P. 1
Huraian Bidang Tugas Ahli Jawatan Kuasa

Huraian Bidang Tugas Ahli Jawatan Kuasa

|Views: 11|Likes:
Published by Muhd Asri

More info:

Published by: Muhd Asri on Jul 13, 2013
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOCX, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

05/02/2014

pdf

text

original

BIDANG TUGAS AHLI JAWATAN KUASA AHLI JAWATANKUASA Sambutan BIDANG TUGAS 1.

Menyambut tetamu ke tempat upacara dijalankan dengan sopan dan teratur. 1. Menyediakan surat makluman kepada ibu bapa berserta borang jawapan kehadiran. 2. Mengedarkan surat jemputan ahli jawatankuasa PIBG 3. Mengenalpasti jumlah kehadiran ibu bapa. 4. Memaklumkan kehadiran kepada ahli jawatankuasa makanan 1. Menyediakan teks pengacara majlis 2. Mengendalikan upacara majlis dengan teratur dan lancar. 1. Menyediakan teks bacaan doa yang sesuai dan membaca doa. 1. Menyediakan buku program yang cantik dan kemas. 2. Mengedarkan buku program kepada tetamu 1. Menyediakan borang pendaftaran ibu bapa mengikut tingkatan. 2. Menyediakan 6 buah meja, 3 untuk PMR dan 3 buah meja untuk SPM. 3. Menyerahkan senarai kehadiran ibu bapa kepada AJK Dokumentasi 1. Menyiapkan dokumentasi mengenai upacara dalam tempoh 2 minggu laporan 2. Menyediakan laporan program kepada pengetua

Jemputan

Juruacara

Bacaan Doa

Buku Program

Pendaftaran

Dokumentasi program

dan

Pencatat

1. Membuat catatan terhadap komen dan saranan ibu bapa dan meyerahkan kepada AJK Dokumentasi 1. Memastikan semua papan kenyataan mengandungi maklumat terkini terutama kawasan sepanjang laluan dan tumpuan Keceriaan tetamu/ibu bapa. 2. Memaklumkan kepada guru-guru terlibat supaya mengemaskini maklumat di papan kenyataan masing-masing.

Kebersihan dan Papan Kenyataan

Back Drop 4. 1. Menyediakan pasukan pelajar(pengawas/kadet polis / kadet remaja sekolah) untuk menunjuk arah. 1. Menghias pentas.2011). 2. Merakam foto sepanjang majlis dijalankan 2. 3. Menyediakan papan tanda pandu arah. Penyediaan Tempat/Dewan (Sebelum dan Selepas) Fotografi Keselamatan/Lalulintas/ Tanda Arah Jamuan . 5. Memesan makanan. 6. Setiausaha berkenaan perlu berbincang dengan GPK masing-masing untuk menentukan bahan edaran yang sesuai sebelum diserahkan kepada Pn Zurina dan dan Pn Nasriah 4. 4. Menyediakan rostrum. Menyediakan meja untuk pencatat 4. Memastikan kenderaan diletak di tempat yang betul dan tidak berlaku kesesakan. 1. Bahan-bahan untuk edaran mesti dihantar selewat-lewatnya pada hari Isnin (7 Mac 2011) untuk tujuan riso dan sebagainya. Menyediakan menu yang sesuai. Menyediakan kerusi untuk ibu bapa dan guru-guru. Menyediakan gambar untuk tujuan dokumentasi. untuk Penyediaan Maklumat Bahan Edaran 1. 3. saiz 12 dan diemail kepada Pn Zurina atau Pn Nasriah. Membuat anggaran perbelanjaan 2. 6. Bahan-bahan tersebut perlulah disusun menjadi buku pada hari Khamis (10. 4. Menyusun kerusi VIP. 1. Menyediakan 6 buah meja pelajar beserta alas dan disusun di depan pentas. Berhubung dengan Pengetua tempahan kain rentang. Bukul ini akan diberikan kepada setiap ibu bapa yang hadir semasa pendaftaran. Menyediakan ‘back drop’. Mengemas semula dewan setelah majlis selesai. Memastikan kekemasan pentas. 3. Perhiasan Pentas.1.3. Mengumpul bahan-bahan daripada setiausaha berkaitan untuk dijadikan buku 2. Menguruskan tempat jamuan. 3. 2. Jika perlu gunakan ‘standing label’ untuk pandu arah. 3. & Kain Rentang 5. Bahan-bahan hendaklah ditaip menggunakan font arial. 2.

Memastikan tandas dalam keadaan bersih. Memastikan keadaan sesuai untukpersembahan multimedia 3. Memastikan persembahan multimedia lancar majlis Siaraya Kebersihan Dewan Kebersihan tandas Persembahan Multimedia . Menyimpan semula semua peralatan berkenaan setelah upacara selesai. Menyediakan meja jamuan VIP untuk 10 orang. Menyediakan peralatan berkenaan satu jam sebelum upacara. Memastikan peralatan mencukupi dan berfungsi. 3. 1.5. 2. 1. Menyediakan bahan persembahan multimedia 2. Memastikan kawasan-kawasan terlibat bersih daripada sampah sarap sebelum dan selepas majlis. 2. 6. Memastikan tandas tidak berkunci dan boleh digunakan. Berurusan dengan kantin 1. 1.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->