P. 1
psv fong

psv fong

|Views: 922|Likes:
Published by Ngu Woo Hing
0
0

More info:

Published by: Ngu Woo Hing on Sep 30, 2013
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

11/15/2013

pdf

text

original

PENYERAHAN DAN PENILAIAN TUGASAN _____________________________________________________________________________ _ HBAE2103 CORAK DAN REKAAN SEPTEMBER 2013 ARAHAN KEPADA PELAJAR 1.

Tugasan ini mengandungi SATU (1) soalan sahaja yang disediakan dalam bahasa modul bercetak kursus ini. 2. Jawab dalam Bahasa Melayu. 3. Muat turunkan templat tugasan versi bahasa yang berkenaan daripada MyVLE untuk penyediaan dan penyerahan tugasan anda. Tugasan anda hendaklah ditaip dengan menggunakan saiz fon 12 Times New Roman dan langkau baris 1.5. 4. Tugasan anda hendaklah antara 2500 hingga 3000 patah perkataan tidak termasuk rujukan. Bilangan perkataan hendaklah ditunjukkan di hujung tugasan anda. Jangan menyalin soalan dan arahan tugasan dalam jawapan anda. 5. Anda dikehendaki menghantar tugasan KEPADA TUTOR BERSEMUKA. Anda dinasihatkan menyimpan senaskah tugasan yang diserahkan untuk rujukan sendiri.
6. Tugasan anda hendaklah diserahkan antara 8hb - 10hb November 2013 atau Tutorial 4.

Serahan selepas 10hb November 2013 atau Tutorial 4 TIDAK akan diterima. 7. Tugasan hendaklah disiapkan secara individu. Anda dilarang meniru tugasan orang lain. Anda juga dilarang sama sekali memplagiat kerja orang lain sebagai kerja sendiri.

 Tugasan dengan pertindihan kandungan antara 31 .50% : potongan 40% daripada jumlah markah yang diperoleh.30% : potongan 20% daripada jumlah markah yang diperoleh. markah akan dipotong seperti berikut:  Tugasan dengan pertindihan kandungan antara 10 . Jika plagiarisme dikesan. .PENILAIAN Tugasan ini akan menyumbangkan 40% markah kepada kursus tersebut dan akan dinilai berdasarkan kepada Rubrik.  Tugasan dengan pertindihan kandungan lebih daripada 50%: Markah sifar akan diberikan. Anda akan dimaklumkan tentang markah tugasan ini sebelum Peperiksaan Akhir Semester bermula PLAGIARISME: POTONGAN MARKAH Amaran: Tugasan yang diserahkan secara automatik akan disemak untuk persamaan.

Afektif ) Rujuk rubrik yang diberikan di bawah sebagai panduan menyiapkan tugasan anda. Psikomotor. Guru seni yang berkesan dapat memenuhi domain kognitif. Bukti tertentu disertakan bagi mengukuhkan jawapan anda. Sukatan Pelajaran. Berpandukan sukatan pelajaran Pendidikan Seni Visual (PSV) sekolah rendah jelaskan apakah ciri-ciri guru pendidikan seni yang berkesan dengan pengajaran dan pembelajaran dalam bidang membuat corak dan rekaan. [Jumlah: 40 markah] ____________________________________________________________________________ MUKA SURAT TAMAT . (Kata Kunci: FPK. aspirasi dan matlamat sekolah selaras dengan matlamat Falsafah Pendidikan Kebangsaan (FPK).SOALAN TUGASAN Guru seni merupakan anggota yang terlibat secara langsung dalam melaksanakan kurikulum Pendidikan Seni Visual di sekolah. Perbincangan anda perlu merangkumi matlamat FPK dan hubungannya dengan matlamat PSV. Peranan guru seni penting untuk memenuhi pencapaian. Kognitif. psikomotor dan afektif.

umum dan lemah tentang sukatan pelajaran PSV. Secara umum. Membincangkan secara terperinci tentang matlamat FPK dan hubungannya yang amat baik dengan PSV. pemerhatian dan perpustakaan digunakan. psikomotor dan afektif. pemerhatian dan perpustakaan digunakan secara bermakna. Perbincangan merangkumi matlamat FPK dan hubungannya yang baik dengan matlamat PSV. Perbincangan yang sederhana dan huraian yang tidak menyeluruh tentang matlamat FPK dan hubungannya dengan PSV.5 Sangat Lemah Lemah 0 1 Tiada Pengenalan yang pengenalan. Sederhana 2 Pengenalan yang sederhana tentang sukatan pelajaran PSV.RUBRIK PEMARKAHAN HBAE2103 Kriteria Pengenalan Wajaran 1. 6 Isi Kandungan 3 Tiada perbincangan. Huraian tentang guru seni berkesan yang dapat memenuhi domain kognitif. Huraian tentang guru seni berkesan yang dapat memenuhi domain kognitif. Perbincangan secara umum tentang perkembangan PSV tidak berfokus. Markah penuh 6 Kaedah Pengumpulan Data 1. 12 . Cemerlang 4 Pengenalan yang amat menarik tentang keperluan guru merujuk sukatan pelajaran PSV.5 Tiada kaedah pengumpulan data. Secara umum tidak terancang dengan kaedah dan tidak berfokus. Baik 3 Pengenalan yang baik tentang sukatan pelajaran PSV. psikomotor dan afektif. Kaedah Temubual. kumpul data yang terhad. Kaedah Temubual.

penyayang dan rajin dengan sumber bukti disertakan. Baik Kebolehan guru dihurai dengan baik. Kesimpulan yang baik dan menjawab persoalan tugasan dengan baik. Kesimpulan yang kukuh dan menjawab persoalan tugasan dengan jelas dan menyeluruh. tidak menjawab persoalan tugasan. JUMLAH MARKAH 4 40 . Keterangan disusun mengikut logik dan ditulis secara berkesan dan amat menarik . Kebanyakan keterangan tidak disusun mengikut logik dan penulisan kurang bermakna. Mengaitkannya dengan guru yang berkebolehan. Mengaitkannya dengan guru yang berkebolehan. Kesimpulan yang umum. dan cara penulisan tidak menarik. penyayang dan rajin. 4 Organisasi 1 Keterangan tidak tersusun. 8 Markah penuh Kesimpulan 1 Tiada kesimpulan. tidak berfokus. Kesimpulan yang boleh diterima tetapi tidak menjawab persoalan tugasan dengan baik. Cemerlang Kebolehan guru dihurai dengan amat baik.Maklumat Sokongan (Sorotan Kajian) Kriteria 2 Sangat Lemah Lemah Tiada huraian Guru dihurai dan contoh secara umum dan karya. Beberapa Keterangan disusun keterangan disusun mengikut logik dan mengikut logik ditulis dengan baik. Wajaran Sederhana Kebolehan guru dihurai secara umum dan sederhana.

Laman web untuk rujukan yang berkaitan dengan soalan tugasan dicetak serta lampirkan artikel bersama tugasan. 2. 4. 5. Merujuk kepada modul dan sumber-sumber bercetak lain atau sumber dalam internet yang boleh dipercayai (contohnya sumber yang disediakan oleh orang atau organisasi yang mempunyai reputasi yang baik) diperlukan untuk memahami konsep sebelum pelajar dapat memberi contoh yang tepat dan sesuai. PANDUAN TUTOR 1.Lampiran Mencadangkan Format yang sesuai bagi setiap sub tajuk. 3. Menggunakan gambar / foto / lakaran / ilustrasi untuk membantu menjelaskan jawapan tugasan anda. 2. 3. Tutor adalah diminta agar dapat membantu para pelajar dalam hal penyediaan penulisan. Memeriksa dan menanda tugasan pelajar dan seterusnya memberi markah dan memasukkan markah ke dalam OMES. 4. Ada Pengenalan – Isi Kandungan – Kesimpulan – Bibliografi . . Membuat rujukan di perpustakaan bagi mendapatkan maklumat berkaitan tugasan. Buat pencarian di buku/internet berkaitan definisi dan kata kunci dalam proses untuk mendapatkan pelbagai maklumat berkaitan tugasan. Mewawancara tokoh kraf/ guru seni bagi mendapatkan bantuan yang diperlukan mengenai tugasan.PANDUAN PELAJAR Anda dinasihatkan: 1.

5. Guna gaya APA. Tutor perlu bimbing pelajar tentang teknik menulis rujukan sama ada buku atau laman web dengan betul. .

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->