P. 1
Skrip Mc Seminar Motivasi

Skrip Mc Seminar Motivasi

|Views: 66|Likes:
Published by Iqbal N Salma
jh
jh

More info:

Published by: Iqbal N Salma on Sep 16, 2013
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

02/09/2014

pdf

text

original

SKRIP PENGACARA MAJLIS SEMINAR CERAMAH MOTIVASI EN.

KUSHARDI PUTRA 2011 Aturcara Ketibaan para peserta seminar Teks Sapaan Assalamualaikum w.b.t. dan Salam Sejahtera, Murid-murid, ibu bapa dan sidang hadirin sekalian, Ucap selamat ingin diucapkan di atas kehadiran sidang hadirin sekalian ke Dewan Masyarakat Kg Jemoreng ini bersempena dengan Ceramah Motivasi Sebelum ketibaan para penceramah kita pada hari ini, saya bagi pihak majlis ingin memohon kerjasama dan jasa baik daripada hadirin sekalian untuk memberikan sepenuh perhatian dan respon yang bersesuaian sepanjang ceramah ini dijalankan. Terima kasih. Ketibaan penceramah Bismillahirrahmanirrahim... Assalamualaikum w.b.t. dan salam sejahtera... Majlis ingin mengalu-alukan kehadiran, Ketua-ketua masyarakat, YDP PIBG En. Baharuddin Bin Ibrahim , AJK PIBG dan En. Kushardi Putra selaku penceramah motivasi kita pada hari ini. Turut dialu-alukan kehadiran, para ibu bapa, murid-murid serta rakan-rakan guru yang dikasihi sekalian. Alu-aluan pengacara majlis Bersyukur kita ke hadrat Illahi kerana dengan limpah kurnia dan inayah-Nya, maka dapatlah kita sama-sama berhimpun dalam Ceramah Motivasi ini. Bagi pihak majlis, saya ingin merakamkan setinggi-tinggi penghargaan di atas kesanggupan penceramah kita pada hari ini untuk hadir bagi menyampaikan ceramah sempena dengan Seminar ___________________________ anjuran bersama antara PIBG dan sekolah. Catatan

Nyanyian lagu negaraku Bacaan doa

Hadirin dan hadirat sekalian. Lagu negaraku akan dinyanyikan sebentar lagi. Dengan ini, hadirin sekalian diminta kerjasama untuk berdiri. Bagi memulakan acara, dipersilakan Ustaz Faiza bin Ismail untuk mengetuai bacaan doa. Majlis mempersilakan.

majlis mempersilakan En Kushardi Putra untuk menyampaikan ceramah yang bertajuk ____________________________________________... ______________________________. *nyatakan sedikit ulasan berkaitan ceramah 1 . Demikian td ucapan alu-aluan a YDP PIBG En. majlis mengucapkan terima kasih. Untuk pengetahuan sidang hadirin sekalian. Tanpa melengah-lengahkan masa. Kushardi Putra dengan ceramahnya. penceramah kita ini merupakan. Majlis mengucapkan ribuan terima kasih.majlis mempersilakan. Atas pimpinan bacaan doa itu tadi.***setelah selesai bacaan doa*** Amin amin yarabal alamin.. Baharuddin Bin Ibrahim. En. Baharuddin Bin Ibrahim untuk memberi ucapan alu-aluan beliau . Ucapan alualuan Selesai ucapan Ceramah 1 Hadirin sekalian. majlis pada pagi ini diteruskan dengan mempersilakan YDP PIBG En.. Hadirin hadirat yang dimuliakan. Ulasan Ceramah 1 Rehat Demikian tadi ceramah yang pertama kita pada hari ini. *senaraikan butir-butir peribadi penceramah Dipersilakan.

maka berakhirlah seminar kita pada hari ini. ibu bapa serta para hadirin sekalian boleh mengemukan soalan kepada penceramah kita sekiranya ada. murid-murid. *setelah penyampai cenderahati berada di atas pentas Dipersilakan. Seterusnya. wabilah hitaufik walhidayah assalamualikaum wbt dan terima kasih. Kushardi Putra untuk menerima cenderahati daripada kami. majlis dengan segala hormatnya mempersilakan Yang Berusaha En. Norman Samion untuk menjemput dan mempersilakan para jemputan khas kita pada hari ini untuk sedikit jamuan di ________________. Akhir kata. Moga-moga intipati ceramah-ceramah yang telah diperdengarkan pada hari ini akan menjadi pengajaran kepada kita semua. segala kelemahan itu datangnya dari diri kita sendiri. IntermediatePenutup Dengan berakhirnya penyampaian cenderahati itu tadi. Segala yang baik itu datangnya dari Allah s. *setelah selesai Di atas kesudian Yang Berusaha. Jamuan Penutup . Encik cenderahati Norman B Samion untuk naik ke atas pentas bagi upacara penyampaian cenderahati. Penyampaian Majlis seterusnya ingin mempersilakan Yang Berusaha. En.t. Dipersilakan. Encik Norman B Samion majlis mengucapkan berbanyak-banyak terima kasih.Sesi soal jawab Dengan ini. Dipersilakan..w.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->