MINIT MESYUARAT KSSR KALI 1 SK PAK BA 2012

KEHADIRAN 1. HJ. MAZUKI BIN A. GHANI (GURU BESAR) 2. MAZRI BIN MAHAMOD @ MUHAMMAD (GPK PENTADBIRAN) 3. SARKHIYAH BT MANSHOR ( SETIAUSAHA KSSR)

. Perlantikan AJK KSSR Peringkat sekolah - Majlis dengan sebulat suara telah melantik Pn.(dokumen dicetak dan diedarkan kepada semua guru KSSR. membaca dan menulis. .Banyak tugasan khusus yang perlu disiapkan dengan perlaksanaan KSSR ini... . Ucapan Guru Besar . Manshor sebagai setiausaha KSSR sebagaimana lampiran yang disertakan bersama minit mensyuarat ini.-Guru-guru tahun 1 dan 2 perlu membaca dan memahami kandungan KSSR dan memahaminya .AGENDA 1. .. - TINDAKAN KSSRdiperkenalkan untuk meningkatkan modal insan.Beliau mengalu-alukan kehadiran semua guru yang terlibat dengan KSSR pada tahun 2012.Semua guru diminta merujuk kepada modul dan sukatan pelajaran yang telah disediakan oleh KPM (semua guru telah dibekalkan dengan modul dan sukatan pelajaran). . Ucapan PK 1 .Apa yang penting ialah mengajar seperti biasa dengan matlamatnya ialah supaya semua murid boleh menguasai kemahiran mendengar.Terpaksa diperkenalkan kerana kini ramai cerdik pandai tidak mahir berkomunikasi walaupun telah mempunyai kelulusan yang baik diperingkat tertinggi.-Guru-guru diminta membaca dan memahami kehendak yang terkandung di dalam KSSR untuk memudahkan urusan Pengajaran pembelajaran mereka. .-Beliau menjelaskan konsep KSSR kepada semua guru KSSR tahun 1 dan 2.. bertutur..Sarkiyah bt. .

-Guru hendaklah berusaha mengajar dengan objektif utamanya “biar murid dapat menguasai kemahiran yang telah digariskan dalam KSSR”.KSSR adalah untuk arus perdana pendidikan. . Matematik: ..-Guru perlu mengikut standart pembelajaran sebagaimana yang dibekalkan oleh KSSR. IT dan Inovasi.Guru perlu bersikap pro-aktif dalam pengajaran untuk merangsang pembelajaran murid.Komponen Pengajaran Pembelajaran melibatkan Keusahawanan.Pemulihan/pengayaan Lain-lain hal . membaca dan menulis. - - Kemahiran yang diajar adalah melibatkan kemahiran mendengar. bertutur. .Perbentangan Oleh Guru-guru Yang Menghadiri Kursus KSSR Guru Bahasa Melayu - Semua guru BM wajib mengajar apa yang dikehendaki oleh sukatan KSSR. . Guru mengajar seperti biasa. . Cara Menulis Persediaan mengajar - Set induksi Imaginasi Perkembangan - - - Tindakan/penilaian .

. …………………………………………. (PN.Disediakan oleh. SK PAK BA. SARKHIYAH BT MANSHOR) Setiausaha KSSR.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful