PANDUAN PENGGUNA MODUL KEHADIRAN GURU EMISONLINE

1

.............................................. LOG MASUK ....................................................... B........................................................................................................................................... Hapus Kehadiran ........ DaftarKehadiran .................. 3 II.......................... 7 III........... SENARAI KEHADIRAN .......................................................................... 3 KEHADIRAN GURU .......... Kemaskini Kehadiran ................................... D........................................................... 7 C........... 8 PERTANYAAN…………………………………………………………………………10 2 ............................................... 3 I...........SENARAI KANDUNGAN A.................................................................................................

Kata Laluan (Password) dan Kod Pengesahan seperti yang didaftarkan.A. 3 . Klik “Daftar Kehadiran” di menu Kehadiran Guru. KEHADIRAN GURU I. B. LOG MASUK Masukkan Login ID (Username). Tekan butang Login. Daftar Kehadiran i.

ii. Pilih “Nama Staf” yang keluar. Pilih “Sebab Tidak Hadir” untuk staf yang berkenaan. 4 . Pilih “Bermula” (tarikh mula) untuk staf yang keluar. iv. iii.

Klik butang untuk menyimpan maklumat staf yang keluar pada hari tersebut. vii.v. Pilih “Penganjur” yang terlibat. Pilih “Sehingga” (tarikh tamat) untuk staf yang keluar. 5 . vi.

6 . x. Paparan senarai staf yang telah didaftarkan keluar pada hari tersebut. Klik butang “OK” untuk mengesahkan kehadiran staf yang keluar pada hari yang berkaitan. Klik butang “SAHKAN KEHADIRAN UNTUK HARI INI”. ix.viii.

Hapus Kehadiran i. Klik butang untuk menyimpan maklumat staf yang telah dikemaskini. Kemaskini Kehadiran i. III.II. ii. Klik butang “OK” untuk menghapus maklumat staff yang keluar. Kemaskini maklumat staf yang keluar pada hari tersebut. Klik butang untuk menghapus maklumat staf yang keluar pada hari berkenaan. iii. 7 . Klik butang untuk mengemaskini maklumat staf yang keluar pada hari berkenaan. ii.

SENARAI KEHADIRAN i. Klik butang dipilih.C. ii. iii. untuk memaparkan senarai kehadiran guru pada tahun yang telah 8 . Pilih “Tahun” yang hendak dipaparkan. Klik “Senarai Kehadiran” di menu Kehadiran Guru.

Pilih “Bulan” dan “Tahun” yang hendak dipaparkan. vi. v.iv. Klik butang dipilih. Paparan senarai kehadiran guru mengikut bulan yang telah dipilih. Klik pada untuk paparan yang lebih terperinci mengikut bulan yang telah dipilih. untuk memaparkan senarai kehadiran guru pada tahun yang telah 9 . vii.

PERTANYAAN Sekiranya terdapat sebarang pertanyaan atau memerlukan maklumat lanjut berhubung perkara ini.gov. Blok E8.my 10 . pihak sekolah boleh menghubungi pegawai di Kementerian ini melalui talian berikut: 03-8884 6537 En.D. Rahim 03-8884 6553 En. Adhi Masri Bin Yeop Johari Sektor Data Pendidikan. Parcel E Pusat Pentadbiran Kerajaan Persekutuan 62604 Putrajaya Malaysia Telefon : 03-8884 6532 Faks : 03 . Bahagian Perancangan dan Penyelidikan Dasar Pendidikan (BPPDP) Aras 1-4.03-8884 6546 Emel : emisonline@moe. Shahrizan Bin Ab.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful