PERKHEMAHAN UNIT BERUNIFORM SEKOLAH KEBANGSAAN CHUKAI 24000 KEMAMAN, TERENGGANU SENARAI TUGASAN JAWATANKUASA BIL 1 JAWATANKUASA PENDAFTARAN

1. 2. TUGASAN Pendaftaran bermula jam 8.00 Pagi Tempat Pendaftaran di meja urusetia Dapatkan senarai nama peserta . 3. Sila catatkan peserta yang tidak mendaftarkan diri 4. Serahkan senarai peserta kepada Urusetia. 5. Peserta yang telah mendaftar tidak dibenarkan memasuki khemah sebelum taklimat urusetia. 1. Menyediakan khemah serta menyelia pembahagian khemah kepada kumpulan peserta 2. Menanda tapak setiap khemah 3. Menyediakan alatan yang diperlukan semasa perkhemahan seperti cangkul, batu bata, kayu api, tali, belerang dan sebagainya. 4. Menyediakan sepanduk bagi setiap unit 1. Memastikan murid mendapat makanan dari sumber-sumber yang ditetapkan – tidak lapar yang mencemaskan 2. Menyediakan makanan basah seperti ikan atau ayam, sayuran, beras dsb. 3. Mengagihkan makanan mengikut jadual yang ditetapkan 4. Membuat jadual bertugas untuk ahli jawatankuasa. 1. Menyediakan hadiah untuk pertandingan mengikut kadar yang ditetapkan. 2. Menyediakan cenderamata kepada perasmian pembukaan (Guru Besar). 3. Menyediakan jadual tugas semasa penyampaian hadiah 1. Mengadakan latihan kawad kaki kepada semua peserta terlibat. 2. Persiapan tempat 3. Menguruskan jemputan perasmi pembukaan 4. Mengadakan raptai perbarisan pembukaan TINDAKAN Ketua unit berunifom 1. Pn. Rosyatimah 2.

2

ALATAN & KHEMAH

3

Pengurusan makanan Murid

4

Hadiah dan cenderamata

5

Pembukaan dan Penutup

bacaan Yassin 1. Merancang dan Mengurus jamuan semasa perasmian pembukaan dan perasmian penutup 2. Menyediakan jadual bertugas harian yang melibatkan waktu siang dan juga malam untuk berada di kawasan perkhemahan. Menyediakan jadual bertugas kawalan sepanjang masa perkhemahan. Merancang aktiviti kerohanian untuk diterapkan semasa perkhemahan termasuk menguruskan aktiviti sembahyang berjamaah. Menyediakan lampu kawasan 1. Memaklumkan kepada pihak polis tentang aktiviti perkhemahan yang sedang dijalankan di SK Chukai. 2. 2. Menyediakan pembesar suara untuk kegunaan urusetia dan kemudahan aktiviti. karung plastik dan lain-lain. Mengurus jamuan untuk perasmi jemputan khas 3. Menguruskan jamuan untuk hakim jemputan (2 orang hakim pada hari Jumaat 10. 2. 4. Memastikan peti ubat adalah lengkap serta berfungsi setiap masa. 1. Menyediakan buku program serta mengagihkan kepada semua guru dan satu untuk satu kumpulan peserta 1. Menyediakan sijil 2. kuiz agama. 2. Memohon semburan anti serangga (nyamuk) 6. Langkah-langkah untuk menjaga kebersihan seperti menyediakan tong sampah. 3. 5. tali rentang dan rondaan.30 pagi) Tugasan 7 Rawatan & Kecemasan 8 Kawalan Keselamatan Dan Kebersihan 9 Elektrik dan Siaraya Kerohanian 10 11 Jamuan Bil Jawatankuasa . Menyediakan aktiviti lain seperti ceramah. 3. Memastikan peserta yang mempunyai masalah kesihatan diambil perhatian samada mendapat rawatan ringkas atau hospital atau dihantar pulang. 1. Langkah-langkah keselamatan hendaklah dirancang seperti memasang lampu kawasan.BIL 6 JAWATANKUASA Buku Program dan Sijil TUGASAN 1. Memastikan pagar sentiasa ditutup pada waktu malam.

4. 4. 3. Bekerjasama dengan semua ahli jawatankuasa dalam melaksanakan tugas Mengadakan jadual bertugas Berada sepanjang masa di kawasan perkhemahan Memastikan setiap unit ada bendera unit masing-masing Menyediakan satu Sepanduk unit KETUA UNIT 1. 13 Penginapan 1.12 Ketua Hakim Dan Hakim-hakim aktiviti pertandingan Dan Aktiviti Bukan Pertandingan 1. 2. 2. Menyediakan borang-borang pertandingan Mengelolakan pertandingan dengan kerjasama urusetia Menyediakan kertas keputusan dan bekerjasama dengan pengurusan hadiah Mengelolakan aktiviti-aktiviti bukan pertandingan Menyediakan jadual bertugas secara bertulis Berada di kawasan perkhemahan sepanjang masa mengikut jadual giliran Menangani sebarang masalah oleh peserta Mengelolakan semua perancangan dan aktiviti yang dirancangkan. Terengganu . 24000 Kemaman. Disediakan oleh. 14 Urusetia 1. 3. 3. 2. 2. Penyelaras Perkhemahan Unit Beruniform Sekolah Kebangsaan Chukai.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful