MINIT MESYUARAT KSSR KALI 1 SK PAK BA 2012

KEHADIRAN 1. HJ. MAZUKI BIN A. GHANI (GURU BESAR) 2. MAZRI BIN MAHAMOD @ MUHAMMAD (GPK PENTADBIRAN) 3. SARKHIYAH BT MANSHOR ( SETIAUSAHA KSSR)

. bertutur... Ucapan Guru Besar .. Perlantikan AJK KSSR Peringkat sekolah - Majlis dengan sebulat suara telah melantik Pn. . .-Guru-guru tahun 1 dan 2 perlu membaca dan memahami kandungan KSSR dan memahaminya . - TINDAKAN KSSRdiperkenalkan untuk meningkatkan modal insan.Banyak tugasan khusus yang perlu disiapkan dengan perlaksanaan KSSR ini..Semua guru diminta merujuk kepada modul dan sukatan pelajaran yang telah disediakan oleh KPM (semua guru telah dibekalkan dengan modul dan sukatan pelajaran).Terpaksa diperkenalkan kerana kini ramai cerdik pandai tidak mahir berkomunikasi walaupun telah mempunyai kelulusan yang baik diperingkat tertinggi. membaca dan menulis. . Ucapan PK 1 .-Guru-guru diminta membaca dan memahami kehendak yang terkandung di dalam KSSR untuk memudahkan urusan Pengajaran pembelajaran mereka. Manshor sebagai setiausaha KSSR sebagaimana lampiran yang disertakan bersama minit mensyuarat ini.Apa yang penting ialah mengajar seperti biasa dengan matlamatnya ialah supaya semua murid boleh menguasai kemahiran mendengar.-Beliau menjelaskan konsep KSSR kepada semua guru KSSR tahun 1 dan 2. .AGENDA 1.(dokumen dicetak dan diedarkan kepada semua guru KSSR. .Beliau mengalu-alukan kehadiran semua guru yang terlibat dengan KSSR pada tahun 2012.Sarkiyah bt. ..

Guru perlu bersikap pro-aktif dalam pengajaran untuk merangsang pembelajaran murid. IT dan Inovasi. . . bertutur.-Guru perlu mengikut standart pembelajaran sebagaimana yang dibekalkan oleh KSSR. .Perbentangan Oleh Guru-guru Yang Menghadiri Kursus KSSR Guru Bahasa Melayu - Semua guru BM wajib mengajar apa yang dikehendaki oleh sukatan KSSR.Komponen Pengajaran Pembelajaran melibatkan Keusahawanan. .-Guru hendaklah berusaha mengajar dengan objektif utamanya “biar murid dapat menguasai kemahiran yang telah digariskan dalam KSSR”. Guru mengajar seperti biasa. membaca dan menulis.KSSR adalah untuk arus perdana pendidikan. - - Kemahiran yang diajar adalah melibatkan kemahiran mendengar.Pemulihan/pengayaan Lain-lain hal . Matematik: .. Cara Menulis Persediaan mengajar - Set induksi Imaginasi Perkembangan - - - Tindakan/penilaian .

. SK PAK BA.Disediakan oleh. SARKHIYAH BT MANSHOR) Setiausaha KSSR. (PN. ………………………………………….