PANDUAN PENGGUNA MODUL KEHADIRAN GURU EMISONLINE

1

..........................SENARAI KANDUNGAN A........... D............................................................................... 7 C...................... B.......................................................... 8 PERTANYAAN…………………………………………………………………………10 2 ............................................ SENARAI KEHADIRAN ............................................................................................................................................................................. DaftarKehadiran .......................................... LOG MASUK .... 3 II........ 7 III.................................... Hapus Kehadiran .......................................................................................... 3 KEHADIRAN GURU ....... 3 I........................................... Kemaskini Kehadiran ....

LOG MASUK Masukkan Login ID (Username). Klik “Daftar Kehadiran” di menu Kehadiran Guru. 3 . B. KEHADIRAN GURU I. Kata Laluan (Password) dan Kod Pengesahan seperti yang didaftarkan. Daftar Kehadiran i.A. Tekan butang Login.

Pilih “Nama Staf” yang keluar.ii. Pilih “Sebab Tidak Hadir” untuk staf yang berkenaan. Pilih “Bermula” (tarikh mula) untuk staf yang keluar. 4 . iii. iv.

Pilih “Penganjur” yang terlibat.v. vii. Klik butang untuk menyimpan maklumat staf yang keluar pada hari tersebut. 5 . vi. Pilih “Sehingga” (tarikh tamat) untuk staf yang keluar.

Paparan senarai staf yang telah didaftarkan keluar pada hari tersebut. Klik butang “OK” untuk mengesahkan kehadiran staf yang keluar pada hari yang berkaitan. 6 . x.viii. ix. Klik butang “SAHKAN KEHADIRAN UNTUK HARI INI”.

Klik butang untuk menghapus maklumat staf yang keluar pada hari berkenaan. iii. Klik butang untuk menyimpan maklumat staf yang telah dikemaskini. ii.II. Klik butang “OK” untuk menghapus maklumat staff yang keluar. Kemaskini Kehadiran i. Kemaskini maklumat staf yang keluar pada hari tersebut. 7 . ii. III. Klik butang untuk mengemaskini maklumat staf yang keluar pada hari berkenaan. Hapus Kehadiran i.

Klik “Senarai Kehadiran” di menu Kehadiran Guru. Klik butang dipilih. SENARAI KEHADIRAN i. Pilih “Tahun” yang hendak dipaparkan. ii.C. untuk memaparkan senarai kehadiran guru pada tahun yang telah 8 . iii.

untuk memaparkan senarai kehadiran guru pada tahun yang telah 9 . vi. Paparan senarai kehadiran guru mengikut bulan yang telah dipilih. vii. v.iv. Klik butang dipilih. Pilih “Bulan” dan “Tahun” yang hendak dipaparkan. Klik pada untuk paparan yang lebih terperinci mengikut bulan yang telah dipilih.

Rahim 03-8884 6553 En.my 10 .03-8884 6546 Emel : emisonline@moe. pihak sekolah boleh menghubungi pegawai di Kementerian ini melalui talian berikut: 03-8884 6537 En.gov. Bahagian Perancangan dan Penyelidikan Dasar Pendidikan (BPPDP) Aras 1-4.D. Shahrizan Bin Ab. Blok E8. Adhi Masri Bin Yeop Johari Sektor Data Pendidikan. PERTANYAAN Sekiranya terdapat sebarang pertanyaan atau memerlukan maklumat lanjut berhubung perkara ini. Parcel E Pusat Pentadbiran Kerajaan Persekutuan 62604 Putrajaya Malaysia Telefon : 03-8884 6532 Faks : 03 .

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful