P. 1
Kertas Kerja-sukan Mini 2009

Kertas Kerja-sukan Mini 2009

|Views: 85|Likes:
Published by jamariah2
KERTAS KERJA
KERTAS KERJA

More info:

Published by: jamariah2 on Aug 27, 2013
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

10/19/2013

pdf

text

original

KERTAS KERJA KARNIVAL SUKAN INTEGRASI PERINGKAT SEKOLAH 2009

1. PENDAHULUAN Sukan adalah satu bentuk aktiviti yang boleh mengeratkan hubungan sesama murid dan guru. Dengan adanya aktiviti sukan sebegini akan mencetuskan semangat kesukanan dan pertandingan yang sihat di kalangan murid. Selain daripada itu, ia dapat dijadikan sebagai satu aktiviti kepada semua murid di samping memberikan kesedaran pentingnya sukan kepada semua. 2. OBJEKTIF 2.1 Meningkatkan pengetahuan dan kemahiran di dalam bidang permainan dengan lebih menyeluruh 2.2 Memberikan pendedahan kepada murid tentang pentingnya kecerdasan kepada kesihatan tubuh badan manusia 2.3 Membentuk sahsiah murid agar lebih berdisiplin dengan aktiviti permainan yang terancang 2.4 Mengeratkan ikatan silaturahim di antara semua murid dan guru melalui aktiviti yang diadakan bersama 2.5 Memupuk budaya saing yang positif di dalam suasana pertandingan yang komprehensif 3. TEMA “MINDA CERGAS,BADAN SIHAT ” 4. SASARAN Murid tahap 2 • Tahun 4 dan 5 sahaja 5. TEMPAT Padang , SK. Taman Bukit Indah 6. TARIKH 21 hingga 24 Julai 2009. 4.00 ptg- 6.30 ptg

Zabidi b.Bola Baling 4. Nur Raihan bt. Siti Syahidasalwa bt. PECAHAN PERTANDINGAN 3. Sharidah bt. Othman . PENYERTAAN 4. Jarwis : Puan Zainap bt.2 Perempuan . Zabidi b. Taman Bukit Indah 3. Normayadi b. Amirudin b.7.KUMPULAN. Yahaya PERATURAN.Bola Sepak 3.En. Othman : Pn.1 Bawah 10 dan 11 tahun -Lelaki. Fahmi b. Zabidi b. ANJURAN Pertandingan ini dianjurkan oleh Unit Kokurikulum SK.KUMPULAN UMUR (LELAKI DAN PEREMPUAN) 1. Zainol (K) En. Yaacob Disiplin Teknikal & Peralatan : Guru Pendidikan Jasmani dan Kesihatan : En.PERATURAN PERTANDINGAN 1.Bola Baling Mini 2. Md. Normayadi bin Othman En. Alias : Pn. Nur Raihan bt. Alias : En. Mohd. Alias -En. Samsudin 2) Bola Baling(23 dan 24 Julai 2009) .1 Setiap kelas tahun 4 dan 5 dibenarkan menghantar satu kumpulan untuk .Pn.Bola Sepak Mini -Perempuan. Ahad : En. Yaacob Juru Gambar & Dokumentasi : Cik.1 Lelaki . Normayadi b. JAWATANKUASA Penasihat Pengerusi Penyelaras Setiausaha Bendahari Jawatankuasa Pelaksana Raferi : 1) Bola Sepak Mini (21 dan 22 Julai 2009) -En.

mana peserta yang didapati melanggar syarat pertandingan akan dibatalkan hak penyertaannya 6. PEMBATALAN 5.00 hendaklah disertakan 15 minit selepas pengumuman keputusan dibuat.setiap pertandingan yang dianjurkan.1 Semua peserta dikehendaki memakai pakaian sukan sekolah dan boleh memakai jersi sekiranya ada dan berkasut 6. PAKAIAN 6. 4. HADIAH 7.mana peserta yang tidak memakai pakaian sukan tidak dibenarkan memasuki acara 7. 4.Perlawanan diadakan secara kalah mati.mana kumpulan yang menang dan akan layak ke pusingan seterusnya.Naib Juara dan Tempat Ketiga akan Disediakan bagi setiap kategori dan umur.Keselamatan murid adalah diutamakan.Pengurus pasukan mestilah terdiri daripada Guru Pendidikan Jasmani kelas masing.4 Semua peserta diwajibkan mendapatkan kebenaran bertulis daripada ibu bapa penjaga melalui surat kebenaran yang diedarkan daripada pengurus pasukan masing-masing.2 Mana.masing.2 Mana.2 Kemenangan akan diberikan kepada mana. 5. . 8.Mana-mana murid yang gagal berbuat demikian dilarang sama sekali mengambil bahagian.1 Peserta tidak harus mendapat sebarang pertolongan di sepanjang pertandingan 5.1 Hadiah bagi Juara . 4. BANTAHAN 8.3 Semua peserta mestilah sihat. KEPUTUSAN PENUH PERTANDINGAN YANG DIJALANKAN. Setiap kumpulan adalah tidak melebihi 10 orang termasuk simpanan bergantung kepada jenis pertandingan.1 Semua bantahan hendaklah dikemukakan kepada Referi secara bertulis dan Wang cagaran RM 50.

JADUAL PERLAWANAN BOLA SEPAK TAHUN 4 17 Julai 2007(Selasa) 17 Julai 2007(Selasa) 4 BESTARI 4 BESTARI 4 DINAMIK 4 PROG 4 CEMER 4 CEMER Separuh Akhir Pertama 4 BESTARI 20 Julai 2007 (Jumaat) Peringkat Akhir 4GEMILAN G 4HARAPA N Separuh Akhir Kedua 4 HAR 4 IMPIAN 4GEMILAN G 4 GEM 4GEMILAN G 4 ILTIZAM KEPUTUSAN RASMI PERLAWANAN BOLA SEPAK MINI JUARA NAIB JUARA TEMPAT-3 : 4 GEMILANG : 4 BESTARI : 4 HARAPAN JADUAL PERLAWANAN BOLA BALING (PEREMPUAN) TAHUN 4 17 Julai 2007(Selasa) 17 Julai 2007(Selasa) 4 PRO 4 ILTIZAM 4 ILT 4 GEMI CEMER BEST DINA IMP HAR Separuh Akhir Pertama Separuh Akhir Kedua Peringkat Akhir .

4GEMILANG 20 Julai 2007 (Jumaat) 4 GEMILANG 4GEMILANG 4IMPIAN 4IMPIAN 4BESTARI KEPUTUSAN RASMI PERLAWANAN BOLA SEPAK MINI JUARA NAIB JUARA TEMPAT-3 8. (En. Othman) Setiausaha . Normayadi b. __________________. Jawatankuasa Pengelola. murid murid dapat mengenali sesuatu jenis permainan dengan lebih dekat. Disediakan oleh. : 4 GEMILANG : 4 IMPIAN : 4 BESTARI . PENUTUP Adalah diharapkan agar program ini akan mencapai objektif seperti yang telah direncanakan dan mendatangkan faedah kepada semua murid.Sehubungan dengan itu.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->