SK.

KAMPUNG SENAU,OYA 2012

SEKOLAH RENDAH KAMPUNG SENAU,OYA

KERTAS KERJA ________________________________________________________________

PROGRAM KEM JATI DIRI PENGAWAS,KETUA DAN PENOLONG KETUA KELAS 2013 “PELAJAR PROAKTIF PEMANGKIN KEBITARAAN”
_____________________________________________________________________ TARIKH : FEBRUARI 2013 TEMPAT : PERKARANGAN SK.KAMPUNG SENAU,OYA ANJURAN BERSAMA: UNIT HEM, BADAN PENGAWAS DAN KETUA DAN PENOLONG KETUA KELAS SEKOLAH RENDAH KAMPUNG SENAU,OYA DENGAN PERLAKSANAAN : KUMPULAN PPG PJ IPG RAJANG AMBILAN JUN 2011

Mohd.KAMPUNG SENAU.Rousmainy Bin Omar (Guru Disiplin) Puan Norashikin Binti Abdullah Semua Guru Perkarangan SK.OYA 2012 1.0 BUTIRAN AM Tajuk : Kem Jati Diri Pengawas.Oya FEBRUARI 2013 40 orang peserta Pengerusi Naib Pengerusi Setiausaha Penolong Setiusaha AJK Tempat Tarikh Jumlah Peserta : : : : : : : : . Hambali Bin Haji Ramli (Guru Besar) En.Kampung Senau. Suhaili Bin Yahadi(PK Pentadbiran) Pn.SK.Jamilah Binti Rajli (PKKO) En.Ketua Kelas Dan Penolong Ketua Kelas Anjuran : Unit HEM dengan Kerjasama Pihak PPG PJ Ambilan Jun 2011 Penasihat : : En. Sara Binti Hamdin (PK HEM) Pn.

0 OBJEKTIF PROGRAM .Oya.SK.1 Kertas kerja ini dimajukan untuk memohon peruntukan daripada Dana PIBG untuk mendapatkan sumber kewangan untuk menjayakan Program ini diperingkat Sekolah. program ini khususnya dirancang untuk meningkatkan kemahiran.0 PENGENALAN Program ini merupakan satu aktiviti yang dianjurkan oleh Unit HEM dengan kerjasama badan pengawas dan Ketua dan Penolong Ketua Kelas. Program ini juga dirancang untuk memberi ruang dan peluang kepada Pengawas sekolah. Tujuan utama penganjuran kursus ini ialah untuk memberi pendedahan cara membantu pengendalian tugas yang pelbagai kepada pengawas sekolah .Ketua Kelas dan Penolong Ketua Kelas untuk berkongsi pengalaman sesama jurulatih dan pihak-pihak luar dalam memantapkan lagi tahap profesionalisme mereka. Program ini melibatkan Pengawas Sekolah dan Ketua dan Penolong Ketua Kelas SK.0 TUJUAN 3.OYA 2012 2. dan menambah pengalaman serta memantapkan pelajar.Ketua Kelas dan Penolong Ketua Kelas sebagai panduan dan bekalan untuk menghadapi cabaran memikul tugas dan tanggungjawab seorang pengawas. tambahan pula program ini tidak pernah dijalankan kerana masalah kekangan kewangan peringkat sekolah. 4. Semoga usaha ini akan memberi manfaat dan hasil kejayaan yang cemerlang dalam menjalankan tugas murni mereka dari masa ke semasa demi mengharumkan nama Sekolah 3.KAMPUNG SENAU.0 TEMA “Pelajar Proaktif Pemangkin Kebitaraan” 5.Kampung Senau seramai 40 orang. pengetahuan. Sekolah Kebangsaan Kampung Senau. Oleh yang demikian.

Memupuk semangat kerjasama dan perasaan sayang terhadap bidang yang diceburi.2 Demonstrasi Pengendalian Senam Robik Demonstrasi Pertolongan Cemas .4 Melalui aktiviti-aktiviti yang telah dirancang ini.1 5.0 SASARAN 7. dengan harapan akan menyemarakkan rasa komitmen yang tinggi dalam diri setiap pengawas sekolah.1.1.Oya 8.OYA 2012 5.2 5.KAMPUNG SENAU. Memupuk nilai-nilai kreativiti dan semangat dalam proses melengkapkan diri dengan modul yang pelbagai.1 Pengawas .0 FAEDAH DAN KEPENTINGAN PROGRAM 6.Ketua dan Penolong Ketua Kelas yang ada dapat membantu ke arah peningkatan akademik dan sahsiah.1.1.1 6. Ketua Kelas dan Penolong Ketua Kelas SK.1.1 Faedah dan kepentingan melalui program ini adalah : 6. 7. 6.1.2 6.1. Membina keyakinan dan kepercayaan pada diri bahawa dengan persediaan yang mantap boleh menjadikan pengawas sekolah.1 8.1 Objektif program ini adalah untuk : 5.3 Memantapkan pengetahuan sedia ada peserta berkaitan dengan modul program jati diri.SK.Kampung Senau. 5.0 KANDUNGAN PROGRAM 8.3 Melahirkan Pengawas yang mempunyai Ketahanan fizikal dan Mental Melahirkan pengawas yang sentiasa bersedia dalam memberikan perkhidmatan yang terbaik di sekolah.Ketua Kelas dan Penolong Ketua Kelas apabila menghadapi tugas yang diamanahkan .

0 ATURCARA PROGRAM Mengikut Jadual Guru Pelatih PPG PJ Ambilan Jun 2011 11.Ketua Kelas dan Penolong Ketua Kelas.3 8.6 9.KAMPUNG SENAU. Program ini juga diharapkan dapat mencapai objektifnya dan memberi manfaat serta kesan positif kepada Pengawas Sekolah sebagai bekalan dalam melengkapkan diri untuk menempuh permasalahan pelajar di sekolah yang semakin mencabar.5 8. serta membentuk sahsiah diri yang mantap dalam kalangan pelajar Sekolah Rendah Kampung Senau.0 Demonstrasi Ikhtiar Hidup Demonstrasi Pengendalian Abseilling Trecking Orienteering ANGGARAN KEWANGAN (Sila rujuk Lampiran A) 10. diharapkan kem ini akan memudahkan dan boleh membantu Pengawas dalam menjalankan tugasnya dengan dedikasi dan sempurna. Menyedari pentingnya ketrampilan dan keunggulan Pengawas umumnya.0 JAWATANKUASA PELAKSANA (Sila rujuk Lampiran B) 12.SK. .0 PENUTUP Amatlah diharap agar Program ini dapat memberi pengetahuan dan semangat baru kepada peserta dalam melaksanakan tugas sebagai Pengawas SekolaH.OYA 2012 8.4 8.

KAMPUNG SENAU. (PUAN SARA BINTI HAMDIN) TARIKH: ………………………………………………….OYA 2012 Kem Jati Diri Pengawas Disediakan oleh: …………………………………………………….SK. (PUAN JAMILAH BINTI RAJLI) TARIKH: Disemak oleh: ………………………………………………… (ENCIK SUHAILI BIN YAHADI) Disahkan oleh: TARIKH: ………………………………………………… (ENCIK HAMBALI BIN HAJI RAMLI) TARIKH: .

2.00 Bil Anggaran Perbelanjaan Jumlah (RM) RM1000. Makan & Minum Kos Pengandalian Aktiviti Kos Di luar Jangkaan JUMLAH RM3000.KAMPUNG SENAU.00 1.00 RM1500.00 JUMLAH RM3000. 3.0 ANGGARAN KEWANGAN Anggaran Pendapatan Permohonan Sumbangan Jumlah (RM) RM3000.SK.00 RM500.OYA 2012 LAMPIRAN A 9.00 .

OYA 2012 LAMPIRAN B 11.SK. Suhaili Bin Yahadi (PK Pentadbiran) : Pn. Omar (Guru Disiplin) : Semua Guru (Guru Disiplin) .Rosmainy B. Hambali Bin Haji Ramli (Guru Besar) : En.0 JAWATANKUASA PELAKSANA JAWATANKUASA INDUK Penaung Penasihat 1 Penasihat 2 AJK JAWATANKUASA PERLAKSANA Pengarah Program Timbalan Pengarah Setiausaha Naib setiausaha Bendahari Naib Bendahari : Encik Hambali Bin Haji Ramli (Guru Besar) : Encik Suhaili Bin Yahadi (PK Pentadbiran) : Puan Sara Binti Hamdin (PK HEM) : Puan Jamilah Binti Rajli (PK KOKURIKULUM) : Puan Norashikin Binti Abdullah : Puan Sabariah Binti Abang Wahab : En.KAMPUNG SENAU. Mohd. Sara Binti Hamdin (PK HEM) : Pn. Jamilah Binti Rajli (PK KOKURIKULUM) : En.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful