MINIT MESYUARAT KSSR KALI 1 SK PAK BA 2012

KEHADIRAN 1. HJ. MAZUKI BIN A. GHANI (GURU BESAR) 2. MAZRI BIN MAHAMOD @ MUHAMMAD (GPK PENTADBIRAN) 3. SARKHIYAH BT MANSHOR ( SETIAUSAHA KSSR)

.Sarkiyah bt. Perlantikan AJK KSSR Peringkat sekolah - Majlis dengan sebulat suara telah melantik Pn. bertutur.. .-Guru-guru tahun 1 dan 2 perlu membaca dan memahami kandungan KSSR dan memahaminya . .Beliau mengalu-alukan kehadiran semua guru yang terlibat dengan KSSR pada tahun 2012.. . - TINDAKAN KSSRdiperkenalkan untuk meningkatkan modal insan.Apa yang penting ialah mengajar seperti biasa dengan matlamatnya ialah supaya semua murid boleh menguasai kemahiran mendengar. Ucapan PK 1 . . .(dokumen dicetak dan diedarkan kepada semua guru KSSR.AGENDA 1. Manshor sebagai setiausaha KSSR sebagaimana lampiran yang disertakan bersama minit mensyuarat ini. membaca dan menulis. Ucapan Guru Besar .Terpaksa diperkenalkan kerana kini ramai cerdik pandai tidak mahir berkomunikasi walaupun telah mempunyai kelulusan yang baik diperingkat tertinggi. . ..-Guru-guru diminta membaca dan memahami kehendak yang terkandung di dalam KSSR untuk memudahkan urusan Pengajaran pembelajaran mereka.Semua guru diminta merujuk kepada modul dan sukatan pelajaran yang telah disediakan oleh KPM (semua guru telah dibekalkan dengan modul dan sukatan pelajaran).Banyak tugasan khusus yang perlu disiapkan dengan perlaksanaan KSSR ini.-Beliau menjelaskan konsep KSSR kepada semua guru KSSR tahun 1 dan 2..

IT dan Inovasi. bertutur.Pemulihan/pengayaan Lain-lain hal .. membaca dan menulis. Guru mengajar seperti biasa.Komponen Pengajaran Pembelajaran melibatkan Keusahawanan.Perbentangan Oleh Guru-guru Yang Menghadiri Kursus KSSR Guru Bahasa Melayu - Semua guru BM wajib mengajar apa yang dikehendaki oleh sukatan KSSR.-Guru hendaklah berusaha mengajar dengan objektif utamanya “biar murid dapat menguasai kemahiran yang telah digariskan dalam KSSR”. . . - - Kemahiran yang diajar adalah melibatkan kemahiran mendengar.-Guru perlu mengikut standart pembelajaran sebagaimana yang dibekalkan oleh KSSR. .KSSR adalah untuk arus perdana pendidikan.Guru perlu bersikap pro-aktif dalam pengajaran untuk merangsang pembelajaran murid. Cara Menulis Persediaan mengajar - Set induksi Imaginasi Perkembangan - - - Tindakan/penilaian . . Matematik: .

Disediakan oleh. (PN. SARKHIYAH BT MANSHOR) Setiausaha KSSR. SK PAK BA. . ………………………………………….

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful