PELAN STRATEGIK PANITIA MUZIK 2011

Bidang Pelan Strategik 1.Konsep Muzik

Matlamat

Objektif

Strategi Pelaksanaan

Tempoh

Pelaksana

Pelaksanaan Sebenar

Pemantau

1.Mewujudkan pelajar-pelajar dalam memahami dan menguasai konsep muzik serta kemahiran muzik dengan berkesan.

1.Mengenal,menyebut dan memahami irama,melodi, ekspresi serta mud sesuatu lagu.

1.Proses P&P 2011 - 2012 oleh guru secara teori dan praktikal semasa di dalam bilik darjah serta boleh dilaksanakan di luar bilik darjah. Contohnya di dalam pertandingan2.Mengenal dan mahir pertandingan solfa (do, re, mi) yang dianjurkan oleh panitia muzik.

Guru yang mengajar Muzik.

Jan-Nov 2011

GPK 1 K. Panitia

.2. mengadakan pertandingan nyanyian dan gerakan antara kumpulan untuk memberi pendedahan kepada murid abi merasai irama sesuatu nyanyian/lagu. Kuiz bijak Solfa – nyanyian solfa dan isyarat tangan solfa. 3.

PELAN STRATEGIK PANITIA MUZIK 2011 Bidang Pelan Strategik 2.Teori Muzik Matlamat Objektif Strategi Pelaksanaan Tempoh Pelaksana Pelaksanaan Sebenar Pemantau 1.Pengajaran secara teori dan praktikal semasa proses P&P di dalam kelas.Melahirkan pelajar yang dapat mengenal simbol serta dapat membaca notasi dengan baik. Latih tubi serta ujian-ujian yang dijalankan di dalam kelas 2011-2012 Guru yang mengajar Muzik Jan-Nov 2011 GPK 1 K. Panitia 2.menyebut dan membaca berkaitan not (B.G. 1.Mengenal.A.C’. 2. .D’) 1. Mengenal simbol serta tanda-tanda dalam muzik skor.

2011-2012 Guru yang mengajar Muzik Mac.PELAN STRATEGIK PANITIA MUZIK 2011 Bidang Pelan Strategik 3.Meniup rekoder dengan lagu yang ringkas dan mudah 2.Rekoder Matlamat Objektif Strategi Pelaksanaan Tempoh Pelaksana Pelaksanaan Sebenar Pemantau 1. .Okt 2011 GPK 1 K. 1.Melahirkan pelajar yang berbakat dan bermain rekoder ensemble.Pertandingan rekoder berkumpulan/ solo.Mengenal dan meniup rekoder berdasarkan not yang diberi.P&P di dalam kelas secara teori dan praktikal. Panitia 2. 1.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful