B Nasharuddin selaku Ketua Kontinjen Keseluruhan Kejohanan Balapan dan Padang SMK Muhibbah kali ke 13.5 Saya. Kejohanan Balapan dan Padang SMK Muhibbah Kali Ke 13 akan dimulakan dengan perbarisan lintas hormat kontinjen-kontinjen yang akan mengambil bahagian dalam kejohanan kali ini. Azmi bin Dahali Ketua Sektor Pengurusan Akademik.

Kontinjen kedua adalah kontijen Badan Pengawas Koperasi dengan kekuatan _____ orang anggota yang diketuai oleh __________________________________ dan dipimpin oleh Pn. 7. 4. kontijen seterusnya ialah Kontijen Puteri Islam yang diketuai oleh ____________________________________. Yusof bin Abdul Rahim. Aishah Salwati binti Anuar. Kontijen ini diwakili oleh _____ orang anggota dan dipimpin oleh En. Kontijen seterusnya ialah kontijen Kadet Remaja Sekolah yang diketuai oleh _____________________. 6. 5. Kontijen ini dipimpin oleh Pn. 2. dengan kekuatan seramai _____ orang anggota dan diketuai oleh _________________________________. Seterusnya. Kontigen ini dipimpin oleh En. Mohd Zaid bin Yusuf. Kontinjen pertama dengan kekuatan ____ orang anggota ialah kontinjen Badan Pengawas Sekolah yang diketuai oleh Saudara Mohd Ikram bin _______________. Kontinjen unit beruniform yang terakhir 3 . Khairul Munir bin Mohamad. Kontigen ini dipimpin oleh Pn. Rosina binti Ghazali. Bersama kekuatan seramai _____ orang anggota. Perbarisan lintas hormat ini diteruskan lagi dengan kontijen Pengakap yang diketuai oleh ______________________ bersama kekuatan _____ orang anggota. Kontigen ini dipimpin oleh En. Mohd Azhar bin Mohd Isa. 8.1. Seterusnya adalah kontijen PBSM. 3. Kontijen ini diketuai oleh _________________________________ dan dipimpin oleh En. diikuti oleh kontijen Kadet Polis dengan kekuatan seramai _____ orang anggota. Rokinah binti Ramly.

Kontijen Perwira ini kelihatan gagah berani dan telah memilih _______________ sebagai maskot rumah mereka pada tahun ini.adalah kontijen Pandu Puteri. Maskot rumah Panglima pada tahun ini ialah _________________. Rahina Azlinda binti Abdul Rahim. 3. Kontinjen seterusnya kontijen yang kelihatan gagah perkasa diketuai oleh ___________________ dengan kekuatan seramai ______ orang anggota ialah kontinjen rumah Panglima. Kontigen ini dipimpin oleh Pn. Hadirin sekalian. Yom Amnah binti Jamin. Nurnasimah binti Shafain. Setiap rumah mempunyai ciri-ciri maskot yang kreatif dan tersendiri. 2. Pasukan rumah Pahlawan tahun ini memakai pakaian ________________. 4 . Dengan kekuatan _____ orang anggota kontinjen kedua rumah sukan tahun ini ialah kontinjen rumah Perwira yang diketuai oleh _______________________________. 1. Kontigen ini dibimbing oleh Pn. perbarisan lintas hormat diteruskan lagi dengan perbarisan lintas hormat dari kontigenkontigen rumah sukan yang mengambil bahagian. Kontigen ini dipimpin oleh Pn. maskot rumah sukan pada tahun ini adalah bertemakan aminasi. Kontigen ini dipimpin oleh Pn. Untuk makluman semua. Kontinjen ini diwakili oleh ______ orang anggota yang diketuai oleh ____________________. Kontijen ini diketuai oleh Saudari Sumira binti _________________ dengan kekuatan seramai _____ orang anggota. Fauzan Najihan binti Ramli. Lintas hormat yang pertama didahului oleh Kontinjen dari Rumah Pahlawan.

Kontijen yang penuh bersemangat ini diketuai oleh __________________________ dengan kekuatan ____ orang anggota. dan Tuan Hj Mat Jaafar Bin Haji Mat Zain.0 Bacaan Doa Hadirin sekalian. Noor Suzana binti Dali. Pengetua SMK Muhibbah. bagi memberkati majlis kita pada hari ini. di atas kesudian menerima tabik hormat dari peserta kejohanan itu tadi. Bagi menyemarakkan lagi kejohanan pada kali ini. Maskot Rumah Pendekar pada tahun ini ialah _____________. (tunggu sehingga arahan ketua kontinjen selesai) 4. Kontigen ini adalah dibawah pimpinan Pn. (bacaan doa) Majlis mengucapkan ucapan terima kasih di 5 . Tuan-tuan dan puan-puan diminta berdiri bagi menghormati lagu-lagu tersebut.4. (Pengetua dan VIP berjalan masuk ke khemah) 5. (Nyanyian Lagu Negaraku dan Lagu Sekolah) Majlis mengucapkan ribuan terima kasih kepada En. marilah kita sama-sama menyanyikan lagu ‘Negaraku” dan lagu sekolah.0 Nyanyian Lagu Negaraku dan Lagu Sekolah Hadirin yang dialu-alukan. Kontinjen yang terakhir bagi perbarisan lintas hormat Kejohanan Balapan dan Padang SMK Muhibbah kali ke 13 ialah kontinjen Rumah Pendekar. Ketua Sektor Pengurusan Akademik Jabatan Pelajaran Negeri Perak. majlis menjemput ___________________ untuk memimpin bacaan doa. Azmi bin Dahali . Dengan segala hormatnya di persilakan.

pengetua SMK Muhibbah 6 . Dengan segala hormatnya dipersilakan. Jabatan Pelajaran Negeri Perak. (ucapan Perasmi. Dengan segala hormatnya tuan. 6. Ketua Sektor Pengurusan Akademik Jabatan Pelajaran Negeri Perak. Azmi bin Dahali Hadirin hadirat yang dihormati sekalian. 8.0 Memeriksa Bagi meneruskan kelangsungan majlis. Barisan Kontigenkontigen majlis mempersilakan Tn Hj Mat Jaafar b Hj Mat Zain.atas bacaan doa itu tadi. (ucapan Pengetua) Majlis merakamkan ribuan terima kasih kepada Tuan Pengetua di atas ucapan itu tadi. untuk menyampaikan ucapan alu-aluan.0 Ucapan Alu-aluan Hadirin yang dihormati. dan seterusnya merasmikan Kejohanan Balapan dan Padang SMK Muhibbah kali ke 13. di atas kesudian merasmikan Kejohanan Balapan dan Padang SMK Muhibbah kali ini. 7. majlis petang ini diteruskan dengan ucapan daripada En. Azmi bin Dahali. Azmi bin Dahali. selesai merasmi tunggu paluan gong. pelancaran roket dan kertas warna warni) Majlis merakamkan jutaan terima kasih kepada En. Ketua Sektor Pengurusan Akademik. oleh Pengetua SMK Muhibbah Sebagai pembuka bicara majlis pada petang ini majlis mempersilakan Tuan Hj Mat Jaafar B Haji Mat Zain.0 Ucapan Perasmian En. Pengetua SMK Muhibbah. dipersilakan.

Azmi bin Dahali. Ketua Sektor Pengurusan Akademik Jabatan Pelajaran Negeri Perak. Untuk makluman hadirin sekalian. Majlis mengucapkan ribuan terima kasih kepada Tuan JPN kita kerana sudi memeriksa barisan kontijen-kontigen kejohanan Balapan dan Padang SMK Muhibbah tahun ini.0 Lafaz Ikrar Hadirin yang dihormati. tunggu sehingga bendera dinaikkan) 10. 9. (bunyi drum. Dengan segala hormatnya dipersilakan. Bagi menyempurnakan acara ini majlis mempersilakan Saudara Mohd Nur Fitri B Nasaruddin. Seterusnya ialah lafaz ikrar kejohanan. Saudara Mohd Fariz bin Arman dan Saudara Abdullah Hazim bin Mohd Akhir bagi mengetuai acara lafaz Ikrar Kejohanan pada kali ini. Bendera kejohanan dibawa masuk sekarang. 7 .mengiringi En. untuk memeriksa barisan kontijen-kontijen kejohanan. Majlis merakamkan ribuan terima kasih kepada Saudara Mohd Nur Fitri B Nasaruddin. Saudara Mohd Fariz bin Arman dan Saudara Abdullah Hazim bin Mohd Akhir di atas lafaz ikrar kejohanan itu tadi. Dipersilakan tuan.0 Mengibarkan bendera kejohanan Majlis diteruskan lagi dengan acara mengarak masuk dan mengibar bendera Kejohanan Balapan dan Padang SMK Muhibbah kali ke 13.

0 Penyampaian Cenderamata Tuan Puan yang dihormati sekalian. Diantaranya. Pengetua SMK Muhibbah untuk menyampaikan cenderamata kepada En. Ketua Sektor Pengurusan Akademik Jabatan Pelajaran Negeri Perak. Hj Mat Jaafar b. Manakala bagi Saudara Mohd Fariz pula. 11. Mat Zain. Saudara Abdullah Hazim merupakan ________________________________ ________________________________ ________________________________ ________________________________ ________________________________ ________________________________ ________. Penolong Kanan Kokurikulum mengiringi Tn. 8 . Majlis mempersilakan. Yusof bin Mohd Kassim. majlis dengan penuh hormatnya menjemput En.      Saudara Muhd Nur Fitri merupakan seorang atlet sekolah dalam acara lompat tinggi Banyak kejayaan yang telah dicapai oleh saudara Muhd Nur Fitri di dalam acara ini. saudara Muhd Nur Fitri telah mewakili sekolah sukan Perak dalam MSSPK __________________________. Azmi bin Dahali. pada tahun ini saudara Muhd Nur Fitri telah menjadi JOHAN peringkat MSSD Kinta Utara dengan ketinggian ______ Kemudiannya. Hj. Sebagai tanda penghargaan dan ucapan jutaan terima kasih. beliau merupakan ________________________________ ________________________________ ________________________________ ________________________________ ________________________________ ________________________________ ________.

demikian tadi selesai sudah Perbarisan Lintas Hormat oleh kontinjen-kontinjen yang mengambil bahagian dalam Kejohanan Balapan dan Padang SMK Muhibbah bagi tahun 2013. 12. Azmi bin Dahali Ketua Sektor Pengurusan Akademik Jabatan Pelajaran Negeri Perak bersama VIP-VIP ke dewan terbuka untuk jamuan ringan. ************************************* Acara yang akan dijalankan sebentar nanti ialah acara 100 meter Lelaki B. adalah 1. acara 100 m perempuan B. Semua peserta diminta bersedia di tempat permulaan sekarang.0 Perbarisan Keluar Hadirin yang dihormati.0 Acara kejohanan Tuan-tuan dan Puan-puan yang dihormati. Sementara menunggu persiapan acara balapan. 9 .Majlis merakamkan ucapan terima kasih di atas penyampaian cenderamata itu tadi. 13. majlis dengan segala hormatnya mempersilakan Tn Hj Mat Jaafar b Hj Mat Zain pengetua SMK Muhibbah menjemput dan mengiringi En. Acara pembuka tirai kejohanan kali ini. bermula (Jamuan acara kejohanan balapan & Padang kali ke 13 ringan untuk VIP) SMK Muhibbah akan bermula sebentar lagi. Diminta semua peserta bersiap sedia. Padang Kontinjen akan bergerak ke rumah sukan masing-masing sekarang. Majlis mempersilakan para hakim yang bertugas dalam kejohanan kali ini untuk bersedia di tempat tugas masing-masing. Dengan hormatnya dipersilakan. tunggu sehingga ketua kontinjen keluar padang) Hadirin sekalian. (lagu marching berkumandang.

Acara seterusnya ialah acara 100 meter perempuan A. Diminta semua peserta bersiap sedia.100 meter perempuan A 3. 100 meter PB 100 meter LB 100 meter P A 100 meter LA Hadirin yang dihormati. 100 meter perempuan B Bagi menyempurnakan penyampaian hadiah ini. 10 .Acara seterusnya ialah acara 100 meter lelaki B. majlis dengan segala hormatnya mempersilakan …………………………………………………………………… bagi menjemput dan mengiringi …………………………………………………………………… untuk menyampaikan hadiah kepada pemenang-pemenang. 3. acara berikutnya ialah acara penyampaian hadiah kepada pemenang-pemenang bagi acara : 1. Dengan segala hormatnya dipersilakan.0 Penyampaian Hadiah Hadirin yang dihormati. 4. Majlis merakamkan ucapan terima kasih di atas kesudian ………………………………………………………………… menyampaikan hadiah kepada pemenangpemenang. 100 meter lelaki B 4. 100 meter lelaki A 2. Diminta semua peserta bersiap sedia. 14. 2. Sebentar lagi akan berlangsungnya majlis penyampaian hadiah bagi acara : 1.

TEKS PENGERUSI MAJLIS : MAJLIS PENUTUP KEJOHANAN BALAPAN DAN PADANG SMK MUHIBBAH KALI KE 13/2013 SMK MUHIBBAH SUNGAI SIPUT (U). -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------BIL 1. CATATAN 2. Tuan Haji Mat Jaafar b Hj Mat Zain untuk 11 . Dengan berakhirnya acara yang dipertandingkan maka majlis penutupan rasmi akan dilangsungkan.0 Ucapan Penutupan Hadirin yang dihormati sekalian. bagi menyempurnakan upacara penutupan Kejohanan Olahraga dan Balapan SMK Muhibbah 2013. Dengan segala hormatnya dipersilakan. pengetua SMK Muhibbah kerana sudi menyampaikan hadiah kepada pemenangpemenang. PK Pentadbiran SMK Muhibbah untuk menjemput dan mengiringi Tn Hj Mat Jaafar B Hj Mat Zain. Kontinjen-kontinjen bergerak masuk sekarang. Majlis seterusnya ialah penyampaian hadiah beberapa kategori utama Kejohanan Balapan dan Padang SMK Muhibbah bagi 2013. majlis mempersilakan Puan Hajah Zuliha Bt Sarry. Bagi menyempurnakan penyampaian hadiah.0 Penyampaian Hadiah Tuan-tuan dan puan-puan.0 PERKARA Kontinjen Masuk Ke Tengah Padang TEKS UCAPAN Hadirin yang dihormati. pengetua SMK Muhibbah untuk menyampaikan hadiah kepada para pemenang. PERAK. Majlis mempersilakan kontinjen-kontinjen yang terlibat bergerak masuk ke tengah padang bagi memulakan acara penutupan rasmi Kejohanan Olahraga dan Balapan SMK Muhibbah 2013. Pemenang bagi acara ___________ : Majlis mengucapkan ribuan terima kasih kepada Tn Hj Mat Jaafar B Hj Mat Zain. 3. majlis dengan segala hormatnya mempersilakan Tuan Pengetua SMK Muhibbah.

Wabillahi taufiq wa hidayah. 4. Dengan segala hormatnya dipersilakan. (hip. Di lain acara bertemu lagi. Sekian sahaja buat kali ini.menyampaikan ucapan beliau. Jika tidak melarat panjang. Bintang barat terbitnya petang..0 Sorakan Penutup Sebagai tanda berakhirnya temasya kali ini. kita gemakan sorakan “Horay” akan disempurnakan oleh setiausaha Sukan SMK Muhibbah. Saya bagi pihak majlis mengucapkan ribuan terima kasih kepada semua individu yang telah sudi memberi sumbangan dalam pelbagai bentuk bagi menjayakan kejohanan kali ini.. En mohd Yusreen Bin Darmawan . Bintang timur terbitnya pagi. 5. salam hormat dan terima kasih dari saya. Dengan segala hormatnya di persilakan. Sumbangan tuan-puan amatlah disanjung tinggi. Saya bagi pihak majlis juga ingin memohon jutaan ampun dan maaf sekiranya terdapat kesilapan dan kekurangan sepanjang majlis ini dijalankan. (ucapan Pengetua) Majlis merakamkan jutaan terima kasih kepada tuan pengetua di atas ucapan itu tadi.0 Ucapan Penutupan Majlis 12 . semoga berjumpa lagi di lain waktu. wassalamualaikum warahtullahi wabarakatuh dan salam sejahtera. Maka berakhirlah kejohanan Olahraga dan Balapan ke 13 SMK Muhibbah bagi tahun 2013.hooray!) Dengan berakhirnya sorakan itu tadi.hip.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful