KERTAS KERJA KARNIVAL SUKAN INTEGRASI PERINGKAT SEKOLAH 2009

1. PENDAHULUAN Sukan adalah satu bentuk aktiviti yang boleh mengeratkan hubungan sesama murid dan guru. Dengan adanya aktiviti sukan sebegini akan mencetuskan semangat kesukanan dan pertandingan yang sihat di kalangan murid. Selain daripada itu, ia dapat dijadikan sebagai satu aktiviti kepada semua murid di samping memberikan kesedaran pentingnya sukan kepada semua. 2. OBJEKTIF 2.1 Meningkatkan pengetahuan dan kemahiran di dalam bidang permainan dengan lebih menyeluruh 2.2 Memberikan pendedahan kepada murid tentang pentingnya kecerdasan kepada kesihatan tubuh badan manusia 2.3 Membentuk sahsiah murid agar lebih berdisiplin dengan aktiviti permainan yang terancang 2.4 Mengeratkan ikatan silaturahim di antara semua murid dan guru melalui aktiviti yang diadakan bersama 2.5 Memupuk budaya saing yang positif di dalam suasana pertandingan yang komprehensif 3. TEMA “MINDA CERGAS,BADAN SIHAT ” 4. SASARAN Murid tahap 2 • Tahun 4 dan 5 sahaja 5. TEMPAT Padang , SK. Taman Bukit Indah 6. TARIKH 21 hingga 24 Julai 2009. 4.00 ptg- 6.30 ptg

Othman . PECAHAN PERTANDINGAN 3. Normayadi b. Zabidi b. Yaacob Juru Gambar & Dokumentasi : Cik.1 Bawah 10 dan 11 tahun -Lelaki. Zabidi b.Pn. Fahmi b. Siti Syahidasalwa bt. Nur Raihan bt. Alias : Pn.KUMPULAN. Mohd. Ahad : En. Alias : En. Samsudin 2) Bola Baling(23 dan 24 Julai 2009) . Normayadi b. Md. Zainol (K) En.2 Perempuan . Yahaya PERATURAN. ANJURAN Pertandingan ini dianjurkan oleh Unit Kokurikulum SK.1 Lelaki .Bola Baling Mini 2. Nur Raihan bt. Yaacob Disiplin Teknikal & Peralatan : Guru Pendidikan Jasmani dan Kesihatan : En.Bola Baling 4.1 Setiap kelas tahun 4 dan 5 dibenarkan menghantar satu kumpulan untuk .PERATURAN PERTANDINGAN 1. Zabidi b.En.Bola Sepak 3.7. Taman Bukit Indah 3. Alias -En. PENYERTAAN 4. Othman : Pn. Sharidah bt. JAWATANKUASA Penasihat Pengerusi Penyelaras Setiausaha Bendahari Jawatankuasa Pelaksana Raferi : 1) Bola Sepak Mini (21 dan 22 Julai 2009) -En. Jarwis : Puan Zainap bt. Normayadi bin Othman En.Bola Sepak Mini -Perempuan. Amirudin b.KUMPULAN UMUR (LELAKI DAN PEREMPUAN) 1.

Naib Juara dan Tempat Ketiga akan Disediakan bagi setiap kategori dan umur.Pengurus pasukan mestilah terdiri daripada Guru Pendidikan Jasmani kelas masing.2 Kemenangan akan diberikan kepada mana.masing. BANTAHAN 8.Keselamatan murid adalah diutamakan.4 Semua peserta diwajibkan mendapatkan kebenaran bertulis daripada ibu bapa penjaga melalui surat kebenaran yang diedarkan daripada pengurus pasukan masing-masing.2 Mana.mana kumpulan yang menang dan akan layak ke pusingan seterusnya.2 Mana. PEMBATALAN 5.mana peserta yang didapati melanggar syarat pertandingan akan dibatalkan hak penyertaannya 6.setiap pertandingan yang dianjurkan. KEPUTUSAN PENUH PERTANDINGAN YANG DIJALANKAN.1 Peserta tidak harus mendapat sebarang pertolongan di sepanjang pertandingan 5. 8. 4. HADIAH 7. 4.mana peserta yang tidak memakai pakaian sukan tidak dibenarkan memasuki acara 7. 5. 4.1 Semua bantahan hendaklah dikemukakan kepada Referi secara bertulis dan Wang cagaran RM 50.Mana-mana murid yang gagal berbuat demikian dilarang sama sekali mengambil bahagian.Perlawanan diadakan secara kalah mati.1 Hadiah bagi Juara .1 Semua peserta dikehendaki memakai pakaian sukan sekolah dan boleh memakai jersi sekiranya ada dan berkasut 6.00 hendaklah disertakan 15 minit selepas pengumuman keputusan dibuat.3 Semua peserta mestilah sihat. Setiap kumpulan adalah tidak melebihi 10 orang termasuk simpanan bergantung kepada jenis pertandingan. . PAKAIAN 6.

JADUAL PERLAWANAN BOLA SEPAK TAHUN 4 17 Julai 2007(Selasa) 17 Julai 2007(Selasa) 4 BESTARI 4 BESTARI 4 DINAMIK 4 PROG 4 CEMER 4 CEMER Separuh Akhir Pertama 4 BESTARI 20 Julai 2007 (Jumaat) Peringkat Akhir 4GEMILAN G 4HARAPA N Separuh Akhir Kedua 4 HAR 4 IMPIAN 4GEMILAN G 4 GEM 4GEMILAN G 4 ILTIZAM KEPUTUSAN RASMI PERLAWANAN BOLA SEPAK MINI JUARA NAIB JUARA TEMPAT-3 : 4 GEMILANG : 4 BESTARI : 4 HARAPAN JADUAL PERLAWANAN BOLA BALING (PEREMPUAN) TAHUN 4 17 Julai 2007(Selasa) 17 Julai 2007(Selasa) 4 PRO 4 ILTIZAM 4 ILT 4 GEMI CEMER BEST DINA IMP HAR Separuh Akhir Pertama Separuh Akhir Kedua Peringkat Akhir .

Disediakan oleh. PENUTUP Adalah diharapkan agar program ini akan mencapai objektif seperti yang telah direncanakan dan mendatangkan faedah kepada semua murid. (En. : 4 GEMILANG : 4 IMPIAN : 4 BESTARI .4GEMILANG 20 Julai 2007 (Jumaat) 4 GEMILANG 4GEMILANG 4IMPIAN 4IMPIAN 4BESTARI KEPUTUSAN RASMI PERLAWANAN BOLA SEPAK MINI JUARA NAIB JUARA TEMPAT-3 8. Normayadi b. Othman) Setiausaha . __________________. Jawatankuasa Pengelola.Sehubungan dengan itu. murid murid dapat mengenali sesuatu jenis permainan dengan lebih dekat.