PANDUAN PENGGUNA MODUL KEHADIRAN GURU EMISONLINE

1

........................................................................................................................................SENARAI KANDUNGAN A...................... D............................................... B.. LOG MASUK ..................................... DaftarKehadiran ............................... 7 C........................................................................ 7 III. 3 II...................................................................................................................... Kemaskini Kehadiran .................... 8 PERTANYAAN…………………………………………………………………………10 2 ................. 3 I................................ 3 KEHADIRAN GURU .............................. SENARAI KEHADIRAN ....... Hapus Kehadiran ...........................................................................

A. Klik “Daftar Kehadiran” di menu Kehadiran Guru. Kata Laluan (Password) dan Kod Pengesahan seperti yang didaftarkan. 3 . KEHADIRAN GURU I. Daftar Kehadiran i. LOG MASUK Masukkan Login ID (Username). B. Tekan butang Login.

4 . Pilih “Bermula” (tarikh mula) untuk staf yang keluar.ii. Pilih “Nama Staf” yang keluar. iii. Pilih “Sebab Tidak Hadir” untuk staf yang berkenaan. iv.

vii. Pilih “Penganjur” yang terlibat. Pilih “Sehingga” (tarikh tamat) untuk staf yang keluar. 5 . Klik butang untuk menyimpan maklumat staf yang keluar pada hari tersebut. vi.v.

x. Paparan senarai staf yang telah didaftarkan keluar pada hari tersebut. Klik butang “OK” untuk mengesahkan kehadiran staf yang keluar pada hari yang berkaitan. ix.viii. Klik butang “SAHKAN KEHADIRAN UNTUK HARI INI”. 6 .

iii.II. Hapus Kehadiran i. 7 . Kemaskini maklumat staf yang keluar pada hari tersebut. Klik butang untuk menghapus maklumat staf yang keluar pada hari berkenaan. ii. Kemaskini Kehadiran i. Klik butang untuk menyimpan maklumat staf yang telah dikemaskini. Klik butang “OK” untuk menghapus maklumat staff yang keluar. III. ii. Klik butang untuk mengemaskini maklumat staf yang keluar pada hari berkenaan.

Klik “Senarai Kehadiran” di menu Kehadiran Guru. iii. SENARAI KEHADIRAN i. untuk memaparkan senarai kehadiran guru pada tahun yang telah 8 .C. ii. Pilih “Tahun” yang hendak dipaparkan. Klik butang dipilih.

untuk memaparkan senarai kehadiran guru pada tahun yang telah 9 . vi. Klik pada untuk paparan yang lebih terperinci mengikut bulan yang telah dipilih.iv. Paparan senarai kehadiran guru mengikut bulan yang telah dipilih. v. Pilih “Bulan” dan “Tahun” yang hendak dipaparkan. vii. Klik butang dipilih.

Shahrizan Bin Ab.my 10 . Blok E8. PERTANYAAN Sekiranya terdapat sebarang pertanyaan atau memerlukan maklumat lanjut berhubung perkara ini.gov. Bahagian Perancangan dan Penyelidikan Dasar Pendidikan (BPPDP) Aras 1-4.03-8884 6546 Emel : emisonline@moe. Adhi Masri Bin Yeop Johari Sektor Data Pendidikan. Parcel E Pusat Pentadbiran Kerajaan Persekutuan 62604 Putrajaya Malaysia Telefon : 03-8884 6532 Faks : 03 .D. pihak sekolah boleh menghubungi pegawai di Kementerian ini melalui talian berikut: 03-8884 6537 En. Rahim 03-8884 6553 En.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful