MINIT MESYUARAT KSSR KALI 1 SK PAK BA 2012

KEHADIRAN 1. HJ. MAZUKI BIN A. GHANI (GURU BESAR) 2. MAZRI BIN MAHAMOD @ MUHAMMAD (GPK PENTADBIRAN) 3. SARKHIYAH BT MANSHOR ( SETIAUSAHA KSSR)

membaca dan menulis. Manshor sebagai setiausaha KSSR sebagaimana lampiran yang disertakan bersama minit mensyuarat ini. .Banyak tugasan khusus yang perlu disiapkan dengan perlaksanaan KSSR ini..Apa yang penting ialah mengajar seperti biasa dengan matlamatnya ialah supaya semua murid boleh menguasai kemahiran mendengar.. . Ucapan PK 1 .Terpaksa diperkenalkan kerana kini ramai cerdik pandai tidak mahir berkomunikasi walaupun telah mempunyai kelulusan yang baik diperingkat tertinggi.-Guru-guru tahun 1 dan 2 perlu membaca dan memahami kandungan KSSR dan memahaminya . .Sarkiyah bt. . bertutur.Semua guru diminta merujuk kepada modul dan sukatan pelajaran yang telah disediakan oleh KPM (semua guru telah dibekalkan dengan modul dan sukatan pelajaran).. - TINDAKAN KSSRdiperkenalkan untuk meningkatkan modal insan. Ucapan Guru Besar ..-Guru-guru diminta membaca dan memahami kehendak yang terkandung di dalam KSSR untuk memudahkan urusan Pengajaran pembelajaran mereka.Beliau mengalu-alukan kehadiran semua guru yang terlibat dengan KSSR pada tahun 2012.-Beliau menjelaskan konsep KSSR kepada semua guru KSSR tahun 1 dan 2. .AGENDA 1. Perlantikan AJK KSSR Peringkat sekolah - Majlis dengan sebulat suara telah melantik Pn. ..(dokumen dicetak dan diedarkan kepada semua guru KSSR. .

.Perbentangan Oleh Guru-guru Yang Menghadiri Kursus KSSR Guru Bahasa Melayu - Semua guru BM wajib mengajar apa yang dikehendaki oleh sukatan KSSR. IT dan Inovasi.Komponen Pengajaran Pembelajaran melibatkan Keusahawanan. Cara Menulis Persediaan mengajar - Set induksi Imaginasi Perkembangan - - - Tindakan/penilaian . . - - Kemahiran yang diajar adalah melibatkan kemahiran mendengar.. . . Matematik: .-Guru perlu mengikut standart pembelajaran sebagaimana yang dibekalkan oleh KSSR.-Guru hendaklah berusaha mengajar dengan objektif utamanya “biar murid dapat menguasai kemahiran yang telah digariskan dalam KSSR”. bertutur.KSSR adalah untuk arus perdana pendidikan. Guru mengajar seperti biasa.Guru perlu bersikap pro-aktif dalam pengajaran untuk merangsang pembelajaran murid. membaca dan menulis.Pemulihan/pengayaan Lain-lain hal .

…………………………………………. . SK PAK BA. SARKHIYAH BT MANSHOR) Setiausaha KSSR. (PN.Disediakan oleh.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful