P. 1
Laporan Aktiviti Penilaian Bukti- Bukti Keterampilan Calon - Jpk-ppt-1002

Laporan Aktiviti Penilaian Bukti- Bukti Keterampilan Calon - Jpk-ppt-1002

|Views: 10|Likes:
Published by Zul Mohammad

More info:

Published by: Zul Mohammad on Aug 25, 2013
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

03/31/2015

pdf

text

original

JPK/PPT/1002

LAPORAN AKTIVITI DAN PENILAIAN BUKTI-BUKTI KETERAMPILAN CALON PENGIKTIRAFAN PENCAPAIAN TERDAHULU (PPT)

============================================ =======
(Dilengkapkan oleh PP-PPT)

(A) MAKLUMAT CALON (Diisi oleh calon)
No. Pendaftaran Nama Penuh
(DENGAN HURUF BESAR)

Pengesahan Calon Adalah dengan ini, saya mengesahkan bahawa segala maklumat ini adalah betul.

No. Kad Pengenalan Kod & Tajuk NOSS Tahap Tarikh Dan Tempoh Penilaian

......................... ..... Tandatangan

(B)

REKOD AKTIVITI PPT

Menerangkan aktiviti-aktiviti perjumpaan antara calon bersama PP-PPT dan cadangan yang disyorkan kepada calon untuk diambil tindakan. Aktiviti ini merangkumi sesi kaunseling, lawatan ke tempat kerja calon, penilaian bukti keterampilan dan sebagainya. Bil Keterangan Aktiviti (Calon)
Dilengkapkan oleh Calon dengan bantuan PP-PPT

Tindakan Cadangan PP-PPT
Diisi oleh PP-PPT

1.

Tandatangan & Cop Pengesahan Tarikh : Masa : Temp : at 2.

Tandatangan & Cop Pengesahan Tarikh : Masa : Temp : at 3.

1/3

Bukti-bukti kompetensi memenuhi keperluan Standard (sahih. personaliti dan kemahiran berkomunikasi v. boleh percaya & mencukupi) Nota: PP-PPT hendaklah menyemak dokumen asal bagi setiap bukti yang dikemuka oleh calon iii. Penilaian penampilan. Amalan keselamatan 2/3 .JPK/PPT/1002 Tandatangan & Cop Pengesahan Tarikh : Masa : Temp : at (C) PENILAIAN BUKTI-BUKTI KETERAMPILAN Bil . Pemahaman terhadap keperluan NOSS. Tahap pengetahuan memenuhi keperluan Standard ii. Sesi Temuduga: i. Mampu menerangkan setiap tugasan yang dilaksanakan iii. Pengetahuan/pengalaman sesuai dengan program yang dipohon iv. sistem dan kaedah pelaksanaan PPT serta persijilan ii. 1. Susun atur portfolio mengikut format Pengesahan Penilaian: (Tandatangan & Cop Pengesahan PP-PPT) Ulasan PP-PPT Tarikh penilaian : ________________________ Masa/Tempoh : ________________________ Tempat Penilaian : ________________________ 2. (Dilengkapkan oleh PP-PPT) Jenis Penilaian Pembangunan Portfolio: i.

penggunaan ICT. penyelesaian masalah. Amalan keselamatan iii. v. Kebolehan pengurusan sumber.) i. Kebolehan mengendalikan peralatan kerja vii. komunikasi di tempat kerja. 3. Kerja yang dilakukan sesuai dengan program yang dipohon iv. Senarai tugas vi. Kemampuan calon melaksanakan tugas ii. PP-PPT perlu memberi penekanan terhadap sesi temuduga. Jenis Penilaian Lawatan Di Tempat Kerja Ulasan PP-PPT (Sekiranya lawatan di tempat kerja tidak boleh dilakukan. Mendapat pengesahan dari pegawai atasan/penyelia calon Pengesahan Penilaian: (Tandatangan & Cop Pengesahan PP-PPT) Pengesahan Majikan : (Tandatangan & Cop Pengesahan Majikan) Tarikh penilaian : ________________________ Masa/Tempoh : ________________________ Nama : ________________________ Tempat Penilaian : ________________________ Jawatan : ________________________ Tarikh : ________________________ Cop Majikan/Syarikat : (D) PERAKUAN PEGAWAI PENILAI-PPT (PP-PPT) (Dilengkapkan oleh PP-PPT) ULASAN KESELURUHAN PP-PPT : SYOR: Calon adalah layak / tidak layak * untuk dianugerahkan SKM/DKM/DLKM/PC (* Potong yang tidak berkenaan) Calon PP-PPT 3/3 .JPK/PPT/1002 Pengesahan Penilaian: (Tandatangan & Cop Pengesahan PP-PPT) Tarikh penilaian : ________________________ Masa/Tempoh : ________________________ Tempat Penilaian : ________________________ Bil . pengurusan masa.

JPK/PPT/1002 Tandatangan: Nama Calon: Tarikh: Tandatangan: Nama PP-PPT: Tarikh: (Dilengkapkan oleh (E) PENGESAHAN PEGAWAI PENGESAH LUARAN-PPT (PP-PPT) PPL-PPT) Adalah dengan ini saya telah menyemak dan mengesahkan Laporan Aktiviti Dan Penilaian Bukti-Bukti Keterampilan Pengiktirafan Pencapaian Terdahulu (PPT) ini. PPL-PPT Tandatangan: Nama PPL-PPT: Tarikh: Ulasan PPL-PPT 4/3 .

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->