P. 1
Kk Jati Diri Pengawas (Rm3000)

Kk Jati Diri Pengawas (Rm3000)

|Views: 5|Likes:
Published by Jamilah Rajli
perkongsian kertas kerja
perkongsian kertas kerja

More info:

Published by: Jamilah Rajli on Aug 26, 2013
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

07/03/2014

pdf

text

original

SK.

KAMPUNG SENAU,OYA 2012

SEKOLAH RENDAH KAMPUNG SENAU,OYA

KERTAS KERJA ________________________________________________________________

PROGRAM KEM JATI DIRI PENGAWAS,KETUA DAN PENOLONG KETUA KELAS 2013 “PELAJAR PROAKTIF PEMANGKIN KEBITARAAN”
_____________________________________________________________________ TARIKH : FEBRUARI 2013 TEMPAT : PERKARANGAN SK.KAMPUNG SENAU,OYA ANJURAN BERSAMA: UNIT HEM, BADAN PENGAWAS DAN KETUA DAN PENOLONG KETUA KELAS SEKOLAH RENDAH KAMPUNG SENAU,OYA DENGAN PERLAKSANAAN : KUMPULAN PPG PJ IPG RAJANG AMBILAN JUN 2011

0 BUTIRAN AM Tajuk : Kem Jati Diri Pengawas.KAMPUNG SENAU. Suhaili Bin Yahadi(PK Pentadbiran) Pn. Mohd.Oya FEBRUARI 2013 40 orang peserta Pengerusi Naib Pengerusi Setiausaha Penolong Setiusaha AJK Tempat Tarikh Jumlah Peserta : : : : : : : : . Hambali Bin Haji Ramli (Guru Besar) En.OYA 2012 1. Sara Binti Hamdin (PK HEM) Pn.Ketua Kelas Dan Penolong Ketua Kelas Anjuran : Unit HEM dengan Kerjasama Pihak PPG PJ Ambilan Jun 2011 Penasihat : : En.Rousmainy Bin Omar (Guru Disiplin) Puan Norashikin Binti Abdullah Semua Guru Perkarangan SK.Kampung Senau.SK.Jamilah Binti Rajli (PKKO) En.

Sekolah Kebangsaan Kampung Senau.SK.0 TEMA “Pelajar Proaktif Pemangkin Kebitaraan” 5. Tujuan utama penganjuran kursus ini ialah untuk memberi pendedahan cara membantu pengendalian tugas yang pelbagai kepada pengawas sekolah .1 Kertas kerja ini dimajukan untuk memohon peruntukan daripada Dana PIBG untuk mendapatkan sumber kewangan untuk menjayakan Program ini diperingkat Sekolah. Oleh yang demikian. program ini khususnya dirancang untuk meningkatkan kemahiran.OYA 2012 2. pengetahuan.Ketua Kelas dan Penolong Ketua Kelas sebagai panduan dan bekalan untuk menghadapi cabaran memikul tugas dan tanggungjawab seorang pengawas.0 TUJUAN 3. dan menambah pengalaman serta memantapkan pelajar. Semoga usaha ini akan memberi manfaat dan hasil kejayaan yang cemerlang dalam menjalankan tugas murni mereka dari masa ke semasa demi mengharumkan nama Sekolah 3.KAMPUNG SENAU. Program ini juga dirancang untuk memberi ruang dan peluang kepada Pengawas sekolah.0 OBJEKTIF PROGRAM .0 PENGENALAN Program ini merupakan satu aktiviti yang dianjurkan oleh Unit HEM dengan kerjasama badan pengawas dan Ketua dan Penolong Ketua Kelas.Oya. Program ini melibatkan Pengawas Sekolah dan Ketua dan Penolong Ketua Kelas SK. 4.Kampung Senau seramai 40 orang.Ketua Kelas dan Penolong Ketua Kelas untuk berkongsi pengalaman sesama jurulatih dan pihak-pihak luar dalam memantapkan lagi tahap profesionalisme mereka. tambahan pula program ini tidak pernah dijalankan kerana masalah kekangan kewangan peringkat sekolah.

5.0 FAEDAH DAN KEPENTINGAN PROGRAM 6.1.1.SK.2 6.1 5.4 Melalui aktiviti-aktiviti yang telah dirancang ini.Ketua Kelas dan Penolong Ketua Kelas apabila menghadapi tugas yang diamanahkan . Memupuk semangat kerjasama dan perasaan sayang terhadap bidang yang diceburi. Memupuk nilai-nilai kreativiti dan semangat dalam proses melengkapkan diri dengan modul yang pelbagai.Ketua dan Penolong Ketua Kelas yang ada dapat membantu ke arah peningkatan akademik dan sahsiah.KAMPUNG SENAU.3 Memantapkan pengetahuan sedia ada peserta berkaitan dengan modul program jati diri.1. Membina keyakinan dan kepercayaan pada diri bahawa dengan persediaan yang mantap boleh menjadikan pengawas sekolah.Oya 8.OYA 2012 5. Ketua Kelas dan Penolong Ketua Kelas SK.1 Faedah dan kepentingan melalui program ini adalah : 6.Kampung Senau.1.1.0 SASARAN 7.1 Pengawas . 6. 7.2 5.0 KANDUNGAN PROGRAM 8. dengan harapan akan menyemarakkan rasa komitmen yang tinggi dalam diri setiap pengawas sekolah.1.3 Melahirkan Pengawas yang mempunyai Ketahanan fizikal dan Mental Melahirkan pengawas yang sentiasa bersedia dalam memberikan perkhidmatan yang terbaik di sekolah.1 Objektif program ini adalah untuk : 5.1.1 8.1 6.2 Demonstrasi Pengendalian Senam Robik Demonstrasi Pertolongan Cemas .

SK.3 8.OYA 2012 8. Program ini juga diharapkan dapat mencapai objektifnya dan memberi manfaat serta kesan positif kepada Pengawas Sekolah sebagai bekalan dalam melengkapkan diri untuk menempuh permasalahan pelajar di sekolah yang semakin mencabar.0 JAWATANKUASA PELAKSANA (Sila rujuk Lampiran B) 12. serta membentuk sahsiah diri yang mantap dalam kalangan pelajar Sekolah Rendah Kampung Senau.6 9.KAMPUNG SENAU. . Menyedari pentingnya ketrampilan dan keunggulan Pengawas umumnya. diharapkan kem ini akan memudahkan dan boleh membantu Pengawas dalam menjalankan tugasnya dengan dedikasi dan sempurna.0 PENUTUP Amatlah diharap agar Program ini dapat memberi pengetahuan dan semangat baru kepada peserta dalam melaksanakan tugas sebagai Pengawas SekolaH.0 Demonstrasi Ikhtiar Hidup Demonstrasi Pengendalian Abseilling Trecking Orienteering ANGGARAN KEWANGAN (Sila rujuk Lampiran A) 10.0 ATURCARA PROGRAM Mengikut Jadual Guru Pelatih PPG PJ Ambilan Jun 2011 11.Ketua Kelas dan Penolong Ketua Kelas.4 8.5 8.

SK.KAMPUNG SENAU.OYA 2012 Kem Jati Diri Pengawas Disediakan oleh: ……………………………………………………. (PUAN JAMILAH BINTI RAJLI) TARIKH: Disemak oleh: ………………………………………………… (ENCIK SUHAILI BIN YAHADI) Disahkan oleh: TARIKH: ………………………………………………… (ENCIK HAMBALI BIN HAJI RAMLI) TARIKH: . (PUAN SARA BINTI HAMDIN) TARIKH: ………………………………………………….

00 Bil Anggaran Perbelanjaan Jumlah (RM) RM1000.00 RM500.00 1. 2.0 ANGGARAN KEWANGAN Anggaran Pendapatan Permohonan Sumbangan Jumlah (RM) RM3000.00 JUMLAH RM3000. 3. Makan & Minum Kos Pengandalian Aktiviti Kos Di luar Jangkaan JUMLAH RM3000.00 RM1500.KAMPUNG SENAU.OYA 2012 LAMPIRAN A 9.00 .SK.

0 JAWATANKUASA PELAKSANA JAWATANKUASA INDUK Penaung Penasihat 1 Penasihat 2 AJK JAWATANKUASA PERLAKSANA Pengarah Program Timbalan Pengarah Setiausaha Naib setiausaha Bendahari Naib Bendahari : Encik Hambali Bin Haji Ramli (Guru Besar) : Encik Suhaili Bin Yahadi (PK Pentadbiran) : Puan Sara Binti Hamdin (PK HEM) : Puan Jamilah Binti Rajli (PK KOKURIKULUM) : Puan Norashikin Binti Abdullah : Puan Sabariah Binti Abang Wahab : En. Sara Binti Hamdin (PK HEM) : Pn. Mohd.OYA 2012 LAMPIRAN B 11.Rosmainy B. Hambali Bin Haji Ramli (Guru Besar) : En. Omar (Guru Disiplin) : Semua Guru (Guru Disiplin) .SK. Jamilah Binti Rajli (PK KOKURIKULUM) : En.KAMPUNG SENAU. Suhaili Bin Yahadi (PK Pentadbiran) : Pn.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->