PELAN STRATEGIK PANITIA MUZIK 2011

Bidang Pelan Strategik 1.Konsep Muzik

Matlamat

Objektif

Strategi Pelaksanaan

Tempoh

Pelaksana

Pelaksanaan Sebenar

Pemantau

1.Mewujudkan pelajar-pelajar dalam memahami dan menguasai konsep muzik serta kemahiran muzik dengan berkesan.

1.Mengenal,menyebut dan memahami irama,melodi, ekspresi serta mud sesuatu lagu.

1.Proses P&P 2011 - 2012 oleh guru secara teori dan praktikal semasa di dalam bilik darjah serta boleh dilaksanakan di luar bilik darjah. Contohnya di dalam pertandingan2.Mengenal dan mahir pertandingan solfa (do, re, mi) yang dianjurkan oleh panitia muzik.

Guru yang mengajar Muzik.

Jan-Nov 2011

GPK 1 K. Panitia

. 3.2. mengadakan pertandingan nyanyian dan gerakan antara kumpulan untuk memberi pendedahan kepada murid abi merasai irama sesuatu nyanyian/lagu. Kuiz bijak Solfa – nyanyian solfa dan isyarat tangan solfa.

C’.D’) 1. 2. Mengenal simbol serta tanda-tanda dalam muzik skor.Teori Muzik Matlamat Objektif Strategi Pelaksanaan Tempoh Pelaksana Pelaksanaan Sebenar Pemantau 1.Mengenal. 1.PELAN STRATEGIK PANITIA MUZIK 2011 Bidang Pelan Strategik 2.menyebut dan membaca berkaitan not (B.Melahirkan pelajar yang dapat mengenal simbol serta dapat membaca notasi dengan baik.Pengajaran secara teori dan praktikal semasa proses P&P di dalam kelas. Latih tubi serta ujian-ujian yang dijalankan di dalam kelas 2011-2012 Guru yang mengajar Muzik Jan-Nov 2011 GPK 1 K. Panitia 2. .A.G.

1.Okt 2011 GPK 1 K.Pertandingan rekoder berkumpulan/ solo.PELAN STRATEGIK PANITIA MUZIK 2011 Bidang Pelan Strategik 3. . 2011-2012 Guru yang mengajar Muzik Mac.P&P di dalam kelas secara teori dan praktikal.Meniup rekoder dengan lagu yang ringkas dan mudah 2.Melahirkan pelajar yang berbakat dan bermain rekoder ensemble. Panitia 2.Mengenal dan meniup rekoder berdasarkan not yang diberi. 1.Rekoder Matlamat Objektif Strategi Pelaksanaan Tempoh Pelaksana Pelaksanaan Sebenar Pemantau 1.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful