P. 1
Langkah-langkah Email Data Smm

Langkah-langkah Email Data Smm

|Views: 8|Likes:
Published by Brian Harrison

More info:

Published by: Brian Harrison on Aug 22, 2013
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

07/04/2014

pdf

text

original

Langkah-langkah Menghantar Data SMM Secara Email Mulai Jan 2011

1. 2. 3. 4. Lengkapkan data SMM seperti maklumat pada tarikh data dikehendaki. Cetakkan Lampiran Pengesahan setelah data disemak betul dan lengkap oleh GPK HEM. Hantar Cetakan Lampiran Pengesahan kepada Unit HEM, JPN SAHAJA. Sila pastikan fail DATAHEM dalam bentuk zip dan teks fail dalam folder HEM dihapuskan(delete) sebelum proses eksport dijalankan jika teks fail lebih daripada 5 (lima). 5. Sila pastikan Regional Setting betul seperti paparan berikut sebelum eksport data.

6. Kemudian Eksport tanpa disket dan satu zip fail akan kelihatan dalam folder C:\HEM.

ATAU

ATAU

com 10. Cari zip fail dalam C:\HEM yang telah Rename sebelum ini dan tekan Open. Hantar Data SMM dengan cara attachment email kepada Encik Tee ( Penyelia HEM PPD AG) dan salinan kepada Encik Francis Wong (JU SMM Negeri) SEBELUM Tarikh Tamat Penghantaran Data Yang Ditetapkan. Kemudian tekan butang Attach a file seperti berikut: 11. Pada ruangan To dalam email. 9. Contoh: 8. .7. Contoh: Email Encik Tee: smmppdag@gmail.com Email Encik Francis Wong: smmmelaka@gmail. Tunggu sehingga zip fail tamat diupload seperti paparan di bawah. Rename zip fail dari DATAHEM ke KOD SEKOLAH dan DATA BULAN hantar data. 12. sila taipkan alamat email dan ruangan Subject taipkan DATA SMM diikuti NAMA SEKOLAH dan BULAN hantar data (SEMUA DALAM HURUF BESAR).

Data tuan telah diterima. Paparan mungkin berlainan untuk email yang lain Sebarang pertanyaan. Encik Francis Wong (JU SMM Negeri. Kemudian tekan butang Send. “Terima Kasih.”  Paparan email di atas adalah dari Gmail. Encik Rostam bin Tompang (Penyelia Kesihatan JPN) 013-6547654 3. 14. Satu email maklum balas dari Unit Hem PPDAG seperti berikut akan dihantar selepas email berjaya diterima.13. Encik Tee Khok How (Penyelia HEM PPD AG) 016-6468828. GPK HEM SK(P) Methodist 1) 012-3118861 . sila hubungi 1. 2.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->