P. 1
cerakinan tugasan perkhemahan 2007

cerakinan tugasan perkhemahan 2007

|Views: 2|Likes:
Published by dzulyahya
JKuasa
JKuasa

More info:

Published by: dzulyahya on Sep 27, 2013
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

04/08/2014

pdf

text

original

PERKHEMAHAN UNIT BERUNIFORM SEKOLAH KEBANGSAAN CHUKAI 24000 KEMAMAN, TERENGGANU SENARAI TUGASAN JAWATANKUASA BIL 1 JAWATANKUASA PENDAFTARAN

1. 2. TUGASAN Pendaftaran bermula jam 8.00 Pagi Tempat Pendaftaran di meja urusetia Dapatkan senarai nama peserta . 3. Sila catatkan peserta yang tidak mendaftarkan diri 4. Serahkan senarai peserta kepada Urusetia. 5. Peserta yang telah mendaftar tidak dibenarkan memasuki khemah sebelum taklimat urusetia. 1. Menyediakan khemah serta menyelia pembahagian khemah kepada kumpulan peserta 2. Menanda tapak setiap khemah 3. Menyediakan alatan yang diperlukan semasa perkhemahan seperti cangkul, batu bata, kayu api, tali, belerang dan sebagainya. 4. Menyediakan sepanduk bagi setiap unit 1. Memastikan murid mendapat makanan dari sumber-sumber yang ditetapkan – tidak lapar yang mencemaskan 2. Menyediakan makanan basah seperti ikan atau ayam, sayuran, beras dsb. 3. Mengagihkan makanan mengikut jadual yang ditetapkan 4. Membuat jadual bertugas untuk ahli jawatankuasa. 1. Menyediakan hadiah untuk pertandingan mengikut kadar yang ditetapkan. 2. Menyediakan cenderamata kepada perasmian pembukaan (Guru Besar). 3. Menyediakan jadual tugas semasa penyampaian hadiah 1. Mengadakan latihan kawad kaki kepada semua peserta terlibat. 2. Persiapan tempat 3. Menguruskan jemputan perasmi pembukaan 4. Mengadakan raptai perbarisan pembukaan TINDAKAN Ketua unit berunifom 1. Pn. Rosyatimah 2.

2

ALATAN & KHEMAH

3

Pengurusan makanan Murid

4

Hadiah dan cenderamata

5

Pembukaan dan Penutup

2. Langkah-langkah untuk menjaga kebersihan seperti menyediakan tong sampah. Merancang aktiviti kerohanian untuk diterapkan semasa perkhemahan termasuk menguruskan aktiviti sembahyang berjamaah. 2. 2. Menyediakan aktiviti lain seperti ceramah. Mengurus jamuan untuk perasmi jemputan khas 3. Menyediakan jadual bertugas kawalan sepanjang masa perkhemahan. 3. Menyediakan lampu kawasan 1. 5. Memastikan peserta yang mempunyai masalah kesihatan diambil perhatian samada mendapat rawatan ringkas atau hospital atau dihantar pulang. Memastikan pagar sentiasa ditutup pada waktu malam.30 pagi) Tugasan 7 Rawatan & Kecemasan 8 Kawalan Keselamatan Dan Kebersihan 9 Elektrik dan Siaraya Kerohanian 10 11 Jamuan Bil Jawatankuasa . Menyediakan buku program serta mengagihkan kepada semua guru dan satu untuk satu kumpulan peserta 1. 1. Menguruskan jamuan untuk hakim jemputan (2 orang hakim pada hari Jumaat 10. Menyediakan sijil 2. Menyediakan jadual bertugas harian yang melibatkan waktu siang dan juga malam untuk berada di kawasan perkhemahan. kuiz agama. Menyediakan pembesar suara untuk kegunaan urusetia dan kemudahan aktiviti. Memaklumkan kepada pihak polis tentang aktiviti perkhemahan yang sedang dijalankan di SK Chukai.BIL 6 JAWATANKUASA Buku Program dan Sijil TUGASAN 1. 2. 3. Merancang dan Mengurus jamuan semasa perasmian pembukaan dan perasmian penutup 2. Langkah-langkah keselamatan hendaklah dirancang seperti memasang lampu kawasan. Memastikan peti ubat adalah lengkap serta berfungsi setiap masa. tali rentang dan rondaan. bacaan Yassin 1. 1. 4. Memohon semburan anti serangga (nyamuk) 6. karung plastik dan lain-lain.

12 Ketua Hakim Dan Hakim-hakim aktiviti pertandingan Dan Aktiviti Bukan Pertandingan 1. Terengganu . 3. 4. 24000 Kemaman. 14 Urusetia 1. Penyelaras Perkhemahan Unit Beruniform Sekolah Kebangsaan Chukai. 2. Menyediakan borang-borang pertandingan Mengelolakan pertandingan dengan kerjasama urusetia Menyediakan kertas keputusan dan bekerjasama dengan pengurusan hadiah Mengelolakan aktiviti-aktiviti bukan pertandingan Menyediakan jadual bertugas secara bertulis Berada di kawasan perkhemahan sepanjang masa mengikut jadual giliran Menangani sebarang masalah oleh peserta Mengelolakan semua perancangan dan aktiviti yang dirancangkan. 3. 4. 3. 13 Penginapan 1. 2. 2. Bekerjasama dengan semua ahli jawatankuasa dalam melaksanakan tugas Mengadakan jadual bertugas Berada sepanjang masa di kawasan perkhemahan Memastikan setiap unit ada bendera unit masing-masing Menyediakan satu Sepanduk unit KETUA UNIT 1. Disediakan oleh. 2.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->