Gambarajah 1 : Menu Login Sistem eEduloan  Pelajar yang menerima surat http://eduloan.mara.gov.

my tawaran perlu membuka laman web

 

Masukkan no. kad pengenalan di “Login ID” dan kata laluan untuk “Login” Butir-butir seperti Gambarajah 2 akan tertera

Gambarajah 2: Paparan Status Pelajar Untuk Dikemaskini  Paparan di atas akan muncul bagi para pelajar yang Berjaya dalam permohonan pinjaman Sila klik pada “Sila Semak Butir-Butir Penjamin” untuk langkah seterusnya Butir-butir seperti Gambarajah 3 akan tertera   .

Maklumat Penjamin & Bank   Sila masukkan semua maklumat diperlukan pada Penjamin Pertama sahaja Maklumat penjamin mestilah sama seperti yang dilengkapkan pelajar di dalam Perjanjian Pinjaman Pelajaran Setelah maklumat penjamin dilengkapkan. sila lengkapkan maklumat pada ButirButir Bank seperti Gambarajah 4  .Gambarajah 3: Kemaskini Permohonan .

pelajar perlu melengkapkan lainlain borang perjanjian untuk dipulangkan kembali kepada MARA Setelah semua maklumat disi sila cetak maklumat diatas dan dikepilkan bersama surat tawaran pelajar. bukannya maklumat bank penjamin Pelajar boleh memilih mana-mana bank pilihan. Akaun Bank mengikut bank pilihan.Gambar 4: Pilihan Nama Bank   Butir-Butir Bank adalah untuk diisi oleh pelajar Maklumat yang diperlukan adalah untuk maklumat bank pelajar.     . bank yang salah Setelah segalanya diterima sistem dan dikemaskini. Pelajar tidak boleh mengemaskini maklumat terakhir jika memasukkan no. tetapi digalakkan menggunakan CIMB Bank bagi memudahkan urusan pembayaran Masukkan No.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful