PERHIMPUNAN RASMI

Semua guru dan pelajar diminta berdiri untuk selawat . Dipersilakan saudara ________________________ untuk mengetuai selawat kita pada pagi ini dan diteruskan dengan bacaan doa . Tanpa melengahkan masa , dijemput ketua pelajar saudara _____________________ untuk mengetuai nyanyian lagu Negaraku , Wilayah Persekutuan seterusnya ikrak sekolah . Dipersilakan . Terima kasih kepada _____________________ . Bismillahirrahmanirrahim . Alhamdulillahirrabil ‘Alamin . Yang berusaha Pengetua SMK Putrajaya Presint 9(2) Pn. Hajah Norlia bt Raja Omar , Yang Dihormati Guru Penolong Kanan Akademik Pn Thamilchilvi a/p Sangarathvar , Guru Penolong Kanan Hal Ehwal Murid Encik Ismail bin Zainal Abidin , Guru Penolong Kanan Kokurikulum Pn Badiah binti Md Zin seterusnya barisan guru dan para rakan sekalian . Assalamualaikum dan salam sejahtera saya ucapkan . i) ii) Untuk makluman semua pelajar , guru yang bertugas pada minggu ini ialah :En/Pn : En/Pn :

Kita teruskan majlis kita dengan Program 5 minit Bahasa Inggeris . Dijemput saudara/saudari __________________________ dari kelas _________________ bagi program yang akan diadakan pada pagi ini iaitu ______________________________ . Dipersilakan . Terima kasih saudara/saudari _________________________________ . Sekarang , dijemput En/Pn ______________________________ untuk mengumumkan keputusan bagi kebersihan dan keceriaan kelas pada bulan ______________ . Dipersilakan . Terima kasih En/Pn _____________________________ dan tahniah diucapkan kepada kelas _______________________ . Seterusnya saya menjemput En/Pn ______________________________ untuk memberikan sedikit taklimat . Dipersilakan . Terima kasih kepada ___________________________ atas taklimat tersebut

Kini , dijemput pula pihak pentadbir sekolah :- GPK Akademik Pn Thamilchilvi a/p Sangarathvar - GPK Hal Ehwal Murid Encik Ismail bin Zainal Abidin - GPK Kokurikulum Pn Badiah binti Md Zin untuk memberikan ucapannya . Akhir sekali , dijemput pengetua SMK Putrajaya Presint 9(2) Pn Hajah Norlia bt Raja Omar untuk memberikan ucapannya . Terima kasih kepada ____________________________ . Diharap ucapanucapan oleh pihak pentadbir itu tadi dapat kita jadikan sebagai motivasi . Majlis pada pagi ini bersurai dengan nyanyian lagu sekolah . Diminta semua guru dan pelajar berdiri dan bersiap sedia . Kita akhiri perhimpunan pada pagi ini dengan tasbih kafarah dan surah Al-Asr . Sekian , terima kasih .

PERHIMPUNAN PERSEMBAHAN
Semua guru dan pelajar diminta berdiri untuk selawat . Dipersilakan saudara ________________________ untuk mengetuai selawat kita pada pagi ini dan diteruskan dengan bacaan doa . Tanpa melengahkan masa , dijemput ketua pelajar saudara _____________________ untuk mengetuai nyanyian lagu Negaraku , Wilayah Persekutuan seterusnya ikrak sekolah . Dipersilakan . Terima kasih kepada _____________________ . Bismillahirrahmanirrahim . Alhamdulillahirrabil ‘Alamin . Yang berusaha Pengetua SMK Putrajaya Presint 9(2) Pn. Hajah Norlia bt Raja Omar , Yang Dihormati Guru Penolong Kanan Akademik Pn Thamilchilvi a/p Sangarathvar , Guru Penolong Kanan Hal Ehwal Murid Encik Ismail bin Zainal Abidin , Guru Penolong Kanan Kokurikulum Pn Badiah binti Md Zin seterusnya barisan guru dan para rakan sekalian . Assalamualaikum dan salam sejahtera saya ucapkan . iii) iv) Untuk makluman semua pelajar , guru yang bertugas pada minggu ini ialah :En/Pn : En/Pn :

Disini ada sedikit pengumuman :

Bagi memulakan persembahan pada pagi ini saya serahkan kepada pengerusi persembahan saudara/saudari _____________________________ dari kelas _________ . Dipersilakan . Sungguh hebat sekali persembahan itu tadi . Terima kasih kepada _______________________ atas persembahan yang menarik itu . Kini , dijemput pula pihak pentadbir sekolah :- GPK Akademik Pn Thamilchilvi a/p Sangarathvar - GPK Hal Ehwal Murid Encik Ismail bin Zainal Abidin - GPK Kokurikulum Pn Badiah binti Md Zin untuk memberikan ucapannya . Akhir sekali , dijemput pengetua SMK Putrajaya Presint 9(2) Pn Hajah Norlia bt Raja Omar untuk memberikan ucapannya . Terima kasih kepada ____________________________ . Diharap ucapanucapan oleh pihak pentadbir itu tadi dapat kita jadikan sebagai motivasi . Majlis pada pagi ini bersurai dengan nyanyian lagu sekolah . Diminta semua guru dan pelajar berdiri dan bersiap sedia . Kita akhiri perhimpunan pada pagi ini dengan tasbih kafarah dan surah Al-Asr . Sekian , terima kasih .