Gambarajah 1 : Menu Login Sistem eEduloan  Pelajar yang menerima surat http://eduloan.mara.gov.

my tawaran perlu membuka laman web

 

Masukkan no. kad pengenalan di “Login ID” dan kata laluan untuk “Login” Butir-butir seperti Gambarajah 2 akan tertera

Gambarajah 2: Paparan Status Pelajar Untuk Dikemaskini  Paparan di atas akan muncul bagi para pelajar yang Berjaya dalam permohonan pinjaman Sila klik pada “Sila Semak Butir-Butir Penjamin” untuk langkah seterusnya Butir-butir seperti Gambarajah 3 akan tertera   .

sila lengkapkan maklumat pada ButirButir Bank seperti Gambarajah 4  .Gambarajah 3: Kemaskini Permohonan .Maklumat Penjamin & Bank   Sila masukkan semua maklumat diperlukan pada Penjamin Pertama sahaja Maklumat penjamin mestilah sama seperti yang dilengkapkan pelajar di dalam Perjanjian Pinjaman Pelajaran Setelah maklumat penjamin dilengkapkan.

Akaun Bank mengikut bank pilihan. tetapi digalakkan menggunakan CIMB Bank bagi memudahkan urusan pembayaran Masukkan No. Pelajar tidak boleh mengemaskini maklumat terakhir jika memasukkan no. bukannya maklumat bank penjamin Pelajar boleh memilih mana-mana bank pilihan. pelajar perlu melengkapkan lainlain borang perjanjian untuk dipulangkan kembali kepada MARA Setelah semua maklumat disi sila cetak maklumat diatas dan dikepilkan bersama surat tawaran pelajar. bank yang salah Setelah segalanya diterima sistem dan dikemaskini.     .Gambar 4: Pilihan Nama Bank   Butir-Butir Bank adalah untuk diisi oleh pelajar Maklumat yang diperlukan adalah untuk maklumat bank pelajar.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful