MINIT MESYUARAT KSSR KALI 1 SK PAK BA 2012

KEHADIRAN 1. HJ. MAZUKI BIN A. GHANI (GURU BESAR) 2. MAZRI BIN MAHAMOD @ MUHAMMAD (GPK PENTADBIRAN) 3. SARKHIYAH BT MANSHOR ( SETIAUSAHA KSSR)

Perlantikan AJK KSSR Peringkat sekolah - Majlis dengan sebulat suara telah melantik Pn. . bertutur.Sarkiyah bt. ..AGENDA 1.Terpaksa diperkenalkan kerana kini ramai cerdik pandai tidak mahir berkomunikasi walaupun telah mempunyai kelulusan yang baik diperingkat tertinggi... . . Ucapan PK 1 . . - TINDAKAN KSSRdiperkenalkan untuk meningkatkan modal insan.Apa yang penting ialah mengajar seperti biasa dengan matlamatnya ialah supaya semua murid boleh menguasai kemahiran mendengar. . Manshor sebagai setiausaha KSSR sebagaimana lampiran yang disertakan bersama minit mensyuarat ini..-Guru-guru tahun 1 dan 2 perlu membaca dan memahami kandungan KSSR dan memahaminya . Ucapan Guru Besar .(dokumen dicetak dan diedarkan kepada semua guru KSSR.Banyak tugasan khusus yang perlu disiapkan dengan perlaksanaan KSSR ini.Beliau mengalu-alukan kehadiran semua guru yang terlibat dengan KSSR pada tahun 2012.-Beliau menjelaskan konsep KSSR kepada semua guru KSSR tahun 1 dan 2.Semua guru diminta merujuk kepada modul dan sukatan pelajaran yang telah disediakan oleh KPM (semua guru telah dibekalkan dengan modul dan sukatan pelajaran). membaca dan menulis..-Guru-guru diminta membaca dan memahami kehendak yang terkandung di dalam KSSR untuk memudahkan urusan Pengajaran pembelajaran mereka. .

Guru mengajar seperti biasa. .-Guru perlu mengikut standart pembelajaran sebagaimana yang dibekalkan oleh KSSR. IT dan Inovasi. . Cara Menulis Persediaan mengajar - Set induksi Imaginasi Perkembangan - - - Tindakan/penilaian . .Komponen Pengajaran Pembelajaran melibatkan Keusahawanan.KSSR adalah untuk arus perdana pendidikan. . Matematik: ..Pemulihan/pengayaan Lain-lain hal . bertutur. membaca dan menulis. - - Kemahiran yang diajar adalah melibatkan kemahiran mendengar.Guru perlu bersikap pro-aktif dalam pengajaran untuk merangsang pembelajaran murid.Perbentangan Oleh Guru-guru Yang Menghadiri Kursus KSSR Guru Bahasa Melayu - Semua guru BM wajib mengajar apa yang dikehendaki oleh sukatan KSSR.-Guru hendaklah berusaha mengajar dengan objektif utamanya “biar murid dapat menguasai kemahiran yang telah digariskan dalam KSSR”.

(PN. . …………………………………………. SARKHIYAH BT MANSHOR) Setiausaha KSSR.Disediakan oleh. SK PAK BA.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful