NEGARA JAMAICA PENGENALAN Jamaica merupakan sebuah negara pulau yang terletak di selatan Cuba, pulau ketiga terbesar

di Greater Antilles di Hindia Barat.Kawasan pergunungan, kecuali beberapa kawasan di tanah rendah di kawasan pantai selatan Moto Jamaica ialah, "Daripada banyak - satu orang." Kenyataan ini merujuk kepada kepelbagaian bahagian etnik dalam negara.

PETA JAMAICA

Jamaica adalah yang ketiga terbesar di pulau-pulau Caribbean dan terbesar berbahasa Inggeris pulaupulau Caribbean. Pulau ini meliputi kira-kira 4,244 batu persegi (10,991 km persegi) dan 146 batu (235 km) panjang. Lebar berbeza-beza antara 22 dan 51 batu (35-82 km).Negara ini sangat pergunungan; dengan titik tertinggi gunung Puncak Blue, mencapai 7,402 kaki (2,256 m).Jamaica terdapat di pantai halus dan kecantikan yang indah, dan mempunyai kira-kira 120 sungai.

Pada 6 Ogos, 1962, selepas lebih 300 tahun pemerintahan British, Jamaica menjadi sebuah negara yang bebas. Hari ini, Jamaica kekal sebahagian daripada Komanwel Bangsa-Bangsa. 1

Akibatnya. England. dan Amerika Utara. Antara makanan yang lebih asas pokok ialah beras dan kacang. Walaupun dalam beberapa cara mereka cuba untuk menjadi seperti Amerika. The sukan utama adalah bola sepak. New York. keutamaan adalah untuk mengekalkan identiti mereka sendiri melalui budaya dan adat resam. Boston. kerana Patois adalah mencelah ke dalam bahasa sehari-hari. daging babi jerk. Acara sukan yang popular di Jamaica." migrasi Ramai Jamaicans telah berhijrah ke negara-negara lain." Sampel bermaksud "Ambillah anak-anak ke sekolah. yang dikenali sebagai bola sepak. orang-orang Jamaica agak sedar banyak aspek budaya Amerika. Kebudayaan Orang Jamaica sangat patriotik dan hormat tentang budaya dan warisan mereka meletakkan penekanan utama pada Cuti Kebangsaan seperti Hari Kemerdekaan dan Hari Heroes The Dish Negara Jamaica adalah ackee dan saltfish. Afrika. 2 ." Loghat daerah adalah campuran Bahasa Inggeris. Satu sampel Patois adalah seperti berikut: "Tek de pickney DEM ke sekolah. Makanan lain termasuk kari kambing. dan penanaman kecil ubi kayu. Belanda dan Portugis. Sepanyol. Miami. udang lada.Pra-Colombia Jamaica Sebelum kedatangan Columbus pada tahun 1494. Kesan hubungan dengan Sepanyol adalah trauma. memburu. Atlanta. dan ikan kembung. dan kriket. Terdapat beberapa atlet Jamaica yang telah membawa kemasyhuran kepada Jamaica melalui pencapaian mereka dalam trek dan padang dan Peluncur Pecut Salji. Bahamas. dan Toronto mempunyai penduduk terbesar pendatang JamaicaAdalah dianggarkan bahawa lebih daripada dua juta Jamaicans tinggal di Amerika. ia adalah lebih sukar untuk rakyat Amerika untuk memahami perbualan Jamaica walaupun ia adalah dalam bahasa Inggeris. Walaupun Jamaicans boleh memahami bahasa Inggeris. kek johnny. yang dipanggil "Patois. Ia bukan sesuatu yang luar biasa untuk melihat kumpulan kanak-kanak bermain bola sepak dan kriket "sandlot" gaya di kawasan terbuka. bahasa Bahasa-bahasa rakyat Jamaica adalah bahasa Inggeris dan Creole. dan komuniti-komuniti ini hilang dalam 70-80 tahun. Populasi besar Jamaicans tinggal di Barbados. Jamaica didiami oleh Arawaks. ikan escovitch dan ayam kari. hidup dalam masyarakat yang mudah berdasarkan memancing. buah Sukun panggang.

jadi gigi menjadi Teet. jiwa yang hangat hati rakyat Jamaica. mereka menjadi dem. dan dalam erti kata yang lebih kecil. adalah pengganti yang paling ganti nama lain tanpa mengira jantina atau kes. Selama bertahun-tahun orang baru tiba dari England. terdapat 293. Bahasa Inggeris dibawa masuk India dan Cina untuk membantu penduduk terutamanya Afrika kerja ladang. muzik. Th pada permulaan sesuatu perkataan itu digantikan dengan d a. Dalam tahun 1990-an. Dikenali dengan nama-nama dan aksen mereka. Amerika Syarikat dan Kanada. terdapat mengelakkan meluas pembinaan seperti th." Gantinama. tetapi dikaitkan dengan satu ungkapan yang sangat lucah tarian. Tekanan diletakkan berbeza daripada dalam aliran utama Inggeris supaya tilam menjadi "mat-Rass.Tarian muzik dewan juga sangat popular. 2. terdapat dianggarkan kira-kira 4. sudah tentu. makanan dan bentuk seni telah membangunkan di pulau itu dan. Dari Afrika datang tradisi yang kaya dengan budaya rakyat. Oleh itu menjadi de. Ini dapat dilihat dalam penampilan pelbagai Jamaicans. Dan dalam warisan budaya yang kompleks yang membentuk bersemangat tinggi. dan yang menjadi dat. Tarian lucah juga mengiringi sambutan Karnival tahunan yang diadakan berhampiran bercuti Paskah itu.5 juta Jamaicans. tersebar di luar negara untuk mempengaruhi orang lain budaya.Muzik adalah sebahagian besar daripada budaya. Jamaicans mempunyai bahasa mereka sendiri. bentuk seni bina. Jamaica mewarisi sistem kerajaan dan keadilan.menghasilkan campuran unik dan menarik kaum. keturunan Jamaicans hidup dalam masyarakat di Panama dan Belize.5 juta yang tinggal di Jamaica dan kira-kira 2 juta di tempat lain. Sepanyol dan Portugal. Selebihnya budaya yang kaya dan pelbagai Jamaica adalah semua sendiri.549 berwarna dan 15. Jamak sering dinyatakan dengan menambah "DEM" (mereka) untuk bentuk tunggal. Th pada akhir perkataan hanya dikurangkan kepada t. 3 . Walaupun kebanyakan Jamaicans adalah keturunan Afrika. muzik. Agama yang unik. Perancis dan Scotland. Dari Britain. terdapat banyak perkahwinan campur sepanjang zaman. Dan. Banyak perkataan Jamaica dipindahkan dari penggunaan biasa dalam bahasa Inggeris aliran utama lebih seratus tahun yang lalu. Dengan perhambaan daripada gambar. Dan kerana asal Afrika yang paling Jamaicans. termasuk orang-orang Yahudi yang keluarga bertarikh kembali ke penempatan awal Sepanyol.128 hitam. terutamanya di England. beliau. sihir dan kepercayaan yang kukuh dalam agama.400 kilometer persegi dalam saiz. 68. dialek bahasa Inggeris dengan pengaruh Afrika. dalam beberapa kes. terdapat keturunan Maroons diangkut ke Nova Scotia dan Sierra Leone. Budaya dan Bahasa Menurut banci tahun 1844.776 orang putih yang tinggal di Jamaica. Kristian. Semua orang-orang ini mempunyai akar di sebuah pulau kira-kira 4. Nyanyian artis popular Bob Marley membawa muzik reggae untuk kemasyhuran dan ini gaya muzik telah meresap masyarakat. Syria dan Nepal .

Sesetengah agama Jamaica mempunyai asal-usul mereka dalam Animisme. Dan pada masa dia dinobatkan Maharaja Haile Selassie. Seperti kepercayaan Kristian dan simbol telah dimasukkan. Agama yang telah merebak ke banyak negara lain. Jamaicans mempunyai banyak kebimbangan mengenai masa depan mereka. untuk berdiri bangga. 4 . Mereka adalah warisan yang mereka boleh menjadi sangat bangga. pemujaan baru berkembang seperti Pocomania.jadi dua atau lebih kereta menjadi "de kereta DEM" yang bermaksud "kereta. Dalam hal ini dawning abad ke dua puluh satu. Dalam tahun 1930-an. Pada teras iman adalah kepercayaan mutlak dalam ketuhanan Ras Tafari. tetapi dengan minoriti semakin putih muda. Ras Tafari Agama Gerakan Rastafari adalah salah satu daripada beberapa agama Jamaica yang dibangunkan dari amalan dan kepercayaan myAl dan / atau Kristian. Sesetengah mendengar gema Welsh. Satu keinginan Rastafarian benar hanyalah keperluan hidup. mungkin campuran bentuk Afrika dan corak pertuturan yang digunakan dalam abad ketujuh belas dan kelapan belas di pelabuhan British. Rastafarians membenarkan rambut mereka tumbuh panjang dan memakainya di tocang sama dengan puak Masai. namun kebimbangan ini tidak harus dibenarkan untuk buta mereka kepada semua mereka telah dicapai. terutamanya di kalangan orang kulit hitam. Satu bentuk dialek Jamaica juga dituturkan di Belize. terutama nubuatan Perjanjian Lama. Bentuk awal adalah kumina yang diamalkan bersama-sama dengan obeah. pengaruh Gerakan Rastafari telah menambah penggunaan "I" (dan jamak "Saya dan saya") untuk menekankan kepentingan individu. beliau adalah tokoh utama dalam agama Jamaica baru. Kemudian. terdapat loghat dan irama bahasa. Perkataan yang berasal dari Afrika juga lada bahasa. Ras (Putera) Tafari Crown Prince of Ethiopia (Habsyah) menjadi seorang Mesias wira-ramai Jamaicans hitam." Dalam tahun-tahun kebelakangan ini.Ganja (ganja) dianggap herba yang suci dan salai ritual dengan tidak ada alasan undang-undang Jamaica. sudah tentu. Amalan ini juga adalah berakar umbi dalam cerita alkitabiah kuasa rambut Simson. Lain-lain terlalu sibuk cuba untuk memikirkan bagaimana bahasa mungkin boleh berkaitan dengan apa-apa bentuk Bahasa Inggeris. hak untuk memakai janggut dan untuk memiliki dan mengkaji kitab.

ketibaan baru dengan cepat menambah sumbangan mereka sendiri. Selain sayur-sayuran asli seperti cho-cho. 5 . tetapi lebih spicier. apabila dicampur dengan oren dan susu pekat. ayam dan ikan yang Jamaica adalah sama terkenal. sumber allspice. Kari kambing. sentiasa dalam pelarian. Jadi jangan halia. pawpaws. pasar Jamaica yang bertimbun tinggi dengan pisang. serta lebih eksotik guineps.resipi rahsia mengawal dengan rapi . sama seperti buah Sukun dan pelbagai keladi dan sayur-sayuran akar. yang adalah sama dengan bayam dan digunakan dalam pepperpot sup. Sejarah Jamaica diberitahu oleh makanan yang Jamaicans makan. buah pala dan lada Scotch Bonnet. Orang Afrika dibawa rahsia masakan mereka sendiri dengan mereka. Sukun tiba di ihsan pulau Kapten William Bligh. Untuk memberi makan kepada hamba murah dan baik. yang rasanya skuasy seperti sedikit. memasak Jamaica merupakan wadah tumpuan masakan yang menggabungkan petunjuk Sepanyol. kemasyhuran limpah. termasuk kari dan rempah yang lain.tetapi ia penting apabila ia datang untuk membuat mulut-membakar jerked daging babi. bawang putih. dan callaloo. menambah sendiri untuk pelbagai masakan Jamaica. untuk palet berkembang di pulau itu pelbagai perisa eksotik. mencipta satu cara daging babi memasak spicing dan perlahan yang mereka namakan "jerking"." kek bakar rata dimakan dengan ikan goreng.pemilik ladang mula mengimport buruh dari India dan kemudiannya China. sweetsops . The Maroons.dan epal bintang itu. The ubi kayu Arawaks berkembang digunakan hari ini sebagai "bammie." Pokok bumbu Cengkih asli. termasuk duckunoo. yang dianggap paling hangat di bumi. tarikh untuk 1845 apabila .MAKANAN EKSOTIK JAMAICA Kaya dan pedas sup pepperpot yang bermula dengan kaum India Taino.berikutan pemansuhan perhambaan . membuat pencuci mulut yang lazat yang dipanggil "perkahwinan. kelapa dan nanas. buah-buahan ackee itu dibawa dari Afrika. puding kukus diperbuat daripada pisang hijau dan kelapa. hidangan pulau yang popular sering dihidangkan dengan nasi dan kacang. pengunjung hari ini rasa jerk ayam dan ikan juga. keturunan penganan daging Inggeris. melontarkan bahasa Inggeris dan satu sudu heaping India dan Cina dengan secawan atau dua daripada bahan-bahan Afrika untuk berkhidmat sehingga masakan yang paling kreatif di Caribbean. Dan Patties daging sentiasa ada dijual oleh vendor di tepi jalan adalah langsung. Ini boleh atau tidak menjadi bahan utama Sos Pickapeppa terkenal di pulau ini .

Satu teknik dianggap berasal dengan Maroons. di mana menu ciri-ciri pelbagai yang sentiasa berubah-ubah entrees gaya nouvelle yang mengambil memasak Jamaica ke dimensi masakan baru. dan ikan panggang dalam pengasam mangga. Untuk keanggunan dan suasana. jadi ia kehilangan sedikit jus asli manakala menjadi tepu dengan rasa kayu. daun bawang. cuba Blue Mountain Inn. "Pasta Rasta" adalah kemuncak makan di Evita. Gerakan Rastafari I-tal. "jerked" daging diperap selama berjam-jam dalam campuran pembakar lada. (Kedua-dua juga mempunyai senarai wain yang luas. di mana jerked babi adalah khusus. Di Negril. Atau cuba yang Norma di Wharf. makanan banyak terdapat di Negril. di mana makanan gourmet dihidangkan dalam persekitaran taman tidak jauh dari New Kingston. thyme dan buah pala. Makanan seperti setem dan Pergi (kek saltfish dimakan sebagai pembuka selera) dan ikan kembung Run-Down (keseluruhan tenggiri masin simmered dalam santan. atau vegetarian. kemudian dimasak di atas lubang luar dipenuhi dengan kayu bumbu Cengkih. Di kawasan Quarters Tengah Pantai Selatan. dari restoran pantai terbuka ke bilik makan kelas pertama di hotel-hotel terkemuka. anda akan mencari tempat untuk mencuba kepelbagaian perisa dan bahan-bahan yang ditawarkan oleh menu tempatan yang unik. tomato. restoran Almond Tree adalah satu lagi kegemaran tempatan dan menyajikan sup pepperpot cemerlang. di mana ikan merah dan udang Jamaica disumbat menarik pengunjung selebriti seperti Marlon Brando dan Paul McCartney. Lagi sehingga di Blue Mountains. kering udang dibumbui dijual oleh beg. keturunan hamba yang melarikan diri dari tuan Sepanyol mereka ke kawasan-kawasan gunung yang paling jauh di pulau ini. restoran di Strawberry Hill mempunyai entrees inovatif seperti jerked kambing dengan jambu batu.) 6 . Haba yang rendah membolehkan daging untuk memasak perlahan-lahan. dan dihidangkan dengan pisang hijau rebus atau keladi) boleh dinikmati pulau lebar. thyme dan lada panas. biji bumbu Cengkih. kepada Town bersejarah Restoran House. bawang. salah satu restoran yang paling terkenal di negara ini. sebuah restoran Itali Jamaica popular di Ocho Rios. Daun Bawang. seperti juga Charela Inn Le Vendome. Cafe au Lait Mirage Hotel menawarkan variasi lazat Jamaica hidangan klasik Perancis. Di Montego Bay. Di mana sahaja anda berada di Jamaica. pilihan berkisar dari Pit babi kasual. tanda jerk dalam JamaicaJerk berdiri boleh didapati di seluruh pulau ini.

mempunyai suasana yang lebih kasual yang sesuai dengan makanan laut gaya-Caribbean dan hidangan vegetarian. Hotel Villa Bella. Newark. buah-buahan ackee menyerupai telur.The Hungry Lion . Berikut adalah senarai beberapa syarikat penerbangan dan jalur pelayaran berkhidmat Jamaica. London. Philadelphia Air Canada 416 925-2311/800 776-3000 Gateways To Montego Bay & Kingston: Toronto Gateways to Montego Bay Only:Halifax. Winnipeg ALM 800 327-7230 or 305 477-0955 Gateways To Montego Bay/Kingston:Curacao American Airlines 800 433-7300 Gateways To Montego Bay/Kingston:New York Gateways To Montego Bay and Kingston: Miami American Trans Air 800 225-2995 Gateways To Montego Bay Only:Indianapolis/Ft.) Perjalanan ke Jamaica serta disekitarnya Terdapat banyak cara untuk mendapatkan dan di sekitar pulau Jamaica. Lauderdale. juga di Negril. terkenal untuk sarapan gaya Jamaica. (Apabila masak. Manchester. Indianapolis/Orlando (Summer) British Airways 800 247-9297 or 0181 897-4000 Gateways To Montego Bay/Kingston:London BWIA 800 327-7401 7 . Chicago. Miami. Ft. beberapa batu dari Mandeville. Orlando. Los Angeles. Montreal. Lauderdale (Winter). New York. Airlines Direct Scheduled Flights Air Jamaica 800 523-5585 Gateways To Montego Bay & Kingston: Atlanta. yang termasuk ackee dan saltfish. Toronto Gateways to Montego Bay Only:Baltimore.

* 3 hrs. Germany Northwest Airlines 800 225-2525 Gateway To Montego Bay:Minneapolis.* 3 hrs. 45 min. Tampa Air Jamaica Express 876 923-8680/800 523-5585 Gateway To Montego Bay/Kingston:Santo Domingo. 3 hrs. 40 min. Lucia Cayman Airways 800 422-9626 Gateway To Kingston: Grand Cayman Condor 800 542-6975 Gateways To Montego Bay: Frankfurt. 30 min. Louis US Air 800 428-4322 Gateway To Montego Bay:Philadelphia/Charlotte Approximate Flying Times to Montego Bay Atlanta Baltimore Barcelona Bogota Boston Buenos Aires Charlotte Chicago Cleveland Dallas Detroit 2 hrs. Barbados. St. Port of Spain. 20 min. Germany Copa 800 359-2672/305 477-7333 Gateways To Montego Bay/Kingston:Panama City. Peru & Ecuador Cubana 876 978-3406/3410/3411 Gateway To Montego Bay: Cuba. 20 min. Columbia. 3 hrs. Panama. 10hrs. Santiago & Havana LTU 800 888-0200 Gateway To Montego Bay: Dusseldorf. 3 hrs. 15 min. Grand Cayman. 15 hrs. 3 hrs. 15 min.* 5 hrs. Maarten. 3 hrs. Bogota.Gateways To Kingston Only: Antigua. 8 . St. 40 min. Belize Trans World Airlines 800 892-4141 Gateway To Montego Bay: St.

* 6 hrs. Port of Call Day Carnival 800-327-9501 Imagination Miami. 19 hrs. 9 . 3 hrs. 30 min. 5 hrs. Lauderdale Frankfurt Indianapolis London Los Angeles Madrid Mexico City Miami Milwaukee Minneapolis New Orleans Newark New York Orlando Panama City Paris Philadelphia Rome San Francisco Santiago St.* 14 hrs.* 4 hrs. 13 hrs. 30 min.* 4 hrs. Destiny Paradise Miami. 30 min. 40 min. 13 hrs.Ft. 30 min. * Lay-over time included. 2 hrs.* 5 hrs. 3 hrs. 13 hrs. 3 hrs. 10 hrs. 1 hr.* 1 hr. 25 min.* 3 hrs. FL Fri. 45 min.* 8 hrs. FL Miami. FL Every 2 weeks Every 2 weeks Every Ocho Rios Ocho Rios Ocho Tues. 3 hrs. Fri. Cruise Lines Ship Departure City Freq. 45 min. 20 min. 5 hrs. 15 min. 30 min. 30 min. 30 min.* 4 hrs. Louis Tokyo Toronto 1hr. 40 min. 30 min.

FL Every 2 weeks Every 2 weeks Ocho Rios Ocho Rios Wed. 2 FL weeks Tampa. Volendam Thurs. Princess Cruises 800-421-0522 Ft. Norwegian 800-327-7030 10 . Ocho Rios Tues.2 weeks Celebration *Triumph Miami. Every Lauderdale. FL Thurs. Sea Princess Lauderdale. Thurs. Sun. Weekly FL Holland America 800-426-0327 Veendham Ft. FL Weekly Miami. 2 800-437-3111 FL weeks Ocho Rios Mon. FL Montego Bay Every Montego 2 Bay weeks Weekly Montego Bay Thurs. Thurs. FL Every 2 weeks Ocho Rios Ocho Rios Thurs. FL Every 2 weeks Rios Montego Bay Ocho Rios Wed. Miami. Celebrity Cruises Ft. LA Bay 800-237-5361 Costa Cruise Line 800-462-6782 Costa Romantica Costa Victoria Miami. Every Century Lauderdale. Premier Cruises 800-999-4299 Sea Breeze Ocean Breeze Miami. Commodore Enchanted New Montego Weekly Isle Orleans.

Montego Bay telefon . yang terbesar di dunia.Norwegian Sky Miami. FL Every 10/11 days Every 2 weeks Ocho Rios Ocho Rios Ocho Rios Ocho Rios Montego Bay Ocho Rios Wed. Perjalanan di Sekitar Jamaica Trains . Kingston telefon . Wed. NOTA: cukai berlepas dari Rios Ocho dan Montego Bay adalah pelabuhan JA $ 1. FL Voyager Thurs.Satu kata-kata nasihat . Barbados Weekly * * Triumph dijadualkan untuk membuat panggilan pertama pada bulan Jun '99. FL Weekly Miami. Sat.kereta api A berjalan dua kali sehari antara Kingston dan Montego Bay. 11 .952-4842../Sun. Tertakluk kepada perubahan tanpa notis. TAXI . Dan hanya mengambil teksi dengan merah PPV lesen plat.922-6620.000 (lebih kurang AS $ 25 bagi setiap orang). Royal Caribbean 800-327-6700 Majesty** Splendour Miami. bersetuju dengan harga sebelum membuat perjalanan. Mon. FL Every 2 weeks Ocho Rios Wed. iaitu kira-kira perjalanan enam jam. FL Weekly Sun Cruises 800-468-6400 Sun Dreams Sunbird Montego Bay Weekly Sun. Miami. Enchantment Miami.. ** Baginda akan memanggil sehingga Oktober '99 tetapi akan digantikan dengan Voyager.

Kos insurans memandu harga kereta sewa yang lebih tinggi pada setiap masa. Kingston adalah benar-benar denyutan jantung Jamaica.Bas mini .00 setiap hari. Memandu di sebelah kiri. Tempat yang menarik untu dilawati di Jamaica Kingston adalah modal dan pusat komersil. dengan pelbagai tarikan sejarah dan budaya. Menyemak liputan anda dengan syarikat insurans anda sebelum anda meninggalkan rumah. dan juga boleh melambai ke bawah.000) berbahasa Inggeris bandar selatan Miami. mempunyai pelabuhan yang ketujuh terbesar asli di dunia. Jangan minum dan memandu dan berhati-hati terutama ketika memandu pada waktu malam. bersama-sama dengan kehidupan malam yang canggih dan makan.At yang kaki Blue Mountains. pentadbiran dan budaya pulau itu. yang menghadap ke pelabuhan semula jadi ketujuh terbesar di dunia. LAIN . 12 . moped. Bas persiaran juga kerap serta mudah dinaiki.Motosikal. Ia merupakan bandar terbesar berbahasa Inggeris di Caribbean. yang menawarkan Sebaliknya kosmopolitan ke seluruh kadar perlahan dan mudah di pulau itu. dan seperti teksi.Bas-bas mempunyai tempat standard berlepas. Hubungi JUTA (Jamaica Kesatuan Pelancong Association) untuk mendapatkan maklumat mengenai lawatan berpandu. Rizab awal untuk mendapatkan kadar terbaik. Mereka mempunyai merah lesen plat PP. Terdapat kereta antarabangsa dan syarikat-syarikat sewa jip di lapangan terbang dan kawasan resort. skuter dan basikal boleh disewa secara harian atau mingguan dari lokasi resort yang paling dekat. mengetahui harga sebelum menaiki pesawat. Mereka sering kali sesak. Lesen pemandu AS adalah sah sehingga tiga bulan setiap lawatan ke Jamaica. Pusat kerajaan di negara itu dan perdagangan. anda mungkin mahu menyewa kereta. Tanda-tanda amaran "Polis Tidur" merujuk kepada benjolan kelajuan akan datang! Anda mesti berumur 21 tahun dengan lesen memandu yang sah dan kad kredit utama untuk menyewa kereta di Jamaica. dan terletak di dataran yang luas dengan laut di selatan dan St Andrew Mountain kerana ia latar belakang kepada north.Jamaica adalah pulau ketiga terbesar di Caribbean dan untuk benar-benar melihat pulau itu. Kos purata adalah $ 65. modal bersemangat Jamaica adalah yang terbesar (penduduk 850. dan ia boleh agak perjalanan yang menarik! KERETA SEWA . Had kelajuan 30 MPH di kawasan bandar dan kampung-kampung dan 50 MPH di lebuh raya kecuali diberikan sebaliknya. kadang-kadang dengan diskaun diberikan untuk sewa lagi.

yang menempatkan koleksi seni Jamaica. tarian dan syarikat-syarikat teater dan restoran-restoran yang memelihara kehidupan malam berdesir. Sejarah adalah mana-mana . dalam abad ke-17. Atau. Sepanyol Bandar adalah ibu kota pulau di bawah kedua-dua bahasa Sepanyol dan. Muzium Maritim dan House pening (yang condong pada sudut 45 darjah . Satu perjalanan yang singkat dari bandar ke dalam hijau Blue Mountains membawa anda ke rumah tumpangan mempesonakan sisi lereng bukit ditutup dengan dedaun subur. Dibina pada tahun 1523. Satu perjalanan yang singkat dari Kingston. atas alasan bekas ladang.dari Gereja Kingston Negeri.ditetapkan pada akhir Semenanjung Palisadoes yang keluk sekitar Kingston Harbor.serta kira-kira 30 kaki luar pesisir. ia adalah gereja tertua di Hemisfera Barat. Kawasan metropolitan dipenuhi dengan kelab-kelab malam. Kingston juga tempat kelahiran sendiri muzik reggae Jamaica berjangkit yang melanda dunia. mendengar Filharmonik Symphony atau menonton Tarian National Theatre Company melaksanakan. berkelah di pantai atau melawat taman botani. di mana. runtuhan dikebumikan boleh dilihat pada ekspedisi menyelam skuba. di mana kubur yang tertua bertarikh 1699.dan rumah kepada Gereja Katedral St James (St Jago de la Vega). Sebuah bandar muzium. Berhampiran University of kampus Hindia Barat. disko. dengan kebenaran khas. sehingga tahun 1872. galeri dan teater. adalah sarang lanun terkenal . bunga dan pokok-pokok berbunga sepanjang tahun di Taman Harapan 200 ekar. Peninggalan masa lalu yang jahat di bandar ini dapat dilihat di Muzium Arkeologi Sejarah. sesak di mana tentera British sekali digerudi. untuk Parade. seni persembahan menarik di Teater Little dan National Gallery.Lawatan akan membawa anda untuk menerokai rumah-rumah bersejarah seperti Devon House.Port Royal . yang meriah persegi. yang dibuka pada tahun 1881 dan mempunyai rumah orkid dan taman hiburan kecil untuk kanak-kanak. British . Universiti itu sendiri telah ditubuhkan pada tahun 1948. dan kini pusat Caribbean yang paling terkenal pembelajaran. melawat terkenal Blue Mountain ladang kopi dan membawa pulang kopi yang dikenali di seluruh dunia sebagai yang terbaik. Berwarna-warni dan pelbagai. Melawat tempat itu. Kingston juga mempunyai seni yang menakjubkan dan pasaran kraf dan ada tugas yang cemerlang membeli-belah percuma di seluruh. 13 . anda boleh tee untuk golf atau menonton kuda pergi ke pos.

.. Kolam. Bar. Pelayaran.000 kaki di atas paras laut di seluruh separuh timur pulau itu. Aktiviti Di samping itu kepada sukan diketengahkan. Air Terjun Climbing. modal Jamaica adalah destinasi semakin wajar. Buccaneer Scuba ClubTel: 876-967-8061Fax: 876-967-8073 Golf Untuk pemain: Caymanas 18 lubang. kedai pro. bintang. yang meningkat dengan lebih daripada 7. Tenis.. Semua peralatan yang anda perlukan boleh didapati daripada operator menyelam berlesen.844 kilometer. meningkat dan karang tiang gergasi..Dengan hotel direka untuk menggembirakan semua orang daripada ahli perniagaan kepada keluarga. Tel: 876-922-3386 / 8 14 . Jogging. Lokasi di bandar ini juga menyediakan akses mudah ke tempat penginapan yang indah dan rumah-rumah tamu di Blue Mountains. Parasailing. 6. ngarai dan celah . ski air Berbasikal Basikal disediakan untuk sewa di beberapa hotel dan rumah tetamu. par 72. berikut adalah juga boleh didapati di kawasan-kawasan peranginan: Perkhemahan. Snorkeling. Menyelam Dunia air Jamaica dipenuhi dengan gua yang menakjubkan. sekolah-sekolah ikan tropika berkilauan .

kedai pro.Spring Malar 18 lubang.Caymanas Park Perlawanan diperebutkan menampilkan pelumba tempatan dan antarabangsa yang terkemuka. Jamaica Rasa bersalah Seafood Lawatan Heathers Antarabangsa. Dicampur dengan denai hutan dan pemandangan yang menarik untuk pejalan kaki adventuresome dan backpackers. Clubhouse.196 kilometer. Polo . par 70. Tel: 876-924-1610 Perlumbaan Kuda Caymanas Race Track . Lubnan Hot Pot Jamaica 15 . 6. bar. restoran. Jamaica Ikan Place Seafood Ikan Pot Jamaica Minuman keras Shoppe Continental. Restoran Blue Mountain Inn International Devonshire Continental.kuda berdarah murni dan pertaruhan parimutuel membuat menyeronokkan hari yang baik. Mountain Climbing Kaki bukit batu-tinggi Blue Mountains kami adalah hanya beberapa minit dari Kingston.

Gourmet Ivor ini Jade Gardens Cina Taman Lychee Cina Peppers Jamaica Ratu Syeba Ethiopan Raphael itu Itali Red Bones Jamaica. Jamaica The Orchard Bilik Thailand Kehidupan Malam Asylum Carlos Pemburu itu Kelab Desa Junkanoo Lounge Wyndham Kingston Hotel Peppers Ini Priscilla The minuman keras Shoppe Devon House Turntable 16 . Continental Strawberry Hill Jamaica. Continental Bercakap Antarabangsa Town Terra Nova Continental.

17 .