Langkah-langkah Menghantar Data SMM Secara Email Mulai Jan 2011

1. 2. 3. 4. Lengkapkan data SMM seperti maklumat pada tarikh data dikehendaki. Cetakkan Lampiran Pengesahan setelah data disemak betul dan lengkap oleh GPK HEM. Hantar Cetakan Lampiran Pengesahan kepada Unit HEM, JPN SAHAJA. Sila pastikan fail DATAHEM dalam bentuk zip dan teks fail dalam folder HEM dihapuskan(delete) sebelum proses eksport dijalankan jika teks fail lebih daripada 5 (lima). 5. Sila pastikan Regional Setting betul seperti paparan berikut sebelum eksport data.

6. Kemudian Eksport tanpa disket dan satu zip fail akan kelihatan dalam folder C:\HEM.

ATAU

ATAU

Tunggu sehingga zip fail tamat diupload seperti paparan di bawah. Rename zip fail dari DATAHEM ke KOD SEKOLAH dan DATA BULAN hantar data. Contoh: Email Encik Tee: smmppdag@gmail.7. Kemudian tekan butang Attach a file seperti berikut: 11. Hantar Data SMM dengan cara attachment email kepada Encik Tee ( Penyelia HEM PPD AG) dan salinan kepada Encik Francis Wong (JU SMM Negeri) SEBELUM Tarikh Tamat Penghantaran Data Yang Ditetapkan. Contoh: 8.com Email Encik Francis Wong: smmmelaka@gmail. sila taipkan alamat email dan ruangan Subject taipkan DATA SMM diikuti NAMA SEKOLAH dan BULAN hantar data (SEMUA DALAM HURUF BESAR). Pada ruangan To dalam email. . 9. 12. Cari zip fail dalam C:\HEM yang telah Rename sebelum ini dan tekan Open.com 10.

Paparan mungkin berlainan untuk email yang lain Sebarang pertanyaan.”  Paparan email di atas adalah dari Gmail. sila hubungi 1. “Terima Kasih. Encik Rostam bin Tompang (Penyelia Kesihatan JPN) 013-6547654 3. Encik Francis Wong (JU SMM Negeri. Encik Tee Khok How (Penyelia HEM PPD AG) 016-6468828.13. Satu email maklum balas dari Unit Hem PPDAG seperti berikut akan dihantar selepas email berjaya diterima. 2. GPK HEM SK(P) Methodist 1) 012-3118861 . Data tuan telah diterima. 14. Kemudian tekan butang Send.

Master your semester with Scribd & The New York Times

Special offer for students: Only $4.99/month.

Master your semester with Scribd & The New York Times

Cancel anytime.