SKRIP PENGACARA MAJLIS SEMINAR CERAMAH MOTIVASI EN.

KUSHARDI PUTRA 2011 Aturcara Ketibaan para peserta seminar Teks Sapaan Assalamualaikum w.b.t. dan Salam Sejahtera, Murid-murid, ibu bapa dan sidang hadirin sekalian, Ucap selamat ingin diucapkan di atas kehadiran sidang hadirin sekalian ke Dewan Masyarakat Kg Jemoreng ini bersempena dengan Ceramah Motivasi Sebelum ketibaan para penceramah kita pada hari ini, saya bagi pihak majlis ingin memohon kerjasama dan jasa baik daripada hadirin sekalian untuk memberikan sepenuh perhatian dan respon yang bersesuaian sepanjang ceramah ini dijalankan. Terima kasih. Ketibaan penceramah Bismillahirrahmanirrahim... Assalamualaikum w.b.t. dan salam sejahtera... Majlis ingin mengalu-alukan kehadiran, Ketua-ketua masyarakat, YDP PIBG En. Baharuddin Bin Ibrahim , AJK PIBG dan En. Kushardi Putra selaku penceramah motivasi kita pada hari ini. Turut dialu-alukan kehadiran, para ibu bapa, murid-murid serta rakan-rakan guru yang dikasihi sekalian. Alu-aluan pengacara majlis Bersyukur kita ke hadrat Illahi kerana dengan limpah kurnia dan inayah-Nya, maka dapatlah kita sama-sama berhimpun dalam Ceramah Motivasi ini. Bagi pihak majlis, saya ingin merakamkan setinggi-tinggi penghargaan di atas kesanggupan penceramah kita pada hari ini untuk hadir bagi menyampaikan ceramah sempena dengan Seminar ___________________________ anjuran bersama antara PIBG dan sekolah. Catatan

Nyanyian lagu negaraku Bacaan doa

Hadirin dan hadirat sekalian. Lagu negaraku akan dinyanyikan sebentar lagi. Dengan ini, hadirin sekalian diminta kerjasama untuk berdiri. Bagi memulakan acara, dipersilakan Ustaz Faiza bin Ismail untuk mengetuai bacaan doa. Majlis mempersilakan.

majlis mempersilakan. Baharuddin Bin Ibrahim.. penceramah kita ini merupakan.***setelah selesai bacaan doa*** Amin amin yarabal alamin. Tanpa melengah-lengahkan masa. Baharuddin Bin Ibrahim untuk memberi ucapan alu-aluan beliau . Atas pimpinan bacaan doa itu tadi. Ucapan alualuan Selesai ucapan Ceramah 1 Hadirin sekalian.. majlis pada pagi ini diteruskan dengan mempersilakan YDP PIBG En. Kushardi Putra dengan ceramahnya. Demikian td ucapan alu-aluan a YDP PIBG En. majlis mengucapkan terima kasih. *nyatakan sedikit ulasan berkaitan ceramah 1 . Untuk pengetahuan sidang hadirin sekalian. ______________________________.. *senaraikan butir-butir peribadi penceramah Dipersilakan. Majlis mengucapkan ribuan terima kasih. En. majlis mempersilakan En Kushardi Putra untuk menyampaikan ceramah yang bertajuk ____________________________________________. Ulasan Ceramah 1 Rehat Demikian tadi ceramah yang pertama kita pada hari ini.. Hadirin hadirat yang dimuliakan.

ibu bapa serta para hadirin sekalian boleh mengemukan soalan kepada penceramah kita sekiranya ada. majlis dengan segala hormatnya mempersilakan Yang Berusaha En. Encik cenderahati Norman B Samion untuk naik ke atas pentas bagi upacara penyampaian cenderahati.. murid-murid. Kushardi Putra untuk menerima cenderahati daripada kami. Encik Norman B Samion majlis mengucapkan berbanyak-banyak terima kasih. maka berakhirlah seminar kita pada hari ini. Segala yang baik itu datangnya dari Allah s. *setelah penyampai cenderahati berada di atas pentas Dipersilakan. segala kelemahan itu datangnya dari diri kita sendiri.t. Moga-moga intipati ceramah-ceramah yang telah diperdengarkan pada hari ini akan menjadi pengajaran kepada kita semua. *setelah selesai Di atas kesudian Yang Berusaha. Norman Samion untuk menjemput dan mempersilakan para jemputan khas kita pada hari ini untuk sedikit jamuan di ________________. Jamuan Penutup . Seterusnya. IntermediatePenutup Dengan berakhirnya penyampaian cenderahati itu tadi.Sesi soal jawab Dengan ini. Penyampaian Majlis seterusnya ingin mempersilakan Yang Berusaha. Dipersilakan. En. Dipersilakan. wabilah hitaufik walhidayah assalamualikaum wbt dan terima kasih. Akhir kata.w.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful