Langkah-langkah Menghantar Data SMM Secara Email Mulai Jan 2011

1. 2. 3. 4. Lengkapkan data SMM seperti maklumat pada tarikh data dikehendaki. Cetakkan Lampiran Pengesahan setelah data disemak betul dan lengkap oleh GPK HEM. Hantar Cetakan Lampiran Pengesahan kepada Unit HEM, JPN SAHAJA. Sila pastikan fail DATAHEM dalam bentuk zip dan teks fail dalam folder HEM dihapuskan(delete) sebelum proses eksport dijalankan jika teks fail lebih daripada 5 (lima). 5. Sila pastikan Regional Setting betul seperti paparan berikut sebelum eksport data.

6. Kemudian Eksport tanpa disket dan satu zip fail akan kelihatan dalam folder C:\HEM.

ATAU

ATAU

Tunggu sehingga zip fail tamat diupload seperti paparan di bawah. 12. Contoh: 8. Hantar Data SMM dengan cara attachment email kepada Encik Tee ( Penyelia HEM PPD AG) dan salinan kepada Encik Francis Wong (JU SMM Negeri) SEBELUM Tarikh Tamat Penghantaran Data Yang Ditetapkan. Kemudian tekan butang Attach a file seperti berikut: 11. Cari zip fail dalam C:\HEM yang telah Rename sebelum ini dan tekan Open. Contoh: Email Encik Tee: smmppdag@gmail. 9. Rename zip fail dari DATAHEM ke KOD SEKOLAH dan DATA BULAN hantar data. . sila taipkan alamat email dan ruangan Subject taipkan DATA SMM diikuti NAMA SEKOLAH dan BULAN hantar data (SEMUA DALAM HURUF BESAR).7. Pada ruangan To dalam email.com 10.com Email Encik Francis Wong: smmmelaka@gmail.

”  Paparan email di atas adalah dari Gmail. GPK HEM SK(P) Methodist 1) 012-3118861 . sila hubungi 1. “Terima Kasih. 14. Kemudian tekan butang Send. Paparan mungkin berlainan untuk email yang lain Sebarang pertanyaan. Encik Tee Khok How (Penyelia HEM PPD AG) 016-6468828. 2.13. Data tuan telah diterima. Satu email maklum balas dari Unit Hem PPDAG seperti berikut akan dihantar selepas email berjaya diterima. Encik Rostam bin Tompang (Penyelia Kesihatan JPN) 013-6547654 3. Encik Francis Wong (JU SMM Negeri.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful