PANDUAN PENGGUNA MODUL KEHADIRAN GURU EMISONLINE

1

......SENARAI KANDUNGAN A........................................... 3 II......................................................................... SENARAI KEHADIRAN .......................... Hapus Kehadiran ..................................... DaftarKehadiran ............. 3 I....... 7 C.......................... 8 PERTANYAAN…………………………………………………………………………10 2 .......................... 3 KEHADIRAN GURU ............................................... LOG MASUK ................................................................................................................................................................. Kemaskini Kehadiran .......................................................................................... D................................... B......................... 7 III................................

Tekan butang Login. 3 . KEHADIRAN GURU I. Klik “Daftar Kehadiran” di menu Kehadiran Guru. Kata Laluan (Password) dan Kod Pengesahan seperti yang didaftarkan. B. Daftar Kehadiran i.A. LOG MASUK Masukkan Login ID (Username).

Pilih “Sebab Tidak Hadir” untuk staf yang berkenaan. iii. Pilih “Bermula” (tarikh mula) untuk staf yang keluar. Pilih “Nama Staf” yang keluar. iv.ii. 4 .

Pilih “Sehingga” (tarikh tamat) untuk staf yang keluar.v. vii. 5 . Klik butang untuk menyimpan maklumat staf yang keluar pada hari tersebut. vi. Pilih “Penganjur” yang terlibat.

Paparan senarai staf yang telah didaftarkan keluar pada hari tersebut.viii. Klik butang “SAHKAN KEHADIRAN UNTUK HARI INI”. Klik butang “OK” untuk mengesahkan kehadiran staf yang keluar pada hari yang berkaitan. ix. x. 6 .

iii. Kemaskini Kehadiran i. Klik butang untuk mengemaskini maklumat staf yang keluar pada hari berkenaan. 7 . Klik butang untuk menghapus maklumat staf yang keluar pada hari berkenaan. ii. Klik butang untuk menyimpan maklumat staf yang telah dikemaskini. Hapus Kehadiran i. ii. Klik butang “OK” untuk menghapus maklumat staff yang keluar.II. III. Kemaskini maklumat staf yang keluar pada hari tersebut.

Klik “Senarai Kehadiran” di menu Kehadiran Guru.C. Pilih “Tahun” yang hendak dipaparkan. iii. SENARAI KEHADIRAN i. untuk memaparkan senarai kehadiran guru pada tahun yang telah 8 . ii. Klik butang dipilih.

iv. vi. vii. Klik butang dipilih. v. untuk memaparkan senarai kehadiran guru pada tahun yang telah 9 . Paparan senarai kehadiran guru mengikut bulan yang telah dipilih. Pilih “Bulan” dan “Tahun” yang hendak dipaparkan. Klik pada untuk paparan yang lebih terperinci mengikut bulan yang telah dipilih.

pihak sekolah boleh menghubungi pegawai di Kementerian ini melalui talian berikut: 03-8884 6537 En.03-8884 6546 Emel : emisonline@moe. Parcel E Pusat Pentadbiran Kerajaan Persekutuan 62604 Putrajaya Malaysia Telefon : 03-8884 6532 Faks : 03 . Shahrizan Bin Ab. Adhi Masri Bin Yeop Johari Sektor Data Pendidikan. PERTANYAAN Sekiranya terdapat sebarang pertanyaan atau memerlukan maklumat lanjut berhubung perkara ini.my 10 . Blok E8. Rahim 03-8884 6553 En.D. Bahagian Perancangan dan Penyelidikan Dasar Pendidikan (BPPDP) Aras 1-4.gov.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful