BIDANG TUGAS AHLI JAWATAN KUASA AHLI JAWATANKUASA Sambutan BIDANG TUGAS 1.

Menyambut tetamu ke tempat upacara dijalankan dengan sopan dan teratur. 1. Menyediakan surat makluman kepada ibu bapa berserta borang jawapan kehadiran. 2. Mengedarkan surat jemputan ahli jawatankuasa PIBG 3. Mengenalpasti jumlah kehadiran ibu bapa. 4. Memaklumkan kehadiran kepada ahli jawatankuasa makanan 1. Menyediakan teks pengacara majlis 2. Mengendalikan upacara majlis dengan teratur dan lancar. 1. Menyediakan teks bacaan doa yang sesuai dan membaca doa. 1. Menyediakan buku program yang cantik dan kemas. 2. Mengedarkan buku program kepada tetamu 1. Menyediakan borang pendaftaran ibu bapa mengikut tingkatan. 2. Menyediakan 6 buah meja, 3 untuk PMR dan 3 buah meja untuk SPM. 3. Menyerahkan senarai kehadiran ibu bapa kepada AJK Dokumentasi 1. Menyiapkan dokumentasi mengenai upacara dalam tempoh 2 minggu laporan 2. Menyediakan laporan program kepada pengetua

Jemputan

Juruacara

Bacaan Doa

Buku Program

Pendaftaran

Dokumentasi program

dan

Pencatat

1. Membuat catatan terhadap komen dan saranan ibu bapa dan meyerahkan kepada AJK Dokumentasi 1. Memastikan semua papan kenyataan mengandungi maklumat terkini terutama kawasan sepanjang laluan dan tumpuan Keceriaan tetamu/ibu bapa. 2. Memaklumkan kepada guru-guru terlibat supaya mengemaskini maklumat di papan kenyataan masing-masing.

Kebersihan dan Papan Kenyataan

Menghias pentas. 1. saiz 12 dan diemail kepada Pn Zurina atau Pn Nasriah. Memastikan kenderaan diletak di tempat yang betul dan tidak berlaku kesesakan.1. 4. Memastikan kekemasan pentas. Setiausaha berkenaan perlu berbincang dengan GPK masing-masing untuk menentukan bahan edaran yang sesuai sebelum diserahkan kepada Pn Zurina dan dan Pn Nasriah 4. Menyediakan meja untuk pencatat 4. Bahan-bahan tersebut perlulah disusun menjadi buku pada hari Khamis (10. Penyediaan Tempat/Dewan (Sebelum dan Selepas) Fotografi Keselamatan/Lalulintas/ Tanda Arah Jamuan . Menyediakan kerusi untuk ibu bapa dan guru-guru. 2. Merakam foto sepanjang majlis dijalankan 2. Menyusun kerusi VIP. 6. 3. Bahan-bahan untuk edaran mesti dihantar selewat-lewatnya pada hari Isnin (7 Mac 2011) untuk tujuan riso dan sebagainya. 3. 3. Menyediakan 6 buah meja pelajar beserta alas dan disusun di depan pentas. 2. untuk Penyediaan Maklumat Bahan Edaran 1.3. 5. Mengumpul bahan-bahan daripada setiausaha berkaitan untuk dijadikan buku 2. Menyediakan gambar untuk tujuan dokumentasi. Menyediakan pasukan pelajar(pengawas/kadet polis / kadet remaja sekolah) untuk menunjuk arah. Menyediakan papan tanda pandu arah. Bukul ini akan diberikan kepada setiap ibu bapa yang hadir semasa pendaftaran. 6. 4. Menguruskan tempat jamuan. 1. 3. Mengemas semula dewan setelah majlis selesai. Menyediakan menu yang sesuai. Menyediakan rostrum. 2. Jika perlu gunakan ‘standing label’ untuk pandu arah.Back Drop 4. Perhiasan Pentas. Memesan makanan. 1. Bahan-bahan hendaklah ditaip menggunakan font arial. 3. Membuat anggaran perbelanjaan 2. Berhubung dengan Pengetua tempahan kain rentang. 1.2011). & Kain Rentang 5. Menyediakan ‘back drop’.

2. 1. 6. 1.5. Berurusan dengan kantin 1. Menyimpan semula semua peralatan berkenaan setelah upacara selesai. Menyediakan peralatan berkenaan satu jam sebelum upacara. Menyediakan bahan persembahan multimedia 2. Memastikan persembahan multimedia lancar majlis Siaraya Kebersihan Dewan Kebersihan tandas Persembahan Multimedia . 2. Menyediakan meja jamuan VIP untuk 10 orang. Memastikan tandas dalam keadaan bersih. Memastikan keadaan sesuai untukpersembahan multimedia 3. 3. Memastikan peralatan mencukupi dan berfungsi. Memastikan kawasan-kawasan terlibat bersih daripada sampah sarap sebelum dan selepas majlis. Memastikan tandas tidak berkunci dan boleh digunakan. 1.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful