BIDANG TUGAS AHLI JAWATAN KUASA AHLI JAWATANKUASA Sambutan BIDANG TUGAS 1.

Menyambut tetamu ke tempat upacara dijalankan dengan sopan dan teratur. 1. Menyediakan surat makluman kepada ibu bapa berserta borang jawapan kehadiran. 2. Mengedarkan surat jemputan ahli jawatankuasa PIBG 3. Mengenalpasti jumlah kehadiran ibu bapa. 4. Memaklumkan kehadiran kepada ahli jawatankuasa makanan 1. Menyediakan teks pengacara majlis 2. Mengendalikan upacara majlis dengan teratur dan lancar. 1. Menyediakan teks bacaan doa yang sesuai dan membaca doa. 1. Menyediakan buku program yang cantik dan kemas. 2. Mengedarkan buku program kepada tetamu 1. Menyediakan borang pendaftaran ibu bapa mengikut tingkatan. 2. Menyediakan 6 buah meja, 3 untuk PMR dan 3 buah meja untuk SPM. 3. Menyerahkan senarai kehadiran ibu bapa kepada AJK Dokumentasi 1. Menyiapkan dokumentasi mengenai upacara dalam tempoh 2 minggu laporan 2. Menyediakan laporan program kepada pengetua

Jemputan

Juruacara

Bacaan Doa

Buku Program

Pendaftaran

Dokumentasi program

dan

Pencatat

1. Membuat catatan terhadap komen dan saranan ibu bapa dan meyerahkan kepada AJK Dokumentasi 1. Memastikan semua papan kenyataan mengandungi maklumat terkini terutama kawasan sepanjang laluan dan tumpuan Keceriaan tetamu/ibu bapa. 2. Memaklumkan kepada guru-guru terlibat supaya mengemaskini maklumat di papan kenyataan masing-masing.

Kebersihan dan Papan Kenyataan

Memesan makanan. 2. 3. Menyediakan pasukan pelajar(pengawas/kadet polis / kadet remaja sekolah) untuk menunjuk arah. Bahan-bahan tersebut perlulah disusun menjadi buku pada hari Khamis (10. Jika perlu gunakan ‘standing label’ untuk pandu arah. Menyusun kerusi VIP. Menyediakan rostrum. 4. Setiausaha berkenaan perlu berbincang dengan GPK masing-masing untuk menentukan bahan edaran yang sesuai sebelum diserahkan kepada Pn Zurina dan dan Pn Nasriah 4. 4. Menyediakan 6 buah meja pelajar beserta alas dan disusun di depan pentas. 3. Menguruskan tempat jamuan. 3. 5. 1. Perhiasan Pentas. Mengumpul bahan-bahan daripada setiausaha berkaitan untuk dijadikan buku 2. Memastikan kekemasan pentas. 6.Back Drop 4. Merakam foto sepanjang majlis dijalankan 2. Menyediakan ‘back drop’. Menyediakan menu yang sesuai. Mengemas semula dewan setelah majlis selesai. Menghias pentas. 2. Menyediakan meja untuk pencatat 4. 1.3. Menyediakan kerusi untuk ibu bapa dan guru-guru. Menyediakan papan tanda pandu arah. Menyediakan gambar untuk tujuan dokumentasi. untuk Penyediaan Maklumat Bahan Edaran 1. Bukul ini akan diberikan kepada setiap ibu bapa yang hadir semasa pendaftaran. 3. 2. 1.2011). 1. Bahan-bahan untuk edaran mesti dihantar selewat-lewatnya pada hari Isnin (7 Mac 2011) untuk tujuan riso dan sebagainya. Penyediaan Tempat/Dewan (Sebelum dan Selepas) Fotografi Keselamatan/Lalulintas/ Tanda Arah Jamuan . Memastikan kenderaan diletak di tempat yang betul dan tidak berlaku kesesakan. Bahan-bahan hendaklah ditaip menggunakan font arial. Berhubung dengan Pengetua tempahan kain rentang. & Kain Rentang 5. Membuat anggaran perbelanjaan 2.1. 3. saiz 12 dan diemail kepada Pn Zurina atau Pn Nasriah. 6.

2. 1. Memastikan tandas tidak berkunci dan boleh digunakan. Menyediakan meja jamuan VIP untuk 10 orang. 1. Memastikan peralatan mencukupi dan berfungsi.5. Memastikan kawasan-kawasan terlibat bersih daripada sampah sarap sebelum dan selepas majlis. Memastikan tandas dalam keadaan bersih. Memastikan keadaan sesuai untukpersembahan multimedia 3. Memastikan persembahan multimedia lancar majlis Siaraya Kebersihan Dewan Kebersihan tandas Persembahan Multimedia . Menyimpan semula semua peralatan berkenaan setelah upacara selesai. 1. Berurusan dengan kantin 1. 3. 2. 6. Menyediakan bahan persembahan multimedia 2. Menyediakan peralatan berkenaan satu jam sebelum upacara.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful