Langkah-langkah Menghantar Data SMM Secara Email Mulai Jan 2011

1. 2. 3. 4. Lengkapkan data SMM seperti maklumat pada tarikh data dikehendaki. Cetakkan Lampiran Pengesahan setelah data disemak betul dan lengkap oleh GPK HEM. Hantar Cetakan Lampiran Pengesahan kepada Unit HEM, JPN SAHAJA. Sila pastikan fail DATAHEM dalam bentuk zip dan teks fail dalam folder HEM dihapuskan(delete) sebelum proses eksport dijalankan jika teks fail lebih daripada 5 (lima). 5. Sila pastikan Regional Setting betul seperti paparan berikut sebelum eksport data.

6. Kemudian Eksport tanpa disket dan satu zip fail akan kelihatan dalam folder C:\HEM.

ATAU

ATAU

Cari zip fail dalam C:\HEM yang telah Rename sebelum ini dan tekan Open. Pada ruangan To dalam email. 12. 9. .7.com 10. Rename zip fail dari DATAHEM ke KOD SEKOLAH dan DATA BULAN hantar data. Tunggu sehingga zip fail tamat diupload seperti paparan di bawah.com Email Encik Francis Wong: smmmelaka@gmail. Kemudian tekan butang Attach a file seperti berikut: 11. Contoh: Email Encik Tee: smmppdag@gmail. Hantar Data SMM dengan cara attachment email kepada Encik Tee ( Penyelia HEM PPD AG) dan salinan kepada Encik Francis Wong (JU SMM Negeri) SEBELUM Tarikh Tamat Penghantaran Data Yang Ditetapkan. sila taipkan alamat email dan ruangan Subject taipkan DATA SMM diikuti NAMA SEKOLAH dan BULAN hantar data (SEMUA DALAM HURUF BESAR). Contoh: 8.

”  Paparan email di atas adalah dari Gmail. sila hubungi 1. Satu email maklum balas dari Unit Hem PPDAG seperti berikut akan dihantar selepas email berjaya diterima. Paparan mungkin berlainan untuk email yang lain Sebarang pertanyaan. Encik Francis Wong (JU SMM Negeri. 2. “Terima Kasih. GPK HEM SK(P) Methodist 1) 012-3118861 . Data tuan telah diterima. 14. Encik Tee Khok How (Penyelia HEM PPD AG) 016-6468828. Encik Rostam bin Tompang (Penyelia Kesihatan JPN) 013-6547654 3.13. Kemudian tekan butang Send.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful