P. 1
Minit Mesyuarat Kssr Kali 1 Sk Pak Ba 2012

Minit Mesyuarat Kssr Kali 1 Sk Pak Ba 2012

|Views: 3|Likes:
Published by Kun Kagurazaka

More info:

Published by: Kun Kagurazaka on Jul 12, 2013
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOCX, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

08/07/2014

pdf

text

original

MINIT MESYUARAT KSSR KALI 1 SK PAK BA 2012

KEHADIRAN 1. HJ. MAZUKI BIN A. GHANI (GURU BESAR) 2. MAZRI BIN MAHAMOD @ MUHAMMAD (GPK PENTADBIRAN) 3. SARKHIYAH BT MANSHOR ( SETIAUSAHA KSSR)

.Banyak tugasan khusus yang perlu disiapkan dengan perlaksanaan KSSR ini. Manshor sebagai setiausaha KSSR sebagaimana lampiran yang disertakan bersama minit mensyuarat ini. Ucapan Guru Besar . .-Beliau menjelaskan konsep KSSR kepada semua guru KSSR tahun 1 dan 2.Apa yang penting ialah mengajar seperti biasa dengan matlamatnya ialah supaya semua murid boleh menguasai kemahiran mendengar.Sarkiyah bt.Semua guru diminta merujuk kepada modul dan sukatan pelajaran yang telah disediakan oleh KPM (semua guru telah dibekalkan dengan modul dan sukatan pelajaran). .-Guru-guru diminta membaca dan memahami kehendak yang terkandung di dalam KSSR untuk memudahkan urusan Pengajaran pembelajaran mereka. .Beliau mengalu-alukan kehadiran semua guru yang terlibat dengan KSSR pada tahun 2012. Ucapan PK 1 .AGENDA 1. .-Guru-guru tahun 1 dan 2 perlu membaca dan memahami kandungan KSSR dan memahaminya . Perlantikan AJK KSSR Peringkat sekolah - Majlis dengan sebulat suara telah melantik Pn. membaca dan menulis.. ..Terpaksa diperkenalkan kerana kini ramai cerdik pandai tidak mahir berkomunikasi walaupun telah mempunyai kelulusan yang baik diperingkat tertinggi. .. . bertutur.(dokumen dicetak dan diedarkan kepada semua guru KSSR.. - TINDAKAN KSSRdiperkenalkan untuk meningkatkan modal insan.

IT dan Inovasi.. - - Kemahiran yang diajar adalah melibatkan kemahiran mendengar. membaca dan menulis.KSSR adalah untuk arus perdana pendidikan.-Guru hendaklah berusaha mengajar dengan objektif utamanya “biar murid dapat menguasai kemahiran yang telah digariskan dalam KSSR”.Guru perlu bersikap pro-aktif dalam pengajaran untuk merangsang pembelajaran murid. Matematik: .Pemulihan/pengayaan Lain-lain hal . Guru mengajar seperti biasa. . . .Komponen Pengajaran Pembelajaran melibatkan Keusahawanan.Perbentangan Oleh Guru-guru Yang Menghadiri Kursus KSSR Guru Bahasa Melayu - Semua guru BM wajib mengajar apa yang dikehendaki oleh sukatan KSSR. .-Guru perlu mengikut standart pembelajaran sebagaimana yang dibekalkan oleh KSSR. bertutur. Cara Menulis Persediaan mengajar - Set induksi Imaginasi Perkembangan - - - Tindakan/penilaian .

SARKHIYAH BT MANSHOR) Setiausaha KSSR.Disediakan oleh. SK PAK BA. (PN. . ………………………………………….

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->