P. 1
psv fong

psv fong

|Views: 922|Likes:
Published by Ngu Woo Hing
0
0

More info:

Published by: Ngu Woo Hing on Sep 30, 2013
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

11/15/2013

pdf

text

original

PENYERAHAN DAN PENILAIAN TUGASAN _____________________________________________________________________________ _ HBAE2103 CORAK DAN REKAAN SEPTEMBER 2013 ARAHAN KEPADA PELAJAR 1.

Tugasan ini mengandungi SATU (1) soalan sahaja yang disediakan dalam bahasa modul bercetak kursus ini. 2. Jawab dalam Bahasa Melayu. 3. Muat turunkan templat tugasan versi bahasa yang berkenaan daripada MyVLE untuk penyediaan dan penyerahan tugasan anda. Tugasan anda hendaklah ditaip dengan menggunakan saiz fon 12 Times New Roman dan langkau baris 1.5. 4. Tugasan anda hendaklah antara 2500 hingga 3000 patah perkataan tidak termasuk rujukan. Bilangan perkataan hendaklah ditunjukkan di hujung tugasan anda. Jangan menyalin soalan dan arahan tugasan dalam jawapan anda. 5. Anda dikehendaki menghantar tugasan KEPADA TUTOR BERSEMUKA. Anda dinasihatkan menyimpan senaskah tugasan yang diserahkan untuk rujukan sendiri.
6. Tugasan anda hendaklah diserahkan antara 8hb - 10hb November 2013 atau Tutorial 4.

Serahan selepas 10hb November 2013 atau Tutorial 4 TIDAK akan diterima. 7. Tugasan hendaklah disiapkan secara individu. Anda dilarang meniru tugasan orang lain. Anda juga dilarang sama sekali memplagiat kerja orang lain sebagai kerja sendiri.

markah akan dipotong seperti berikut:  Tugasan dengan pertindihan kandungan antara 10 .  Tugasan dengan pertindihan kandungan lebih daripada 50%: Markah sifar akan diberikan.  Tugasan dengan pertindihan kandungan antara 31 . Jika plagiarisme dikesan.PENILAIAN Tugasan ini akan menyumbangkan 40% markah kepada kursus tersebut dan akan dinilai berdasarkan kepada Rubrik. .30% : potongan 20% daripada jumlah markah yang diperoleh.50% : potongan 40% daripada jumlah markah yang diperoleh. Anda akan dimaklumkan tentang markah tugasan ini sebelum Peperiksaan Akhir Semester bermula PLAGIARISME: POTONGAN MARKAH Amaran: Tugasan yang diserahkan secara automatik akan disemak untuk persamaan.

Bukti tertentu disertakan bagi mengukuhkan jawapan anda. Guru seni yang berkesan dapat memenuhi domain kognitif. Sukatan Pelajaran.SOALAN TUGASAN Guru seni merupakan anggota yang terlibat secara langsung dalam melaksanakan kurikulum Pendidikan Seni Visual di sekolah. Berpandukan sukatan pelajaran Pendidikan Seni Visual (PSV) sekolah rendah jelaskan apakah ciri-ciri guru pendidikan seni yang berkesan dengan pengajaran dan pembelajaran dalam bidang membuat corak dan rekaan. Perbincangan anda perlu merangkumi matlamat FPK dan hubungannya dengan matlamat PSV. Afektif ) Rujuk rubrik yang diberikan di bawah sebagai panduan menyiapkan tugasan anda. Psikomotor. [Jumlah: 40 markah] ____________________________________________________________________________ MUKA SURAT TAMAT . (Kata Kunci: FPK. aspirasi dan matlamat sekolah selaras dengan matlamat Falsafah Pendidikan Kebangsaan (FPK). Kognitif. Peranan guru seni penting untuk memenuhi pencapaian. psikomotor dan afektif.

RUBRIK PEMARKAHAN HBAE2103 Kriteria Pengenalan Wajaran 1. pemerhatian dan perpustakaan digunakan secara bermakna. Secara umum.5 Tiada kaedah pengumpulan data. psikomotor dan afektif. 12 . Kaedah Temubual. Perbincangan yang sederhana dan huraian yang tidak menyeluruh tentang matlamat FPK dan hubungannya dengan PSV. Perbincangan merangkumi matlamat FPK dan hubungannya yang baik dengan matlamat PSV. Cemerlang 4 Pengenalan yang amat menarik tentang keperluan guru merujuk sukatan pelajaran PSV. umum dan lemah tentang sukatan pelajaran PSV. kumpul data yang terhad.5 Sangat Lemah Lemah 0 1 Tiada Pengenalan yang pengenalan. Huraian tentang guru seni berkesan yang dapat memenuhi domain kognitif. Membincangkan secara terperinci tentang matlamat FPK dan hubungannya yang amat baik dengan PSV. Markah penuh 6 Kaedah Pengumpulan Data 1. Secara umum tidak terancang dengan kaedah dan tidak berfokus. Sederhana 2 Pengenalan yang sederhana tentang sukatan pelajaran PSV. Perbincangan secara umum tentang perkembangan PSV tidak berfokus. pemerhatian dan perpustakaan digunakan. Huraian tentang guru seni berkesan yang dapat memenuhi domain kognitif. Baik 3 Pengenalan yang baik tentang sukatan pelajaran PSV. 6 Isi Kandungan 3 Tiada perbincangan. psikomotor dan afektif. Kaedah Temubual.

Mengaitkannya dengan guru yang berkebolehan. penyayang dan rajin. Cemerlang Kebolehan guru dihurai dengan amat baik. tidak berfokus. Beberapa Keterangan disusun keterangan disusun mengikut logik dan mengikut logik ditulis dengan baik. 8 Markah penuh Kesimpulan 1 Tiada kesimpulan. Keterangan disusun mengikut logik dan ditulis secara berkesan dan amat menarik . dan cara penulisan tidak menarik. Kesimpulan yang umum. Kesimpulan yang boleh diterima tetapi tidak menjawab persoalan tugasan dengan baik. Wajaran Sederhana Kebolehan guru dihurai secara umum dan sederhana. 4 Organisasi 1 Keterangan tidak tersusun. penyayang dan rajin dengan sumber bukti disertakan. Mengaitkannya dengan guru yang berkebolehan. tidak menjawab persoalan tugasan.Maklumat Sokongan (Sorotan Kajian) Kriteria 2 Sangat Lemah Lemah Tiada huraian Guru dihurai dan contoh secara umum dan karya. Baik Kebolehan guru dihurai dengan baik. JUMLAH MARKAH 4 40 . Kebanyakan keterangan tidak disusun mengikut logik dan penulisan kurang bermakna. Kesimpulan yang kukuh dan menjawab persoalan tugasan dengan jelas dan menyeluruh. Kesimpulan yang baik dan menjawab persoalan tugasan dengan baik.

3. Merujuk kepada modul dan sumber-sumber bercetak lain atau sumber dalam internet yang boleh dipercayai (contohnya sumber yang disediakan oleh orang atau organisasi yang mempunyai reputasi yang baik) diperlukan untuk memahami konsep sebelum pelajar dapat memberi contoh yang tepat dan sesuai.Lampiran Mencadangkan Format yang sesuai bagi setiap sub tajuk. Tutor adalah diminta agar dapat membantu para pelajar dalam hal penyediaan penulisan. Menggunakan gambar / foto / lakaran / ilustrasi untuk membantu menjelaskan jawapan tugasan anda.PANDUAN PELAJAR Anda dinasihatkan: 1. Ada Pengenalan – Isi Kandungan – Kesimpulan – Bibliografi . Buat pencarian di buku/internet berkaitan definisi dan kata kunci dalam proses untuk mendapatkan pelbagai maklumat berkaitan tugasan. 4. 5. 2. . 2. PANDUAN TUTOR 1. 3. Laman web untuk rujukan yang berkaitan dengan soalan tugasan dicetak serta lampirkan artikel bersama tugasan. Mewawancara tokoh kraf/ guru seni bagi mendapatkan bantuan yang diperlukan mengenai tugasan. 4. Membuat rujukan di perpustakaan bagi mendapatkan maklumat berkaitan tugasan. Memeriksa dan menanda tugasan pelajar dan seterusnya memberi markah dan memasukkan markah ke dalam OMES.

Tutor perlu bimbing pelajar tentang teknik menulis rujukan sama ada buku atau laman web dengan betul. Guna gaya APA.5. .

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->